Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NL

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Retro játékmúzeum Mágneses ABC 2022.05.27 22:29:26
Ezúttal egy kicsit megszakítom a kisautók bemutatását, mégpedig azért hogy egy olyan játékot mutassak be nektek amivel a 70-es évek gyerekei egészen biztosan találkoztak valahol.Ez a játék pedig nem lesz más mint a Mágneses ABC. Számtalanszor leírtam már itt a blogban, hogy a szocialista játékok…..
Az NDK a berlini fal előtt sem volt szívderítő hely. Drága, gagyi termékek, ételhiány és háztömbkommandók mindenütt...
A király 1715 nyarának kezdetén kezdett panaszkodni lábfájdalomra, majd augusztus közepére üszkösödés alakult ki a lábában, végül 1715. szeptember 1-én elhunyt. Az ekkor már majdnem 77 éves király 72 éve ült a trónon, ezzel minden francia uralkodók közül a legtovább, s az összesített listán is…..
    Alig pár napja írt a Phonecast is arról a hírről, mely szerint a Galaxy S22 széria komoly előrelépést jelenthet a szenzorok terén, hiszen a sima és a +-os modell egyaránt 50MP-es RGBW színszűrős szenzorokat kap. Logikusan következne, hogy egy ilyen jelentés fejlesztésből a legfejlettebb, Ultra…..
Alekszandra (Alexandra) Pavlovna orosz nagyhercegnő, Nagy Katalin orosz cárnő unokája és I. Pál orosz cár legidősebb leánya 1783. augusztus 9-én született Szentpétervárott. Születése után a cárnő azt írta, hogy "Megszületett egy harmadik gyermek, és lány volt, akit Alexandrának neveztek el bátyja…..
A '80-as évekre sokan a mi X generációnkból részben úgy gondolnak, mint a "Mariahilferstrasse"-beszerzések kora, amikor - mondjuk úgy - szürke importtal behozhatott a magyar Bécsből olyan nyugati árukat, amiket még a Kádár-korszak utolsó harmadában sem lehetett itthon kapni. Vagy lehetett, csak…..
125 éve alapították a magyar járműipar egyik legsikeresebb cégét, amely ököristállókban kezdte meg a működését. A legigényesebb piacokra szállított, a legtekintélyesebb világcégekkel működött együtt. Szolgálta a mezőgazdaságot, az ipart, a közlekedést, a hadászatot. Minden rendszerhez…..
A horvát főváros, Zágráb délnyugati részén, a Száva partján immáron közel 40 éve egy gigantikusan nagy betonmonstrum emelkedik ki a földből. Az objektum kórháznak épült, de soha nem készült el...
Meglepetésemre a regisztráció utáni héten már felhívott a háziorvosom, hogy van lehetőségem COVID-19 vakcinát kapni, élek-e vele? AstraZenecát kapnék...
1980 áprilisában lett listavezető az USA-ban a Debbie Harry énekesnő vezette Blondie slágere, a Call Me. A napjainkig több mint 40 millió albumot eladó és ekkoriban épp karrierjének csúcsára érkező rockzenekar dalát az Amerikai dzsigoló című neo-noir krimi tette híressé, amelyben a fiatal Richard…..
Ha azt mondom, Klein Ferenc, biztos nem sokan tudják, miről is van szó. Pedig rengetegen ismerik és szeretik, és járnak hozzá majdnem 40 éve! De meddig még?..
A BMW továbbra is kitart a jelenlegi tervezési irányzata mellett, a cég nem akar lemondani a merész és igencsak megosztó elképzeléseiről, melyek összekapcsolódtak az új modellekkel. A bajorok annak ellenére sem hátrálnak meg, hogy gyakran brutális kritikák kereszttüzébe kerülnek, mondta a vállalat…..
1896. Az első újkori olimpia Athénben. A 100 méteres síkfutás döntőjének rajtja: balról a negyedik a magyar Szokolyi Alajos, akinek bronzérme minden idők első megszerzett magyar olimpiai érme..
