Regisztráció Blogot indítok
Adatok
acsub

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Segítség, gyíkok! 2010.08.06 12:31:00
Mivel összefutottam már fényküldöttekkel, kommentár nélkül szeretném megmutatni, mivel szórta meg tegnap a városi postaládákat a Fény Angyalai nevű formáció.Névjegykártya méretű csúszós papír, egyik oldal: Másik oldal: Az ominózus petíció: A petíció egy…..
acsub 2010.08.10 20:29:20
@Tüzes Mackó:

Érdekesek a liknkeid.
Nem hiszek a szektákmak és nem vagyok vallásos ( az erkölcsi parancsolatok többségével egyetértek).

De a bibliára való rájátszás (véletelen, tudatos?) nagyon érdekes:

" A Mondex másfajta Smartcard szisztémákat is használ, különösen amióta felvásárolta a gyártó cégek részvényeinek 51%-át.

Akkor most kérdezd meg magadtól: végül is, mit tehet ez velem?

Több mint 1.5 millió dollárt költöttek annak a fejlesztésére, hogy felfedezzék a legjobb helyet az emberi testen, ahová a „Bio-chip” behelyezhető. Két megfelelő és hatékony helyet találtak – a fej, a haj alatt a homlokon, és a kézfejen, egészen pontosan…

A JOBB KÉZEN!

Biblia, Jelenések könyve 13, 16-17:
„Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.”

Nem túl sok egy kicsit a „véletlen”?

Egy billió “bio-chip” termelődik egy évben a MONDEX által. Ennyi a múlt év termelése. Felfedezték, hogy ha a chip egy kártyán lenne, számtalan komoly problémával kellene szembenézni. A chip levágható lenne, és hamis információra is kicserélhető. Az értékkel manipulálni lehetne, ellopható lenne, vagy egyszerűen elveszíthető. Végül a kártya egykét év után elhal, megszűnik működni. Befejezésképpen: a készpénz bizonytalanná válik az üzletekben.

Csak egy megoldás van a problémára. Követni a Motorolát… behelyezni a “bio-chipet” a jobbkézre, vagy a homlokra, ahonnét nem lehet elmozdítani. Ha az sebészetileg elmozdításra kerül, a piciny kapszula megsérül, az emberi test érintkezik a lítium vegyülettel, és a mikrobaktériumokkal (ez fekélyt okoz azon a helyen)*. A GPS műholdas helymeghatározó rendszer azonnal jelzi, hogy elmozdították, és riasztja a területi illetékes hatóságot.

*"… és támada gonosz és ártalmas fekély azokon az embereken, akiken vala a fenevad bélyege…" Biblia, Jelenések könyve 16. rész, 2. fejezet.

Jegyezd meg: Mondex annyit jelent: "Pénz van a kezeden". Mon = Monetary = pénz; Dex = Dexter = jobb kéz."
  Az országban nemzeti szabadságharc van a globális pénztőke és az IMF ellen. Na bravó, ahogy édesanyám mondaná. Nyelvi leleményből nem fogytunk ki. Annyira szánalmas már ez az egész bohózat, hogy nem tudom, sírjak vagy nevessek. Mint amikor a kiütés előtt álló részeg…..
acsub 2010.07.22 14:28:50
@malacz69【ツ】rettegéselemző:

A vita arról szól:
a.) Idei hiány cél tartása 3,8%-on.
b.) A jövő 3% alatt azaz évi 2,8%, ahogyan vállaltuk.
c.) Bankadó mértéke, de azt elfogadnák, ha a fenti kettő teljedül
d.) Simor fizetése (EKB a jegybanki függetlenséget félti, ezt be lehet áldozni kompromisszumként)
Megjegyzem a jegybanki fizetés képletét a 2001. LVIII tv határozta meg, amit még a Fidesz hozott)
Tegnap Sólyom László kitűzte az önkormányzati választásokat október 3-ra, ezzel elsütötte a startpisztolyt. Ideje is volt már ennek, mert a ner, nenyi, alkotmányozás is kevésnek bizonyult a nagy nyári uborkaszezon ellen. No, az MSZP bele is csapott egyből a lecsóba, ha már…..
acsub 2010.07.16 13:43:20
@==T==:
A képviselői választ is olvastad?
Tisztelet Fidesz! Meggyőződésem, hogy Önöknek agyukra ment a 8 év ellenzékben, a kétharmad és a nyár. Kérem Önöket, mielőtt bátor politizálásukkal újra a nyakunkra hozzák Gyurcsány Ferencet és hű követőit, menjenek el, nyaraljanak egyet, pihenjék ki ezt a kőkemény első…..
acsub 2010.07.09 19:29:25
@picur3ka/mesterhazymiklospart:
"3. En nem latom, mert fogalmam nincs - es idom sincs utana jarni - az osszes mo-i biztosito cegrol, tulajdonosi hatterukrol, alapitasi evukrol. Biztos is, hogy az osszes 'Fidesz kozelinek mondott' tulajdonosi hatteru ilyen ceg 2007 utan alakult, elotte egy se, es minden mas ilyen ceg 2007 elott."

