Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aversio avagy pacalfagylalt

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Y-GEN A bayerzsolt-hatás 2016.08.22 10:00:00
A bayerzsolt-hatást már régóta le akarom írni, sokszor sok témában jutott eszembe, hogy klaviatúrába öntsem, de végül sosem történt meg, max eldugott kommentek és tweetek formájában. De most egyszerűen nem lehet nem közzétenni: bayerzsolt-hatásnak hívjuk azt amikor egy írás, beszéd vagy bármilyen…..
aversio avagy pacalfagylalt 2016.08.22 16:05:04
@Béláim! Rátoltuk!: Nem hánysz magadtól? Ennyi gennyes gyűlölet, hogy fér meg benned? Rossz lehet. Nem haragszom Rád csak szánlak.
Beteg , nagyon beteg így gyűlölni.
Ilyenkor a Hippokratészi eskü jut eszembe, nem tudom, azoknak a magánrendelő tulajdonosoknak eszébe jut-e, akik több 100 százalékos haszonkulccsal dolgoznak? Tisztelt Praxis!   Arra lennék kíváncsi, miután több implantátumot forgalmazó cég árait megérdeklődtem/pl.mini implantátum protézis…..
aversio avagy pacalfagylalt 2016.06.26 16:22:49
@Kicknick: Nem csak sötétebb, hanem hiányzik is az előtte lévő 6-os. A sötétebb egy 7-es.
aversio avagy pacalfagylalt 2016.06.26 16:55:01
@pukancs: Látszik , téged ingyen csináltak. A többit mát tudod magadtól is..
A Bors rúgta a szaros bilit az égig ma reggel azzal, hogy leírta: Koncz Zsuzsa úgy érzi, persona non grata lett a közmédiában. Mindezt az atv egyik műsorában mondta el, ahová ugyan egy koncert DVD örvén ment be, de hamar politizálni kezdett, és kicsit sérelmezte, hogy 2010 óta nem…..
Praxis Mint egy hotelben 2010.11.28 14:00:00
Újfent egy pozitív történet következik Vera "tollából". Levélírónk majdnem 80 éves  nagymamája kedves nővérekkel, kiváló orvosokkal találkozott, az étkezéssel is teljesen elégedett volt, ráadásul a hálapénzt sem várták el (ettől függetlenül ő adott).…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.11.28 22:29:26
@Káin:
Vékony jégen lépdelsz amikor ilyeneket írsz, hogy
"Ez ennyire nem egyszerű szerintem. Ahogy fentebb írtam, egy rossz tapasztalat is nyomot hagyhat az emberben és máris másként áll az orvosokhoz, mint ahogy kellene. "
Ez a gondolatsor vezet a "rászizmushoz" is,( csak az orvost kell másra cserélni) és ha még látnád is hogyan viselkednek a váróban rendelőben...;-)
A poszthoz pedig: Lehet minősíteni a vidéki háziorvosokat, de azt nem ártt zudni, hogy a vidéki körzetekben általában közel duplája akörzet létszáma egy fővárosinak és napi 60-120 közötti a betegforgalom- 4 óra rendelésre stimmel is a fejenkénti 2 perc amibe nem fér el egy vizsgálat stb....
Hálapénz?? Jó lenne ha nem lenne és akkor helyére kerülnének a dolgok. Felébredne az orvostársadalom ( már aki itt marad)és kikényszerítené a változást.
A napokban történt egy kis baleset, mégpedig kiszakadt a gumi. Rendes ember ilyenkor elmegy, és felírat egy 72 órás tablettát, hogy nehogy baj legyen. A veszprémi Cholnoky Ferenc kórház nőgyógyászatára érkeztünk, a hatvanadik óra tájékán, délután háromkor. Nyilván most…..
Sziasztok!   A Kenézy Gyula Kórház általános sebészetén feküdt édesanyám. Sajnos a sebe nem akart gyógyulni, le is szidták, hogy miért nem szól, hogy még mindig vérzik 3 nap eltelte után. Édesanyám megfejtette, hogy talán az évtizedek óta szedett vérhígító az oka, ami…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.10.12 15:23:28
@pcr: Nem tudsz menekülni: A klinikához tartozik a Kenézy traumatológia.:-))
aversio avagy pacalfagylalt 2010.10.12 16:28:12
@pcr: Hogy ki miképpen sikálta el a Kenézy súlyponti státuszát emlékeztetőül:
www.hirextra.hu/2008/10/16/vita-a-sulyponti-korhazakrol/
aversio avagy pacalfagylalt 2010.10.12 16:51:55
Sziasztok! A sztori röviden: féltéglányira dagadt bokával irány a Fiumei úti baleseti sebészet. Ami jó: elláttak - ez a kórház érdeme. Szintén jó, hogy tapasztaltam empátiát. Hogy az ellátás mennyi idő alatt (3 óra) történt, és hogy mennyi empátiát tapasztaltam, az már…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.09.14 10:30:44
@Dr.laikus PhD:
Valahol kell lennie valami előírásnak a liftkezelők alkalmazásáról, mert amikor a rendelőintézetünkbe többször is kértünk az önkormányzattól a betegeknek liftet( akár egy rámpát) az emeletre, mindig az volt a válasz, hogy sok a fentartása, személyzet kell és azt akkor az emeleten dolgozó alapellátó praxisokra fogják ráverni.Bár alapvetően logikus, hogy eü. intézményben betegek vannak és bizony akár rosszul is lehetnek a liftben stb...
