Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neronoise

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nevetséges ez az egész. Végre lett volna egy épkézláb ötlet, de a megvalósítás elégtelen, ezt is sikerült profin elkúrnunk. Igen, vonjuk be a Dunát a közösségi közlekedés vérkeringésébe, hiszen a folyami szállítmányozás az egyik legolcsóbb megoldás - aki valaha tanult…..
Modorosblog Ne stresszelj mindenen! 2012.06.08 10:35:00
Kevés a pénz, minden rossz és egyre rosszabb, régen jobb volt, ezeknél már az előző kabinet is jobb volt, mit vegyek a gyereknek, csökken a bérek meg a nyugdíjak reálértéke, hova menjünk nyaralni, a szomszédnak miért van több és nagyobb, a főnököm miért lophat és én miért…..
Modorosblog A Devizahiteltelen 2011.08.11 12:45:00
Könnyelmű, pénzügyi analfabéta, adócsaló lenne a magyar társadalom többsége? Alávaló hazugság: elég csak az interneten körülnézni. A fórumokban egymást érik a felelős, előre gondolkozó, pénzügyekben és a közgazdasági folyamatokban otthonosan mozgó magánszakemberek.…..
neronoise 2011.08.12 08:06:14
Ez a cikk nekem nem tetszik. Nemcsak azért, mert ezt az embertípust nem tudtam beazonosítani (vélt vagy valós pénzügyi ismeretek, "kurvajól" keres, 50 körüli), hanem azért is, mert szerintem két dolgot csúnyán összemos. Az első a devizahitel. Akkoriban ez volt a "divat", igen sokan választották ezt, és igen, ahogy írtátok, igen sokan jól is jártak vele, akik most szenvednek emiatt (persze ezt is a bankok nyomták, saját érdekből). Sajnálom őket - a magánszemélyeket - , mert akkor még tényleg nem látszódott, hogy válság lesz, stb. Az autókereskedők nem érdekelnek. Nekem forinthitelem van, már a második (az elsőt kifizettem), igen magas, de legalább kiszámítható. Szóval megértem. De ebben a körben megemlíteni az adó rossz felhasználását, az ingyenélőket, szerintem hiba. Az egy teljesen más problémakör. Az, hogy a befizetett adóból és tb-ből semmit sem látszik (rossz utak, magánorvoshoz kell menned, ha normális ellátást akarsz kapni, stb.), hogy a nyugdíjalap drasztikusan le fog csökkenni, és ha 30 körül vagy, akkor nyugdíjas korodra meg fogsz dögleni, ha az államon múlik, tény (nem lesz, aki eltartson, mert a cigányok nem fognak fizetni, az egyetemisták nem fognak fizetni, és aki tud, vállalkozó lesz, minimalizálva a járulékokat). Az is, hogy a közös kasszát sokan csapolják, és maffiaszerűen, mert ilyen a jogrendszerünk. Ez is tény, volt szerencsém belelátni kicsit. Szóval ezt ne kavarjuk már össze a devizahitellel és válsággal.
Subba A nap híre: Nemzeti diszkó 2010.06.02 15:45:00
Toroczkai László június 5.-én nyitja meg az ország első "nemzeti szórakozóhelyét", majdnem közvetlenül a Club Alteregó mellett, ami viszont a főváros egyik emblematikus melegklubja, úgyhogy mindenképpen érdekes párosítás lesz. "A személyzet nemzeti érzelmű, a…..
neronoise 2010.06.03 14:34:22
@walter77:
A diszkóval szerintem nincs baj, mert ugye innen indult ki az egész post. Ha egy olyan hely lesz, ahova kultúrált emberek járnak, akiknek igényük van arra, amit a diszkó nyújt, akkor nincs probléma. Ha meg nem kultúrált emberek problémákat gerjesztenek, akkor azt én nem fognám a hely jellegére, mert ez minden szórakozóhelyre igaz.
