Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leonor Carcosa

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Utánam soha többé nem fogsz más nőre vágyni…” A Carcosák szláv ága emberemlékezet óta a női természetben szunnyadó páros őserők letéteményese: a buja, életadó termékenységé és a szeszélyesen pusztító entrópiáé. Hogy kiben melyik nyilvánul meg a…..
Leonor Carcosa 2011.12.08 16:26:54
@Alister: Ó, a közeljövőben részletesen olvashatsz majd a drága unokatestvéreimről. Egész kis pereputty van belőlük, a nagynéném igazán szorgosan termelte őket, ahhoz képest, hogy egy frigid kurva.
Leonor Carcosa 2011.12.09 02:06:29
@Vorvara Carcosa: Világosíts fel, kérlek: kit tör ki még a frász Cassandrától? Esetleg engem?
Megjegyzés: Újabb külsős közreműködőt köszöntünk a blogunkon Pierre de la Croix személyében, aki fölöttébb fantáziadúsan ötvözi természetrajzi és kultúrtörténeti ismereteit, hogy tovább gazdagítsa a Carcosák világát. Hálásak vagyunk a hozzájárulásáért, és…..
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
Leonor Carcosa 2011.05.25 16:22:23
@Santiago Carcosa: Rendben van, Santiago, úgy lesz, ahogy kívánod. Örülök, hogy nem mentünk csinnbe a részeg beszólásom miatt, ami valóban nagy baromság volt a részemről. Amúgy meg én is kibaszottul hálás vagyok neked, amiért kihúztad Vorvara és Rufio seggét a szarból a hajótörésük után.
Leonor Carcosa 2011.05.25 20:39:14
@Vorvara Carcosa: "Rigorel bácsi: Ne haragudj, de most, hogy megszabadultam ettől az idióta DiVegától, semmi kedvem több időt tölteni a közelében. Ha el kell csavarni a fejét, keress a feladatra valaki mást."

Semmi baj, Vorvara, nem kell többet avval a fekete melákkal édelegned. (Bár kemény fiú, azt meg kell hagyni: Rufio azt írta nekem, hogy puszta kézzel tört ki egy vasalt tömlöcajtó mögül.) Mint a szeniorod, szívemen viselem a gondjaidat, és már ki is választottam számodra az ideális vőlegényt, akivel boldog egyetértésben élhettek a világ legfájintosabb lepratelepén.

Leonor Carcosa
Leonor Carcosa 2011.10.18 22:40:49
@Vorvara Carcosa: Eredj csak, ha akarsz, amint vége a zászlósúri választásnak. Megérdemelsz egy kis szórakozást, mielőtt férjhez adlak. Utána egy darabig úgyse lesz rá lehetőséged, míg be nem töröd a hites uradat. Mi azért még egyszer megvizitáljuk majd őt Humungusszal, hogy előkészítsük neked a terepet.

Leonor Carcosa
Tapasztalataim szerint alapvető különbség van azoknak a játékosoknak az igényei és elvárásai között, akik a csatajátékon keresztül ismerkedtek meg a szerepjátékkal, illetve akik kihagyták ezt a lépcsőfokot. Vegyünk egy példát: korábban már említettem, hogy én annak idején…..
Leonor Carcosa 2011.09.10 17:46:01
@Pintyo: "Nem te voltal az, aki egy az egyben leforditott a MÁS ÁLTAL megirt Cocos lényeket (Ithaqua es tarsa), es megjelentetted saját neveden? Csak azért kérdezem, felreertes ne essek, mert nekem nagyun ugy tunik, hogy nagyon "fura" szemmel nezed a vilagot (eredeti: www.oocities.org/rstehwien/earthdawn/bestiary/ithaqua.html "te eredetid" member.rpg.hu/renier/mutat.php?id=102 )"

Egy: ez nem egyenes fordítás, hanem átdolgozás. Kettő: nem a saját neve alatt publikálta. Az egész vendégoldal evvel a disclaimerrel kezdődik:

"Egyik-másik szerepjátékos cikkemhez az internetről merítettem az adatokat, illetve az inspirációt. Ahol csak ez módomban állott, mindenütt utalok az ötletgazda személyére. Mivel azonban az adatgyűjtést nem személyesen végeztem (igen ritkán dugom ki az orromat a netre), és másod-harmadkézből kapott, gyakran névtelen anyagokból dolgoztam, nincs kizárva, hogy egyes esetekben ez elmaradt. Ezúton kérek elnézést minden esetleges érintettől; eljárásommal semmiképpen nem kívántam csorbítani szerzői jogaikat."

member.rpg.hu/renier/index.php

Három: Te komolyan képes vagy a posztunk ürügyén egy _tizenhárom éves_ cikket előcibálni, csak hogy rúghass egyet a mesélőnkön? Hát nem csoda, hogy bejön neked a Crystal Raiders. Nyilván otthon érzed magad a trollok között.
  „A gazt akkor is ki kell gyomlálni, ha menekülni próbál!” (Hangulatzenéért kattints ide) Keleten az európai civilizáció peremterületét a gyéren lakott rusz fejedelemségek alkotják, melyek javarészt értelmetlen torzsalkodásra fecsérlik erőforrásaikat, miközben…..
A nevem Rigorel Carcosa. Átokmesternek is hívnak, nem ok nélkül. De most nem magamról akarok beszélni, hanem a családomról.    Az emberiség birkanyáj. Vakon és céltalanul tolong a történelemben, amerre az ösztönei csábítják, vagy a kolomp szava a vezérkos nyakában.…..
Leonor Carcosa 2011.08.22 16:04:51
@Orkogo: A mesélőnk szokta olvasgatni a HoB-t, és nyilván ihletet is merít belőle, de hogy pontosan mennyit és milyen vonalon, azt nem köti az orrunkra. (Sajnos...)
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
Megjegyzés: A napokban újra felvettük a kapcsolatot egy régi játékostársunkkal, akit a munka- és lakhelyváltás viszontagságai szakítottak el tőlünk. Ez alkalomból mindjárt meg is örvendeztetett minket egy meghitt hangulatú irománnyal a karaktere nevében. Az alább következő…..
Leonor Carcosa 2011.07.30 20:41:55
@Vorvara Carcosa: Miért, rád pirított valaki, vagy mi a picsa van? Nehogy már az én falkám kölyke a haspókok hőbörgésére ugráljon! Te majd akkor sunyítsál, ha én vicsorítok rád, addig maradj a páston, ha már egyszer beleugattál, baszd meg! Anyád teljesen elrontott: majd én visszahúzlak a szláv bőrödbe.

Leonor Carcosa
Leonor Carcosa 2011.07.30 21:37:34
@Vorvara Carcosa: Akit én szereztem neked, baszd meg. Menj aludni, Vorvara, elég volt!
Elöljáróban sietek leszögezni, hogy a világon semmi kifogásom nincs a terepasztalos csatajátékok ellen. Egy időben még az a gondolat is fölmerült bennem, hogy kipróbálom őket, de aztán csak a táblás szintig jutottam el. Blood Bowlt játszottam kábé két évig, méghozzá snotling…..
Leonor Carcosa 2011.06.28 18:53:53
@Judea: A párhuzam nem igazán találó. Az utóbbi évek szerepjáték-termése sokkal jobban hasonlít a számítógépes szerepjátékokra, mint az old school: sok közülük tudatosan az MMORPG-ket próbálja majmolni. Az eredeti old school-játékokat a körvonalazatlan, elnagyolt szabályrendszer jellemezte, nem törekedtek minden létező szituáció játéktechnikai leképezésére, és a mesélői kreativitásnak az adott keretek között sokkal több teret engedtek, mint a mostani agyonszabályozott crpg-klónok.
Miután a Szent Germán Birodalomban Carcosa családdal leszámoltak a megmaradt családtagok a gyász mellett hamar rádöbbentek, hogy a biztonságuk legalább olyan fontos ezen vészterhes időkben, mint halottaik tisztességes eltemetése.A Carcosák nem csak fivéreiket és nővéreiket…..
Leonor Carcosa 2011.06.28 18:47:04
@Niccolo Carcosa: Most legutóbb például azt olvastam egy bestiográfiában, hogy a chiméra gyakran választja otthonául a nyirkos föld mélyben futó tekervényeit...

