Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Világít a torony

0 bejegyzést írt és 1306 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   "Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás. Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a…..
Világít a torony 2020.10.11 11:31:45
Világít a torony 2020.10.11 11:33:20
Világít a torony 2020.10.11 17:16:19
@mafi mushkila: Úgy nem helyes.
Két évvel ezelőtt a lámpa Heller Ágnes hathatós közreműködésével zöldre váltott. Ő, mint idős zsidó származású liberális, aki átélte a vészkorszakot, kijelentette, hogy a Jobbik nevű pártot is be kell engedni az ellenzéki pártok összefogásába, ha le akarjuk váltani az Orbán-rezsimet. A gondolat…..
Elért eddigi csúcspontjára a kormány cinizmusa azzal az állítással, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter nyaralása Magyarország negyedik leggazdagabb emberének jachtján magánügy. A kormánytagok rongyrázása finoman szólva sem elszigetelt jelenség a magyar közéletben, ám a munka hősének nevezni azt,…..
Ugyan a Fidesz egyre nagyobb szeletet hasít ki a magyar médiapiacból, a pártpreferenciák változását vizsgálva nem tűnik igazolhatónak az a feltételezés, hogy ez népszerűségnövekedést is hoz a kormánypártnak. Ha ez így van, akkor a kormány feleslegesen vállal belföldi konfliktusokat és kínos…..
Világít a torony 2020.08.01 14:47:53
@MAXVAL bircaman közíró: Összetéveszted az Origóval, a Prosti srácokkal stb. Persze szándékosan teszed, ezért fizetnek.
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
Világít a torony 2020.07.26 18:11:18
@midnightcoder2: Nem szükséges bizonygatni, hogy gondolkodásmentes Orbán hívő vagy.
Világít a torony 2020.07.27 09:41:51
@ben2: " Le lehet tehát hülyézni azokat, akik külföldről jövő összehangolt balliberális támadássorozatról beszélnek, de pont az ilyen történetek bizonyítják, hogy ezek a feltételezések messze nem alaptalanok." Jelen esetben, az EP a balliberális támadó. Ugye?
Világít a torony 2020.07.27 09:53:21
@seol: " A kötelező közhelyes mellébeszélés is megvolt. Egy bitbe ennyi fér bele."
Ez egy elég egyszerű megállapítás. Olyan egyszerű népi közhelyből táplálkozó, melynek pont nulla az értelme.
Az önkontroll azon képességünk, hogy felülbíráljuk impulzusunkat vagy vágyunkat egy magasabb cél elérése érdekében (Mischel, 2014). Az önkontroll gyakorlásának egy alternatívája egy olyan „viselkedésmód kényeztetése”, amely a pillanatnyi, rövid távú cél elérését teszi lehetővé a hosszú távú jutalmak…..
Világít a torony 2020.07.26 20:50:55
Nagyon úgy tűnik, hogy Orbán Viktor újabb bűvészmutatvánnyal szeretné elkápráztatni a világot és saját választóit, ám a siker kulcsa most nem az ő kezében van. Ha azonban meg tudja őrizni azt a látszatot, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány messze nem okozott olyan gazdasági problémákat, mint…..
Világít a torony 2020.07.21 08:13:29
@Galerida: " Miért nem lehet a külföldről pénzelt hazaárulók anyagi forrásait vizsgálni?"
Lásd be, hogy mértéktelen csacskaságot firkáztál ezzel. Ilyet csak a legelszántabbak írnak, nem törődve azzal, hogy körbe röhögik őket miatta.
Világít a torony 2020.07.21 08:20:09
@Exploiter: "A szaros szélsőbal az egész világon és itthon is végig azt szajkózta, hogy a gazdaság nem ér annyit, mint az emberi élet."
Ezt a kérdést fel akkor tedd fel magadnak, mikor levegőért kapkodsz az utolsó utáni pillanatban. Akkor rájössz, hogy a világ tovább megy, de rajtad már semmi nem segít. Arra a maradék milliszekundumra meg fog nőni az emberi élet értéke benned is.
Világít a torony 2020.07.21 08:23:58
@Tzp: Igen is, meg nem is. Most megúszta, de csúnya kitétel került a szerződésbe. A jogállamiság kérdésének eldöntéséhez, elég lesz a minősített többség a jövőben.
Orbán Viktor újfent bebizonyította, hogy nem akar minden magyar állampolgár miniszterelnöke lenni, legfeljebb azt szeretné, ha minden választó tőle függene. A kettő között hatalmas a különbség, ugyanis az első esetben kizárólag azok érdekeit képviseli, akik potenciális támogatói lehetnek, a második…..
Világít a torony 2020.07.12 16:45:36
@MAXVAL bircaman közíró:
Biztosan nem érzed, de a válaszaidból az ostobaság kelleti magát.
