Regisztráció Blogot indítok
Adatok
No name est omen

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Baci panteschi névnek nincs fordítása, ez egy tradicionális szicíliai édesség, amit állítólag egy szegény juhász talált fel. Nem volt pénze, hogy drága ajándékkal kedveskedjen a szerelmének, ezért cukorral megédesített egy kis ricottát (mondtam, hogy előkerül még) és virágformájú sült tésztába…..
Andy Hayler után megint sikerült Budapestre csábítanom egy nagy foodie-t, hogy kicsit kóstolgasson nálunk, hátha hírét viszi a világban. És hatalmas élmény volt megtapasztalni, hogy mennyire meg van lepve! ..
No name est omen 2017.09.24 00:38:58
Elfogadom, hogy a gasztronómia egyfajta művészet (részint mert ha távolról és érintőlegesen is, de foglalkozom ilyesmivel). A képzőművészeti kiállítások küzül is egész széles skálán szívesen megnézek sokmindent, de a fine diningal kapcsolatban kicsit olyan érzésem van mintha beütött volna a pop-art korszak és minden, a népművészettől a barokkig átmegy egyfajta pop-art szemüvegen. Szükség van megújulásra és aki nem hiszi lapozzon bele a Czifray szakácskönyvbe, hogy mekkora részét szokta rendszeresen a tányérján látni, pedig az is a magyar konyha csak kicsit korábban. Azért az nem biztos, hogy a megújításnál nem csordúlt túl a másolós sznobéria.
A kritikai észrevételem az lenne fenntartva, hogy bizonyára bennem a hiba és nem értem a modern művészetet, de egyik-másik képen kimondottan gusztustalannak vélem a feltálaltakat. Sokat segített volna ha megtudhatjuk, hogy mit ábrázolnak a képek. Volt pár ami nagyon inycsiklandónak látszott mint pl. a ránézésre hortobágyi palacsinta, vagy ami a cikk közepén is szerepel, talán marha zöldség gyűrűben, de a pöttyös zselélapoknak tűnő valamikkel fedett lóhere, vagy a szappanhabban tálalt, márványlapnak álcázott paté nem csinált kedvet a műélvezethez. (pedig mellette a kenyér nagyon jól néz ki.) A szenzációs hideg leves is úgy fest mintha beleborult volna a fél konyha egy tányér vízbe, és a tetejére belefulladt valami kerekszárnyú, azt valaki felvilágosult elmondhatná, hogy az mi tulajdonképpen. Remélem végül csak két somlóiról készült kép, és abból a kettőből az egyik legkevésbé se emlékeztet somlóira.
No name est omen 2017.09.24 01:19:18
@ekat: A rántott húst, lánykori nevén mondjuk borjú bécsit nem hoznám első példaként a tipikus magyar ételek közt. Népszerűsége leginkább talán annak köszönhető, hogy a szocializmus alatt is, apróbb módosításokkal, többé-kevésbé elérhető volt, de emlékeztetett arra a polgári konyhára amikor még nem hiányból kellett vasárnapi ebédet főzni.
Sajnos az nem működik, hogy én eszek rántott húst, aki meg unja az eszik konfitált rebarbara magot levendula emulzióban. Az egyszerűbb, olcsóbb, háziasabb konyhát vivő éttermek ámulattal figyelik a csúcskategóriát, azt tekintik etalonnak és pár elem, óhatatlanúl átszívárog. Alapvetően ez jó is, de így alakulnak ki az olyan tragédiák, hogy az amúgy egész normálisan főző és olcsó Semmi extrában a főfogásokra, minden ok nélkül rádobnak egy marék rukkolát. És amikor eljő a nap, hogy levendulaolajjal fogják lelocsolni a rántotthúsomat, feltehetően bántani fogom az elkövetőt, pedig amúgy szélsőségesen béketűrő vagyok.
No name est omen 2017.09.24 11:16:48
@Attilajukkaja:
Amúgy vicces, hogy a panírozott hús kimondottan előkelő, udvari étel lehetett párszáz évvel korábban.
