Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AchtungPanzer

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tengeri kereskedelemtől függő szigetország legfontosabb kikötői a déli partokon voltak találhatók, innen tartották fenn a kapcsolatot a kontinens országaival, és nagyrészt ide, vagy Londonba futott be még az Északi-tenger felől érkező kereskedelmi hajók nagyobb része is. Az atlanti kereskedelem…..
Hét tenger Támogatói oldal 2022.12.29 10:18:10
Azt hiszem, ez is nagy ritkaság – büszke is vagyok rá –, hogy nem a bloggazda kalapoz pénzért, hanem az olvasók jelzik először, hogy szívesen támogatnák anyagilag is azt a munkát, amit a blogger végez, és amit ezek szerint tartanak olyan jónak, hogy akár fizetnének is érte. (Leírni is jó…..
Az SMS Szent István csatahajó volt az első világháborúban az Adriai-tenger legnagyobb, legmodernebb és legnagyobb tűzerővel rendelkező hadihajója. A csatahajót a „legmagyarabb” csatahajónak is nevezik, ugyan a Császári és Királyi Haditengerészethez tartozott.   A „legmagyarabb” elnevezést azért…..
Hét tenger Zsebcsatahajók 04. 2020.10.15 10:30:03
A náluk erősebb hajókkal szemben a nagy sebesség, a náluk gyorsabb hajókkal szemben pedig az erős fegyverzet jelentette a zsebcsatahajók számára a siker kulcsát. A tervezés során a 210 mm-es és a 380 mm-es űrméret között szinte minden számításba jöhető kaliber felmerült a hajók fő fegyverzeteként. A…..
AchtungPanzer 2020.10.15 19:34:31
@Maga Lenin: nem szeretnék reklámot csinálni neki, meg az életszerűségtől is bizonyára több ponton messze van, de a " híres " online hadihajós játékban ( WOWS ) könnyedén kipróbálhatod, hogy miként tudja menekülőre fogni a dolgot egy cirkáló a csatahajó elől. Ahogy feltételezted is, a csatahajó jó töltési ritmusban kissé elfordulva a menetiránytól teljes salvót tud lőni, de ugyanez értendő a menekülő cirkálóra is.
A második világháború legfontosabb szereplői a légierő repülői mellett a páncélosok voltak. A legfontosabb csatákban a győzelem  többnyire ezeken a "gépszörnyeken" múlott. A német hadsereg két külön fegyvernembe sorolta őket: az egyik a harckocsi fegyvernemet jelentette (körben forgó toronnyal és a…..
AchtungPanzer 2020.06.16 14:31:16
@Torténetíró blog: @ Inceptio :

.. elnézést a például kifejezésen átsiklottam.

Szeretnék kérni egyetlen mértékadó, a német terminológiát pontosan meghatározó linket, ahol szerepel az, hogy Königtiger .

Az elnevezéssel kapcsolatban több legenda is él, a hivatalos adatokban, legyen az veszteséglista vagy állománytábla, ilyen néven harcjármű nem szerepel.

" A típus esetében a hivatalos megnevezésen túl használatos volt még a széles körben elterjedt Tiger II, Pz.VI/II, illetve a Pz.VI B és a Königstiger (Királytigris) jelölés is. Ez utóbbi keletkezéséről megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint a nevet Normandiában a szövetségesek adták a harckocsinak s tőlük vették át maguk a németek is, más vélemény szerint amikor Fromme százados a Henschel cégnél meglátta a Tiger B-t, grandiózus méreteitől elképedve így szólt: „Ez nem is Tigris, ez... ez egy Királytigris”.
( forrás : arcanum.hu )
AchtungPanzer 2020.06.16 14:31:35
@benkoo: a Jagdpanzer (38)t Hetzer-ről nem is beszélve, főleg hogy van magyar vonatkozása is. ( a 16. és a 24. rohamtüzérosztály 2-2 ütege , majd 44 decemberétől a 20. rohamtüzérosztály )
Látogatás tettem a családommal a keceli Pintér Haditechnikai Parkban. Már megérkezéskor lenyűgözött a látvány. A parkolónál a rendszerváltás előtti időket idéző szoborkompozíció, és a kerítés mögött rengeteg harci jármű, repülőgép, és a kapu mellett egy hatalmas rakétának látszó valami látványa…..
A Zrínyi 2026 haderőprogram keretében a Magyar Honvédség számos képessége, fegyvernemi kultúrák újjászületése, modernizálása zajlik.  A A Zrinyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program logója A Légi Haderőnem esetében a Kecskeméti Vitéz Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartotta…..
2019-ben ünnepelte a világ, hogy 75 éve, 1944. június 6-án, a franciaországi Normandiában, a szövetséges angolszász csapatok, több európai megszállt ország katonai egységeinek támogatásával partaszálltak és megnyitva a nyugati frontot a második világháborúban. A tenger felől és a part felöl sem…..
Múzeum a Tóparton Rómától nem messze északra fekvő Lago di Bracciano tó partjánál Vigna Di Valle településnél egy repüléstörténeti múzeumot találhatunk. A tó számára nem újdonság a levegőben szálló gépmadarak „látványa”. Az l. világégés során itt az olasz légierő hidroplánjainak és prototípusainak…..
 A Bolgár Légierő nyílt napot tartott GrafIgnatyevoi Repülőbázisán.  Az esemény kerek évfordulók befolyásolták, mert 40 éve állították hadrendbe a MI-24 harci helikoptereket, 30 éve repülik a   MIG-29-est, és első nyugati típusként 20 éve üzemelnek a Bell-206 forgószárnyasok a…..
  Szlovák MiG-29UBSz. Valószínűleg egyetlen hadrafogható példány a díszfestésű 1303 oldalszámú repülőgép A Szlovák Nemzetközi Repülőfesztivált ebben az évben augusztus 3-4-én rendezték meg Szliácson. A második világháború során vált a csehszlovák repülés ikonikus helyévé az 1936-ban…..
Épp 76 éve, 1942 augusztusában kezdődött az a szovjet katonai hadművelet, mely a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájához vezetett. Az évfordulós alkalomból érdemes áttekintenünk a korabeli körülményeket és eseményeket...