Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szellőláb

0 bejegyzést írt és 525 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hé!Te, aki hobbiból zenélgetsz, goblejneket gyártasz, verseket fabrikálsz, blogot írsz, tánccsoportban ugrálsz, színdarabokban játszol - és nappal dolgozol és fáj a szemed, és művészeteddel minket traktálsz: hunyd be a szemed és csendben figyelj rám! Adj egy percet nekem az…..
Kádár-rendszer, a 60-as, 70-es, 80-as évek, az emberarcú szocializmus, a legvidámabb barakk. Elrévedő nosztalgia, düh, gúnyos mosoly, fiatalkorunk, legyintés - kevés ilyen ellentétes megítélésű korszak található a magyar történelemben, ráadásul az emlékek még frissek: a mai…..
szellőláb 2012.03.14 00:31:48
@Vedere' Lavór: Az akkori dolgok elkövetőinek és elszenvedőinek többsége már jól alszik. Ezért is nem kellene a nevükben nyilatkozni.
Ami meg az élőket illeti, tegye meg mindenki, amire képes, lehetőleg ne kreáljon olyan dolgokat, amit a családja meg a barátjai előtt szégyellnie kellene, aztán kb. jól alszik. Történelmet kevesen tudnak csinálni, de nem is vágyik rá mindenki
szellőláb 2012.03.14 00:56:18
@Vedere' Lavór: Mivel politikailag képzetlen vagyok, nem tudom megítélni, hogy mennyire értenek hozzá, de nagyon drukkolok nekik, hogy sikeresek legyenek.
Ugye milyen furcsa volt a fater, mikor tizennégy évesen azzal baszogatott, hogy flexeljél fiam, fúrjál fiam, faragjál fiam, csináljuk meg a filegóriát, a tetőlécet, tekercseljük meg a fűnyírót, zsírozzuk meg a trabantot, szintezzük be a polcokat, előbb fúrunk, aztán a dübel,…..
szellőláb 2011.12.17 18:17:14
@Celtic: Amikor én gyerek voltam, az informatikus mint olyan, nem létezett. Akkor még minden az volt, ami: pl. senki nem hívott egy betörőt hekkernek. Volt persze hekk is, de az tök mást jelentett, és kár ebbe belemenni. Az biztos, hogy akkor még a szar is krémesebb volt.(mereng a múlt dicsőségén)
szellőláb 2011.12.17 18:31:33
@Celtic: valamit elfelejtettem: a taknyolók az igaz "heggesztők". Sajnos, nem szakma specifikus (lásd építőipar)és azért (is) tart itt ez az ország, mert az ilyenek is megélnek.
szellőláb 2011.12.17 18:43:49
@Celtic: "a "heggesztes" es a "hegesztes" az nalam ket kulonbozo fogalom. Az elso olyan Mekk Elek-szint, a masodik meg El Topo-szintje :)" Igen!
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
szellőláb 2011.12.08 20:39:20
@Spiritmonger: Igen. "A gazdagság nem reagál a kívánságokra, csak a pontos, meghatározott tervekre" Az emberek 98%-ának nincs előre megfogalmazott, világos célja, hogy pl. hol akar tartani 5 év múlva. Sodródnak az eseményekkel, minden problémára csak tűzoltásszerű válaszuk van, és ha nem jön be, akkor mindenki hibás. Nyilván nem mindegy, hogy ki, hová születik, de 40 évesen a nehéz gyerekkorral magyarázni minden kudarcot, és felmentést várni azért, mert az utolsó 20 évben semmit,de semmit nem tett azért, hogy jobb legyen neki, meg a családjának, szerintem gáz. Ez most látszik igazán, mert tényleg kurva nehéz helyzet van, de elenyésző az, aki ténylegesen próbál tenni valamit a siránkozáson kívül.
szellőláb 2011.12.08 20:52:37
@Frengi: Ebben a mai őrületben megint tőled olvastam valami emberit, de hát ilyennek szeretünk. Mondjuk, abban nem vagyok biztos, hogy ha a szegény meggazdagszik, emlékezni fog a korábbi segítőire.
