Regisztráció Blogot indítok
Adatok
porfelhő

0 bejegyzést írt és 5688 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lesz népszerű, amit mondok: az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet. Tudom, hogy a tömegdemokrácia korában megnyerhetetlen az a vita,…..
Mikor van vége a demokráciának? – az elmúlt két év (meg persze két évtized…) egyik slágertémája kétségtelenül ezen kérdés körül forgott. A vitában folyamatosan azt képviseltem, hogy érdemes elválasztani egymástól azt, ami nem tetszik, nem szép, nem jó, attól,…..
porfelhő 2012.05.16 11:53:53
@knausz:
No akkor nagyon gyorsan be lehet fejezni. Ha kérhetem. Egyébként mit képzel magáról!!!!
Szórakozzon mással!!!

Egyébként köze nincs hozzá!! Akkor írok ide, mikor ÉN akarok, és azt amit ÉN gondolok!!
Világos???!!!
porfelhő 2012.05.16 11:58:12
porfelhő 2012.05.16 12:00:34
@knausz:
Tessék??!! Milyen menet??? Ja. az a műsor, amit Maga itt folyamatosan előad!!!

Ki kell zárni? ÉS???? Akkor mi?van!!
Kit érdekel??!!
A kimondható név – ezzel a címmel írtam két hónappal ezelőtt itt a blogon arról, hogy a Simicska-Nyerges szerzőpáros meglepő módon egyre komolyabb figyelmet kap a közbeszédben. A tendencia azóta sem változott: amióta egy dokumentumból kiderült, hogy Simicska Lajos a több…..
Sok példán megtanulhattuk már: jól teszi az elemző, ha óvatosan bánik a jövőre vonatkozó hangzatos kijelentésekkel. A sejtésekből, jelekből, eseményekből egy idő után mégis összeáll a kép, amit nem lehet nem észrevenni. Körülbelül háromnegyed éve mondogatom bizonytalanul,…..
porfelhő 2012.04.28 09:34:37
@jjulie:
Ugye nem felejtetted el?, hogy "tudom, amit Te tudsz??"
Nem kérek reakciót választ. Csak megemlitettem.
köszönöm.
:)

További szép napot!
:)
Most, hogy az MR 1 Kossuth (vagy mi) munkatársai legalább négyperces éhségsztrájkkal erőszakolták ki, hogy kéthetes szünet után megint legyen miniszterelnöki interjú az adásban, nézzük meg, tartalmilag mi újat adott nekünk ma reggeli szellemi táplálékként Orbán Viktor. Hiszen…..
A Hír Tv Versus című műsorában – ahol kormánypárti szereplők is gyakran meglepődnek Csermely Péter valódi kérdésein – legutóbb Pozsgay Imre arról beszélt, hogy „tudtam azt is, hogy a hetvenes évek közepétől engem is megfigyelnek, azt is kinyomoztam, hogy a…..
Mást mond híveinek, mást a tárgyalópartnereinek – itthon és a világban is egyre többen vetik ezt Orbán Viktor szemére. Tagadhatatlan, azaz legfeljebb egy hivatásos szóvivő tagadhatja, hogy nehezen összeegyeztethető az, amit a kormányfő – például…..
porfelhő 2012.03.26 00:02:09
Sajnos Matolcsy György megelőzte blogunkat a születésszámok körüli érdekességek felvetésében, így most talán kevésbé tűnik hitelesnek jelen poszt mondanivalója, de azért mégis megpróbálkozom vele, mert könnyen előfordulhat, hogy miniszter úrnak ezúttal tényleg igaza…..
Politikai pályám legnagyobb intellektuális kihívása előtt állok - idézte a The Wall Street Journal Orbán Viktort. Kinek ugye mi az intellektuális kihívás. Van, akinek a képernyőn ugráló kis jelek, van, akinek az, hogy pirospacsit játszik a hugival. Van, akinek az, hogy Gyere ide,…..
Orbán és BarrosoForrás: hirhatter.huKOMMENTÁRHa az EU a végsőkig elmegy Magyarországgal szemben, tevékenyen részt vállal az ország gazdasági összeomlásában, és ezzel végső soron az európai politikai kultúra alapjait kérdőjelezi meg és tovább rombolja az egyébként sem…..
porfelhő 2012.01.06 23:41:02
Több ügyben is tárgyal Magyarországról az Európai Bizottság, többek között a gazdasági ügyekről, médiáról és adatvédelmi ügyekről - mondta Balázs Péter.

