Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Esbeth

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terjed a hülyeség a Facebookon, ugyanis egy magát mértékadónak nevező online magazin (bár ugye az önmegjelölés ritkán jelent bármit) hosszú cikkben taglalja, hogy miért híve a fizikai fenyítésnek, büntetésnek. Őszintén nem szeretném népszerűsíteni, így nem linkelem be, de…..
Esbeth 2013.05.03 17:19:56
Szeretem a sémákban gondolkozó embereket... főleg, akik mindig tökéletesen higgadtak, és sose rontanak el semmit, akiknek a gyerekei áldott angyalkák, akik az élet komplexebb dolgait (pl miért nem jó dolog zsírkrétával kidekorálni a frissen festett nappalit) már két évesen elsajátították. Nyilván náluk nem fordul elő, hogy fáradtan, rosszkedvűen veszik észre, hogy a szárítóról megszerzett kedvenc blúzunkat öt éves kisfiuk végtelen lelkesen tuszkolja bele a lefolyóba, de ha mégis történne ilyesmi, természetesen SOHA nem ütnének a kezére és nem KIABÁLNÁNAK, hanem higgadtan, elkezdenének akadémiai vitát folytatni gyermekükkel az ilyen viselkedés káros hatásairól anyu ruhásszekrényére, a lefolyó működőképességére, stb., amit természetesen hiperintelligens gyermekük megért. Az emberiség nagy többsége sajnos nem ilyen szerencsés.
A gyereket fegyelmezni kell, és ennek része a fenyítés is. És szerintem az kb mindegy, hogy egy popsiracsapás/kézreütés (érsd: "fizikai fenyítés") vagy "anyumérges" hangon leszidást jelent. Ugyanis lelki értelemben ugyan az a kettő. Csak a "fizikai fenyítésnek" van egy hirtelen figyelemfelhívó része, ami jobban rögzíti esetleg a szitut... ami néha nem baj. A lényeg szerintem ott van, hogy ha a gyerek megértette és felfogta a büntit, és hogy miért kapta, akkor ne legyen haragtartás.
Nem hiszem, hogy bűnöző gyermekbántalmazó lenne, aki néha rácsap a gyerek kezére. Természetesen nem azt mondom, hogy üssük agyba-főbe a gyereket nadrágszíjjal. Csak annyit, hogy felejtsük már el a végleteket.
Esbeth 2013.05.03 18:05:55
@solesz: Elképzelhetőnek tartom, hogy különbözőképpen értelmezzük a szót. "Fenyítés" (amúgy tényleg negatív hangzású szó, de sajnos nem jut most jobb eszembe) alatt azt értem, hogy bizonyos magatartás büntetést von maga után. És szerintem egy gyereknek időbe telik, mire elsajátítja azt a normarendszert, ami kell a társadalomban való élethez, és felfogja annak az okait. Amíg nem tudja, mit miért kell úgy csinálni, ahogy, addig a szabályrendszert a szülő mutatja meg, jutalmazás - büntetés rendszerrel.

