Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mpatikus Eszetlenellenes

0 bejegyzést írt és 299 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A szavazatok közel 99 százalékos feldolgozottsága mellet kijelenthető, a kerület a kormányváltásra szavazott. A kormányváltó erők és a fideszes jelölt között mindössze 22 szavazat a különbség. A végeredményt a nem a kerületben szavazók fogják eldönteni. Ismét a…..
Tudom, hogy ezzel most nem leszek népszerű Mesterházy Attila körében.Meghallgattam, hogy reagált a "miniszterelnök-jelölt" a súlyos választási vereségre. Úgy tett, mintha valami elháríthatatlan természeti katasztrófa okozta volna ezt az eredményt. Vagy valami tőle teljesen…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.04.07 10:42:49
@Cogito.t:
A poszt telitalálat, de még inkább ez a komment.
Gratula, nincs sok amit hozzá lehetne fűzni, de azért próbálkozom kicsit...:-)
Az este során bebizonyosodott, hogy csak a PM vezetői fogták fel, milyen és mekkora munka áll előttük, ha az emberek többségét tényleg el szeretnék érdemben érni, s a valódi változást jelentő szavazásra is rá tudják majd venni. Nem is beszélve a Jobbik felé elkeseredve radikálódó tömegek megnyeréséről...

Parlamenten kívüli politizálás, alternatív elérési utak, a benti bábszinház helyett.

Csakhogy ez munkás, macerás, s közel nem olyan elegáns, mint a jó meleg Parlament, ahol ezt a "nemtúlmegerőltetően_isletudható" képviseletesdit elő lehet adni. (... miközben karok széttárva és sápitozhatunk, hogy "debuta/degyáva/deközönyös..." ez a magyari népség...)

A többi "lebegő rémalak", Gyurcsánnyal az élen valszeg sohasem fogja fel (és nem is kell anyagi helyzeténél fogva felfognia...:-)) ,hogy többé már nem kérnek belőlük!
(S tök mindegy, hogy jól látja e bármelyikük a színfalak mögött a cinikus orbáni populizmus valódi arcát...)
A társadalmi evolúció áll !
Egyik oldalon Orbán akár adómilliárdokat is beleöl, hogy álljon, s a pénzünkön még akár 3 új pórázos CÖFöt is grundol nekünk ...:-)
A másik oldalon a régi szoci potentátok pedig görcsösen ragaszkodva felszínen maradásukhoz, korábban lopott pénzeiket ölik bele abba, hogy álljon, s inkább ne jöjjön senki/semmi új.

A szervilis kontraszelektáltak bázisára újabb pártállam épül, ami szétesik majd ismét, ha rövidesen mindenki szép, egyenfideszes lett. Egységes az orszég, örülhet a NÉPE.:-)
A régi szereplőgárda viszont már nem kell...
A több cégen, áttételeken keresztül megvalósított cizellált lopásokat, és újbolsevik, célvezérelt hatalomtechnikákat meg a többség még nem hogy nem érti, de fel sem fogja, nem hiszi...

Az élet megy tovább 2018 felé, oszt jónapot!
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.04.07 10:45:50
@♔batyu♔:
:-) ez nagyon jó volt...
Az utóbbi napokban sok többé-kevésbé meghatározó jobboldalival beszélgettem (újságíró, főorvos, nyugdíjas vezető, aktív mérnök és tanár, stb), és azt kell mondjam, Béndek Péter beléndeket ehetett, mielőtt a jobboldali értelmiség hitványságáról értekezett. A jobboldali…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.03.29 14:16:50
@wallenberg8805:
Igen ez egy elgondolkodtató technikai voks.
Egy próbát mindenképpen megér, hogy az Ángyán által belülről is látott fidesz és mszp maffia, a hatalmaskodás nappali és esti tagozatának két hegemónját megtörjük.

Három magyar (jó szokásunk szerint...) sohasem egyezik meg egykönnyen, de kettő mutyizik azonnal, főleg ha az egyikben legalább annyi ügynök kuksol mint a másikban.