Valami olyasmit gondoltam kihozni a dologból, hogy mint minden művészetnek van egy elit rétege, csúcs kategóriája, és igazad van ez így volt régen is, de most annyira divatba jött egyfajta irányzat, hogy csak ahhoz képest tudnak bármit is elképzelni és csak az tekinthető értéknek ami ezt másolja. Lehet ez egy újragondolt csirkepaprikás is akár, csak kevesen állják meg, hogy ne tegyenek rá apró virágokat és csak nagyítóval felfedezhető tejfölpöttyöket egy hibátlan csirkecombra. Viszont én meg úgy szeretem ha kicsit meg van pörkölődve a csirke és túlfőzve annyira, hogy lefoszlik a hús a csontról. Szerintem nagyon kevés magyar konyhára jellemző éteknek áll jól, ha egy diétás gyerekadag szerepel belőle egy méter átmérőjű tányéron, szerencsére ez utóbbiról kezdenek leszokni.
Velem is csak a jólneveltség mondatta a szappanhabot.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! " Lakás vásárlás előtt állok és szembe kerültem egy olyan irodával, amelynél banki bedőlt ingatlanok közül lehet vásárolni. Követeléseket árulnak, több fenntartásom is van velük szemben, pl hogy a konkrét információkat úgy kell kihúzni…..
Rendvédelmi, titkosszolgálati és katonai témákkal foglalkozó szakblogként a Lemil már eddig is többször érintette a terrorizmus és a terrorelhárítás különböző aspektusait. Mai, több szempontból is rendhagyó posztunk egy hosszú beszélgetés első részét tartalmazza (a másodikra még várnotok kell néhány…..
No name est omen 2017.06.01 16:44:00
Nem szeretném kritizálni a TEK munkáját, mert nem értek hozzá és bár a poszt alapján lehet, hogy nem úgy tűnik, de minden tiszteletem azoké akik a biztonságunkat védik nem keveset kockáztatva. Elég együgyü dolognak tartom azon lovagolni, hogy Audi Q7 a szolgállati jármű, szerintem messze nem ez a felszerelés legdrágább része és nem árt ha használató, megbízható eszközöket használnak olyan feladatok elvégzéséhez ahol életek múlnak a megfelelő felszerelésen (pl. mentőorvosi kocsikból is lehetett volna Mercit venni mint Prágában és nem egy sx4-et). Mégis laikusként, ha rám bíznák a beszerzést vagy tolóajtós kisbuszt állítanék csatarendbe pl. MB Vito, vagy kicsit terepesített kombit mint amilyen a Volvo XC70 vagy A6 alroad. A Q7-hez hasonló autókat könyebb megpördíteni, borítani, ha fedezéknek kell és mindenáron terep akkor talán inkább Toyota Landcruiser.
De mindenképpen felszerelnék egy motoros egységet, mint az angolok:
www.standard.co.uk/news/london/revealed-the-new-face-of-antiterror-policing-in-london-a3310691.html
Amennyire egy civil szemszögéből megitélhető, nekem teljesen úgy tűnik, hogy hátradőltünk, hogy nem mi vagyunk a terroristák elsődleges célpontjai és remélem is, hogy ennyivel megússzuk, de igazán építhetnének az önkormányzatok olyan beton virágágyásokat a sétálóutcákba, hogy ne lehessen 100-al végiggangolni rajtuk kamionnak. A fesztiválok, rendezvények védelmén is lehetne még mit javítani pl. a rendezvénytől leválasztott beengedő szektorral, kapuval, táskaröntgennel. Csak jobb azzal a hírekbe kerülni, hogy érthetetlen az óvatoskodás, mint azzal, hogy baj történt.
Hagyományainkhoz híven a jogi szakértők mellett az ingatlanos szakmát művelők is elmondhatják, hogy szerintük miért kell rájuk odafigyelni - és igénybe venni szolgáltatásaikat. Ezért közöljük most ezt a posztot...
Ha az idei évben megengednél magadnak egy kis luxust és még külföldre is elutaznál, akkor gyorsan pakolj össze és ülj fel a következő repülőre! Talán kevesen tudják, de januárban és februárban a légitársaságok nehezen töltik meg a járataikat, ezért ilyenkor szuperolcsón…..
 A Budapesten élők nagy többsége használja rendszeresen a BKV/BKK járatait, alkalomszerűen pedig szinte minden magyarnak van élménye a budapesti tömegközlekedésről, ezzel pedig szint óhatatlanul szerzünk élményt a jegyellenőrökről. Ezen kívül az internet is tele van különféle rémtörténetekkel, amik…..