A gk vezető viszont elég egyszerű okok miatt nem vehet fel senki még a legkisebb útra sem : amennyiben bármitörténik az úton annak felelősségi vonzatai vannak.Pl. leszálláskor a beteg lábú segítségkérő megbotlik és komoly sérülései lesznek. Ki lesz a felelős? Van-e erre adott esetben kiterjesztett biztosítása a kocsinak, kórháznak, rendelőintézetnek stb...
Nem véletlenül látni az amerikai filmekben, hogy azt is tolószékezik a kórházakban aki megvágta az újját, mert volt aki két vizsgálat között elcsúszott és vastag pert indított a kórház ellen sikerrel stb..
A köszönéshez nincs mit mondani azon tú, hogy az orvos közösség is ebből a társadalomból meríttetett és elég pontos mintát ad a hazai viszonyokról.Van aki köszön, van aki nem ( sajnos) , ahogy mindenhol máshol .
Ez csak gyakoribb lesz, mert ugye az iskola nem nevelési, hanem oktatási intézménnyé lett alakítva( haha..)a szabadságjogok védelméban.Ezt akartuk, ez van...
Praxis Októberig szenvedjek? 2010.09.05 06:00:00
Üdv minden olvasónak, és a blog szerkesztőinek! Az én történetem májusi kezdetű. 40 éves vagyok, nő. Erős alhasi görcseim voltak, elmentem a nőgyógyászhoz, aki kiderítette, hogy azon a tájékon semmi gond. Ez után mentem a háziorvoshoz, aki vastagbélgyulladás gyanújával…..
Kinek a fogát húzzák? Ha van hozzá türelmetek, akkor rávilágítanék néhány problémára az OEP finanszírozott fogorvosi ellátással kapcsolatban. Elképzelhető, hogy van néhány pontatlanság, de nem hiszem, hogy nagy hülyeségeket írnék. Előzetesen annyit, hogy én nem vagyok…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.08.26 22:06:15
@Pico: Még 1x vegyük át- lassabban .
- amit a tb nem finanszíroz ( ráncfelvarrás, cici növesztés,fogfehérítés , porcelán koronastb..) annak az ellenértéke- ÁRA- nem hálapénz. Az élethez nemcsak meü. kell hanem kenyér is- különben éhen halsz- mégsem fizeti a TB és a tesco sem adja ingyért-( Neked sem!)
Az ilyen dolgokat valakik megcsinálják-DOLGOZNAK!- jár nekik az ára. Ha nem tetszik, akkor tiltakozz a TB székház előtt !Ne bennünket piszkálj érte. Egyébként nem vagyunk kötelesek porcelán koronát készíteni- egész nap tömhetünk fogat- az térítésmentes a betegnek, és mehetsz a piacra fogért ha már nem vigyáztál rá.
- Nincs közöd valóban ahhoz, hogy a praxisnak miből mennyi bevétele van. Ahhoz van csak közöd, hogy a praxisnak mennyyi bevétele van oep finanszírozásból,mint közpénzből- azt meg is nézheted az oep honlapon- nyilvános.Ahhoz , hogy ezen kívül mennyi a nem közpénz semmi közöd, ahogy a sarki fűszeres bevételéhez is coki.
A biztosítók akkor jönnek ha van fizetőképes kereslet- Van elég pénz számukra a zsebedben? Mennyit is szánnál rá?? Nekünk fogorvosoknak ehhez semmi közünk- a biztosítók nagyságrendekkel nagyobb számokkal játszanak- fogilag nem vagytok( betegek) üzlet.Ennyi.
Az MRI nem a fogászatra vonatkozik , hanem az eü.biztosítóra- Egy olyan gazdasági fejlettségű ország mint mi , hogyan viselne akkora terheket el, amit még az USA sem tudna.
A oep helyesen a CT-t, MRI-t finanszírozza és nem a porcelánfogadat- mert az sokkal fontosabb.Mivel kevés a forrás el kellett dönteni, hogy mi a fontos.Nem a fogászat - ez így helyes: kidobták a fogpótlást, de van nála fontosabb ami elérhető.
Paternalist?? Olvass utánna! Nem mi szolgáltatók mondjuk meg mi kell neked- annyit kapsz amit meg tudsz fizetni. Én is tudom, ( Te is), hogy a Merci,BMW, Audi jobb mint az Ignis, de a pénztárnál dől el mit vihetsz haza.