A poszt sajnos abban téved, hogy nem veszi figyelembe azt a tényt, miszerint azonos módon és szinten nézi a két nagy párt hülyének a választót, megujulásra képtelen mindkettő. Legfeljebb a köpönyegeket forgatják a főpotentátok.
Csak arra tartják fennt a különböző nívőn elképzelt látszatdemokráciát, hogy az egyenhülye választók, -tematizált és primitív módon tömegekbe rendezetten- legitimálják a hatalomgyakorlásukat.
Orbánék ebben mérhetetlen cinizmusról és arroganciáról tettek tanubizonyságot. Vállalhatatlanok, még a legalacsonyabb humánetikai mércével mérve is.
Győzzön végül a jobbik. ? :-) !
. 1. Szereti-e Ön, ha idegenek belepofáznak az életébe? (Olyan részeibe, amivel nem sért törvényt, nem okoz másoknak hátrányt.) Ha nemmel válaszolt, Ön már félig liberális. 2. Belepofázik-e Ön mások életébe?  (Olyan részeibe, amivel azok nem sértenek törvényt, nem…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.16 17:09:52
@chocco channel:
...és Orbán már el is érte megint egy kcsit amit akart.
Megfontolásra vagy csak szimpla észrevételre javaslom megfontolni:
A választójogi törvény erőszakosan tömöríti kényszerszövetségbe minden olyan párttömörülést, amik a régi szabolyózói környezetben EVOLÚCIÓS kiutat jelenthetne ebből a jelenlegi trágyahalomból.
Szocik? Vállalhatatlanok, SZDSZ? Árulói egy modern teljesítményközpontú Magyarországnak.
DE:
Fidesz? Populista despoták, a zsigeri primitivségre, az ország lakosainak legalantasabb irigységére, posztszocialista birkaszellemére apelláló propagandagépezet. Szégyentelenül manipulál, miközben mélyebbnél mélyebbre taszítja a társadalmat.
Ebben pedig a legjobb alatvaló, aki belemegy ebbe a játszmába, elfogadja ezt a zablát a szájába, aki NEM MEGY EL SZAVAZNI.
Hidd el, elképesztően rosszul éreznéd magad, ha 04.07-én azt hallgatnád, hogy azért nem mentél el és hagytad hogy a fideszes banda 4/5öt ért el, mert roppant megvan elégedve mindennel, s meggyőződésed hogy rendben mennek így a dolgok.

Szavazz bárkire, de feltétlenül élj a szavazatoddal!

A hírek elmondják majd azt is, ha a manipulált választójogi törvény miatt az ország túlnyomó többsége NEM vityát akarta, s mégis Ő lett a befutó. Legitimáció híján senki sem tud sokáig egy robbanásközeli gázpalackon egyensúlyozni.
A demokrácia költséges és hosszadalmas, fájó folyamatokkal terhelt. Még nincs jobb...
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.16 19:59:41
@különvélemény:
Az, hogy véleményed szerint ez az MSZP-re is áll nem zárja ki hogy a fideszre is igaz...

A narancs-szekta nézőpontjából persze a másik a nagyobb "büdösparaszt", az enyémből mindkettő az.
"Egyébként ez a Fideszt mindig erősen felülmérik is egy ostoba mítosz" - írta egy kommentelőm az előző bejegyzéshez. Ez az állítás kisebb utánajárással ellenőrizhető: a nagyobb munkát elvégezte helyettem Karácsony Gergely (még kutatóként) és Lakatos Zsuzsa 2006-ban, akik…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.16 19:51:36
@hackbard.celine:
Erről már hallhattunk...
A politikai életünk "szekta-nívóra" süllyedt.

A valóság mára már csak egy zavaró tényező. Az emberek közötti beszélgetések nevetséges hitvitákká zűllöttek.
Orbán és Gyurcsány ebben tudatosan munkálkodott, s komoly erőforrásokat mozgósítanak abból a célból, hogy ez így maradjon a jövőben is.

Butaság és kiszolgáltatottság kombó a hatalom hazai gyakorlóinak igen kedves kombináció.
Zéró felelősség mellett elképesztő bevételek. Simon Gábor 240 milla itt, Mészáros Lőrinc 880 milla ott...
Szánalmas, hogy ebben a lövészárok országban ilyen kaliberű alakok képesek megélni ebből.

A blogokon meg csak eszik egymást, politikai PR által tematizált szinten, s észre sem viszik, hogy homousion / homoiusion vallásháborút folytatnak INGYEN.:-)
1000 leütés Orbán hagyatéka 2014.02.16 07:30:49
Orbán sokkal többet tett a magyarság önismeretéért, mint bármelyik kripto-radikális liberális és posztkommunista demokrata. Neki hála -- minden irónia nélkül mondom -- megszabadultunk néhány illúziónktól, és megtudtuk: 1. Még egy darabig döntően Horthy és Kádár népe…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.16 17:54:40
A adófizetők csapdában vannak, (a state capture megvalósult) ennek kiteljesedése ez a négy év.
A fékek és ellensúlyok nélküli ámokfutás mára össznépileg okozott kognitív disszonanciából fakadó társadalmi bénulást.