Olyan sok új biztosító nem jött a piacra mostanában.
A Járai féléről meg jó pár cikk volt, anno a megalakuláskor a sajtóban, még Bokrost is fűzték, hogy legyen tag.
acsub 2010.07.09 19:35:04
@ColT: ""Virág Rudolf volt az, akiről Kósa Lajos és a többi vezető Fideszes politikus azt mondta, hogy távozzon, mert amit művelt, az egy nagy nulla.""

Na de hát igaza volt, hiszen távozott a pozícióból, nem?:-)
acsub 2010.07.09 19:53:40
@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Már részben válaszoltam

Szakmaiság:
Hát az előző munkahelyén nem alkotott nagyot.
Bár, ha szándékosan tette, akkor a Fidesznek jó munkát végzet. Sokan ekézték a szocikat, az előző kormányt e miatt.
Hódmezővásárhelyen Lázár János megelégelte, hogy a város évente 500 millió forintot a rászorulók támogatására, de vannak olyan emberek (nem is kevesen), akik még arra sem hajlandóak, hogy elmenjenek az ingyenebédért, vagy hogy átvegyék az ebédjegyet (140 fő, 12 200 huf /…..
acsub 2010.07.09 09:36:55
@acsub: - Ezt már nagyon sok helybélitől hallottam, ezek szerint ez nem csak pletyka?
- Ez igaz, őt csak Mr. 10 %-nak hívják. Budapesten több száz milliós építkezést csinált, a gyerekeinek a nevén több ezer hektár föld van (találtunk egy, Lázár parlamenti vagyonnyilatkozatában nem szereplő, sok tízmillióban mérhető balatoni nyaralót is - a szerk. megj.), ezt senki ne mondja nekem, hogy egy fiatalember 7 évnyi polgármesterkedés után összegyűjtheti. Csak azért kimegy Svájcba, hogy a feleségének cipőt vásároljon. Ez aligha telne a fizetéséből…
- Úgy hallottam, hogy a helyi strandot is ki szokta bérelni bulikra.
- Ott rendszeresen vannak koktélpartik, én is voltam az egyiken. Két emelet megvan terítve, a pincérek seregei ott szorgoskodnak, zenekar, stb…
- Szóval nemcsak az MSZP-sek szeretnek dőzsölni.
- Degenfeld gróf és az összes vezető politikus ide jár vadászni, idézve a Kádár-rendszer szellemét. Mutasson nekem olyan polgármesteri hivatalt, ahol jogászoknak, köztisztviselőknek kötelező hajtóknak elmenni hétvégén.
- Ezt most nem mondja komolyan?
- De bizony, a jogi és közgazdasági iroda vezetője két fazékkal űzi a vadat. A kabinetiroda vezetője, Tóth Péter már nem bírta idegekkel, például ő ment föl Budapestre a köztisztviselőknek vadászegyenruhát vásárolni, hogy hajtók legyenek. S, aki nem ment el egy ilyen vadászatra, annak valószínűleg az állásába került ez a döntése. Ebben a polgármesteri hivatalban ilyen diktatúra működik.

Azt hiszem az ilyeneket hívják többek között hipokritánakk!
Június 11-én Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter közös megegyezéssel szüntette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. addigi vezérigazgatója, Kamarás Miklós munkaviszonyát. Kamarást nem érte váratlanul a menesztése, pontosan tudta mindenki, hogy meneszteni fogják a…..
Pedig olyan szépen indult minden ... A kampány megúszva bakik és öngólok nélkül, választási győzelem a bullshitgenerátor segítségével (változás, siker, remény) konkrét ígéretek nélkül, kétharmados győzelem, három egymásra köpködő ellenzéki frakciócska, gyors…..
acsub 2010.07.06 17:13:18
@TaTa86.: "Ha jól tudom, ez volt az a szervezet, amelyik minden választás után elhitte, hogy a pártok pont 386millió forintból kampányoltak.
Eddig a két nagy mutyipárt gerinctelen csinovnyikját választották ide, amelyik egyik párthoz sem nyúlt, most a fidesz csinovnyikját, amely remélhetőleg legalább az mszp-t rugdosni fogja..."