Ilyet többet láttam: "Tedd a szart a polcra, és mindjárt vajnak képzeli magát"
Ha van az országban olyan pont, ahol a választópolgárokat nem lehet megvezetni a Fidesz médiapropagandájával, az leginkább a II. kerület. Itt felelősen gondolkodó, tudatosan szavazó, viszonylagos jólétben élő polgári réteg alkotja a népesség túlnyomó hányadát. Ezeket az…..
szellőláb 2011.11.14 22:21:23
@tff: Na, hát hiszen eztet izéllem én, is, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni
Modorosblog Régi idők focija 2011.11.11 06:00:00
Már a közepén sírtam. Lassan olvassátok minden mondatát. - Franc essen már ezekbe, hogy tényleg megint a vébédöntőben kell kikapni a náciktól… Tipikus magyar betegség. A 84. percben nem szabad őrizetlenül hagyni egy ilyen kaliberű foDbalistát, mint ez az Ahmedagic… -…..
 Az augusztus 20-i tűzijátékot mindig milyen szomorúan néztük végig: természetesen soha nem a tömeggel - a Belvárosba meg a hidakra csak a vidékiek, a turisták meg a zsebesek, fluoreszkáló ajándéktárgyak árusai járnak. Egy igazi hegylakónak megvannak a bejáratott…..
szellőláb 2011.08.30 21:31:35
@Szocio Pata (kikvogymukblog): Kérem kiegészíteni a Tátra csúccsal, amiből, ha a magam fajta rendes ember bevett vagy ötöt egyszerre, egy hónapig nem kívánta semmiben a cukrot.
szellőláb 2011.08.30 22:05:08
@Kicsi Kacsa: Még egy 50+-os! Örülök neked, de gyere gyakrabban!
Kedves Modor Úr!A fesztiválszezon újabb lendületet ad a sokak(?) által fontosnak tartott ügynek, a könnyűdrogok legalizációjának vs. a tiltás szigorításának. Számomra a probléma a “leszarom, van ennél fontosabb is” kategóriába tartozik. Tehát nem kívánok állást…..
szellőláb 2011.08.12 21:08:32
@Hadrian77: Nem, nem, soha! A doki kb 6 hete esti 1 Xanaxot írt stressz ellen. Olvastam, hogy függőséget okozhat, ezért az az első 1 szemet harmadoltam, és úgy próbáltam ki. Tény, hogy hosszú idő után először úgy aludtam tőle, mint a bundus, de mivel azt is tudom, hogy szeszkóval nem javallott, az egy havi adagból 29+1/3 még megvan belőle:-) Amúgy érdekes, hogy maga a tudat, hogy itt van kéznél, és már tudom, hogy jót tehet, csökkentette a nyomást. Plusz napok múlnak úgy el, hogy még egy sört se iszok, hátha este beveszek egy kis Xanaxot. Beszarás, hogy öreg korára hogy meghülyül az ember :-))
szellőláb 2011.08.12 21:25:35
@Hadrian77: Kb 20 éve kijött egy cigi 1% nikotin tartalommal (talán H1?) Vittem egy kartonnal egy nagy dohányos lengyel partneremnek. Megnézte, megköszönte, rágyújtott egy piros malbira és kb. ezt mondta: az alkoholmentes sör, nikotin mentes cigi olyan, mint a nő pina nélkül. És elégedetten kifújta füstöt ...
Karamalzott: alkohol mentes sör?
Amúgy ha lenne igazán jó, sör ízű alkoholmentes sör, minden további nélkül jöhetne. Jó pár éve Szlovákiában lehetett kapni egyet(Radegast?), na az nagyon fasza volt, de egyik napról a másikra eltűnt a polcokról.
szellőláb 2011.08.12 21:47:19
@Hadrian77: ok, a tudatlanság. Közben rákerestem. Hát a legközelebbi szoptatós korszakomban feltétlen kipróbálom... Amúgy nehogy azt gondold, hogy a szociban ilyen nem volt: Nektár volt a neve. Véradás után ezt adták téliszalámis szendviccsel.