Persze szeretnél ingyen fogat, cicit, fütyit, hosszú életet, csinos pocit, jó vérzsírt, cukrot stb..- ,de ennek ára van. Ha nincs meg mindenre a fedezet választani kell. Nem én - mi- alakítjuk a rendszert. Ez a rendszer is üzlet biztosan, de tudsz fizetni is. Ha én emelem az árat kevesebben lesznek nálam-számolok- meddig emeljek, hogy ne csökkenjen a haszon , hogy minimalizáljam a költséget- nekem elég ugyanannyi pénz, ha feleannyit kell érte dolgozni, viszont van család, hobby, horgászat , sörözés és esténként fokhagymás pirítós- mert ugye azt sem ehet sokat a fogorvos.
Bocs, de lezárom ezt az egészet. Ideje lenne a késő kádári szocialista klissékből kinőnöd .
- A fogászatot nem a hálapénz, ne a tb, hanem a munka tartja fenn.
- Nem az orvosok dolga biztosítási rendszert csinálni.
-A biztosítók haszonért dolgznak és nincs semmilyen orvosi eskü mögöttük.
-Mindennek ára van amit meg kell fizetni és mindenkinek ját a munkája után járó bér, ellentételezés.
Az orvosnak is !
- Vége
aversio avagy pacalfagylalt 2010.08.27 11:09:22
@Pico:
Na akkor vissza a dedóba.Nosza.
Mégegyszer : a tb általi finanszírozás ( közpénz) nyilvános és megtekinthető szolgáltatónként.Amihez nincs közöd az a többi bevétel.
Azt mondod, hogy mert a hálapénzedből veszed azt a szolgáltatást amit a tb nem fizet helyetted
"Közöm van a praxisok bevételéhez azon egyszerű ok folytán, hogy én fizetem: a a járulékomból, az adómből, a hálapénzemből és mindabból, amit az állami biztosító nem térit számomra"
Na akkor várom, hogy mikor fogod a patikusokat, gyógyszergyárakat kérdőrevonni, mert a hálapénzedből vettél náluk gyógyszert. Sőt ilyen alapon még a benzinkutakat is elszámoltathatod a bevételeikkel, mert hálapénzből vásárolsz náluk- no nem benzint, hanem fejfájás csillapítót, mert már ott is lehet.Sőt gondolom az éttermeket is elszámoltatod, mert borravalót adtál nekik. A praxis egy vállalkozás része, nem a helyi állami gazdaság vagy tszcs.
"Ami nekem jól jön"- azért én megdolgozom- persze neked jobban jönne, ha ingyért kapnád, de gondolom mindennel így vagy.Más rendszerben nem kell fizetni a kenyérért, cukorért, olajért sem. Van ilye. Ott jegyre adják- jár x kg/ fő/hó. Ezen már túlnőhetnél.
Nem én mondom meg neked mi a jó: Te akarsz fogat, Te jössz hozzám.
Válogatni válogathatsz a fogyasztói piacon, de haza csak azt viheted amit kifizetsz, akkoor is ha nagyon tetszik valami.A cicivarrás sokaknak lelki problémát jelen, komoly pszichés teher. Bizony nekik is jár a lelki egészség.
A jelenlegi biztosítási rendsze a törvényi kereteivel piaci ár alatt biztosít gyakorlatilag mindenkinek széleskörű ellátást. A teljesen piaci körülmények adott esetben nagyon sokakat kizárna az ellátásból- hány járulékfizető van most? Mi lenne a többiekkel?? Tőlem az oep megvesz bizonyos szolgáltatásokat- olyan áron ahogy- itt van egy árvita köztünk,Te pedig nmegveszel egy csomagot az oep-től.Ha valami neked az oep csomagból nem tetszik azt veéle vitasd meg- az a ti vitátok. Tőlem csak azt kérd, amit az oep megvesz. Ha mást akarsz azt felőlem a biztosítód, a nagymamád, a szomszédod is kifizetheti, de valakinek ki kell. Ez nem hála, nem kegy- ez piac.A kifliért sem hálából fizetsz továbbra sem.
Jól van Pistike! Leülhetsz!
Most már vége teljesen. A továbbiakat el sem olvasom.
aversio avagy pacalfagylalt 2010.08.28 12:41:20
Látom érted a leírtak lényegét.:-)
"Amire meg én azt mondom, hogy én biztosítva vagyok az OEP-nél, az orvos meg szerződött az OEP-pel bizonyos munkák elvégzésére. Engem kurvára nem érdekel, fedezi-e az OEP által fizetett pénz az orvos kiadásait. Ha nem fedezi, azt vitassa meg az OEP-pel, az ő kettejük vitája. Ha meg nem tudnak megegyezni, akkor az orvos bontson szerződést az OEP-pel. De amíg fennáll a szerződés, akkor tartsa azt be, önként vállalta, nem kötelezték rá."