Aki a hatalmi oldalon benne van, az hiába jóérzésű, s morálisan OK, már fogja a fejét ugyan, mégis haszonélvezőjeként kénytelen maradni benne, hiszen jószerével dutyi várja ha ebből pusztán moralizálva "kilép".

Aki nincs benne, az meg szégyenkezik mert hagyta hallgatólagosan, hogy mindez megtörténhessen, s mostmár nincsenek meg a garanciák, hogy másként cselekedhessen. "Nem tudhattam..." hangzik el sokszor.

A döbtő pillanatok egyszer csak ott vannak, és sajnos nemzetünk jeles nagyjai, vezetői és az őket példának tekintők kicsik (a többség?) ezekben a pillanatokban szándékosan félrenéz, hülyének tetteti magát.
Pedig őket az ezekben a ritka pillanatokban való helytállásért fizettük meg éveken keresztül nem rosszul.

Alkotmánybíróság, Ügyészség, NAV, Rendőrség, Nemzeti Bank, Számvevőszék, Iskolák, egyéb hivatalok stb. megannyi bukott bástya, mely intézmények egy hatalmi ámokfutásban mára már csak asszisztálva nézik az oldalvonalról, hogy mi történik...
A "kisemberek" pedig ezeknek az intézményeknek a szakmai alapú működése nélkül kiszolgáltatottá váltak, hagyták hát a nyugdíjvagyont, az iskolai káoszt, a leépült egészségügyet, az oroszok visszahívását... Mindent hagynak mára, ismét megtanultak LEFELÉ NÉZNI Orbán újfeudalizmusában.

Tehetetlenül és egyre dühödtebben hallgatjuk a propagandát és VÁRUNK VALAMIRE...(csodára?)
Széchenyiről írott könyből idézek, ahol az író ezt a mondatot adja a gróf szájába:
"Gyáva népnek nincs Hazája!"
Lassan tényleg nem lesz, 600 e ember pedig (átlagéletkoruk 37 év!) már keres másikat...
Szép Új Világ.
Ha milliókért veszünk otthonra egy presszógépet, amihez utána olcsón szerezzük be a szemes kávét, akkor ettől olcsón isszuk naponta a feketét? Nem. Az atomerőmű is ilyen: ha már kifizettük a hiperdrága gépet, akkor hiába költünk utána keveset, olcsón már semmiképpen nem…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.13 23:26:44
@Magyarország jobban teljesít:
...és ezzel el is mondtad a kényeget.

Az a helyzet, hogy még a legfideszesebb ismerőseim is hümmögve hallgatnak amikor arra kellene válaszolni, hogy miért sutyiban, 10 évre titkosítva és legfőképpen 8-10 évvel a szükséges döntési helyzet előtt kellett erre a ruszki csatlóspályára kényszeríteni az országot.
Ha 2030 után áll le majd le a ma még működő 2 blokk és 8-10 év amig elkészítenék az újat, akkor is ráértünk volna erről dönteni 2020 után.

Szégyenteljes és aljas dolog ez a fidesztől, remélem elnyerik "méltó jutalmukat" érte szánalmasan kisstílű életük során. Biszku Bélához hasonlatosan rángatják majd a tökét a sok "nememlékszem" senkiházinak.
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.14 00:42:34
@Nash vs. Keynes:
A hümmögést már respektálom...:-)
DE:
A lényeg viszont mégiscsak át lett "ugorva" amúgy Pósalakisan, mert nem az üzlet titkossága volt az észrevételem fő motívuma, hanem sokkal inkább annak jelenkori aktualitása.

Vicces lenne lássuk be, ha a jelenkori információk alaján venne valaki 40 évre előre NiMH akkukat, hogy a későbbi telefonjainak biztosítsa az áramelltását. Nézném és mosolyognék, mert a saját jövőjébe úgy fektet mindenki, ahogy akar.