Világít a torony 2020.07.12 21:41:13
@MAXVAL bircaman közíró:
Roppant bénán hazudsz bérfirkász.
Világít a torony 2020.07.12 21:44:27
@MAXVAL bircaman közíró: Miről firkázol? Neked nincs is véleményed!
Onnan lehet tudni, hogy baj van, hogy el se hiszed a problémát. Így le se kell állnod senkivel se vitatkozni, tagadásra se kerül sor. Évek óta, végzettségemből adódóan rendszeresen olvasok határon túli magyar sajtót, és őszinte leszek, úgy gondoltam hogy a román politikát a hazai sose fogja elérni.…..
Világít a torony 2020.07.10 13:12:45
@ulpius66: A gyűlölet okádásától fog szét repedni a zöldborsónyi agyad.
Világít a torony 2020.07.10 13:16:13
@apro_marosan_petergabor: "A trágárság úgy látszik a bolsevik-libero oldal tartozéka" ...ezért szerintem ulpius66 minimum gyomron rúg.
 Voltaképpen olyan sokat már nem lehet erről írni, mert amíg a baloldal jobbára sunnyog (tisztelet a kivételnek), addig a jobboldal már rég ízekre elemezte. A blogra visszatekintve csupa olyan dolog történik, ami már eddig is megtörtént. A különbség, hogy most egyszerre lendültek akcióba és az egész…..
Világít a torony 2020.07.08 15:46:47
Orbán Viktor tart a karakteres, kitartó, keményen küzdő ellenfelektől, ezért időben igyekszik elvenni a kedvüket attól, hogy ellene induljanak a 2022-es választáson. Tartja magát a városi legenda, mely szerint többször megüzente Karácsony Gergelynek, hogy leszáll róla (és Budapestről), amennyiben…..
November 3-án elnökválasztást tartanak az Amerikai Egyesült Államokban, körülbelül 250 millió választópolgár dönthet a hazája sorsáról. Az ő szavazataikért harcol a demokrata színekben induló Joe Biden és a regnáló republikánus elnök, Donald Trump. A kampányidőszak már javában zajlik, és jelöltek a…..
Az index robbantotta a hírt annó, hogy egy magyar diplomatát gyermekpornográfia miatt mentettek fel a külszolgálat alól. Ma már bizonyosan tudhatjuk, hogy ez a valaki Kaleta Gábor volt, aki fényes diplomáciai karrier után ért el odáig, hogy egy másik országban található magyar nagykövetség vezetője…..
Világít a torony 2020.07.02 20:32:32
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
" Inkább az csak idő kérdése, hogy a balliberálisok követelni kezdjék a pedofília törvényesítését. "
Nem túl megalázó ez kínlódás? Ahogy gondolja, ám ettől sem az egyházi, sem pedig a fideszes pedofil nem lesz liberális. Még akkor sem, mikor a fideszes egy szexhajón teljesíti ki a politikusi princípiumát. Tényleg semmit nem szégyell?
Milyen fényképezőgépet vegyek? Ha fényképezőgépet szeretnél vásárolni, de nem tudod, hogy milyet vegyél segítek neked...
Világít a torony 2020.07.02 13:12:00
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
Világít a torony 2020.06.29 19:18:38
@nemecsekerno_007: Magyarázza el Ernyő kérem, magyarázza el! De ügyesen ám....
Világít a torony 2020.06.29 19:26:22
@Bravehearth:
"Nem csak a döntésképtelen és tudatlan embereknek való a karizmatikus vezető. MINDEN normális és értelmes ember egy rátermett, jó taktikus (karizmatikus) vezetőre bízza a vezetést és a döntéseket. "
Például mint Putyin, Erdogán, vagy éppen Lukasenka?
2020. júniusának 27-edik napján a Debrecen 1-1-es döntetlent játszott a Pakssal, melynek eredményeképpen kiesett a magyar elsőosztályból. Hogy ez miért olyan fontos? Igazából, egyáltalán nem fontos, de tökéletesen szemlélteti azt, ahogy a Fidesz viszonyul az országhoz. Kihasznál bárkit és bármit a…..
Nagyon érdekes, láthatóan alapos kutatásból készített cikket a hvg.hu, amelynek konklúziója: "a magyar társadalom felső tizede döntően ellenzéki, onnan pedig lefelé haladva folyamatosan csökken az ellenzék, és nő a kormány támogatottsága, a legkiszolgáltatottabbak között pedig kiemelkedő a Fidesz…..
Világít a torony 2020.06.27 21:52:53
@pátyi: " Csak egy példa a feltétel nélküli alapjövedelem."