Ezzel nincs is gond- a szerződött dolgokat meg is kapja mindenki felár nélkül.
A nem szerződötteket pedig a beteg fizeti- pótlások, fehérítés stb...Ez így tiszta.
A korábbi kérdésed-" Miért csinálom?- válasza is ott volt - már nem sokáig csinálom- nehéz vevőt találni a praxisra ráfizetés nélkül.
A korábbiakhoz képest nagyon leesett a finanszírozás reálértéke- akkor még jó volt- mostanra fordult és sokan szabadulnak tőle.Olvasd el az eladó praxis híreket!
Miben érint ti a beteget a rossz finanszírozás: egyre kevesebb helyen fogja elérni a szolgáltatást. Ha nem elég a finanszírozás a jó( jóval drágább) anyagra, akkor jó anyag majd a köv. hónapban lesz megint- várakozás, várólista lesz stb..., vagy meg kell elégedni a rosszabbal.
2000-ben a who az amalgámot funkcionálisan jó és költséghatékony anyagnak minősítette, mert olcsó.Jár a fehér?! Jár, jár, de nem jut! Ez lehet rövidesen- addig meg árvitázunk, de attól még nem lesz jobb.Persze ez sokakat kurvára ne érdekel. Többségünk szeret szépen és jól dolgozni és egy-egy szép munka évtizedek után is sikerélményt nyújt.
Hogy lakosság miben és hogyan érintett??
A bokrosi fizetős tömések idején sem volt kevesebb betegem mint most az térítésmentes fogmegtartó kezelések korában. A lakosság nagy részének mindegy mi van fogaival. Nézz szét a környezetedben, és Te még csak a irakatot látod- mi azt is ami mögötte van.
Szomorú az is amikor idős nyugdíjasoknak problémát okoz a támogatott technikai díj befizetése a technikus számlájára( 30-40 zere Ft)- Mi kapjuk a képünkbe, hogy drága, pedig nekünk nem kell fizetniük semmit és ehhez a dologhoz semmi közünk- nem mi tehetünk róla. Ja és még valami. A technikusok közül egyre többen mondják fel a tb szerződésüket, mert a tb filléreket ad támogatásként viszont elmebeteg adminisztrációs terhet sóznak rájuk. Csak a technikusi tb szerződés feltételeként előírt orki engedélyezés fenntartása sok százezer Ft- és nem egyszeri. Ez megint odavezet, hogy csak néhány labor fog tb-s munkát végezni és a rászorultak hónapok alatt fognak foghoz jutni.
Változtatni kell, de ehhez nem elég azt szajkózni, hogy nekemezjátfizetematb-tmegahálapénztstb...Tisztán magánzóként legalább ezekkel a dolgokal nem kell foglalkoznom rövidesen. Meguntam ezt a szélmalomharcot.Tiszta egyértelmű feltételek és munkakörnyezet.
Spanyol- vagy Olaszországból fog érkezni Debrecen 18 új villamosa, legalábbis akkor, ha a járművekre kiírt közbeszerzés mostani, ötödik fordulója végre eredményes lesz.Az MTI közlése szerint ugyanis most csak ketten, a baszkföldi Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S. A.…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.08.17 22:12:10
@Bukowszky: A lúzerek mindenhol lúzerek csak mindig mást hibáztatnak. Két évtizede jöttem el, de visszavágyom, mert messziről jobban látni a fejlődést és az van Db-ben rendesen.Ezt azok is látják akik Kósa Lajost választják soroztban. Hazánk legjobban fejlődő városa Debrecen.
Praxis Figyelmes, udvarias orvosok 2010.08.05 14:00:00
Siasztok!Annyi szomorú és megdöbbentő történetet olvastam már itt... Azt hiszem, eddig elképesztően nagy szerencsém volt az egészségüggyel. Két történetet mondanék el, amelyek- az itt olvasottak után mesének hatnak. Sajnos - mert természetes kellene, hogy legyen.Az első egy…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.08.10 07:13:03
@_tracky:
Milyen gyorsan végetér egy post, ha jót ír.:-DDD
Normális orvos itt nem ír- olvasni vison olvas és forog a gyomra.Persze köben több ember helyett rohangálnak, dolgonak : egy kvázi fizetésért.
Gyermekemet 9 éve szültem a várpalotai kórházban.Nőgyógyászati rendelésekre mindig magánrendelésre jártam, ezért felkértem az orvosomat, hogy vezesse le a szülést.A szülés várható időpontja után egy héttel befektettek, mert a szülés még nem indult meg. 5 napig feküdtem…..
