Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spykes

149 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cinemonkey Riddick - beszámoló 2013.09.17 00:04:35
A Pitch Black (2000) egészen elfogadható ijesztgetős sci-fi volt. Azon kívül, hogy a Riddick karakter szokatlan, sötétben látó tulajdonsága kis színt vitt az unalmas sci-fi figurák közé, Vin Dieselt is megismertette a közönséggel. A sötétség krónikájával (2004) a készítők…..
Szerencsére nemcsak a hűvös idő érkezett meg térségünkbe, hanem a jó filmek is. Lesz egy-két kötelező darab ebben a hónapban. Remélem, nem letöltéssel szórakoztattátok magatokat egész nyáron, hanem jártatok is moziba. A végzet ereklyéi - Csontváros (The Mortal Instruments:…..
A Függetlenség napja poénjai, A hazafi hazafiassága és a Holnapután meg a Godzilla látványvilága keveredik egy csúcs-akcióba, ami így, pár nap távlatából már inkább fáj, mint jólesik, de vasárnap déli szórakozásnak megfelelt. Ahogy Miss P. mondta: 'Jó ebédhez szól a Fehér…..
Michael Bay neve a látványos rendezésre garancia, ám a jó forgatókönyvre nem, ezért kissé félve ültem be. De szerettem volna megadni az esélyt Bay-nek, Transformers ide vagy oda. A Sziget, a Pearl Harbor és Dwayne Johnson vonzottak be azt hiszem. Mivel egy mondatnyi volt (Gyúrós…..
Megszokhattuk már, hogy Danny Boyle olyan helyeket, szituációkat hoz hozzánk karnyújtásnyi közelségbe, amikkel aligha szembesülnénk másképp. Minden filmje behúz, ott ragadsz, átadod magad, mert az első perctől érzed, hogy jó kezekben vagy. Hogy lesz itt színorgia, pörgős zene,…..
A top 5-ös listámba azért nem került be (a Becstelen brigantyk mellé), de attól még... Tarantino - nyilván a közönségnek sem kell több, évek óta nem láttam ennyi embert a moziban. És az öreg nem okoz csalódást. Nő a feszültség, folyik a vér, szép a történet íve a nagy…..
David Ayer rendezőtől nem áll messze a zsaru téma. Többek között a Kiképzés és a SWAT forgatókönyve, és a méltatlanul hanyagolt Az utca királyai kerültek ki a keze alól. Az utolsó műszakban szerencsére (már hogy a néző se egy kaptafára készült cuccot nézzen) teljesen más…..
Cinemonkey Tony Scott 1944 - 2012 2012.08.20 22:40:59
A Top Gun miatt lettem a filmek rajongója. Pontosan emlékszem az érzésre, amit kiváltott belőlem. Azon kívül, hogy vadászpilóta akarok lenni, azt, hogy filmeket akarok, meg sztárokat. Mindent tudni akarok róluk, és mindent meg akarok nézni. Ez vidéken, a 90-es években még nem volt…..
Nem fogtok most szeretni. Ez a beszámolóm tele lesz spoilerrel! Kezdjük ezzel a képpel. Az első két előzetes nem néztem így készült videókat, tévéreklámokat, semmit. A posztereket viszont nem lehet kikerülni, és ez nagyon bejön. Már a legelső bemutató előtt meg voltam…..
Ismeritek a Bigin-t? Én már igen. Készítettem egy filmre vitt könyvekből álló listát, ha még keresgéltek olvasnivalót a nyaralásra. És riport is van velem, how cool is that??? Mielőtt elszállna velem a ló, lássuk, miért is menjünk moziba augusztusban! Apa ég! (That's…..
Erről csak öt percben. Mert A sötét lovag: Felemelkedésen még mindig ülök. Kiöregedhet-e néhány animációs figura? Neeeem. Főleg, ha Alex tökéletlen brigádjáról, a pedáns pingvinekről, vagy a narcisztikus Julien-ről van szó. Ráadásul a jól ismert csapat új bandával…..
Rajongói vélemények ide vagy oda, én vártam a Pókember rebootot. Sam Raimi filmjei sem voltak épp rosszak, de volt egy hatalmas hibájuk: Tobey Maguire. Ha a főszereplő tehet tönkre filmet, akkor ő megtette, és a csinos, de használhatatlan Kristen Dunst sem segített sokat a…..