Baszd meg a nyamvadt bestiográfiáidat, Niccolo, mit bölcselkedsz itt az én kölkeimről? Majd elküldöm őket hozzád látogatóba, akkor első kézből tanulmányozhatod, mennyire fészkelnek a föld nyirkos televényeiben. Előre látom már, mi lesz, ha vadbefogásra indulunk Khuntban: te bújod a szaros fóliánsaidat, és elmés hipotéziseket állítasz föl az erdőben tanyázó jószágokról, én meg menthetem meg tőlük a könyvmolyos irhádat. Egy kis valóságot ha kérhetnék a sok fennkölt filozófiába!

Leonor Carcosa
„Egy vagyok a földdel…”(Hangulatzenéért kattints ide.)Vallási téren a Carcosák outrémeri ága mutatja legsokszínűbb képet: egyaránt vannak közöttük pogányok, izraeliták és muszlimok. Legtekintélyesebb képviselőjük sokáig a khemita oldalág volt, amely –…..
Be kell vallanom, ebben bizony mesélőként súlyosan vétkes vagyok. A kilencvenes évek derekára nagyon meguntam, hogy minden kampányt a parti összeterelésével kell kezdenem, és ha tartózkodom a kényszerítőzésről, akkor ez valós időben akár hónapokig eltarthat. A csúcs ebből a…..
Megjegyzés: Amikor Vonik egy bizalmas találkozóhelyen bemutatta a családnak a khunti borászat vezetésére kiválasztott a személyt, a Carcosákat kellemes meglepetés várta. Az illető ugyanis nem holmi közönséges szökött fegyenc volt, hanem előkelő születésű nemesember –…..
Megjegyzés: Declan Carcosa személyében az első olyan családtagot tisztelhetjük, aki a blog indulása óta csatlakozott a Carcosa-kampányhoz. A nyitócikk névlajstromában tehát hiába keresnék őt az olvasóink – alább viszont mindent megtalálnak, amit első megközelítésben…..
Leonor Carcosa 2011.03.15 15:01:44
Nézd, William, a helyzet a következő…

Mi a zászlósúr dolga? Hogy bástya és irányfény legyen; vezérlő akarat, amely összefogja a családot; hogy célt mutasson, érdekeket egyeztessen, beossza az erőforrásainkat; hogy válság esetén áttekintse a helyzetet, felmérje a szanaszéjjel jelentkező problémákat, megszabja a prioritásokat, és keményen – de nem önkényesen – kézben tartsa az irányítást. Ahogyan most Rigorel csinálja, parancsolj tanulmányozni; ha ő is indulna a posztért, nem csak ügyvivőként, eszemben se lett volna feliratkozni a listára.

Ezzel szemben mit művelt ez a rossz fasz, aki a jövőt ugyan látja, de hogy az orrán túl mi van, azt nem? Itt ülök ebben a szar kunyhóban, strázsálom az élet-halál között lebegő öcsémet, a körmömet lerágom az idegtől, hogy édes Kunigunda, csak azt add, hogy Eibonék időben ideérjenek; közben, mert hogy csak ülök és várok, mindenféle jár a fejemben, például Aldimar lányáról a tatárok fogságában, meg arról a Carcosák ellen szőtt vérmágiáról, ami Szmut alatt szinte minden porcikámat összetörte. Én ugye, a magam bunkó szemszögéből, úgy látom, hogy ez itten elég nagy lószar a pofánkba.

Ezzel szemben mit tart a legfontosabbnak a zászlósúr? Először is, hogy Emmanuel védelmére keljen és legorombítsa Pávit, a teljes zászlósúri szigort megvillantva egy olyan személyes balhéban, ami még csak beleszólást sem igényelt volna. Emmanuelnek odasóztak egyet, na és? Minek ide a családfő? Emmanuel talán a saját erejéből nem tud védekezni és visszaütni? Dehogynem, baszd meg. Én azon csodálkozom, hogy nem sértődött vérig, amiért ilyet feltételeztek róla.