Ami az írásod illeti: Azt írod, hogy "Szerintem nem kell háborúzni a nemzeti érzület és a büszkeség kialakításához.". De: "A háború - ha tetszik, ha nem - befolyásolja egy nemzet összetartását." és "Nyilván megerősítette a nemzeti identitást.". Ezt melyik nemzetre érted? A szövegkörnyezet alapján a balkániakra, akkor viszont önmagadnak mondasz ellent. Vagy akkor én nem értek valamit.
Továbbá: "Nem a nemzeti öntudattal van baj, csak hanem azzal, hogy ezt másokkal szembe határozzuk meg.". Ha eltekintünk attól, hogy nemzeti öntudatról van szó, és kiterjesztjük pl. vallásra, szexuális beállítottságra - mint egy csoportot tömörítő nézetekre - a kijelentésed, belátható, hogy bár elméletileg nem kellene, hogy másokkal szemben határozzuk meg a nézeteinket, ez a gyakorlatban azonban nem működik. Mondok pár példát:
A vallást ugye nem kell taglalnom. Csak olvasni kell kicsit a híreket.
Melegek: Nyíltan felvonulnak, miattuk Pest belvárosa megbénul (még jobban, mint egyébként), hírdetik ferdeségüket, reklámozzák magukat. Miért jó ez, miért van erre szükség? Utána csodálkoznak, hogy elverik, megdobálják őket. Nem mondom, hogy el kell őket verni, de azt sem, hogy az utcára kell vinni a másságukat.
Cigányok: Te is voltál kisebbség, ahogy írtad. Te úgy viszonyultál a többiekhez, mint nálunk a cigányok? Borsodban élek, úgyhogy mondhatsz bármit az asszimilációról meg a cigányság elnyomásáról, nem adok neked hitelt. Igenis háború van, mert egy réteg úgy rendezkedett be, hogy a többi réget által megtermelt javakat éli fel, akiket ennek ellenére gyűlöl. Amikor nem mersz kimenni az utcára este 10 után a bandák miatt. Amikor rájösz, hogy dolgozol 10 éve, és semmit nem kapsz az államtól, duplán adózól, és fizetned kell, ha normális egészségügyi ellátást akarsz, annak ellenére, hogy vagyonokat fizetsz az államnak. És azt látod, hogy munka nélkül, semmittevéssel megkapják, ami ahhoz kell, hogy élni tudjanak. Igenis, ez háború, fegyverek nélkül.
Ha már itt tartunk, akkor a politikusok is ezt csinálják. A Jobbikban én még nem csalódtam nagyot, ami miatt csalódtam, az a rutintalanságukból fakadó hibák voltak. Reméljük, nem kell majd csalódnunk bennük.
De amikor vezető pozícióban köztörvényes bűnözök hoznak döntéseket a saját maguk javára, az támadás, a társadalom elleni támadás. Ha 89-ben eltüntek volna a Föld színéről ők és támogatóik, ma lehet, hogy előrébb járnánk.
Subba Vasárnapina: Banám 2010.05.16 14:58:00
Banám Sok-sok pici ázsiai Egy kis hazai Jó színészek! Busty Milf of the year Csitt-csatt Újabb pornós kurva az ország legszánalmasabb és legröhejesebb, képmutató tolvajbandájától, a drogosok, náci skinheadek és levitézlett pornós ribancok gyüjtőpártjából, a szaros…..
neronoise 2010.05.18 20:43:35
@R. Daneel Olivaw: Igen, én is így gondolom. Hogy mi lesz 4 év múlva, azt úgyis csak akkor látjuk majd. Tény, hogy a Jobbik még nem bizonyított, de nem is bizonyosodott be róla, hogy morális szinten ott állna, mint a többi párt. És most nem a pornózásról beszélek, engem nem a magyarkodás érdekel, meg a dogmatikus jelleg, sokkal inkább az, hogy dolgozom és adózom, így vannak elvárásaim az állammal szemben, és azt láttam a programban, hogy erre megvan a törekvés. Nem pedig lopni olyan szinten, hogy átgázolok mindenkin és mindenkinek hazudok.
De befejezem, mert már így is beleestem abba a hibába, mint a post írója, hogy egy Vasárnapina rovatban politizálok. (Mindazonáltal nem láttam még ebben a rovatban ilyen stílusú felvezetést.)