@gyerekgekko: Kérlek, ne legyél demagóg, mert a demagógiával nem lehet érveket használva vitatkozni. Arra próbáltam példámmal is felhívni a figyelmet, hogy nem kéne egy kalap alá venni a "rácsapok a kezére" és az "elverem nadrágszíjjal" viselkedést. És nagyon örülök, hogy Te mindig fél szemedet a gyerekeden tudod tartani (mert nem épp főzöl, vasalsz, stb., és látod, mit fog csinálni. Te azon szerencsés kisebség vagy, akinek jó...:P
Nem Art Decor Házat szalmából? 2012.09.16 10:47:27
Nyár végén jellegzetes és szinte képzőművészeti alkotásnak hat a tájban elszórt göngyölt szalmabálák látványa. Talán kevesen tudják, hogy ez az anyag építkezésre is alkalmas. Hogy miképpen? Kiss Renáta összefoglalja nekünk, sőt egy tanfolyamra is invitál, ahol mindez…..
Esbeth 2012.09.16 14:22:14
@Intizar: Ma Magyarországon még kissé körülményes a dolog, de pl Németországban már minősített építőanyag a szalmabála. Elvileg lehet engedélyeztetni valami módon, de az biztos, hogy egyenlőre még hosszú harc a hatóságokkal.
Több csoport is dolgozik azon, hogy minősített építési rendszerré váljon, így széleskörűen építhető legyen.
Emmausz, Manyuska: Nem ezek a legnagyobb problémái, mivel van rajta egy kb 5-7 centi vályog vakolat. A nagyobb probléma a víz (talajvíz, esővíz), de ez is megoldható, csak kicsit több odafigyeléssel...:)
Szexofon blogja Lepedőgyűrés 2012.01.10 06:39:00
Van az a kéj, az a gyönyör, amikor muszáj valamibe kapaszodni, valamit markolni. A kezeid kétségbeesetten, görcsösen keresnek valamit, ami fogható. A lepedőmarkolás pillanatai... ismerős, ugye? ..
Szexofon blogja Szülinap 2011.11.03 06:42:00
Ma kétéves a Szexofonblog :-)(Ki-ki emlékszik még, hogy talált ide?)..
Esbeth 2011.11.21 19:13:21
@Szexofon: Lefekvés, nem elalvás..:P
Talán mert az a túlságosan későn érő típus vagyok, talán mert túl voltam azon az életkoron, amikor az ember belefut az efféle játszadozásokba és mire megtanultam a maga természetességében és nyíltságában vállalni a szexualitást, a testi örömöket (ez javarészt a befogadó…..
Szexofon blogja Bakancs 2011.10.17 06:47:00
Jön a hideg, jön a tél. Ezen a héten váltunk a lenge, nyári (alig)ruháktól és a vastagabb cuccoknak szentelem a posztokat. Ma néhány bakancsos kép van soron...
Esbeth 2011.10.19 10:55:17
@urban legend: Tévedsz... Nekem pl majdnem ilyen formájú mellem van, és semmi művi nincs benne..:P (persze, lehet, hogy a képen szereplő hölgyé nem szilikon, de igenis létezik ilyen mellforma természetesen is)
Szexofon blogja Vakar 2011.09.19 06:16:00
Furcsa, borzongós, fájdalmas-kéjes eleme a szenvedélyesre sikerült szeretkezéseknek a köröm, amint végigkaristol a háton. Még akkor is ha olykor bizony nyomot hagy... ..
Szexofon blogja Alszol? 2011.08.24 06:52:00
.. kérdezte az éjszaka kezdetén. Ki tudja, talán félórája - talán csak tíz perce ült el a csend a sötétben. Nehéz és zsúfolt napon voltunk túl. Kevés idő jutott egymás társaságra. Enikőék már bealudtak a hálóban. Mi - szokásunkhoz híven - a nappaliban kinyitott ágyban…..
Kardhal Társasjáték újratöltve 2011.08.03 18:27:00
Nincs erre jobb szó: babusgatta a farkamat a szájával. Tövig csókolta az ajkaival, körbeölelte a nyelvével, masszírozta a pofikája izmaival, és magába szippantott a torkával. Az ezernyi kéjes érintésből font gyűrű föl és alá csúszkálva örvénylett. Úgy éreztem, csak…..
Nyilván ezer éve kiment a divatból (merthogy immár nem látok ilyeneket), de az egyik kedvenc viseletem volt a csajokon, amikor azokat a széles nyakú pólókat hordták, amelyek az egyik vállat (csaknem) szabadon hagyta.Volt benne valami kacér, erotikus, majdnem megmutatom - típusú…..
Mint minden évben, idén is május utolsó szombatja a bugyinélküli világnap. Vagyis holnap! Eszetekbe ne jusson felvenni! Lepjétek meg a párotokat, nyomás ki a városba... és írjátok meg a sztorit! ..
Kardhal Óra a falon 2011.05.24 23:03:00
- Nyársalj fel! - lihegi a csaj. - Döfd belém! Tövig döfd belém, most! Igyekszem megtenni, amire kér. És csak bambulok közben széles arccsontjára, telt ajkaira és a hajára, amit iskolás lánykaként fésült copfba. A mellei puhák, derekát vékony ékszerlánc…..
Szexofon blogja Féltékenység 2010.10.20 06:59:00
Ha a Velvet szemlézheti Szexofont, akkor most a Szexofon.blog is szemlézi a Díványt. :-)A zöldszemű szörnyÉrdekes és tanulságos írás a féltékenységről:Láttam, hogy megbámultad a mellét A félelem beteges méreteket ölthet. A féltékeny ember gyakran kutat zsebekben,…..
Kedves Hűtlenek, ismét kaptam egy olyan írást, amelyet szerintem érdekesnek fogtok találni. A szerző α Ursae Minoris, aki Európa egyik legliberálisabb(nak tartott) országában él, posztja ennek a bizonyos államnak (illetve közvéleményének) hűtlenséggel kapcsolatos…..
2perc villa a tenger felett 2011.03.23 19:13:00
Extrém testfestészet, élethű festmények és egyéb érdekesség! Katt ide!..
Esbeth 2011.03.10 23:01:36
Szexofon blogja Nádszék 2011.03.02 06:39:00
Mai kellékünk a pucér lányokhoz: a nádszék. ..
Elöljáróban szögezzük le: Egy nő popsiját megfogni ellenállhatatlan, szükséges dolog. Persze nem egy vadidgen tapizására gondoltam - de ezt úgyis tudjátok.Nem lehet megállni, hogy ne... Ha egyszerűen csak elmegy melletted a Kedves, ha lehajol, ha melléállsz, ha csókolóztok... a…..
Szexofon blogja Segíts ha tudsz! 2012.02.20 18:25:00
Esbeth 2011.02.10 14:38:09
Nuska!