Ez így viszont sajnos nem vicces, ez így kérem sokkal inkább egy pofátlan és cinikus nemzedékeken átívelő generációk elleni bűntett.
Vastagbőr A legjobb Orbán-beszéd 2014.02.13 09:01:00
Hallottad már a legjobb Orbán-beszédet? Biztos hallottad, élőben adta a TV, vagy ott voltál az Astorián 2007. október 23-án. Orbán tökéletes felvázolta a helyzetet, hogy merre kellene tartania az országnak. Aztán 180 fokot fordultak és pont az ellenkezőjét teszik, amit a keleti…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.13 23:51:32
@Réti fiú: Tényleg egyszerű a világképet, csakhogy ehhez az álomba ringatóan gyönyürúséges világképhez mindenttudó jövőbelátóra volna szükséged.
Ki kell hogy ábrándítsalak, neked is informálódnod kell és bele kell érezned a "nagybüdös" jövőbe, s egyike vagy azoknak akiknek felelősen kialakított (nem ötletszerű rábökés, vagy szektahit alapú...) vélemyénye visz majd erre vagy arra.
A videon anno Orbán még normális volt, ma pedig már csak egy öntelt szektavezér zsigerien primitív küldetéstudattal, aki megmondja a tutit MERT azt ugyebár "CSAKŐTUGGYYYA"
Az Isten mentse meg országunkat minden ÖNJELÖLT megváltótól!
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.13 23:54:02
@Secnir:
Ha szarral birkózol szaros leszel...
Don't feed the trolls!
Egy tanártól kaptuk ezt az emailt. HÁLAADÁS avagy miért vagyok én hálás a jelenlegi oktatásirányításnak Mindig, mindenhol csak azt olvasom, hogy a különböző iskoláknak miért nem tetszik a KLIK működése. Senki nem ír semmi konkrét információt, ezért én vállalkoztam rá,…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.13 22:55:59
@komplikato:

:-)
Már ezért a kommentért megérte benézni... :-)

Az átvilágításból fakadó tények pedig makacs dolgok. Persze ettől mégsem változhat csak úgy meg egy magára valamit is adó szektahívő diktált vélekedése, vagy urambocsá' a világképe!

Egy röpke -kognitív disszonancia okozta- szemhéjremegés, és már nyomják is fullkreténben tovább.
Egyes bűnözők a szabadságukat veszélyeztetve bocsátkoznak újabb kockázatos alvilági ügyletekbe, hogy sötét machinációkkal szerzett vagyonukat legalizálják. Pedig ha jó orgazdát választanának – jelesül a magyar államot –, a kockázat minimalizálható lenne. Itt van…..
Sok jobboldali barátom, ismerősöm és rokonom van. Nagyon jól megvagyunk egymással, mert mindannyian úgy gondoljuk, hogy attól, hogy másképp látjuk a dolgokat és másképp vélekedünk a világról, még nem kell egymás torkának esnünk. És bármilyen szörnyű liberálisnak is hangzik…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.11 22:49:02
@tobeor:
A legpengébb bejegyzéseidet követően nincs is nagyon mit hozzátenni sajnos...

Talán az a metsző cinizmus, ami az egész "műsort" kíséri, na ezt tenném még hozzá.

Nem csoda, hogy eltávolították József Attilát a Duna partjáról, aki egész népét akarta "nem középiskolás fokon, tanitani!"

A POSZTHOZ még egy gondolat:
S ha ezek "jobbos barátok" erkölcse ennyire relatív manapság, s befér nekik csuklás nélkül a maffiaállam, akkor azok valójában nem is erkolcsös emberek, csupán primitiv szektatagok .
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.11 23:06:09
@jobbdemokrata:
A poszt hívatlan kommentelője hozzászólásában elmondja, hogy a poszt írójának mivel kellene inkább foglalkoznia...
Khmmmm...
Ez mekkora! Már megbocsásson, ...de így joggal tehető fel a kérdés, hogy önnek mivel kellene foglalkoznia inkább? Nem biztos, hogy kioktatással, merthát nincs hozzá meg az alapja ugyebár, hiszen hova irogathatott volna ha nem lett volna ez a poszt...?

Vitathatatlan, hogy a bejegyzése leverte Blogger Gézát is, ami azért nem semmi!
Ha pedig ráadásként valami okospistás vagy ordenáré riposztra szánja el végül magát, ám legyen...:-)
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.11 23:18:51
@tisztapista:
Bejegyzésed alapján mi más szellemi súlycsoportba tartozunk.
Minősítgetésben jólfejlett szépirodalmár lényeded megmutattad, gratulálok.
Dagonnyázzál tovább szépen boldogan, csak vigyázz, mert ha túlságosan összezsírozod a billentyűzeted, akkor be fog ragadni egy idő után...

Gyerünk, múld alul még magad!
Én a továbbiakban sajnos ne tudlak "etetni", még akkor sem, ha tudom, hogy kell néha a magadfajta együgyű trolloknak a "betevő", mert még éhen vesztek a végén, ha nem fröcsögitek ki jól magatokat.
a mutterkomplexus "csodálód"
"Tegnap még senki sem akart együtműködni fletóval, ma reggel meg egymás sarkát tapossa bajnai és mesterházy, hogy melyikük csókoljon előbb kezet a keresztapának..." Bajnaiék fantompártjainak megállíthatatlan gyengülésével és Fletóék sikeres ámokfutásával átrajzolódott…..
A vadászat bírálói legtöbbször erkölcsi fenntartásaikat hangoztatják. Visszatérő „érvük”, hogy a vadnak nincs puskája. Ez igaz, és az egyenlőtlen helyzet valóban megkerülhetetlen erkölcsi kérdéseket vet fel. De az is evidencia, hogy az erkölcs gyökerei éppen onnan…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2014.01.06 22:18:36
Vadászat??? Puccos formába öntött sima vágóhídi tevékenység, ahol sok esetben úri körülmények között folyik a MÉSZÁRLÁS.