No name est omen 2016.10.23 12:54:02
@ruba: Villamoson senki nem kérte tőlem, de nem is volt első ajtós felszállás :) a metrót kihagytam. Lehet az ottani ismerősök tájékozatlanok, azért nem láttak még cetli jegyet.
Fővárosi Blog Fortepanozzunk! 2013.01.29 07:00:00
A napokban ismét frissült a fortepan.hu, ezúttal a VÁTI archivumából tettek fel képeket. Főleg vidéki városok jelennek meg: Komló, Pécs, Miskolc, Debrecen, Szombathely stb., de azért akad jó pár budapesti kép is. Ezek közül válogattam egy adagot a Nyájasnak, kérdve: hol…..
Persze nem voltak még se kolik, se egyetemi épületek, se Mol-székház. Csak ez a jó széles utca, melyet pár évvel korábban még Szent Korona sugárútnak terveztek Horthy-ék és a képen távolba vesző Petőfi (akkoriban Horthy) hídról indult. Most így néz ki nagyjából ugyanonnan…..
No name est omen 2012.07.24 22:50:06
@lelkesz g: Megtennéd, hogy lősz egy képet az ablakodból? Szuper lenne ha nem nagy fáradtság neked. előre is köszi.

Ezt a kérdésemet gondolom inkább egy autós oldalon kéne feltennem, de így jártatok:
Hogy a bánatba került akkoriban Budapestre egy ilyen újnak tűnő mini mint amilyen bal középtájt a tábla mögött suhan? Vajon ki lehetett az?
No name est omen 2012.07.24 22:59:28
Volt már kérem itt az Urbanistán Budapesten játszódó Nokia-reklám, meg Budapesten játszódó Windows Phone-reklám is, de most itt a nagy összeborulás - szintén Budapestről. Amúgy a Lumiában a blog.hu mesterkedésének köszönhetően, állítólag még Urbanista-alkalmazás (csempe…..
(A poszt előtt újabb szolgálati közleményekkel jelentkezünk: egyrészt köszönjük a blog.hu hathatós és gyors segítségét, így már itt is látszanak a kommentelők avatarjai. Továbbá hétfőre kész az új design!) 1986. április 26-án, hajnali 1:23:58-kor az atomerőmű négyes…..
2012. június 18-án elfogadta az Országgyűlés a jövő januárban hatályba lépő új Büntető törvénykönyvet. A komoly szigorításokat tartalmazó jogszabályból – egy kormánypárti és egy ellenzéki módosító javaslatnak köszönhetően – kikerült „az együtt élők közötti…..
No name est omen 2012.07.12 11:46:54
@abaka: Hogyne kérlek, van a családomban, közeli ismerőseim közt kb. 20 nő (illetve a hozzájuk tartozó társak, apák) akikkel vagyok olyan viszonyban, hogy azonnal kiderülne ha valamelyik fél bántalmazná a másikat és lehet, hogy a környezetemben élők szerencsések de nem azt mutatja a saját házi statisztika, hogy 4 közeli ismerősöm, rokonom családon belüli erőszak áldozata. Láttam már olyan embert akit megütöttek (ha mást nem pl. engem) és azért az napokig elég jól észrevehető tehát a statisztika szerint lépten-nyomon bántalmazott nőket kéne lássak az utcán. Biztos, hogy nagyon sok nőt vernek odahaza és jó lenne a bántalmazottak számát nulla közelire redukálni, de a minden ötödik bántalmazott nő hihetetlen soknak tűnik, főleg ha minden társadalmi csoportban nagyjából azonos ez a szám.