Az egykori külügyminiszter szerint időnként előfordul, hogy az unió vizsgálódik egyes országoknál, de az, hogy ilyen „bűnlajstroma” legyen egy országnak, amelyben alapvető normákat von kétségbe, még nem fordult elő.

Az unió látott már populista kormányokat, nacionalizmust, de ilyen halmozott mértékben még nem – tette hozzá Balázs Péter.
Lehetnek külön ügyek, vagyis a kötelezettségszegési eljárások, de az egész uniós értékrendet fenyegeti a magyar politika, aminek akár az is lehet a vége, hogy Magyarországot meg fogják büntetni. Nem harcolhatunk magányosan – tette hozzá Balázs Péter, aki idézte a külföldi lapok kijelentéseit, melyekszerint Magyarországnak nincsenek barátai.
Az egésznek a halmazati hatása a legrosszabb, hogy az ország címlapokon van, ráadásul akkor, amikor hitelt szeretnénk felvenni.
Nagyon rossz irányba mozgunk, ha tovább megy ez a kettős beszéd, hogy egyik nap ezt mondjuk, más nap meg azt – tette hozzá Balázs Péter. "

Úgy hallottam, itt nem igazán szeretik, ha másol az ember. Én mégis megtette, mert láttam itt linket is a poszton.

Nem az egyik nap... óránként változnak a bejelentések. ami nagyon nem jó.

Ha az EU a végsőkig elmegy Magyarországgal szemben,"

Azért, hogy segítsen, az országnak ebben a lehetetlen helyzetben. A magyar kormány is lement/megy a végsőkig. Kár.
porfelhő 2012.01.07 09:23:36
@Pipas:
Tényleg?

Józanságra intette a magyar kormányt a hvg.hu-nak adott interjújában Elmar Brok európai néppárti vezető.
A Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt az elmúlt hónapokban – különösen az Európai Parlament Magyarországról szóló vitáiban – igyekezett megvédeni a magyar kormányt, esetenként Orbán Viktor miniszterelnököt a liberálisok, zöldek és szociáldemokraták támadásaitól.

Kritikus hangnemben nyilatkozik a Fidesszel egy pártcsaládba tartozó európai néppárti frakció egyik vezére, a pártalakulat külpolitikai irányítója, Elmar Brok a hvg.hu-nak adott telefoninterjúban, Gyurcsány Ferencék tervezett utólagos felelősségre vonásáról az államadósság növekedése miatt.
A képviselő a Német-Magyar Fórum nevű, hosszú évek óta működő alkalmi „think tank” alelnöke is."

hvg.hu/itthon/20110805_elmar_orban_gyurcsany#rss

??
porfelhő 2012.01.07 09:24:34
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
Manapság divatba jött, hogy cikkeket vagy blogbejegyzéseket Facebookon keresztül is lehet kommentelni, és ez bizony időnként furcsa helyzeteket szül.Nemrég egyik "nagy blogunk" posztja alatti Facebook kommentek között találtam egy olyan kommentet, melyben a hozzászóló…..
porfelhő 2011.12.27 15:14:50
@torró:

Röhej! Ez egyáltalán nem lehet igaz. Ilyen munkahely nem is létezik, ahol ilyen szigor lenne. Lehet az köz- vagy egyéni.
Azért ne rugaszkodjunk már el teljesen a valóságtól??
Ha kérhetem?!!!
Alszanak a parlamenti képviselők. Nincs ebben meglepő, kivéve, ha ezt a munkahelyükön teszik – ahogy ez Vágó Gábor felvételén látszik. A hajnali ülésezés régi divat a magyar parlamentben, a kormányok szeretik erre az időszakra helyezni a politikailag kényes…..
porfelhő 2011.12.03 23:47:53
@ökörpöröly:

Viszlát!!!
porfelhő 2011.12.03 23:53:59
@ciceró:

Óh! Kedves @ciceró!!!