Nem, nem vagyok elvakult idealista, elfogadom hogy,
1., Van vadgazdálkodás, OK. Kijelölt területen a túlszaporulat kilövése elkerülhetetlen.
2., A húst szeretőknek a vadhús csemege, ami nélkül azért persze meg lehet élni.

DE.
Az igazi vadászatról csak addig volt szó, míg az ember a technológiát nem fejlesztette olyan mértékűvé és engedte be etikai normáinak lazítása mellett a vadászat fogalomkörébe, mint napjainkban.

Nagyvadakra zoomos csúcs céltávcsővek, fegyverállvány hogy ne kelljen tartani, lézeres irányzék, sok esetben fél egy milla közötti eszközönkénti árak, éjjellátók, bőven hangsebesség fölötti torkolatsebességű vadászpuskák, a 20m átmérőjű ólomködöt lövő különböző méretű sörétekkel kacsa, nyúl vagy fácángyilkolászás...

A szerencsétlen vad sem a szaglását, hallását, sem gyorsaságát sem tudja védelmében használni, nevetséges és szánalmas ezt vadászatnak nevezni..., ez kaszálás.

A vadászat mint idealizált tevékenység a természetes kiválasztódást célozva arról szólt, hogy ha az ember be tudott cserkelni és el tudott ejteni egy vadat, akkor ÜGYES volt, a vad pedig érzékeivel támogatva ESÉLYES volt, s ez a versengés okozta izgalom volt a nagybetűs VADÁSZAT maga.
Az állat, ha időben eszmélt ÉRZÉKEIT használva, azokra hallgatva elmenekülhetett.
Ma már semmi esélye sincs, még egy béna gyökér is terít, ha van pénze.

(NOTA BENE: Ha ijjal vadászókról van szó ott is komoly a technika, de legalább be kell cserkelni 30-40 mre a vadat...)

A fent felsorolt technikák birtokában 200-300 m ről gyilkolhatják a leghegyesebb genetikai jellemzőkkel bíró vadakat is jó pénzért a legbénábban tapicskoló, bántóan büdös, ordítozó gyökerek is.

A "VADÁSZAT" mára olyan fetisizált, de jobbára elszororító sokszor visszataszító és nemtelen tevékenységgé vált, ami pénzről és státuszról jóval inkább szól, mint bármi másról.
SZERINTEM.
Egy korábbi bejegyzésben ígéretet tettem arra, hogy leírom, miért gondolom azt, hogy Magyarország öles léptekkel halad egy olyan világ felé, amit Örményországban felnagyítva, a maga brutalitásában látok. Az ország gyakorlatilag 20 éve, a Szovjetúnióból való kiválás…..
Modernnek lenni (mindenestül), nemzetnek lenni (minden magyar érdekében) kétszáz éves álom ezen a viharvert tájon, viszont semmi másról nem szól ez a kétszáz év, mint hogy mennyire képtelenek vagyunk ezt az álmot valóra váltani. Modernnek lenni annyit jelent, mint a saját…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.05.15 00:39:55
@SontPent:
Kicsit trollkodom ...?
Minő komoly ambicióval jöttél ide...
Úgy tűnik itt "igazi szellemi árvaként" Te egyedül vagy.
Szadeszesek...? Te hol élsz? Nem tűnik fel, hogy ilyen érdemben ma nincs, s nem a magadfajták miatt nincs, hanem pont azért mert a valódi modern és a "liberálisra" mint ÉRTÉKRE tekintők fordultak el a magukat annak hazudó 30 ezüstpénzt felmarkoló álszabaddemokratáktól?
Ugyanígy fordul el egy magára valamit is adó IGAZI JOBBOLDALI a "trafikmutyis" jelenkori ratyiktól.