Pár évvel ezelőtt édesanyám bekerült a sebészetre és 3 hetes "lelki-ismeretes gyógyítás" után hashártya gyulladás miatt halt meg, mert nem gyógyították a gyomor átfúródását, amivel a mentő bevitte.Pedig, a röntgen már a 2. napon kimutatta. És még jó párszor…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.08.05 09:20:27
@kendike: Valóban szomorú egy közeli hozzátartozó elvesztése, de ez nem a "Hogyan gyászoljunk" blog, hanem egy aktuális eü.-i eseteket , történeteket így-úgy kitárgyaló hely.
Rövidesen azzal lehet vitát kicsikarni, hogy a rokont éterrel altatták, nem használtak egyszerhasználatos tűt és a penicillint is sajnálták a szegény betegtől - csak a dátumot kell kihagyni / 1949/.
Sziasztok! Nekem rossz tapasztalataim vannak a ceglédi kórházzal kapcsolatban, amelyet szeretnék megosztani veletek. Terhesgondozásra Albertirsára jártam, oda járt le hozzám Ny. doktor úr havonta egyszer,vagy nem is jött,mert dolga volt. A 39. héten voltam nála szerdai…..
Sziasztok!  2008. július 30-án szültem az első kislányomat a Flór Ferenc Kórházban. Épp tömeg volt a szülőszobán, azt hiszem 8-9 en szültünk aznap. Elhiszem, hogy sokan voltunk, az ápolók és az orvosok meg kevesen, de hát ez a hivatásuk. A szülésről csak annyit, hogy 24…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.28 00:13:10
@sunwind:
Nehezen megy ez.
Gondolom szép autód van, aminek fizeted a cascóját. Gondolod, hogy az általad fizetett összegből kalapálják ki a milliós koccanásodat? Nem.A többi cascós által befizetett összegek fedezik majd a károdat - azoké is akik sosem törik össze magukat csak fizetnek. Sajna nálunk azokét is kijavítják ( eü.) akik soha semmit nem fizetnek. Ha a casco hasonlóan működne akkor az összetört Mercid, Audid -akármid javítása egy morcos lakatos kezébe kerülne aki epokittal tapasztgatná a sárvédődet és az Obiban vett Trinátokat kevergetné hozzá fényezésként- Persze egy kis jattért mosolyogna is buherálás közben. A példa sarkított és helyenként hibás, de ez a társadalom hallgatólagosan ezt a közmegegyezést fogadta el.
Szépek a %-os felsorolások, összehasonlítások a nyugattal, de nagyon el lehet kenni a valóságot az ilyen statisztikákkal.Mások a reálbérek és fontos , hogy más a foglakoztatási szint is.Azt pedig tegyük még hozzá, hogy máshol kötülírt a kapott szolgáltatás is. Ez jár- ez nem ! Van ország ahol nincs olyan tobzódás az új gyógyszereknem mint nálunk, hanem generikumok járnak - ha mást akarsz akkor fizeted. Máshol nincs ennyi rokkant, fürdőző, passzív TP-s, korai nyuddíjas.
Szép bátor emberek vannak itt: állandóan b@szlatják, rugdossák az eü-t( mint döglött oroszlánt) mert adót , tb-t fizetnek és attól kérik vissza akinek a legkevesebb közük van hozzá. Tessék kiállni az ingyenélők,merdzsós segélyesek, börtönlakók elé és visszakövetelni ott is a pénzt! A kórházak infrastrukturális hiányosságaiért nem az orvos, nővér felel.Ezek nekik is nehezítik a munkájukat.Tudod-e hogy a kórházi étkezési normatíva fele a börtönének? Ne nekünk dicsekedj a fizuddal- a te ellátásod a mi járulékunkból, adónkból is van fizetve.Sőt ha van állami megrendelésed abban is benne van a mi adónk is.Nem csak az orvosok,a nővérek, hanem Te is érdekelt vagy, hogy ez a dolog amit 45 óta elbaltáztak helyére kerüljön.Te is részese vagy.Az egészségügyi szakma ehhez kevés. Látod hová jutott a jóval népesebb oktatás is- dobálják ide-oda őket.( bár most éppen megveszik őket egy ki apróval, de a helyzetükön ez nem fog sokat előretolni.
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.28 00:24:31
@sunwind: Az hogy milyen az állam és milyen tartlommal ruháródik fel az a választók értékrendjét tükrözi. Olyan célok mentén kell választani a politikai vezetést.Mit vársz egy olyan országtól, ahol az árvízi védelem műtárgyait ellopják, ahol szobrokat csonkítanak meg, ahol 20 év alatt egy szaros metrót nem tudtak építeni?