Az a téma már régen egy lerágott csont. Önök még mindig itt tartanak???
Jesszusom! Hát én ezt nem is hiszem el???!!
Nem szoktam az időközi választások eredményeivel foglalkozni, ezeket az adatokat, függetlenül valós jelentőségüktől, ugyanis rendre tudatosan félremagyarázzák, átértelmezik, felértékelik. A második kerületi voksolás után most éppen a Jobbik és az LMP temetése, illetve…..
porfelhő 2011.11.28 21:33:27
@Mj:

Jobban teszed, ha a kommentelő társaddal - azzal akivel idejöttél- visszamégy szépen kapálni".
ennyi.)
Ezzel részemről be van fejezve. Vannak itt akik nagyon örülnek neked, azokkal szórakozzál.
porfelhő 2011.11.28 21:39:40
@Balt:
Tessék??!!! Van valami problémád! te évődsz itt napok óta.
Valamiféle szereptévesztésben vagy.
Clarke meggondolta magáttelegraph.co.ukSZEMLEA halálbüntetés eltörlése óta a gyilkosságért kiszabható életfogytiglan szabadságvesztés volt a legsúlyosabb büntetés Nagy- Britanniában. Ehhez nemsokára elég lehet két gyilkossági kísérlet is.   Nemrégiben újabb…..
Esztergom a Fidesz kísérleti területe. Itt kísérletezi ki, hogy milyen lehet az új Magyarország. Igaz egy kis porszem került a gépezetbe, mert az önkormányzati választásokon a helyi kiskirály megbukott, de láthatóan ez még jobban inspirálja a Fideszt. Jól látható mi vár az…..
törökgáborelemez 404. Vágta 2011.10.21 15:28:00
Most már szinte biztos: szombaton olyan történik, amire eddig még nem volt példa a magyar politikában. Releváns pártjaink az elmúlt két évtizedben – különösen regionális összehasonlításban - meglepően erős szakítószilárdságúaknak bizonyultak, s ha akadt is néhány…..
porfelhő 2011.10.23 13:31:01
@Hepci:
Egyébként! Zavar a jelenlétem???
Elárulom neked, Engem is zavar sok-sok minden!!!
Ne aggódj! Nyugodtan csak csinálj hülyét magadból!!!
porfelhő 2011.10.23 13:35:07
@Hepci:
Még annyit mára! Automatikusan elmehetsz a fenébe, a bagázsoddal együtt.
porfelhő 2011.10.23 17:33:18
@László56:

Nahát Kedves László!

Mi történt, hogy délután is ir? Tévedés, én soha sem voltam kommunista.
Tudatom Önnel, hogy a magyar társadalom egy nagy csoportja a napi politikai események értelmezésének szintjére sem nőtt fel.
Ebből/igy történhetett, hogy most kétharmad van.

üdvözlet önnek
Varánusz Gyurcsány csőre töltve 2011.10.23 05:15:00
A 2010-es országgyűlési választásokon a választópolgárok nem csak forradalmat hajtottak végre a szavazófülkékben, hanem egyértelmű üzenetet küldtek az MSZP-nek is: ezt, ebben a formában nem kérik, 4 év kényszerpihenő minimum, gondolkodósarokban térdepelés a…..
Lázár János és Rogán Antal megtalálta a gyógyírt a sacc/kb 1500 milliárdos adósságot maguk előtt görgető önkormányzatok számára. Semmi káprázatos varázslat, semmi radikálisan új módszer, csak a régi nóta: majd kifizetik az emberek."Mi az önkormányzati…..
porfelhő 2011.10.23 08:55:31
@Androsz:

