Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pipetta Ofélia

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a kérdés abszurdnak tűnik, a nyírfa (Betula) fajok fő összetevői között nem találjuk meg a nyírfacukrot, kémiai nevén a xilitet (angolul xilitol). Miért nevezték el mégis erről a fáról, és tényleg annyira előnyös-e használata, mint amilyennek a reklámok állítják? A…..
Rejtélyes nyilatkozatot adott a Borsnak a Beugró producere, Kapitány Iván: "szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a Beugró nem szűnik meg. Én már decemberben megtudtam, hogy a Viasattal nem kötünk új szerződést, így azóta már tárgyaltam is ez ügyben. Sőt, elárulhatom, hogy…..
Pipetta Ofélia 2012.01.31 13:06:37
Schmitt Pál köztársasági elnök a plágiumbotrány kirobbanása óta eltelt 168 óra alatt a következő védekezést dolgozta ki és tárta az ország elé ma reggel a Kossuth Rádióban (link, 07:34-től): 1. "Aki valaha is írt doktori disszertációt, tudja, hogy minden ilyen…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!  …..
Pipetta Ofélia 2011.11.01 08:14:38
@egerészölyv: csak saját tapasztalatból. Sajnos az utóbbi években - idős szüleim miatt - elég sokszor kellett őket hívnom, és mindig perceken belül itt voltak. Én is hívtam őket stroke-hoz; már folyt édesapámba az infúzió, mikor az arcán is kezdett látszani. Ha nem jönnek időben... és volt pár más "kaland" is az elmúlt 3 - 4 évben.
Pipetta Ofélia 2011.11.01 08:24:27
@egerészölyv: lehetséges, de én pl. a "nyócker"-ben lakom. Az kétségtelen, ahogy mondtam, hogy egész más a helyzet, ha utcán lévő valakihez hívod őket.
Vastagbőr A mackó elbukott 2011.07.20 15:31:00
Sajnos rossz hírt kell közölnöm: a mackó elbukott. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa új jelölést vezet be, a "gyermekbarát" kategóriát. "A kiskorúak megóvása a káros médiatartalmaktól eddig is fokozott jelentőséggel bírt, de ugyanilyen…..
    Azt mondják, a nyócker tele van rejtett kincsekkel. Erre a gyönyörűségre, amit Művészkert vagy Martsa Műterem néven ismerhet, aki hallott már róla, akkor találtam rá az indafotós Loniii mappái között, amikor fotókat kerestem a siránkozós poszthoz. A mappát a…..
Pipetta Ofélia 2011.07.20 10:00:08
    „Na, zsírcsászár?” – kérdi röhögve a Fischer, amikor újságolom, hogy tőle hazafele menet betértünk végre a fagyizóba, amit már olyan rég ajánlgatott. Az hát. Ilyen időutazásban ritkán van része az embernek. Nevezett fagyizó voltaképpen egy cukrászda a…..
Pipetta Ofélia 2011.06.28 10:12:43
@KKZZ: Még mindig finom a fagyi a Horváth Mihály téren, és a sütijeik is jók (én a marcipán gombócot szerettem nagyon).

Velünk szemben volt gyerekkoromban Weiszfeld Lipót fagyizója, máig érzem az illatát. Csoki, citrom, vanília, puncs, és minden ősszel gesztenyefagyi volt.
Remélem újra ilyen irányt vesz a jelenleg tomboló céltalanul szétfokozott, hatásvadász webdesign. Legyen végre minden letisztult, lényegretörő, hatékony, és kellemes a szemnek, mint amilyen az internet indulásakor volt minden! "A 8 évesnél fiatalabb gyerekek általában még…..
Pipetta Ofélia 2011.03.08 11:57:05
@asszenfan: Azt hiszem, nem kellene ezt csinálni. Most jelentettem be a Facebook rajongói oldalt. Ez az ember beteg.
Pipetta Ofélia 2011.03.10 19:18:10
@asszenfan: nem tartom humorérzéknek azt, ha valaki nyilvánvalóan beteg emberen szórakozik. Sajnálom.
Szerény véleményem szerint - lehet, hogy tévedek - nem sok macska szereti, ha kiporszívózzák. A videón látható gyönyörűségnek már viszont szinte a perverziója :)   Forrás: Indavideó, Takonypocok..
Pipetta Ofélia 2011.02.22 18:09:04
Elöljáróban, orvos vagyok több mint 30 éves kórházi gyakorlattal,karácsonyi és minden elképzelhető más ügyeletekkel a hátam mögött, tehát nagyjából tudom mikor miért és mire mennyit kell várni, sokszor mi miért történik egy kórházban úgy, ahogy történik, ami talán egy…..
Tisztelt Praxis!   Az normális, hogy a saját kézműtétemnél nekem kellett segédkeznem? Majdnem, hogy magamat műtöttem. Az orvossal ketten voltunk bent a műtőben, nem jutott állítólag ápolónő, vagy bárki más, aki tudott volna segíteni. . Sőt! A műtét előtt 10 perccel…..
Pipetta Ofélia 2010.12.31 17:33:49
@miklos.rabai: Nekem is volt már hasonló kalandom, csak engem nem zavart. A végeredménnyel se volt probléma. Úgyhogy maga a helyzet szerintem tök elképzelhető.
Szomorú napra ébredtek a filmkedvelők, Leslie Nielsen sajnos eltávozott közülünk. De hogy a gyászos hangulatot kissé feldobjuk idézgessünk néhány fenomenális, kacagtató mondatot, párbeszédet, szöveget a filmjeiből.Kezdetnek jöjjön az Airplane-ből egy, ahol Nielsen doktort…..
Pipetta Ofélia 2010.11.29 21:11:50
@Shyllard: én a Sziki-szökevényből a kórházi tappancsos jelenetet néztem végig, isten tudja hányszor.