No, erre Evoryn istennő kikérte magának, hogy a zászlósúr egy teljesen piti és szükségtelen konfliktusban az ő megkérdezése nélkül az ő nevével példálózzon, amiben kivételesen abszolút igaza volt, én is ugyanígy vagyok vele. Két szeniort csak úgy hoppra belerángatni Pávi megfenyítésébe, amikor az egészbe eleve bele se kellett volna ugatni, bunyózzák le ők egymás közt Emmanuellel… Hát megáll az eszem. És mi jött ezután? Kiborulás, lemondás, visszatáncolás; hisztérikus kirohanás, mint József Putifárnétól; védelem nélkül a kastély, vezető nélkül a család; csődüljön mindenki vissza a nagytanácsba.

Még egyszer hangsúlyozom: mindez, miközben én a körmömet rágva ülök az életveszélyben forgó öcsém mellett, és várom a család segítségét. A zászlósúrnak ez ennyit számított, ni: ujjpattintást, baszd meg, rigófüttyöt! Fontosabb volt neki a maga sértett önérzete!

Ez nem zászlósúr, ez az elfuserált alak. Ez takony, nímand, senki, lófasz. Ünnepélyes ígéretet teszek: a kastélyban, a nagytanács megnyitása előtt, én elkapom a nyomorultat és addig fogom ütni-verni, amíg kék-zöld nem lesz és révedés nélkül sem lát egyebet, mint csillagokat. Nem kell félni, nem sértek törvényt: hagyok belőle eleget, hogy szavazni tudjon. Ha az ügyvivő zászlósúr a drága jó szívemre apellál, talán annyi engedményt teszek, hogy nem a szövetséges családok megfigyelői előtt törlöm fel vele a padlót.

Leonor Carcosa
Ami a nyomozati szálat illeti, a kaland nem túl bonyolult, viszont végig rettentő pszichikai és morális nyomás alatt tartja a játékosokat. Hiába jönnek rá aránylag hamar, hogy mi folyik itt, meg van kötve a kezük. A rendőrség természetesen nem hisz nekik, sőt még ők…..
Leonor Carcosa 2011.02.09 10:03:18
@tar: Szerintem inkább a kezüket dörzsölnék és elégedetten gratulálnának egymásnak. Legalábbis ha az én CoC-élményeimet vesszük alapul. Az egyik kultusz kijátszása a másik ellen nálunk mindig kézenfekvő taktika volt, és eléggé hatásos is, csak sajnos ritkán jött össze. (Játszottam is ilyet, meg meséltem is.)
Leigh Brackett nő létére vált az amerikai pulp-irodalom klasszikusává, ami ha nem is példa nélkül álló, de elég ritka jelenség. A pulp-magazinokat ugyanis – amelyeket olcsó fapépből készült alapanyaguk miatt hívtak így, megkülönböztetendő a társadalmilag előkelőbb,…..
Leonor Carcosa 2011.02.09 09:54:23
@Judea: A mesélőnket hiába kérdezed, nem nagyon tud netezni. A könyvet viszont én is olvastam (éppen ő nyomta a kezembe), úgyhogy válaszolok helyette (de nem az ő nevében).

Brackett nem követője a hard fantasy hagyománynak, hanem az egyik megalkotója, nyugodtan oda lehet állítani Howard mellé.

A világ klasszikus hard fantasy, kardok és íjak és gályák és városállamok és vikingekre hajazó kalózvezérek. Az istenei magára hagyták, miután átesett a keresztény bűnbeesési mítosz egyenes parafrázisán. Egyikük - Rhiannon - megadományozta a halandókat a tilalmas fekete mágiával, mint Prométheusz a tűzzel. Ők ezután olyan szörnyűségeket műveltek vele, hogy az istenek fájdalmukban hátat fordítottak a világnak, Rhiannont meg büntetésből elevenen bebörtönözték a sírboltjába. (A mágia magasan fejlett technológiaként van racionalizálva, az istenek meg földönkívüli lényekként, de ez tényleg béna.)