30 éve, 1991 január 17-én vette kezdetét a Sivatagi Vihar hadművelet, melynek célja az volt, hogy Szaddám Huszeint rákényszerítse csapatainak kivonására Kuvaitból. Az ENSZ által megszavazott ultimátum határideje január 15-én lejárt, a következő éjjelen támadásba lendült a szövetséges légi haderő.…..
Ahogyan a fikció is a valóság bizonyos elemeiből táplálkozik, úgy a különböző animációs filmekben megjelenő karakterek sok esetben élő szereplők rajzolt másai. Legújabb összeállításunkban, olyan híres rajzfilmfigurákat gyűjtöttünk össze, amelyek alkotói valós személyekből inspirálódtak a karakterek…..
NL 2020.12.02 22:53:56
@shitgun: Vannak még páran eme nagyok közül: Harold Lloyd, Oliver Hardy, Stanley Laurel, The Marx Brothers, vagy az „ifjabbak” közül Fernandel, Funés. Mind nagy nevettetők voltak!
Te feleséges ember vagy, van egy nőd, életednek legdrágább kintse, van fiad, életed egyetlen öröme, s te ezeket is áldozatul akartad szentelni hazádnak, kész lettél volna ezektől megválni, s örömmel meghalni a szabadságért, melly egyetlen cél hová igyekszik lelked s képzeleted, e hont szabadnak s…..
Talán néhányan emlékeztek még rá, hogy mutattam nektek itt a blogon néhány IGRA által készített dobozos műanyag modellautót.A több darabból álló sorozatban a csehszlovák autógyártás klasszikus darabjai voltak megtalálhatóak. Többek között Laurin&Klement, Praga, Velox, Aero és Tatra kocsikat…..
Nagyon klassz játékokra akadtam gyerekkoromból, amelyeket igyekszem rövidesen bemutatni nektek. Sajnos némelyik még igényel némi karbantartást és az összes alkatrészt sem találtam meg, de remélhetőleg ezeknek is hamarosan a nyomára akadok majd.Addig következzen a megszokott Heti…..
NL meglepődve tapasztalta, hogy este 9 óra után nem lehet tömegközlekedéssel elhagyni Budapestet: Az alábbi eset 2010. május 10-én esett meg velünk. Barátnőm és édesanyja Pestre utazott egy délutáni orvosi vizsgálatra, ám a helyszínen hamar kiderült, hogy várni kell - mégpedig…..
NL 2010.05.18 10:24:31
@horex:
"Hogy is volt az az orvosi vizsgálat, mikor kezdődött/fejeződött be?"
Ha jól emlékszem: eredetileg fél 5-kor kezdődött volna. Ez talán magyarázatot adhat arra, miért nem rendezkedtünk be ottalvásra.
Olyan vizsgálatról/kezeléssorról van szó, melyet heti 2-3 alkalommal kell 10 héten át folytatni - így valóban megfontolandó, hogy nem-e jobban megérné gépkocsival közlekedni, és akkor elkerülhető lenne az általam elkövetett kapkodás.
Páromék azért döntöttek - a csúszás ellenére "ha már itt vagyunk" alapon - a várakozás mellett, mert szerette volna, ha nem vész kárba a napja, hiszen szabadsága véges, és az ő munkahelyén sem nézik jó szemmel, ha lépten-nyomon hiányzik.
NL 2010.05.18 10:27:38
@labi:
"Javaslom hogy utazz kicsit, láss világot a bringád hatókörén kívül is, akkor nem kell majd "vajonmásországozni". "
Megfogadom a tanácsod, ezentúl többet utazom majd, és jobban szétnézek a világban.
NL 2010.05.18 10:32:11
@horex:
Ez kimaradt: "mikor kezdődött/fejeződött be?"
A késéssel kezdődött vizsgálat 3/4 9-körül ért véget, és egyikünknek sem jutott eszébe, hogy ilyenkor már ne akarjunk utazni.