Meg a mr. Magoo-ban azt, amikor tévére kezdett főzni. megunhatatlan.
Nekem sajnos egy sürgősségi döntés után édesanyám került be május elején a szekszárdi kórház pszichiátriai osztályára. Idegorvosi konzílium után került be, ahova a saját lábán érkezett, majd került elhelyezésre. A részletektől mindenkit megkímélve: a negyedik napon…..
Pipetta Ofélia 2010.09.07 09:06:12
@nullnick: "talán nem véletlen, hogy nem kezeli a beteget partnerként az ellátó rendszer".
Esetleg meg kellene próbálni. Ha nem a beteg feje fölött vizsgálnak, döntenek, ha tájékoztatják, szép becsületesen elmagyarázzák neki, és döntési joga van (nemcsak az, hogy "írja alá a beleegyezést"), akkor tán másnak is el tudja magyarázni, hogy mi történt. Példa: apámat úgy szállították át a Neurológiáról a Péterfybe, hogy nem szóltak neki, akkor tudta meg, amikor a mentő jött; annyit nem bírtak mondani, hogy "a lányával beszéltünk, már ott fogja keresni". Az orvosok - ápolók egy büdös buznyák szót nem szóltak, ő meg órák hosszat halálra izgulta magát, mert félig bénán a saját telefonját se tudta kezelni, nem még kimenni egy vonalashoz. Megoldás: uram, önnek sajnos magas a cukra, ezért belgyógyászati kezelést igényel. Délután jön Önért a szállító mentő, hogy átvigye, a családját értesítettük. Kettő másodperc, és a beteg ember tisztelete.
Praxis Egy édesapa halála 2010.06.29 06:00:00
Szia, Praxisblog! Néhány hete olvasom a blogot. Minden egyes alkalommal azt érzem, hogy az isten mentsen meg a magyar egészségügytől.Mostanra annyira felgyülemlett bennem mindent, hogy szíves közlésre adom azt a levelet, amelyet sosem küldtem el apám halála után - túlságosan fájt…..
Praxis Ordibáltak a betegekkel 2010.06.23 06:00:00
Sajnos rossz tapasztalat nem csak a pszichiátrián terem. Édesanyámmal a neurológián esett meg az alábbi történet. Közel 2 hónappal ezelőtt sajnos stroke érte. Viszonylag hamar kórházba került, a felépülése is a körülményekhez képest gyorsan zajlott. Újra tudott beszélni, a…..
Pipetta Ofélia 2010.06.23 13:24:05
@batgirl: Most mondjam, hogy mi se a zsebből vesszük elő? Boldog vagyok, hogy van honnét elővadászni, összedobni. Tudom, hogy szűk réteg teheti ezt meg. Az utolsó filléremet odaadnám, ha ezzel megmenthetem az apámat; tragédia, hogy hihetetlen mennyiségű pénzért, amit életünk során a tébé-nek befizetünk, csak az az "ellátás" jár, amit édesapám kapott.
Pipetta Ofélia 2010.06.23 13:35:42
@Aggie: Bocsáss meg, miért is kellene látogatási időben nekem pelenkázni - mosdatni - borotválni valamint gyógykezelni? Azt már természetesnek tartjuk, hogy kaját viszünk, etetünk, ellátunk, de nem hiszem, hogy apám nagyon örülne neki, ha pelenkáznám és pisiltetném. Nem is szeretném ebbe a helyzetbe hozni. Vagy az ágy melletti munkákra alkalmas a rokon, ha meg kiderülne, hogy véletlenül szakértő, akkor az orvos magasról és hígan tesz arra, amit mondok neki/kérek tőle? Tényleg úgy gondolod, hogy ez rendben van?
A nővérhez senki nem szólt magas hangon, megkértem, hogy legyen olyan szíves átpelenkázni és lemosdatni apámat. Ja, és köszöntem, valamint bemutatkoztam előtte.
Igen, igaza van annak, aki azt mondja, hogy jogász és per. Irgalmatlan mennyiségű idő, energia, évek telnek el, minden alkalommal összeáll a gyomrod, olyan országban élünk, ahol egyáltalán nem biztos, hogy az igazad kiderül. A derék szülőt vegzatúrának teszed ki, és jó eséllyel, mire vége a pernek, ő már rég odafent lógázza a lábát. (91 éves, mint említettem.) Rengeteg olyan dolgom van, ami ennél hatékonyabb. És igen, le kell írni, hogy mik történnek. És ha lehet, ne az az orvos szégyellje magát, aki nem így működik. Rengeteg ilyen van.
Pipetta Ofélia 2010.06.23 21:06:46
@Aggie: Tudod, édesanyámmal ezt csináltam. Lehet, hogy még apámnál is sor kerül rá, de most még nem kell! És amíg nem muszáj, nem is szeretnénk; egyikünk se lenne ezzel boldog. De nem ez a vita tárgya; ha rajtam múlik, el lesz látva. Az a baj, hogy akinek ez a feladata, az nem tekinti embernek, és foglalkozik az emberi méltóságával egy olyannak, aki az életét becsülettel végigdolgozta, gyerekeket nevelt, rengeteg pénzt kifizetett azért, hogy az időskori ellátása is biztosítva legyen. És ez nem pénz, hanem hozzáállás kérdése!
Egyik törzstagunk, Mr. Pither, számtalan rövidítés birtokosa, január 20-án reggel netközelbe jutott, és brékinget küdött, mi meg így május közepén ki is tesszük jól.Ma reggeli bréking, de csak most jutottam netközelbe. 8-as (azt hiszem) hírösszefoglaló utáni érdekességek az…..