Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoly82

171 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MacZoly Boomer vagyok Azahriához 2023.10.19 09:04:39
Tegnap este voltam az Apu azért iszik, mert te sírsz felvételen, ahol az izraeli – palesztin gázai konfliktuson kívül az Azahriah jeleség volt a téma. Illetve hát lett volna, mert előbbit alig érintették és akkor sem különösebben mélyen, utóbbi meg aránytalanul sok időt kapott, utólag feleslegesen,…..
Tanácstalanul áll az ország - magára még valamit is adó közvéleménye - az előtt, hogy a tanár-diák tüntetések nem képesek megmozgatni a lakosság túlnyomó részét. Hogy vajon miért nem érzi minden ember, hogy a tanár/oktatás jelenti a jövőt? A közösségünk jövőjének garanciájának számító pedagógusok…..
Nem szeretném, ha bárki is ignoranciával, vagy érzéketlenséggel vádolna meg a mostani helyzetben. Épp ellenkezőleg, igyekszem a legmesszebbmenőkig tájékozott lenni az előtérben lévő szektorokat érintő válság rétegeivel kapcsolatban - amennyire az lehetséges.Ezzel együtt tanácstalanul állok az utóbbi…..
MacZoly Politikai kilépő 2022.04.04 12:12:17
A tegnap este fájdalmas eszmélés volt a valóságra. Tragikus kudarc, egyben elkerülhetetlen szembenézés az igazsággal, amit nagyon-nagyon nem akartunk tudomásul venni: hogy az embereknek valóban ez kell...
Az ötös tagolású gondolatmenetek nagyon mennek mostanában. Nem tudom miért. Lehetséges, hogy van egyfajta információszerzési struktúrája, ezen keresztül valamiféle pszichológiája, hogy ez az a mód ahogyan a leghatékonyabban tudjuk magunkhoz venni az információt, valamint ekkora adattömeggel tudunk a…..
A Gizmodo nevű tech portál pénteken lehozott egy cikket arról, hogy két arizonai pali 4 év alatt 20 millió dollárt, azaz magyar pénzre átszámítva nagyjából 6,7 milliárd forintot csalt ki a Youtube-ból, méghozzá olyan eszközzel, hogy magukat - kamucégeken keresztül - 50 ezer(!) videóban elhangzó zene…..
A Kulcsárék kontra Tibi atya perben másodfokon is elmarasztaló ítélet született, mely kimondja, hogy sem Edina, sem férje – aki egyszerűen csak – Csuti, nem minősülnek közszereplőnek, ugyanis nem gyakorolnak közügyeket! Micsoda?!..
Az egyik szemem sír, a másik nevet. Teljesen egyértelművé vált mostanra, hogy a(z Activision-)Blizzard klasszikus értelemben vett vállalatként képtelen működni. Ha az egyre romló minőségű videojátékaik nem szolgáltak volna ehhez kellő tanúbizonyságul, az elmúlt hetekbeli szexuális visszaélések…..
Itt-ott megosztottam, de a lényeg, hogy két vasárnappal ezelőtt belevágtam egy 14 napos kihívásba, ami annyiról szól, hogy nincs chips, csoki, alkohol, édesség, gyorskaja, üdítő, süti, kenyér és cukor. Rólam tudni kell, hogy ilyesmire ritkán vagyok kapható, lényegében egyáltalán nem, de részben…..
Feltöppent egy pletyka, egészen konkrétan egy TOP10-es lista (egy szokásos „jól informált” forrástól, ezúttal az xboxworlds.com-tól) arról mire készülhet jövőre a Microsoft. Ezek között vannak meredek állítások is, amiken az ember általában felvonja a szemöldökét, de tekintve, hogy 4-5 hónapja még a…..
MacZoly Cyberpunk 2077 tűzoltás 2020.12.23 15:51:48
Volt egy rémképem a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban a legutóbbi, novemberi megjelenés halasztása után, ami hatására ki akartam írni magamból ide mindazt, ami szerencsétlen módon végül be is igazolódott. Nevezetesen hogy a folyamatos halasztások hatására a CD Projekt RED legendásan(!) jól kitalált…..
Hazai időszámítás szerint ma hajnalban levonult a „játékipar Oscarja”, a The Game Awards, aminek a jelentősségét – a hangzatos nevén kívül – az adja, hogy a kategóriánkénti díjátadók között jelentős játékleleplezéseket, világpremiereket csodálhatunk meg. Ez akár több tucat World Premiere is lehet,…..
Zoly82 2020.12.23 15:30:33
@molnibalage: Friss a rendezvény. Még nem ivódott be a köztudatba. Az E3 évtizedeket élt meg. A TGA összesen talán 3-4 évet.