-Lacesz!-Bandesz! Ezer éve!(szkanderes pacsikézfogás, három puszi)-Na, még emlékszel a figurára, mekkora már. Hol is találtuk ki, Tőserdőn vagy Fadd-Domborin? -Fasz tudja már, szerintem Sóstón. -De milyen már, hogy ezt frankón mi találtuk ki, és egy évvel később…..
szellőláb 2011.07.25 21:05:02
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Na, akkor egy kis vidámság:
Osztálytalálkozón megy a dicsekvés:
- Hát a Lacikánk elvégezte az egyetemet, egy multinál kapott olyan jó állást, hogy még egy gyermekkori barátjának is tudott venni egy lakást nem olyan régen.
- A mi Ferikénk is multinál kezdett az egyetem után, és olyan jól megy neki, hogy egy régi barátjának, akinek nem megy annyira jól, a múltkor vett egy Ferrarit.
-Nehéz nekem erről beszélni, de a Bélánk nem tudott lediplomázni, és hát közben be is melegedett. Még az a szerencse, hogy vannak gyermekkori barátai, akik támogatják: nem olyan régen az egyiktől egy lakást, a másiktól egy Ferrarit kapott ajándékba...
 -Tessék, vegyél a fasírtból is. Vegyél, vegyél! Én csináltam, a legjobb karajt teszik nekem félre a piacon mindig. Nem eszel sertést? Ez valami vallási dolog? Büdös az eszed tokja büdös, ártalmas ám... nézd meg: ide leteszem, ártalmas? Bánt, megharap, tökön…..
 Egészség rovat - Ne féljünk az infibulációtól! A legősibb és egyben leggyakoribb sebészeti beavatkozás a női körülmetélés, és bár az apró, jelentéktelen bőrdarabok el(nem)távolítása körül parázs viták folynak, tízből négy nő - ilyen vagy olyan okból -, de…..
szellőláb 2011.07.03 18:00:49
@Modor Tibi: Majdnem rászedtél, de résen voltam.
szellőláb 2011.07.05 22:11:04
@Celtic: A gondolatodat tovább fűzve: sokkal őszintébb és egyszerűbb lenne a világ, ha mindenki meztelenül mászkálna
 Kedves Tibi,kérlek nézd meg ezt az írást, hogy elég modoros-e :-).Ha megjelentetnéd, kérlek, hogy mailcím nélkül tedd, szeretnék még továbbra is hastáncra járni.Köszi és üdv,BlueCat A modoros hastáncosHastáncra járni egyesek szerint már önmagában modoros -…..
szellőláb 2011.07.05 15:16:14
@mrbateman: Zsebszámológépre már szabad, előbb-utóbb lehet az excelre is.
Na jól hallom, hogy megkötött a gipsz? Gratulálok. Kisfiú vagy kislány? És mikorra van Kingus kiírva? Na akkor még van idő. És néven gondolkodtatok-e már? Olyanok vannak, hallod... ne legyetek hülye szülők! Mezey Virág, Réthy Gyopárka, Erdei Őzike, Farkas Piroska, Tüskés…..
szellőláb 2011.06.21 06:19:54
@pruntyike: Határőr koromban vízumhiány miatt leszedtünk vagy 10 indiait az egyik éjszakai belépő vonatról. Útleveleiket az ügyeletes tiszt őrizte, mi meg ezekkel a szerencsétlenekkel pecóztunk vagy két órát a váróteremben, amíg megjött a következő vonat, amivel visszaküldtük őket. Na a vonat érkezése előtt pár perccel jön a tiszt, kezében az útlevelekkel. Kinyitja az elsőt és elordítja magát: Szing! A tízből kilenc felugrott :-)
szellőláb 2011.06.21 22:37:09
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): na, én ezeket utálom. inkább legyen különleges. Állítólag a Jánosok általában rendes, jó emberek. Persze akadnak kivételek :-)
Újra-újra előkerül az alábbi téma, igaz, a szokásásnál kedélyesebben megírva, igazából csak az kérdés, Budapesten lehetne-e birtokvédelmi eljárást kérni a BKV ellen a hajnalonta sikító troli miatt?Nagy sóhaj nekem e témában írni. Hogy miért? Mert az isten háta…..
szellőláb 2011.06.15 20:57:45
@uninterested: Konkrétan hol, hogyan, mennyiért? Tudod, vagy csak valami haverodnak mesélte valami haverja? Ha ez tényleg igaz, és beválik, vendégem vagy a kedvenc kocsmámban bármire, amit kérsz.
szellőláb 2011.06.15 21:01:52
@tff: Tévedés. Tapasztalatból tudom, hogy nem szigetel eleget. És ha kínodban fülessel nézed éjjel egykor a tévét alvás helyett, akkor is hallod a folyamatos ugatást. Amúgy persze think positive meg písz.
szellőláb 2011.06.15 21:08:13
@melchi zadok: Ez nekem is nagy kérdés. Ahogy a dolgok alakulnak, az új törvények szerint jobban járunk, ha a gazdának vesszük vérét, mint ha a kibaszott kutyát mérgezzük meg. A kutyának már több a joga.