Amikor autópálya kellett akkor megválasztották Medgyessyt, amikor hitel kellett Gyúrcsánt- lett is adóssága országnak, családnak, egyénnek bőven. Az egészségükért még nem válsztottak senki- nincs is nekik.Ha menni akarsz menj- csak ne feledd a diploma árár letenni a határon( a mi adónk stb...);-)
Praxis Vérmérgezésben halt meg 2010.07.24 06:00:00
Sziasztok! Nekem életem legrosszabb élményét adta a nagykanizsai kórház! Egy nagyon tragikusan végződött eseményről szeretnék beszámolni: 55 éves édesapámat március 3-án megműtötték kétoldali ágyéksérvvel, laparoscopos eljárással. 50 percesre becsült műtét majdnem 3…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.25 12:28:40
@Scala: Az évi egyszeri vizsgálatra jelentkezéssel nem csinálsz semmi rosszat. Alapvetően évi egyszeri szűrés, alapos vizsgálat normális ügymenet mellett nagyon fontos lenne a betegnek -orvosnak egyaránt.
A gond azzal van, hogy egy 2000 fős körzetben 200 munkanappal számolva ez napi 10 beteget jelentene- ez tisztességesen végezve 15perc/ paciens
2 és fél óra. A napi rendelési idő jelentős része !! Ezen kívül még lenne 40-50 másik paciens akiknek egy része beteg és ellátást igényel, más részüknek pedig a szociális ellátók munkájára lenne igazán szüksége.Ehhez jön még a területen történő ellátás, tanácsadás stb...
Könnyen menne ez, ha fele nagyságúak lennének a körzetek- ehhez 2x annyi h.o.-ra lenne szükség- 2x annyi pénzre.
Akkor a sok türelmetlen mellett lenne több idő Rád és sokkal inkább tudna Rád figyelni az orvosod.Szóval összetettebb a dolog, mint amit érzel belőle. Járj továbbra is évente szűrésre ! Fontos.
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.25 21:17:41
@huncut: Mindig visszavezetnek a szálak a politikához,a választott döntéshozókhoz.
Milyen érdekképviseleti szervekre gondolsz?
Kamara? Kiherélték, lehetőségeitől megfosztották. Nincs sztrájkjoga vagy akár ahhoz hasonló joga. A háziorvosoknak- többségük kényszerprivatizált- egyoldalúan előírt szerződések szerint nincs joga, lehetősége bármibe is beleszólnia- sőt még a pénzeivel sem gazdálkodhat vállalkozó módjára. A törvények és az oep szabályok semmilyen érdemi érdekvédelemre nem adnak lehetőséget. Ha pedig felmerül valamilyen kísérlet akkor jön a " társadalom hangja"- orvosi eskü, hálapénz meg miegymás... Százmilliárdok lettek kivonva az eü-ből az előző néhány(8)évben mégsem tiltakozott a lakosság. Bezzeg a mozdonyvezetőknek mindent elnéznek és megfizetnek.
A második dologban . mármint számoljon el az orvos a magánrendeléssel , akórházzal stb., az a bibi, hogy akkor a kórház által kiszámolt költséget a betegre kell hárítani elvégre ő a végfelhasználó. A varrónők is bekalkulálják a kiskosztüm árába a varrógép, a villany és valamennyi felmerülő költség árát, ahogyan más szolgáltatók is.-
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.25 21:27:46
@kalandfereg: Nem kell megalázkodás egyik részről sem .Tisztázzuk mi a szolgáltatás tárgya : az jár - azért kell fizetni. A mosoly ,körbenyalás-falás nem kell- nem jár, de akkor ne blogozgassunk, hogy nem mosolygott a doktor, és nem hallgatta meg a betegségen kívül a szomszédasszony és a család történeteit 45-ig visszamenőleg, sőt szigorúan szóvátette a diétás kihágást, pedig finom volt.
Mellesleg ha nagyon kekecek lennénk- valami olyasmi is volt a régi rendtartásban, hogy az orvos megtagadhatja a kezelést, ha a beteg nem tartja be az utasításokat( kivéve persze életveszély elhárítása esetén). Namost akkor mi lenne, ha valamennyi továbbra is dohányzó szív és tüdőbetegre ezt következetesen alkalmaznák?? Netán bezabálós diabéteszesre???Nem kell itt kiskirályság csak a szabályok betartása: a beteg érdekében- lenne morgás( egy ideig).
Kedves blog!   Történetem öt évvel ezelőtti, de azt gondolom ma is történnek hasonló esetek, ezért ha érdemesnek találjátok, közöljétek.   Édesanyám a születésemkor Hepatitis C-vel fertőzött vért kapott. A kórházat beperelni nem tudtuk, mivel azt mondták, hogy…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.19 09:57:45
@egyorvosnő: Csak óvatosan : bármikor beleharapnak a kezedbe,ha nem azt írod amit várnak.( Főleg az intoleráns liberálisokkal vigyázz!)
A hepaC és az irattár valós probléma.
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.19 11:13:30
@mothe: Nyugi Kedves! Tudom mire való és csak az intoleráns formájával van bajom ami nálunk terjedt el.Ez a formája pedig a legszélsőségesebb irányokba viheti a világot-( lsd.: bolsevizmus stb..)Csak olvasd el néha a másokra írt sértő minősítéseidet- Te, Te toleranciabajnok szélsőliberális! Nagyon ráérsz mostanában. Szabin vagy? Jó pihenést, szép napot!