Ha jól esik egy kis biztosan nyerhető árnyékboksz, akár "elmúltnyócévezhetnél" is egy kicsit, mégis inkább javaslom, hogy legközelebb a posztot érdemben elolvasva reagálj ha tudsz.
Ez a poszt a TELJES hatalmi elitet kritizálta, ha nem tünt volna fel...
S ha végképp nem tudod magadban tartani magvas (esetleg készen kapott) gondolataidat miközben Királyodat várod, akkor igazán "nívós" trollként legegyszerűbb ha minősítgetsz, tipizálsz és/vagy szitkozódsz.
Minek megjátszani magad?
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.05.15 00:52:59
@Nemzetstratégia:
"...először kell egy erős nemzetállamiság (lásd dr Károlyi gondolatait), amiből úgy 50-100 év múlva 'kiábrándulnak' az emberek (befutja pályáját az eszme), és akkor eljöhet pl a liberális ideológia korszaka. Történelmileg ez így néz ki."
Történelmileg ez így NÉZETT ki.
Az USA után az EU, majd Kína mint ázsiai főolvasztár, ski tudja mi más következik...
Hazánkból a biológia értelemben (fennmaradásunkat hosszú távon meghatározó, támogató gének tulajdonosai) legértékesebbek (ti.:merészek, magukat megmérettetésben vállalók, maguk értékes mivoltába vetett HITTEL rendelkezők) távoznak százezerszámra.

A maradékkal "nemzetállamépítősdit" játszik a fidesz? Akik önérzet nélkül, birkaként terelhetők hazugságokkal, megfélellíthetők maffiaállam kiépítésével és a szocikkal végtelen háttérmutyizás közepette mindörökké sakkban tarthatók? Szép kis nemzetállam lesz ez, bár szerintem ezt nem gondoltad Te sem komolyan...
Varánusz Összefogtunk! Csuhaj? 2013.04.28 05:26:56
A mindenek előtt és felett összefogás hívei hátradőlhetnek: megvan, kimondták. Mennyire kell ennek örülni? Háááát, én a nulladik napon egyelőre úgy fogalmaznék, van egy kis öröm is az ürömben. Jah, kiccsávók, most lehet izzítani azt az emlegetett forródrótot, ha már…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.04.30 13:49:19
@Légifarkas:
"...Működjünk-e szícíliai módon a nyugat közelében, vagy vállaljunk be egy egyelőre ismeretlen államrendet a biztosra vehető távolodás tudatával egyetemben?..."
Külhonba kiszakadt ismerőseim szerint máris távolodunk a Nyugattól.
A Jobbik mint katalizátor ebben sokat már nemigen rontana.
Öncélú erődemonstrációt, agressziót, pökhendi kivagyiságot gyenge szakmai lábakon meg még nem láttam ennyit sajnos mint manapság.

Utolsó gondolatoddal máskor és máshol feltétlenül egyetértek, mert tényleg nem célszerű túlzásba vinni a katalizátorokat ha kiszámítható eredményt akarunk látni. DE kérdezem EZ most kiszámítható mint eredmény, Közgépestül, Alkotmány módosításostól, Trafiktörvényestől???
Így visszajutottam oda ahonnan indult az okfejtésem... :-(
A lassú kínlódás rosszabb (ezt láthattuk az elbaltázott (kibulizott?) rendszerváltás esetén is...) mint a relatíve gyors és promt fájdalmasabb de érdemi megoldásokat A TÁRSADALOMBÓL KIKÉNYSZERÍTŐ folyamatok.
A fiatalok zöme is ezért húz a szélsőjobb felé.
Önmérséklet, mértéktartás, belátás, mások térnyeréséhez tudatos és kontrollált visszahúzódás stb. soha nem lesz szoci vagy fideszes erény.
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.04.30 21:32:20
@kekex:
A Horn féle mszp és annak szellemisége...
Te tényleg ezt látod a mai mszp-ben?
Áááááá....
De mindegy is, az eszmefuttatásnak ez csak egy mellékszála volt.
Abban pedig nincs vitánk, ha az következne, hogy Orbán despotikus "rendszere" , a baráti körben csak "maffiálfeudalizmusnak" aposztrofált valamitől rosszabb volt e az "elmúltnyócév".
Válaszom : Orbán mindent alúlmúlt, sajnos mára önmagát is...
Pont innen indult el a gondolatmenet a Jobbikról.
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.04.30 21:45:18
@Légifarkas:
Témazárásképpen:
"...nincs kikapcs gomb, tehát megjósolhatatlan, hol, mikor, és milyen (köz)állapotnál lenne valahogy vége. Ugyanazt tudom rájuk mondani, mint amit a szocikra: persze, Orbánt le kell váltani - de nem mindegy, milyen áron..."