Nézem ezt a kampányt meg az összes többi szánalmas reklámot, próbálkozást: "Itthon otthon van", "Jöjjön a Balatonra", "Élvezze velünk a magyar tengert" - nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek. Magyar Túrizmus Zrt? Itt is valaki megint jól járt.…..
szellőláb 2011.06.02 20:29:34
@Nadiposzi: :-))
szellőláb 2011.06.03 15:26:36
@bikmakk: Na ja. Amikor először hajoltam a brindzás nokkedlijük fölé, az olyan volt, mintha orrba basztak volna. Abban az illatban benne volt az egész birkaakol éjszakai kigőzölgése. (Talán még a bacsáé is.) Amúgy a brindzát hidegen baromira szeretem.
szellőláb 2011.06.03 21:21:02
@Frengi: Az állandóan jönni-menni vágyó fiatalok egyszerűen nem értik, hogy mekkora királyság az, ha néhány napig még az utcára sem kell kimenni. Ilyenkor csak azt engedek be, akit én hívtam, leülünk, sörözünk, borozunk és ha már a kutya jól lakott az elfuserált grilles kajákból, ülni, beszélgetni, belebámulni a kis háztáji tábortűzbe... És hát utána nincs szebb látvány az idejekorán távozó vendégnél :-))
 Hartay hácsé Csaba - Fluor Tomival már 7000 liké fölött, az egyéni filmkezdésekkel meg ki tudja, hol. És most már hivatalosan is Szép Verseket ír. De hát ez mind semmi ahhoz képest, hogy itt publikál rendszeresen :) köszönjük! A telóbuziA telóbuzit Malicsák Petinek…..
szellőláb 2011.06.02 08:42:01
@Hadrian77: Jött egyszer a kollégám PESTről a vidéki gyárunkba. Megáll a parkolóban, kiszáll, kikapja a táskáját. Lemancsolunk, én már indulnék befele, mire ő: Várjál már, kiveszem a táskámat a csomagtartóból. Mire én: Miért, hány táskával jöttél? Néz rám: hát ez itt a mobil telefonom. Akkor láttam először élőben. Kicsit szégyelltem magam, de hát hozzánk lassan gyűrűzött le a fejlődés, ugye. (Ja ez úgy 92-94 körül lehetett, talán)
szellőláb 2011.06.02 12:52:12
@Professor Pizka: Nálam nagyobb suttyó nem lehetsz, mert és krokszot zoknira kapom fel:-)))
szellőláb 2011.06.02 13:03:08
@Hadrian77: Szeva tesó! 97 márciusában vettem az első mobilomat: 1610. A karakterek számával nem volt gondom, mert 2 év után tudtam meg, hogy nemcsak fogadni, hanem írni is lehet rajta SMS-t. Egyébként a mai napig megvan, és időnként tesztelem, hogy működik-e? Működik.
-Mekkora művész volt ez is, te... miért mindig a jók mennek el fiatalon? Ha nem ide születik, egy második Elvis lehetett volna belőle. Az a baj, hogy nem becsüljük meg az értékeinket eléggé.-Nem tudta túltenni magát a Dombján Erikán, az a baj. Kicsit halkítsátok már le,…..
szellőláb 2011.05.30 22:18:35
@Frengi: A Pedró volt a második helyezett, a harmadiknak a refrénje ugrik be: Ne sírj anyám a te rossz fiadért... (talán a Vannak utcák, ahol mindig sírnak) Mire ez a három lement, csak úgy sorakoztak a konyakok a zongorán :-)))
Kovács Erzsi nagyszerű énekes volt. Néhány éve láttam vele egy riportot. Idős korára is maradt tartása, tiszteletre méltó kisugárzása.