No name est omen 2012.07.12 16:10:27
@Salemi boszorkány: Kedves boszorkány nem akartam ilyen heves indultakat kiváltani a hozzászólásommal. Elég sok mindent láttam már, nyilván arról nem tudok beszámolni mit nem láttam, de a hozzászólásomban pont azért egy 20 fős körre hivatkoztam mert (Ami tudom Abaka, hogy nem egy reprezentatív minta) ez az a létszám akiket ismerek annyira, hogy egész egyszerűen képtelenek lennének egy bántalmazást eltitkolni. Én sokkal nagyobb problémának tartom azt, hogy az emberek szeretteikről nehezen tudják elhinni, hogy bárkit bántalmaznak még ha erre elég konkrét jelek is mutatnának és ilyen esetben az ember inkább elfogad egy gyenge magyarázatot egy-egy bevérzésre, sebre. Amúgy nem azt mondtam, hogy nem sok nőt (és persze férfit is) bántalmaznak, terrorizálnak de a 20% nagyon soknak tűnik kíváncsi lennék erre a kutatásra amiből ez kiderült.
No name est omen 2012.07.12 17:09:17
@_Wasp_: Nálunk a kádakkal van probléma két rokonom is (egyik férfi másik pedig nő csak, hogy igazságos legyen) rúgott bele illetve esett rá úgy kádra, hogy nagyon úgy nézett ki mintha... de mindkét balesetnek több tanúja is volt. Olyannak is voltam tanúja (és még másik kb.10 ember)ahol egy még beszélni nem tudó kisgyerek olyan sérülést szerzett egy szerencsétlen elesés folytán, hogy a kórházban rá is kérdeztek, hogy nem volt-e valami családon belüli erőszak a háttérben.
Most nagyon tarkabarkák (lásd fenn), ha minden igaz, hamarosan egységesek lesznek (mint lenn). Szerintem remek ötlet, épp itt volt az ideje. Plusz költséget nem okoz, csak az amúgy is fényezésre érett gépeket színezik át - így négy-öt év alatt cserélődhet le az…..
Hétfőn mi is beszemléztük, hogy a Borsnak azt állítja a 35 éves Hada Renáta, hogy 12 évig szeretője volt egy közismert tévés celebnek. A sztori persze ma folytatódik a Borsban, Renáta azt még mindig nem mondja meg, hogy ki az illető, de legalább szűkíti a…..
TComment Adócsalókat fogtunk 2012.03.29 10:15:00
Azt mondták, negyvenezren vannak a külföldi rendszámmal közlekedő magyarok és milliárdos a bevételkiesés. A valóság sokkal szórakoztatóbb. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Elképesztő, de nem értik. Egyiket sem. Pont azok, akiknek értenie kéne. Határozott hiszti van a robogórendszám felvetéséből egyeseknél, talán pont azért, mert még nem lopták el a robogójukat. Nehéz a szövegértelmezés, tudom, de néha bele kellene gondolni, kinek jó a…..
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
No name est omen 2012.01.10 11:24:17
@bogancs: Igen részint keveslem ezt az összeget, de szerintem az váratlan, hogy elromlik a mosógép/TV/hűtő stb., beázik a tető. Viszont vannak olyanok is, hogy minden két évben váratlanul le kell vizsgáztatni az autót ami lebontva cirka minden hónapban 1db ezres (+olaj, gumi, kopó alkatrészek) A közös költséget vagy kommunális kiadásokat továbbra is hiányolom. ezt se sorolom fel, de esetleg átgondolhatnád, hogy az utóbbi 4-5 évben milyen olyan kiadások voltak amire a következő 4-5 évben is biztosan várható és ha a közte eltelő időre lebontjuk akkor értéke eléri a legalább havi 1-200 Ft-ot.
Tudom bagatelnek tűnik, de sajnos a minimálbérből élésnek pont az ilyen dolgok a rákfenéi.
No name est omen 2012.01.11 12:24:50
@bogancs: Pont ezért írtam, mert ha valaki az egészségi állapotát nem őrzi mert nincs miből akkor néhány év múlva nem egy egyszerű lyukat kell betömni a fogán ami mondjuk 20 ezer hanem kell csináltasson egy korrekt hidat 150 ezerért vagy mehet a Máunika showba statisztálni az egyre hiányosabb fogsorával. És ez az egyszerűbb mert fog nélkül még csak-csak megvan az ember, de ha valaki cukorbeteg nincs olyan alternatíva, hogy nem szedi a gyógyszereit.