No-no. Azért az előző vezető Kovács Árpád, nem volt pártkatona, éppen eleget bírálta a szocik költségvetését.
Ráadásul VAN/VOLT SZAKMAI tapasztalata.
hu.wikipedia.org/wiki/Kov%C3%A1cs_%C3%81rp%C3%A1d

A Domonkosról ez nem annyira mondható el, viszont volt pár erkölcsileg kétes ügylete.

A pártfinanszírozás meg bemondásos alapon megy , a számvevőszéknek nincs felhatalmazása az ellenőrzésére. Gondolom, nem véletlenül, ez közös mutyi pártérdek.
Persze biztos minden rendben van, de azért a fránya kíváncsiság fúrja az oldalunkat Vida Ildikó kinevezésével kapcsolatban...   Volt már APEH-elnök, rendben. De mit csinált azóta? Mert a gugli nem köp ki semmit. Illetve mégis. Az az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatalról…..
acsub 2010.07.05 11:39:45
@ZWS: Hát igen, nem kellett sokat kereni:

"A posztot az első Orbán-kormány idején - Simicska Lajos elnöksége alatt - már betöltő Kalmár István lett az APEH új informatikai elnökhelyettese. Kalmár volt már a Magyar Posta vezérigazgatója is, akkor vette meg a vállalat a Defend Kft.-t.

Kalmár Istvánt nevezte ki az állami adóhatóság informatikai elnökhelyettesévé Vida Ildikó, az APEH
e héten kinevezett
elnöke - derül ki a hivatal közleményéből.

Az 59 éves villamosmérnök-informatikus 1998 és 2000 között már dolgozott az adóhivatalban, elnökhelyettesként akkor is hozzá tartozott az APEH informatikai rendszerének irányítása, valamint nyolc megyei igazgatóság adó- és járulékszakmai felügyelete.

Kalmár 2000-től 2002 júniusáig először a Magyar Posta Rt. felügyelőbizottságának elnöke, majd elnök-vezérigazgatója volt. Később az igazgatóság elnöke lett.

Az első Orbán-kormány idején, illetve utána sokat támadták Kalmár Istvánt a Fideszhez közel állónak mondott Földi László által irányított Defend Kft.-hez fűződő viszonya miatt. Kalmár elnökhelyettessége - Simicska Lajos elnöksége -
idején kötött
az APEH évi egymilliárdos nagyságrendű szerződést a Defenddel, majd miután a Posta élére került, az állami vállalat
megvette a kft-t.

Miután a Defenddel kapcsolatos ügyek részletei megjelentek a sajtóban, Kalmár vizsgálatot indított a Postánál annak kiderítésére, hogy ki szivárogtathatta ki az információkat a sajtónak. Egyebek mellett
poligráfos vizsgálatokat
végeztek a munkavállalók körében, majd miután az ombudsman vizsgálatot indított, leállították azokat.

origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100630-apeh-kalmar-istvan-lesz-az-uj-informatikai-elnokhelyettes.html
"

Simicskával egy szövegkörnyezetbe kerülni nem előny.
A Vidai káderpolitika is érdekes a cikket olvasván.
Üdvözlet mindenkinek, aki az elmúlt 50 napot kómában töltötte. Ez idő alatt a forradalmi munkás-paraszt néppárt a Zemberek nevében és a Zemberek által átvette a hatalmat, mindenkit leváltottak, az alkotmánnyal törlik ki a seggüket, és a forradalmi rendcsinálásban voltak olyan…..
acsub 2010.07.04 11:56:27
@Vidéki: Azoknak, akik vitatják a Kósa beszéd hatását:

"Amint arra már múlt heti elemzésünkben felhívtuk a figyelmet, tartósnak mutatkozó negatív hatásai vannak az e hónap eleji kedvezőtlen magyar kormányzati nyilatkozatoknak (csődközeli helyzet, stb.). Ez jól látszik a forint gyengébb szinteken ragadásán, illetve az országkockázati felár egyik legjobb szemléltetőjeként az 5 éves CDS-felár (az álam következő 5 évi esetleges csődje elleni biztosítás éves díjának) alakulásában. A forint az euróval szemben a 280-as szint felett, míg a CDS-felárunk 300 bázispont felett ragadt, a tegnapi (350 bázispont) szint háromhetes csúcsnak felel meg. "