Akkoriban tényleg nem volt buzizás. Szerintem ezt is agyonhallgatták, mert kötve hiszem, hogy a rendszerváltás feletti örömtől melegedtek be oly sokan oly hirtelen...
szellőláb 2011.05.31 14:12:43
@vészmadár (pica pica): Gondolkozz csak, hátha eszedbe jut...
szellőláb 2011.05.31 17:35:24
@migueldiez: Persze, Alinda sem tökéletes, de amennyi értékes embert az asztal másik oldalára tudott ültetni, az önmagában is teljesítmény. Néha kínosak a kérdései, de a nagyokat mindig élmény látni, és hallgatni. (Konkrétan én attól beszarnék, ha pl. Kürti Sándor velem szóba állna, és fogalmam sincs, hogy mit kérdeznék tőle. Igaz, Alindának is magasan volt a mérce, de aki korábban ezt az embert nem ismerte, a műsor után nem alhatott el könnyen)
Helló!Hellóbelló sziaszevasz köszöntem!Ez most komoly? Dehogy, tudod igyekszem mindig figyelni a trendeket és beleszőni az írásaimba. Így mindig a legújabb telefonok szereplenek például, ezeket  kizárólag a ColorStar GSM kínálatából szerzem be!Ööö, igen. Szóval…..
szellőláb 2011.05.30 09:47:27
@yenoee: Érzésem szerint a Jenny Bangings-féle vonalat sem ártott volna egy kicsit erőltetni. Nem kedvelem, amikor a riporternek (posztolónak) tele szalad a gatyája, amikor rádöbben, hogy messzire merészkedett :-)
szellőláb 2011.05.30 10:40:53
@Professor Pizka: Ha valaki szarral játszik, ne csodálkozzon, hogy szaros lesz a keze...
szellőláb 2011.05.30 10:45:32
@Professor Pizka: azt nem csodálom
 Kedves Tibor,  Magamból kiindulva alkottam egy szösszenetet (bár természetesen ekkora ökör még én sem vagyok). Nem tudom, mennyire illik ez a modorosblog profiljába, de azért küldöm szíves felhasználásra.:) Üdvözlettel: Ernoke.   Szeptember 5. Újabb…..
szellőláb 2011.05.27 20:43:26
@Frengi: Szétválasztanám a dolgokat. Azt hiszem, hogy a mi korosztályunk fiatal korában sokkal többet elviselt, mint a mostani fiatalok. Szerintem ők nyálasok és pudingok :-)A másik pedig az, hogy nekünk már lejárt a szavatossági időnk, tehát normális, hogy mi is kezdünk elkényelmesedni. Igazából az lenne az összehasonlítási alap, ha látnánk őket 50+ évesen. Erre sok esély nincs, mert egyrészt egyre gyorsabban vakulok, másrészt nem sok esélyt adok arra, hogy megérem. szerintem így jobb is mindenkinek :-)
szellőláb 2011.05.27 21:01:37
@Frengi: Na, újabb piros pont a neved mellé.
szellőláb 2011.05.28 06:28:04
@Frengi: Akkor erre is igaz, hogy fejben dől el minden. (Egyébként azt én is számtalanszor megfigyeltem, hogy ha mondjuk egy cementes zsákot 40 méterre kell vinni, akkor 38 méternél érzem, hogy mindjárt leejtem, ha 25-re, akkor meg 23-nál)
Modorosblog A Nyelvzseni I. 2011.04.07 06:00:00
És ez nem a hasonló (=azonos) című, még a 90-es évek derekán a fekete-fehér Amatőr magazinban leközölt kis pikáns történet újragondolása.Idegen nyelvet hibátlan kiejtéssel 2/6/10/14... éves kor fölött már akkor is lehetetlen megtanulni, ha az ember tartósan anyanyelvi…..
szellőláb 2011.04.07 19:19:13
@vincere: Van egy csomó szlovák partnerem. Amikor először beállítok hozzájuk, ugye nem tudni, hogy milyen nyelven kéne kezdeni. (ők sem arról híresek, hogy általánosan 2-3 idegen nyelvet beszélnek.) A biztonság kedvéért szlovákul szoktam kezdeni. Persze rögtön kiszúrják a magyar akcentust, (meg hát nyelvtanilag sincs minden rendben) és megállapítják, hogy megint jött egy paraszt Komárno környékéről, aki ilyen vén fejjel is csak ilyen szarul beszél szlovákul. A hangulat akkor változik nagyot, amikor kiderül, hogy én Magyarországról jövök. akkor meg azt nem értik, hogy egy oda áti magyar mitől beszél ilyen kurva jól szlovákul. Minden nézőpont kérdése, ugye.