A feltétel nélküli alapjövedelem készülődés egy következő technológiai korszakra. Nem szabad, hogy az egyszerű gondolkodás módot folytatók meggátolják.
Világít a torony 2020.06.29 12:21:27
@pátyi: "A feltétel nélküli alapjövedelem készülődés egy következő technológiai korszakra."
Mint látható, nem igazán értetted meg ezt az egyszerű, túl sok gondolkodást nem igénylő mondatot. Csacska módon neki állsz liberálisokat emlegetni, amit megértek. Nehéz lehet felfogni, hogy ez egy kőkemény a jövő technikai társadalmában, melyben a fejlett országokban minden eddiginél nagyobb tömegek veszítik el a lehetőségeiket a bizonyos technológiai fejlődés miatt. Az pedig romba dönti a belső piacokat. Még most sem rémlik semmi, hogy miért kell számukra egy alapjövedelem?
Világít a torony 2020.06.29 12:23:37
@Bánegressy: Ő lövette volna ki azt a bizonyos egy szemet? Én úgy tudtam, hogy Pintér kepapa barátja és szövetségese adta ki a fegyverhasználati engedélyt. Most, hogy érzed magad?
Elfogadhatatlan nekem mint adófizető polgárnak, aki az ellenzéket is finanszírozza, az a minősíthetetlen teljesítmény, amit a politikai térfélnek ez a fele nyújt. Olcsó kifogás erre a teljesítményre, hogy "de hát az ellenzéknek se (elég) pénze, médiája (sic!), se intézményes jogkörei, a rezsim…..
Világít a torony 2020.06.23 20:13:19
@Galerida: Annak az idősotthonnak, véletlenül nem egy fideszes volt az igazgatója? Ugyan csak véletlenül nem hangzott el a kérés a kórházakhoz, hogy negatív vizsgálati eredmény híján ne küldjék vissza az idős betegeket? Ügyesen válaszoljon ha úgy érzi, hogy védeni kell, mert van ám még!
Világít a torony 2020.06.24 23:23:34
@moloy: Nem értem mi a gond. Ön az ellenzéket tette meg a gyűlöletkeltés stb. kizárólagos okozójának. én csak próbáltam rávilágítani, hogy ez az egyoldalú tájékozatlanság mintapéldája.
"Azt jeleztem, hogy az NEM politika, hogy nem mondunk/teszünk semmi előre mutatót, csak a másik félt próbáljuk lejáratni, hátha az elhozza, hogy akkor talán minket fognak választani, a kisebb sz@r logikája szerint."
Én pedig jelzem, hogy ez a Prosti Srácok nevű szenny által(is) sugallt vezér motívum, tömény hazugság. Ám a gondolkodni képtelenek (sajnos) népes táborában gond nélkül megeszik. Ön most itt tart éppen.
Világít a torony 2020.06.25 13:24:33
@moloy: a klasszikus ellenzéket elvárni, annyi mint a kormány becsületességében bízni. Sápasztó naivság. Hagyjuk meg a klasszikusokat az irodalomnak. Önnek nem az ellenzék viselkedésével van baja, hanem a létezésével, ezért ilyen csacskaságokat talál ki, hogy azért nem ellenzék, mert nem a klasszikus formákat mutatja. Megmosolyogtató.
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a magyar sajtóban uralkodó állapotokról, ugyanakkor nyílt háborúba kezdett az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen az Orbán-kormány. Úgy tűnik, a Fidesz úgy szeretne nekifeszülni a 2022-es parlamenti választások kampányának, hogy nem maradjon a színen egyetlen…..
A tudomány mai állása szerint, a világegyetem létének volt kezdete. Az univerzumot kb. 13,8, a Földet kb. 4,5 milliárd évesre becsülik a tudósok, plusz-mínusz néhány százmillió vagy milliárd év. Ám nem volt ebben konszenzus. A tudósok, csillagászok és filozófusok legtöbbje sokáig úgy hitte, hogy ha…..
Világít a torony 2020.06.20 10:09:51
@MAXVAL bircaman közíró: Mint mindig, most is ostobaságokat firkázol. A tudomány nem ideiglenes és jóval előbb létezett mint a kereszténységnek nevezett vallás. Ha már, akkor valaki magyarázza meg, mi értelme van annak az állításnak, hogy a teremtő Isten mindig is létezett. Ennek semmi értelme, ám a vallás nem az értelem talaja. Az idő emberi találmány, ezért a mindig meghatározás csak az emberi megformálástól eredhet.
Világít a torony 2020.06.21 01:01:33
@MAXVAL bircaman közíró:
"Az értelme az: nem lehet a semmiből valami."
Teljesen értem az egyet ezzel a megállapítással. Így akkor áruld el egyszerű jószág, hogy miből lehetett teremteni, ha csupán a semmi létezett?