No name est omen 2012.01.11 12:43:17
@r580s: Részint igazad van abban, hogy lehetnének aktívabbak a közösségek, de úgymond "fejlődő" országok többnyire azért fejlődnek -innen nézve- olyan látványosan mert van honnan. Ugandában nem azért járnak gyalog mert nem nyavalygósak hanem mert nincs más még bicaj is csak a kiváltságos embereknek jut. Azért nem rakják tele a hűtőt mert nincs, és a minálunk minimálbérnek nevezet összeg ott egy falu havi bevétele. Igaz az érem másik oldala az, hogy van a világnak olyan része ahol 1400 ájró a minimál és az a szegény akinek nem tellik 3 évente új autóra.
Egymillió forint, az már hét számjegy, manapság pedig hétszámjegyes összeget illik komolyan venni. Főleg, ha használtautóra költjük. Remegett is a térdünk rendesen. Mai cikkünk blogposztja...
Még a múlt héten tűnt fel belső levlistánkon is (ahogy az ismert internet 90 százalékán) ez a nyilvánvalóan kamu-videó, amit egy unatkozó CGI-s készíthetett. Nem is tudom, ki küldte be először hitetlenkedve, a lényegen mit sem változtat: kapásból kiszúrtunk pár orbitális…..
No name est omen 2011.10.05 17:07:55
Az etalon üldözés 1óra 1perctől:
www.youtube.com/watch?v=_dAKs-VtvsM
penge verdák, semmi túlzás, izgalmas és a végén tényleg összecsapják az autókat.
No name est omen 2011.10.06 10:42:34
@KuKori: Abban az időben nyilván nem volt lehetőség rendes kormányos merci bezúzására. Biztos valami imperialista kémtől kobozta el a filmipar :D
Mindenesetre látványos, izgalmas annak ellenére, hogy egy másodperc CGI nincs benne.
No name est omen 2011.10.06 10:46:38
@uki: A CGI nem azért jó mert olcsó...általában sokkal drágább mint leselejtezett kellék autókat törni. Viszont megismételhető és egy csomó "látványosságot" nem lehet élőben megcsinálni. Az sem mellékes, hogy turista látványosságokat nem lehet porig égetni egy film kedvéért csak virtuálisan.
Nemrégiben is szerepelt egy olyan helyszín, ahol először nem, később is csak hiányosan sikerült pótolni a lekopott útburkolati jeleket, majd végül csak elkészült. Most Gergő küldött nekünk egy újabb hasonlót, szintén egyelőre a félmegoldás stádiumából. Az ominózus Teve…..
Megelégelte a kormány, hogy egyre több, becslések szerint már közel harmincezer hazai autós próbál külföldi rendszámmal adót, bírságot elkerülni. Mai cikkünk blogposztja...
No name est omen 2011.06.15 11:34:23
@tede:
Tudom, hogy ezt mondják a TV-ben, de valahogy az államadósság is mindig nő meg a kiadások is. El kéne törölni az összes felesleges marhaságot. Lenne egy működési adó egy szociális hozzájárulás és egy államadósság törlesztő adó, de akkor lássam, hogy tényleg arra megy el a pénzem amire befizetem és nem folyik el kézen-közön erre-arra. Ha otthon csöpög a csap akkor kicserélem egy nem csöpögősre mert 1 év alatt úgyis elcsöpögtetném az árát, ez azt gondolom elvárható az ország vezetésétől is. Az is fura szemlélet, hogy aki aki nehéz helyzetben van az húzza még jobban össze magát a vezetőség meg 10ezressel töröli a hátsóját mintha mi lennénk a legfényesebb jóléti állam. Ha én a melóhelyemen hosszútávon több pénzt viszek el mint amennyit hozok akkor kirúgnak, nem lehetne megvalósítani ezt az ország vezetésével is?
No name est omen 2011.06.15 11:43:21
@tocibacsi:
Tudom, azért írtam. Egy hónap eltéréssel figyelhettem meg két hasonló állapotú és korú autó vizsgáztatását az egyik itt történt a másik a németeknél. kb.50 és 150 Euro volt az eredmény, vajon melyik volt itt és melyik ott?
Keserédes lakáshirdetés az Expresszből - kösz a tippet Eszter! Én , és Csányi bácsi nagyszerű OTP-yee eladjuk ingatlanunkat. Úgy indult ,hogy felesbe voltunk,de mára ez megváltozott, úgy fest 30% 70% a jelenlegi állás,és további packázásra számítok .Ez nekem nem jó .Ezért…..