Orbán körül pedig egyre több az azonos nevű ember: BÁRMI ÁRON
:-)
Piroslap Ne verd meg a fideszest! 2013.04.06 18:02:47
Ha lehet hinni a fideszes pártpolitikusnak, Kocsis Máténak, ma is és tegnap is megvertek egy Fideszes aktivistát. Na ezt ne! Van az a pont, amit nem lehet és nem is szabad átlépni. Normális és békés Magyarországon szeretnék élni. Igen, engem is mélyen felháborít a Fidesz…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.04.08 00:05:15
@Lacdelo:
Ez sajnos így van.
Az a gondosan, tankönyvbe illően pontokba szedett TERV ( a "nemvolttaggyűlésen, vagy Kötcsén születhetett, ki tudja ...), ami politikai és gazdasági hatalom megszerzésére és hosszú távú megtartására irányult beérni látszik.
A választások elcsalása az utolsó OPCIÓ, (csak ha kell, de akkor gondolkodás nélkül) a HUNGARIAN STATE CAPTURE forgatókönyvében.

Persze Orbánék el szeretnék kerülni, próbálják zilálni az ellenük tömörülni próbálókat, de nem fog menni, csalni kell majd. A regisztráció elkaszálását követően ez egyre biztosabb, jól mutatták ezt a "nemzeti (fideszPR)-konzultációk) is és a populista rezsicsökkentős aláírások is gyatrán jönnek csak összefelé.

"...Tetszettek volna forradalmat csinálni !..." -mondta Antall. Nos ami késik az nem múlik.
A TEHETETLENSÉG és a KILÁTÁSTALANSÁG amire a fidesz az embereket kárhoztatta ide vezet.

A fideszes legantipatikusabb tulajdonsága pont gondosan kitervelt és végigvitt jéghideg tervéből fakadó mindenhatóság tudata lett. Az a KAJÁN GŐG, ami jellemzi őket, olyan szinten irritálja és dühíti fel mára már az utca emberét is, hogy beüti az arcukat.
Pont a ZEMBEREK... Vicces és tanulságos, de lesz ez még rosszabb is...
A csalást követően majd 2015-ben.
Milyen egy kompromisszumok nélküli liberális program?  Nem olyan, mint Fodor Gábor új pártjáé.  „(…)egyetlen érdemi erő sincsen, amely a liberális értékeket kompromisszum nélkül képviselné. Ezért kell egy liberális párt” – mondta Fodor Gábor, aki ezért…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.04.04 02:07:40
A poszt nagyon tetszett, ugyanis a gazdasági és politikai liberalizmus fogalomkörét elválasztva tárgyalja, s ebből próbálja levezetni a LIBERÁLIS mint értékjelölő mai szitokszóvá válását.

DE: (ahogy már előttem hozzászólók is feszegették)
A tőkejavak fluktuációját liberális keretek között nem kalkulálta bele az egyenletekbe. Az állami szabályozás szükségességét sugallja, mint megváltó erőt. De szép is lenne...

Ha ma XY befutott és hatalmát már immaterális javakba is befektetni tudó NAGYTŐKÉS X milliárd ft-ot KAPCSOLATI TŐKÉJÉNEK fejlesztésére fordít, akkor pont az állami szabályozás zegzugos, adójóváírós, állami támogatásos, pályázatírós útvesztőin kamatostul keresheti vissza ostobán befektetett és a szabadpiaci elvek alapján tuti veszendő javait.

Ez a nagy bökkenő, a STATE CAPTURE kézzel fogható, Ha TÉNYLEG liberális elv mentén haladnánk, akkor olyan mohó és ostoba újgazdag "potentátok", politikusok és komplett gazdasági holdudvaruk mennének e levesbe, hogy a nép csak kapkodná a fejét, miközben a ma csak háborgó igazságérzetük sokszor helyrebillenhetne.

A politika és annak gazdasági holdudvara foglyul ejtette az államot, pufferként használja az adófizetők pénzét veszteségei leírásához.

Igy tehát a LIBERALIZMUST mint értéket kényük kedvük szerint használják pozitív kontexusban amikor nyerésben vannak, s negatívban amikor bukón.

Közben pedig tematizálják az együgyű népet. A gengszterváltás évtizedek óta tart, és így sajnos soha nem is lesz vége. Csak közben egyre nagyobb szarkupacokat csomagolnak be díszesen, masnival átkötve. Az unokák élete már ab ovo egy amortizált és csökevényes élet, ha Magyarországon maradnak..., "A" terv: el innen. "B"-terv, hogy szétcsapjuk a piros és narancsos maffiát. Hajrá!
Általános alapvetés: Magyarországon a politikát pártok csinálják. Következtetés: ha valaki politizál, akkor azt azért teszi, hogy valakit hatalomra jutasson. Teljesen ésszerű, ha valakinek így jár az agya, csak azzal nem számol, hogy ez nem az egyetlen lehetőség. A civil…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.04.03 00:04:03
@maroz:
De már elmúlt...? :-)

Ha igen, nem gondolod, hogy ki kellene vágni innen pár F..t, ezzel a kis heringgel ?