Tegnap a Beszélgessünk során szóba került, hogy a hosszabb videóinkat mostanában rendre megszakítja a Youtube reklámokkal. Ez nyilván kellemetlen, hiszen a kereskedelmi tévés gyakorlatot idézi, ráadásul ez egy 10 perc hosszú videónál is átélhető már. Ezt senki sem szereti, jogosan merült fel, hogy…..
Éppen a napokban jelent meg egy cikk arról, hogy a most 38 éves, gyámság alatt lévő Britney Spears-t komoly eséllyel élete végéig elkísérheti ez a fajta „védelem”, ugyanis apja szerint (aki ebben az esetben egyben a gondviselője is) nincs abban az állapotban, hogy felelősen alá tudjon írni bármit,…..
Néhány napja a hazai Youtube elsőszámú primadonnája, Dancsó Péter lett az egyik leggyűlöltebb videós, mivel váratlanul, a semmiből, egy nindzsa észrevétlenségének beillő hirtelenséggel egyik videójával kigúnyolt egy államigazgatási ambíciókat dédelgető 14 éves gyereket. És ez rém érdekes-, de…..
A Netflix előfizetők száma 15 millióval duzzadt a pandémia kezdete óta. Ezzel nincsen semmi baj. Véleményem szerint a streaming lesz már rövid távon is a mozikat felváltó közeg. Ez szomorú, de reális jövőkép. Azonban a Netflix nem éri be az egészségügyi vészhelyzet szülte terülj, terülj…..
Elöljáróban fontos leszögeznem, hogy én abszolút új vagyok a Sevenfold fedélzeten. Kábé két éve ismerkedtem meg a zenekarral és ha nincs a borbélyom (Kowy, innen is halihó) akkor tuti hogy megmaradnak nálam egy igen méltatlan fiókban, ahova a szétvarrt, felfújt izomzatú, szépfiú amerikai rock…..
Gyorsan a tárgyra térek, én most voltam először „aréna koncerten”. Egészen egyszerűen 17-20 ezer forint egy koncertért még úgy is sok, hogy a legtöbb fellépőt hónapokkal előre bejelentik. Elméletileg még akkor sem lenne megterhelő a jegyár, ha havi 5 ezer forintot tenne rá félre az ember a…..
Tavaly több sorozatot is elkezdtem / abbahagytam és ezeket szeretném kicsit összegezni, hogy milyen is volt e tekintetben 2019...
Generációs elvárások vannak a játékosok részéről, hogy mit kell tudnia egy új konzolnak. Ezek némelyike teljesen evidens. Legyen gyorsabb a hardver, ne apadjanak ki az exclusive címek és úgy általában folyamatos legyen a rendszerszintű támogatás. Némely igény azonban valósággal elképesztő és ezek…..
Az Escape From Tarkov egy újabb vicc a játékiparon belül. Egy játék, ami 2016 óta játszható, de még most, 2020-ban is csak béta állapotban van, de szerencsére annak az élvezete is pénzbe kerül. Viszont azért nem lehet haragudni rá, mert a játék még így is élvezetesebb, mint sok teljesárú társa és…..
MacZoly A Ballie-tünet 2020.01.07 10:59:59
A Samsung tegnap leleplezte legújabb fejlesztését, a Ballie-t. Egy labda formájú házi robotot, ami nem titkoltan a BB-8 mániát(?) hivatott meglovagolni – némi fáziskéséssel. Hogy mire képes azt eléggé egyértelműen demózták. Hogy erre ténylegesen szüksége lesz-e bárkinek az égadta világon, na arra…..
Huzamosabb ideje érlelődik bennem a gondolat, hogy a játékipar azért hagyott fel az eladási számok látványos kommunikációjával, mert nem büszkék az eredményeikre. Igen érdekes, hogy miközben a Sony probléma nélkül elmeséli mennyi fogyott a tavalyi God of Warból, vagy a Spider-manből, vagy akár…..
Zoly82 2019.10.04 11:29:18
:)
Ez nem lesz egy nagy elemzés, szóval nem tervezem túl bő lére ereszteni a mondandómat. Örülök, hogy jön az új Wolfenstein, sőt örülök, hogy jól van időzítve a Wolfenstein Youngblood, ellentétben peches elődjével a New Colossus-szal, ami egy napon(!) jelent meg az AC Origins-szel, a Mario Odyssey-vel…..
Itt nincs fanboyság. Nincs előítélet. Nincs kekeckedés. Csupán egy érdekes jelenség, amiről nem ártana beszélni. Azon lehet vitatkozni, hogy mennyire tekinthető színészi munkának az, amit egy Marvel karakter megformálása igényel. Azon viszont már nehezebb vitatkozni hogyan lehetséges, hogy a…..