Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dolmi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy mostanában senkinek sem könnyű a netes világban a szinkron mellett szólnia, hiszen nagyon nagy szeretettel hurrogják le a drága fórumozók az ilyen megnyilvánulásokat, és mondják el, hogy csak az eredeti a jó, a magyarítás az ebeknek való.  A…..
Dolmi 2010.05.17 15:18:46
Sziasztok!

Először is azzal kezdeném, hogy Dolmány Attila vagyok, a sorozatból (aki angolul nézi, segítségként Stewie magyarhangja) biztosan ismertek, ha máshogy nem, a hangom alapján.
Másodszor, még csak most volt alkalmam elolvasni Orsi a cikkedet és köszönöm, semmi olyat nem közöltél, amit ne vállalnék, sőt! :)
Harmadszor. Minden fordításról, szinkronról, színészi és egyéb munkáról pejoratívan fogalmazóknak üzenném, ha nem tetszik, ne így nézzétek magyarul. Ha csak azért kommenteztek, hogy legyen mit az amúgy is szar helyzetben lévő országon, világon lévő dolgokon kívül szapulnotok, talán ne egy több évtizedes művészetet kezdjetek górcső alá venni, mert valószínűleg nincs semmi fogalmatok róla, hogyan működik, mennyi munka van benne és miért történik. Alapvetően miattatok készül. Nektek! Mint a film, a színház, a zene, a képzőművészet, a tv, a celebműsorok, stb., ki mire vevő. De például ne felejtsük el az évekkel ezelőtti Aladdin rajzfilm szinkronját, amelyért Mikó István kollégám a Disney-től díjat kapott a Dzsin hanjának magyar változatáért. És még sorolhatnám...
Igazság szerint most leginkább azért indult el belőlem ez a szófolyam, mert ma elvesztettünk egy fantasztikus embert, aki nélkül a "magyarított" filmek, dokumentumfilmek, filmek és első sorban a magyar színjátszás nem csilloghatott, csilloghatna abban a fényében, ahogyan a mai napig is nemzetközi színten teszi. Ő volt Végvári Tamás! És ha csak Ő!!! Az utóbbi években rengeteg SZÍNÉSZünket vesztettük el, akik nem pusztán "szinkronszínészek" voltak, hanem a magyar színházi, filmes, szinkron KULTÚRA jeles személyiségei. Gondolok Kaszás Attilától Kristóf Tibi bácsiig mindenkire! Vajon mi lesz velünk, utódokkal nélkülük, ha ők már mind nem lesznek? Mi nem azért dolgozunk főként, hogy híresek legyünk, hanem hogy benneteket egy fáradt nap után szórakoztassunk. Talán valamennyi tiszteletet megérdemelhet ez a már kultúrálatlanságában is kultúráért kapkodó kultúrszakma. Rengeteget tudnék még írni, beszélni bármiről a témában, de nem teszem, pusztán szeretném, ha az egymásra mutogatások helyett inkább célirányosan a témakörökkel foglalkoznátok, nem egymás fikázásával. És esetleg mélyebben utána is nézhetnétek némely dolognak, mert mint tudjuk, a tudás hatalom. Köszönöm, ha elolvastatok, köszönöm, ha meghallgattatok. És tisztelet minden elvesztett művészünknek! Mindenért!!!

"Picsába!" (Kyle Broflovszki) és "Pokolba!" (Stewie Griffin) 2010.05.18.