Na!éS! Hölgyeim és Uraim! A MOL. csomagot abból a pénzből vettük, amit a Bajnai kormány bátorkodott nem elkúrni, amit letétbe helyezett.Aztán bátorkodtunk aug-ban felvenni újabb IMF.hitelt, azért mert "mi bátorkodtunk" elzavarni az IMF. és EKB. vezéreket. Igaz nem is kellett zavarni Őket, mert a 29 pontos csomag láttán, abban is a "főzzünk otthon pálinkát" úgy felpaprikázódtak, hogy mentek azok maguktól is. (Móresre tanitjuk Mo. miniszterelnökét, felkiálltással??).
ennyi.
porfelhő 2011.10.23 08:56:18
@Androsz:
Na.Ja. Látszik mennyire megmentette a többségi kormány az országot!!!
:(
porfelhő 2011.10.23 08:57:52
@SvenH.:
Kommunikálni" Micsoda?! A kommunikáció, az elhihető kommunikáció látványos hiánya.
„Az ilyen típusú politikai irányítás alkalmas lehet választások megnyerésére, de – különösen kiszolgáltatott államapparátusok esetén – ellene hat a bürokratikus közigazgatás klasszikus erényeinek, a racionalitásnak, a kiszámíthatóságnak és a…..
A Wikileaksről bármilyen véleményt közzétenni kockázatos vállalkozás. Annyi érdeket megsértett már ez a szivárgó oldal, annyi tyúkszemre rálépett, de egyúttal annyi előnyt is szerzett másoknak, hogy objektív vélemény már szinte nem is létezik a tevékenységéről. A…..
porfelhő 2011.09.06 18:05:54
Kéri: Orbán Viktor hármas szorításba került"

Mint ismeretes, a WikiLeaks által kiszivárogtatott dokumentumok szerint a miniszterelnök a 2006-os választások előtt azt mondta diplomatáknak: hagyják figyelmen kívül, amit a kampányban mond, mert az ígéretei nem feltétlenül esnek egybe a terveivel.

A politológus szerint 2010-ben már nem mondott semmit a kampányban a kormányfő, most mégis ráég a ház.
Kéri László szerint a Fideszben az lehetne az új jelszó, hogy „merjünk nagyot ébredni”, mert egyértelmű, hogy csődbe jutott a politikájuk, és ha ezen nem hajlandóak változtatni, annak rossz vége lesz.

A politológus szerint Orbán Viktor hármas szorításba került, egyrészt az emberek nem felejtik el az ígéreteket, és egyelőre az látszik, hogy 16 hónap alatt semmilyen változás sem történt.

Emellett egyértelművé vált, hogy nem tudtak élni a kétharmaddal, az ebből adódó csalódásra is választ kell adni Kéri László szerint.

A harmadik szorítás pedig az, hogy mindebből hogyan tud kimászni a kormány – vélekedik a politológus. Kéri László szerint még van ideje a kormánynak a korrekcióra, körülbelül két hónap.
A politológus szerint fantasztikus fordulatok várhatóak ősszel.
Kéri László szerint egyértelmű, hogy a politikai vezetés elherdálta a kétharmadot, ezzel a kormány még nem bukott meg, csak a politikája, de ha nem tudnak változtatni, akkor ők is megbuknak. "

atv.hu/cikk/20110905_keri_laszlo
...........
Egyébként nem kell ahhoz semmilyen beszéd kiszivárogtatása, hogy minden ember saját maga érezze a gazdaságpolitika hasznát és kárát. Mindenki fel tudja mérni életminőségének javulásában, vagy zuhanásában.
Az Origo által szépen feldolgozott WikiLeaks anyagban van egy kifejezetten érdekes, a kávéházi sztorizáson messze túlmutató mondat. Orbán Viktor az amerikai nagykövetség munkatársaival folytatott beszélgetés során pártja egyik vezető politikusának hibájaként rótta fel, hogy…..
porfelhő 2011.09.05 08:18:24
@jjulie:

Azt tudom, hogy Neked már rég elment az eszed. De, hogy még most sem jött vissza, ezt nem gondoltam volna.
Bocsánat! De ezt muszáj volt leírnom.
Én ezt nem is értem?!?