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.19 13:56:46
@mothe: Másoknak is vannak árnyalatai és ez így jó, de ha bárkit bedobozolsz akkor az sokakat bosszantani fogsz, mert elveszed tőlük az árnyalatok jogát.Az előző 8 évben a kellemetlenkedőkre azonnal rákenték a rasszista,fasiszta, antiszemita jelzőt, hogy a minősítéssel kizárják a további kommunikációból.Modhatnánk azt is bárkire, hogy túrja az orrát, és ugy-e ki áll az ilyennel szóba, ki fog vele kezet....Ha árnyalt vagy akkor árnyalj! Mi naponta benne vagyunk az eü-ben , látjuk reggel este,éjjel- látjuk az árnyalatait naponta , közelről. Te mit látsz belőle? Nem szólok a munkádba , legfeljebb tetszik vagy sem.
Sziasztok! Én egy 21 éves ápoló hallgató vagyok, jövőre diplomázom. Dolgoztam már segédápolóként onkológián, intenzív osztályon, krónikus belgyógyászaton (értsd: elfekvő), sebészeteken. Az egyetemet nappali tagozaton végzem, emellett félállásban dolgozom, általában…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.18 11:37:00
@_tracky: Hogy kik maradnak? Azok akiket meg tudsz fizetni és azok is akik semmi pénzért nem kellenének Neked.
Igen, aki nem egy mások által rálőcsölt életet( "más is ennyit keres, az a dolga, mi taníttattuk , miért akar többet elégedjen meg ennyivel stb..." közhelyeket ismerjük )akar élni az lelép külföldre vagy pályát változtat.
Csúny dolog a hálapénz, adócsalás, bankrablás stb...Jó szöveg. Csak az az érdekes, hogy ezen a hazai életsztrádán mindenki a forgalommal szemben megy. Azért van számla nélküli vízszerelő, festő, autószerelő, fodrász, jogász stb.. bőven. Ne beszéljünk a be nem jelentettekről, fusizókról... Igencsak a többségnek van be nem jelentett jövedelme- bankrablása ahogy mondod.Ez pedig nem azért van, mert bűnözni akarnának, hanem csak megélni szeretnének. Megélni!!
Most küldte a becsületes , törvénytisztelő bank a levelet, hogy minden eddigi számlához kötött szolgáltatását 2x-re emelte- törvényesen- mert szüksége van a profitra valakiknek: most cserélik a jachtot a Bahamákon.
Mellesleg rövidesen elvesztem az asszisztensem. Kiváló dolgozó , kiváló ember. Egyedül neveli a gyermekét- elég ismerős modell hazánkban. Miért is?
Az anyukája 6 hétig Bajorországban egy idős nénit ápol, majd 6 hétig itthon vam amíg a váltótársa van kint.6 hétért 1800 eurót hoz haza- teljes ellátást kap odakint.A lánya lesz ősztől a váltótárs és ha minden rendben lesz állandó állást fog kapni . Viszi a gyermekét is. Iskola megoldva stb....Mit is veszít? 100ezer nettót, albérleti díjat és még lehetne sorolni. Miért is maradna?? Csak jobbat kívánhatok Neki.Megérdemli.
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.18 11:51:28
@_tracky:
Még egy apróság a bankrablásról.
Hogy lehet az , hogy hazánkban az embereket ilyen helyzetbe hozták a bankok?? Hogyan engedhették meg a törvények, hogy mindenki kritikátlanul vehetett fel kölcsönöket lelkes média segítséggel, akik erősen felkorbácsolták a vágyakat, miközben nem tünt fel senkinek, hogy a törlesztő részletek meghaladták a legális bevételeket?? Gyakorlatilag az állam a törvényeivel asszisztált a fekete-szürke gazdaságnak.Kezdő orvosként nem kaptam 25ezer Ft kölcsönt, mert 15 Ft-tal nagyobb lett volna a törlesztőrészlet a fizum 30%-ánál.Lehet, hogy a törvényekkel van a baj vagy mindenki nyugtalanul szeretne aludni?A hálapénz csak kicsi elenyésző része ennek a hazai káosznak.
Egyszer, néhány éve depressziós lettem, és el kellett mennem a pszichiátriára, ahol téves diagnózist állítottak fel, és azt mondták, skizofrén vagyok. Ez persze később kiderült, nem így van. Intézetbe kerültem, súlyos fogyatékosok közé, de én teljesen normális viselkedtem…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.01 09:13:55
@pcr: A vuvuzelát sem hallod már? Jó neked.:-)
Sziasztok!  Mivel nem volt még nőgyógyászom, ezért a körzetihez mentem. Otthon csináltam 1 tesztet és terhességet mutatott, de biztos akartam lenni benne, amit láttam, ezért elmentem. Több órás várakozás után behívtak. Az asszisztens volt ott, elmondtam neki, hogy mi a…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.06.30 23:08:23
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.01 08:32:22
@mothe: A magadfajta liberális eszmeiségű politika juttatta 8 év alatt a mai helyzetbe az országot. Ha libanoni és palesztin bevándorlók jönnének ,azzal még nem lenne baj. Az egyetemen a legeurópaibb, legkúlturáltabb külföldiek voltak akik Európa határain túlról jöttek.