Na most, a Marson nemcsak emberek élnek (akik semmiben nem különböznek a földlakóktól), hanem mindenféle régebbi fajzatok is, akiket Brackett félszerzeteknek hív. Ezek nem hobbitok, hanem szárnyas emberek meg kétéltű tengeri lények meg ilyesmi. Félszerzetek a kígyóemberek is, akik megkapták Rhiannontól a mágia adományát, és központi erődvárosukból, Caer Dhuból az egész bolygót leigázták. Mivel nagyon kevesen vannak, ehhez egy Sark nevű emberlakta bábországot használtak eszközként. A tengerparti városállamok - Jekkara, Valkis stb. - Sark vazallusai vagy adófizetői. Csak a szigetlakó khondok maradtak függetlenek, akik menedéket nyújtanak a menekülőknek és elkeseredett kalózháborút vívnak Sarkkal, de nincs sok esélyük Caer Dhu varázsfegyverei ellen.

Röviden ennyi. Fontos még, hogy ez a szetting a klasszikus Brackett-féle Marsnak a MÚLTJA. A többi Mars-regénye és elbeszélése évezredekkel később játszódik, amikor a tengerek kiszáradtak, a félszerzetek kihaltak, a humán marslakók kultúrája hanyatlik, és a Föld lényegében gyarmatosította a bolygót.
Megjegyzés: Tovább tallózunk a boldog emlékezetű Fanfárba szánt írásaim archívumában. Az alább következő cikk, témájából és gondolatmenetéből kifolyólag, akár előtanulmánynak is beillik a Carcosa-kampányhoz.A magamfajta szerepjátékos őslények, akiknek a D&D szóról…..
Leonor Carcosa 2011.01.22 17:49:07
„Vesszen a gonosz állat!”(Hangulatzenéért kattints ide)Egyike a kevés számú túlélőnek a család idősebb nemzedékéből. A régi Carcosa-kastély ostroma során vitézül küzdött, ám végül alattomos tündérvarázsnak esett áldozatul, amely megakadályozta benne, hogy…..
Talildor követe(Hangulatzenéért kattints ide.)Drága rokonaim!A helyzet itt Khuntban kezd egyre bonyolultabbá válni, már nem sokáig tarthatunk ki a halogató taktika mellett, előbb-utóbb lépnünk kell valamilyen irányban. Ehhez kérném véleményeteket és tanácsaitokat; előbb azonban…..
Leonor Carcosa 2010.11.01 11:16:51
@Captain XXX: A vulkodlakok ellen - így hívják a tatár farkasembereket - leginkább Vylhva Carcosa jó. Egy csettintéssel elintézi őket, még különösebb erőfeszítésébe se kerül. Csak éppen a tatárok pont Vylhvát kapcsolták le közülünk először, és most az ő lecsapolt vérével űznek mágiát miellenünk.
„Nem akarod, hogy kijöjjek a sodromból...”(Hangulatzenéért kattints ide)A Carcosa családban mindig is születtek olyan gyermekek, akik ösztönösen értettek a legveszedelmesebb őselem – a tűz – mágikus manipulálásához, ám az igazán tehetségesek szerfölött…..
"Akarsz fogócskázni?"(Hangulatzenéért kattints ide) Ha sorra vesszük a családtagokat, Hellehild Carcosa több szempontból különleges eset. Először is, soha életében nem járt sem a régi, sem az új Carcosa-kastélyban, bár ezzel nem áll teljesen egyedül (például…..
Leonor Carcosa 2010.05.26 11:45:43
@Captain XXX: Hidd el, a tatárok boldogan elkapnának engem is, sokkal nagyobb örömmel, mint ezt a nyivászka kis pisist. Csak én nem vagyok akkora idióta, hogy felderítés ürügyén összevissza cseteljek-botoljak, egyik hülyeséget a másikra halmozva, és tálcán felkínáljam magam nekik. És hogy Ví az utamban lett volna? Röhej. Ha annyira meg akartam volna szabadulni tőle, csak kicsit erősebben kellett volna a képébe bólintanom.