:-)
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.04.03 00:17:38
@unionista:
Van ALKOTMÁNY és van az alkotmány látszata, van DEMOKRÁCIA, meg annak is a látszata...
Nem sorolom tovább, úgyis érted, ha érteni akarod.
Az idea és annak világi leképzése akkor állja meg a helyét, ha a leképzés során a lehető LEGTÖBB ember fejében valóban az az idea leképzése, nem pedig készen és "frissmeleg" fideszes vagy mszps kemencéből kapja meg az ember azt a valamit, ami állítólag az ami.

A bázisdemokrácia BÁZISt feltételez, ez lenne a posztban igényelt civil igény, mely programok, társadalmi értékeket teremtő dolgok körül kristályosodhatnának ki. (HA HAGYNÁK...)

Neked a magad kályhacsövéből nézve az eget igazad lehetne, HA A FIDESZ ÉS AZ MSZP NEM SZÁNDÉKOSAN ROMBOLNÁ az összes olyan kezdeményezést, mely a könnyű tematizálásból fakadó előnyüket lassan elfogyasztaná.
A társadalmi bázis kialakulását akadályozza ez a mai Párt-MÁTRIX, amit a hatalmat önmagáért akarók folyamatosan újratöltenek.

Ha Te ettől boldog vagy, hogy a nép együgyű butaságban és feudalis szintű önérzettartományban leledzik 100 éve hazánkban, akkor mi másként fogjuk fel a hatalom feladatát és felelősségét.
Ez persze nem feltétlen baj...
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.04.03 01:25:19
@unionista:
Rosszabbra számítottam...:-)
Menjünk ki a dedóból, még ha egyesek jól is érzik magukat itt... Idézlek:

"de a magyarok egy jelentős része ezt az utóbbi modellt tartja a legjobbnak. azért, mert a legkisebb a közéleti felelősség. megválasztjuk orbán viktort. legfeljebb leváltjuk. és jön helyette bajnai gordon, vagy akárki..."

Egyetértek, ez a jelenlegi helyzet.

Állítom ugyanakkor, hogy ebben az algoritmusban a NÉP módszeresen PR és marketing eszközökkel vezérelt, sajátos tudati evoluciójában szándékosan korlátozott, azaz nem lát kiutat, jobbat, mert nem HAGYJÁK neki hogy létrehozza.
MÁR HA DEDÓ:-) Ha cumival etetnélek, fekvő helyzetedben tartva, s tisztába tennélek, nem lenne izomzatod most neked sem, és a papit törölgethetnék a szád széléről
Az általad felvázolt dedós alapelvek nem vagy vagy, hanem vagy/és alapokon üzemelnek a leghatékonyabban (már ha egyáltalán az a cél...) Egy korszerű társadalmi struktúrában rétegrendben elhelyezhetők, erről kellene szólnia a POLITIKUS "szakmának" nem a megélhetési harácsolásról.

Az ALKOTMÁNYT pl konszenzusos fundálását követően meg kellene szavaznia a népnek, melyre alapulhatnak a pártok, képviselők "okosságából" szavazások során születő törvények, s az államigazgatási ügyek folyamatábrájában a kormány ezekre a törvényekre alapozva kormányozhat fékek és ellensúlyok közepette, melyelnek szükségességét nem vitatnia kellene, de bármi áron támogatni...
S az önkormányzatiságban pedig az egyéni képviselő képviseljen, és számoljon el, mert ismerik...

A legfontosabbnak mindig annak kellene LENNIE, hogy a FELELŐSSÉG ne tűnhessen el sehol, a hatalom gyakorlása és az ehhez kapcsolódó felelősség mindig logikailag összekapcsolt legyen.

Sajnos civil kontroll nélkül itt vész el a NÉP a szemfényvesztésben, az "itt a piros, hol a piros" közben a mai pártrendszer fenntartásában érdekelt fidesz-mszp koglomerátumnak ez a kedvenc eszköze mind a tematizálásokhoz, mind a nagy kaszálásokhoz.
Régóta tudjuk, bölcs vezérünk körül gyakran sertepertél pár jól fizetett fotós-videós, hogy áhitatos facebook-lájkolói véletlenül se maradjanak le két gumicsizma-felhúzás közötti, falusi gyerek vagyok, az emberek embere, így pózoljak Árpi?, kész vagy Sándor?, meg persze az…..
Mpatikus Eszetlenellenes 2013.04.01 16:57:27
@kovi1970:
Tied a nap komentje...! :-)