Ha valaki egy huszonéves daganatáról akar filmet készíteni - ráadásul vígjátékot - akkor bizony fel kell kötnie az alsóneműt. Nagyon vékony a vonal a siker és a bukta között, egyensúlyozni kell a poénokkal, hogy a humor ne legyen se nem bántó, se túl kimért, ne…..
Tisztázzuk gyorsan: nem elég a jó zene ahhoz, hogy egy ilyen filmet el lehessen adni. Természetesen mindenkinek a Mamma Mia! ugrik most be, és higgyétek el, ehhez képest a svédek görög kiruccanása egy Inception volt. Mégiscsak nagyobb bonyodalom kideríteni, hogy háromból ki az apád,…..
Hogy el ne felejtsetek moziba járni, itt a júliusi lista, szeretettel. Kissé terjengősre sikerült, de vannak igazi gyöngyszemek is főleg lejjebb. Az orvvadász (The Hunter, július 5.) Hmm. Lassú filmekhez szokottak előnyben. Szép tájak, meg a kevésbé szép, ám remek színész…..
Valószínűleg mindenki szeretné szeretni ezt a filmet. Ha nem azért, mert Magyarországon forgott, akkor azért, mert a tépett idegzetű Poe szerepére John Cusack-nél jobbat talán nem is lehetett volna találni. Az első képek is arra utaltak, jó kis sötét hátborzongást kaphatunk,…..
Cinemonkey Prometheus - beszámoló 2012.06.08 18:43:00
... avagy Noomi Rapace megint a tűzzel játszik.Tudom, mindenki mást vár ettől a filmtől, de legfőképp valami dögöset, hátborzongatót, elgondolkodtatót, válaszokat adót. Én csak annyit írok le, ami biztosan van...Vannak nagy csöndek, nagy zajok, apró pittyegések, gépek…..
Második felvonás következik.Bosszúállók (The Avengers)+ Igen, Joss Whedon megcsinálta. Összefogta őket, és működik.+ Az elkerülhetetlen, hogy valakire ilyenkor több hangsúly kerüljön, nyilván Vasember viszi a filmet. Eszmecseréje Dr. Bruce Bannerrel a film legjobb beszélgetős…..
Nem, nem a Fehér pokol volt az utolsó film, amit megnéztem. Megfordult a fejemben, hogy kicsit jegelem ezt a dolgot, de a legváratlanabb helyekről érkezett reklamáció, és most már tudom, hogy vártok a bejegyzésekre, és ez jól esik, és nem akarok csalódást okozni annak, aki még…..
Ha a géped zuhanásba kezd Alaszka fölött, te pedig az ablakon kinézve csak hóvihart meg egy törött szárnyat látsz… Ha túlélve a zuhanást azzal szembesülsz, hogy valószínűleg nem fognak keresni… Ha rádöbbensz, hogy nemcsak az embertelen hideg fenyeget, hanem…..
Woody Allen a párizsi aranykort vitte filmre, Spielberg a háborús eposz előtt hajtott fejet, Michel Hazanavicius a némafilmet mutatta be. Scorsese pedig a mozi születésének első pillanataiba enged bepillantást A leleményes Hugóval. Van egy közös tulajdonságuk: a rendezők a legnagyobb…..
Helló április, mikor is az időjárás legalább annyira változatos, mint az alant felsorakoztatott filmek. Jó szórakozást!A bosszú jogán (Seeking Justice)Tudom, Nicolas Cage = Jaj, neeeee! És megértem. Szőke feleségét – az X-Men: Az elsőkben színészettel próbálkozó January…..
Most pedig vendégbejegyzés következik. Na nem azért, mert nem boldogultam volna magam is Steve McQueen új filmjével, hanem mert Steve-nél jobban én sem tudtam volna megragadni e moziélmény lényegét... Ásítás.   'Random thoughts while watching “Shame” – Yawn.…..
A nagyszabású Oscar-esélyes filmek között nagyon kellett ez is. Nem nőtt tőle visszafelé a hajam, de mindent szállít, ami egy jó kis üldözős-lövöldözős mozihoz kell. Majdnem két óra tökéletes mozis lazulás, izgalom és popcorn. Sajnálom, csak úgy tudok írni róla, hogy a…..
Napsütéses márciust nektek!A bűn hálójában (Haywire)Channing Tatumot lezúzzák! Mert egy nő, aki valóban tud verekedni szétrúgja a legkomolyabb nemzetközi sztárok seggét. Mert Ewan McGregor végre rosszfiú? Mert Steven Soderbergh megelégelte a tűsarkúban futkosó, csontsovány…..