Az unokahúgodnak valamelyik befogadó táborban találhatsz párt. A mélymagyart nem illik bántani- a kenyerét eszed. Isvánnak sem kellett volna mindenkit beengedni.
Szülni kellene , nem mobilt, műcicit, dildót stb.. és egyéb felesleges kacatot vásárolni. Ne keverjük az értéket és az árut , az értékest és az árat !!
aversio avagy pacalfagylalt 2010.07.01 09:10:49
@_tracky: Ennyire nem lehetsz korlátolt. Az orvostanhallgatók nem a vizsgálóban találkoznak első alkalommal nemi szervekkel. Van nekik is magánéletül. A lányok járnak nőgyógyászhoz. A hüvelyi vizsgálat nem egy lyukmérés- hossz-szélesség stb, hanem nagyon sok információt adhat. Tapintható terhességi jelek, daganatok, petefészek elváltozások, méh helyzete- dőlése , gyulladásos kötöttségek stb... Nem matatás, tapizás és kéjes gondolatok helye a vizsgáló ! Egyébként jobb ha tudjátok: a hallgatók is zavarban vannak amikor az első ilyen vizsgálataikat végzik.Számukra is kínos szituáció, mert van bennük empátia és érzik a másik kiszolgáltatottságát.Az viszont már más kérdés, hogy az ilyen szituációk mindenkinek kezelhetőbbek lennének, ha személytelenítve lenne a vizsgálat: pl.: egyszerű eltakarással, ahol nem látják egymást a beteg és a hallgatók.
A fő okok, amiért a szuperszónikus gépek nem lettek sikeresek –a Concorde-ot leszámítva – az, hogy irgalmatlan mennyiségű üzemanyagot fogyasztanak gyorsulás közben, illetve a hangsebesség átlépésekor fülsüketítő hangrobbanást produkálnak. Nos, a NASA most mindkét…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.06.30 23:32:33
@xtolzig: mondj olyan dolgot amit a mai kommunikációs rendszerek mellett nem lehet azonnal megtenni utazás nélkül !
Azt hiszem én is tudom öregbíteni a Bajcsy Kórház hírnevét. Tavaly nyáron, éjjel 3 óra körül arra ébredtem, hogy iszonyatosan viszketek, és mikor belenéztem a tükörbe vizes hólyagok tömkelegét láttam magamon. Az egész testemet-talpamtól,a fejem búbjáig – beborította.…..
Praxis Tortúra 80 ezer forintért 2010.06.22 06:00:00
Tavasszal egy külföldi úton elestem, Mivel nem dagadt meg semmim, gondoltam nincs is eltörve. Óriási fájdalmakkal töltöttem a napokat, de ott nem mentem orvoshoz. Hazatérve még mindig pokolian fájt a karom, de gondoltam erős zúzódás, majd elmúlik. De nem! Elmentem egy…..
aversio avagy pacalfagylalt 2010.06.22 09:49:03
@elod72: Ez az út hová is vezet?? Jót perelünk és megyünk nyaralni.A végén nem lesz kit perelned. Fordítsunk egy kicsit :fikció:Mi lenne ha az oep( mi vagyunk azok- mi fitejük a járulékot!)beperelné a kimutatottan egészségromboló életmód miatt kezelteket és behajtaná rajtuk a kezelés költségeit.Mindenki tudja, hogy a dohányzás káros- rá is van írva a dobozra!!. Ugyebár az extrém sportok művelőit is hasonlóan bírálják el, mint egészségre kifejezetten veszélyes tevékenyéget űzők, nagy kockázattal...
aversio avagy pacalfagylalt 2010.06.22 09:51:09
@Káin: Nincs minden kórházban baleseti sebészet- ott legfeljebb a műszakon van gipsz a villanyszerelőnél.
aversio avagy pacalfagylalt 2010.06.22 10:29:58
@anyahajókabinajtóhajtogató:
Kedves Sportoló ! Rossz helyen edzed a tested vagy ennyire rosszak a tanítóid?
Ugye a karate mint küzdősport nemcsak ütések-rúgások halmaza, hanem egy szemlélet,egy filozófia is.Hol van benned a türelem, a tisztelet embertársaid iránt?Vagy nem tanítják, akkor keress más tanítókat vagy nem tanulod , akkor viszont menj el utcai harcosnak !A karate filmekben Te csak a sötét gonosz szerpét tartod vonzónak? Ha szerencséd van még meg is öregedhetsz. De hogy tisztességben, köztiszteletben az kérdéses ???