Szerintem jelen esetben a hazugság az utolsó dolog, amivel a cél elérhető... Főleg, mert ha elmondasz egy ilyen történetet, attól még nem érzed át... Nem fogod tudni, milyen az az érzés, mikor egy jó dologról olyasmi jut eszedbe, amit soha nem akarnál felidézni. Nem fogod megérezni (hála Istennek), azt a visszásságot, hogy kegyetlenül kiszolgáltatottnak és megalázottnak érzed magad annak ellenére, hogy Tudod, hogy az, akivel vagy, sosem bántana... Szóval én nem hiszem, hogy a bezárkózás segít.

Viszont a levélben megbeszélés talán igen. Sokszor azért nehéz valamit elmondani, mert félünk a reakciótól, a másikétól, és a magunkétól is, így leírni könnyebb... tehát ez megoldás lehet... :)

Help!

Ha szerelmes vagy belé, akkor tarts ki... Ha beszéltek ilyesmiről, próbáld nem azt hangsúlyozni, hogy Neked mennyire szükséged lenne erre. Arra próbáld rávezetni, hogy ez Neki lesz jó. Testileg, és lelkileg is... Mond el, hogy a testi szerelem mennyivel mélyebbé teheti a kapcsolatotokat. Hogy együtt elmerülni az élvezetekben olyasmi, amit elképzelni is nehéz, ha még nem élte át... De persze fontos, hogy pár szóban térj ki arra is, hogy mindez nem az első alkalomnál lesz így... hogy először furcsa lesz... És semmiképp ne bagatelizáld el a problémáját... Ígérd meg Neki, hogy figyelni fogsz Rá, hogy gyengéd leszel...
Talán egy ilyen beszélgetés / levelezés segíthet meggyőzni...
Ha ez nem jönne be, még mindig fenntartom, hogy beszélnie kéne valakivel, aki mindkettőtöknek idegen... abszolút kívülálló. Nem feltétlen pszichológussal. Akár valakivel pl ez a blogot olvasó hölgyek közül, akár csak neten is...