Általában szokták díjazni, és zömében korrekt kapcsolatok jönnek létre.
szellőláb 2011.04.07 20:04:33
@Styxx: Ez a sztorizás nem az a szint, mert érthetőbbé teszed vele azt, amiről beszélsz. 1997. augusztusában Horvátországon keresztül utaztam Boszniába. Addig csak a hírekből tudtam ezt-azt, nem is nagyon értettem, hogy ki kivel van, meg mi miért történik. Sokkoló volt testközelből látni a több éves háború eredményét. Azóta meggyőződésem, hogy attól, akinek a családját irtották (mindegy melyik oldalon állt)nem lehet számon kérni az objektivitást.
Talán néhány generáció múltán javul a helyzet, de most minden további nélkül el tudok egy általad mesélt szitulációt(!) képzelni, és nem is botránkozom meg rajta.
Amúgy meg ilyen vesszőparipám, hogy bármelyik határ mellett élő hazánkfiának hasznos volna 100-200 szót megtanulni az odaátiak nyelvéből. (ha már átjár seftelni, tankolni, vásárolni)
szellőláb 2011.05.25 21:26:10
@Spiritmonger: Egy német partnerem mesélte, hogy jött valahonnan a svájci-német-francia környékről egy érdeklődő telefon. Állítsa szerint annyira nem értette azt a németet, hogy inkább átváltott angolra.
Sztorinak jó, de nem tudom, hogy hihető-e?
Modorosblog Az önjelölt zsidó 2011.05.22 16:46:00
Ha már olyan szépen megemlékeztünk államalkotó nemzetségeinkről (különös tekintettel a magukat németnek tartókra), bűn lenne pont Őket kihagyni a felsorolásból. És persze tudjuk, hogy a több évtizedes belharcokat is szító vita - miszerint most akkor nemzetiségről,…..
szellőláb 2011.05.24 20:33:12
@Frengi: Én is erre gondoltam. Nyilván oka van, hogy nem jelentkezik.
@nyílméregbéka: Bolond lenne egy ilyen jól bejáratott, hírhedt nicket lecserélni. Lehet, hogy egy-két helyen kihúzta a gyufát, és jól kitiltották, de arra meg még akár büszke is lehet :-)
Modorosblog Az Ingyenélő II. 2011.05.19 19:49:00
A 2009 nyári első részben leginkább a baráti társaságban és a rokonságban fellelhető ingyenélőket tárgyaltuk ki - őket általában havi, éves rendszerességgel kell elviselnünk, és kicselezésükre is viszonylag könnyedén ki lehet fejleszteni - alkalmazni - a megfelelő…..
szellőláb 2011.05.21 09:08:02
@Erzsebet: A régiek között is akadt, akinek nem sikerült felnőni. Az öcsém 46 éves, de egy 16 éves fejével és eszével gondolkodik. Az, hogy semmit, de semmit nem tett le az asztalra egyedül csak őt nem zavarja. Jó ideig próbáltam segíteni (munkahelyek, kisebb-nagyobb szponzoráslások, tandíj stb.), de feladtam, mert mindenhol csak megégtem vele. Senkit sem lehet az akarata ellenére megváltani. Ennél csak az lehet elkeserítőbb, ugyanezt saját gyerekkel megélni.
Modorosblog Eurázsia-vízió 2011 2011.05.15 20:34:00
-Ennyi, mától bojkottálom az Eurovíziót. Már lassan húsz éve nézem, mindig reménykedve, hogy "hátha most majd egyszer", de nem. Mindig, és mindig csak a pofáraesés, az jön a végén. A csalódás, a magyarázkodás, a bűnbakkeresés, másokra mutogatás. Nem más ez, mint…..