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=2&k=4&i=135360

www.portfolio.hu/img/upload/2010/07/huregcds100701.gi..
Napelemet hagyományos formájában egyre többet ismerik itthon is (azért itt egy korábbi bejegyzés erről), s közben egyre többször lehet hallani speciális alkalmazásokról, újfajta felületekről, mint pl. hajlékony napelem, vagy autón napfénytetőként, vagy cserepet helyettesítő,…..
acsub 2010.06.22 23:21:19
@Gitche:
Szerintem Firuse "Ha valaki a fent említett jobb megoldást választja (napelemtáblák tetőcserép helyett)"
A direkt napelemes fedésre gondolt, nem a Te meg a cserépre fedett napelem táblára válaszoltál.
  Csütörtökön még úgy tűnt, Kósa Lajos kijelentése valamiféle megtervezett koncepcióba illeszkedik: „Szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük.” Görögország emlegetésével persze…..
acsub 2010.06.06 13:50:39
@regression:
Azért GS-nek lehetnek vaskos pozijai a megfelelő irányban.
Megszoktuk, most nem zavar...:-)
Tegnap Kósa beszélt, és ez bedöntötte a forintot. Talán el kellene dönteni, hogy mi a fontosabb? Megindokolni a választóknak, hogy nem lesz kolbászból kerítést MERT sajnos nagy szarban vagyunk? De ezt külföldön is hallják/olvassák és még nagyobb lesz a szar ... A 3 millió…..
acsub 2010.06.06 10:56:49
@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Azért az se feledd, hogy nem csak a lakosságnak, de a VÁLLALATOKNAK, az önkormányzatoknak és az államnak is van devizahitele.

A Forint gyengítésnek túl nagy ára lesz!
acsub 2010.06.06 11:49:52
@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
"Persze a görögöket annak ellenére nem engedték bedőlni, hogy azóta is sztrájkolnak, plusz, német elemzők azt mondták, hogy úgysem tudják visszafizetni.
"
Egy valamit elfelejtesz:
Görögország az euro zóna tagja, mi nem.
Nekünk forintunk van, sok devizahitellel.
Túlvagyunk Varga Mihály bejelentésén, amit a 290-es euro miatt különösen nagy figyelem övezett. Mivel csodák nincsenek, és 8 év szocikormányzás van a hátunk mögött, nem meglepő, amiket mondott. Ismerjük már a trükkök százait, tehát számítani lehetett a gazdasági…..
acsub 2010.06.05 20:05:55
@laspalmas: A költségvetési mérleg főösszeg 13000 milliárd forint, nekünk sok az 1 milliárd, de itt 0,001%-os tétel.
A kórházaknak meg úgy tudom, ennél nagyobb az adósságuk.
Na ott is kéne egy kis racionalizáció. Érdekes trükkökről hall az ember a TB felé.
És bizonyos szakágakban dolgozó orvosakat se kell félteni.
acsub 2010.06.05 20:13:06
@laspalmas: A konszolidáció (adósságátvállalás) és a működtetés két dolog eltérő költségigénnyel.
Gondolom a kórházak nem 1 év alatt jutottak ebbe a helyzetbe. Tehát tavaly is működtek konszolidáció nélkül, talán az idén is fognak. A konszolidáció nem égető szükség, azt el lehet tolni későbbre, ne ez növelje a hiányt.

A helyzetet rendbe kell tenni, de azért - osztva itt Oszkó álláspontját- de ne az eddigi lyukas hordóba dobáljuk ismét bele a pénzt, hanem először vizsgáljuk meg, hogy lehet-e valamit racionalizálni a működtetésben és esetleg tömjük be a lyukakat.
acsub 2010.06.05 21:27:48
@jágör68:
Én ezt írtam:
"A konszolidáció (adósságátvállalás) és a működtetés két dolog eltérő költségigénnyel.
Gondolom a kórházak nem 1 év alatt jutottak ebbe a helyzetbe. Tehát tavaly is működtek konszolidáció nélkül, talán az idén is fognak. A konszolidáció nem égető szükség, azt el lehet tolni későbbre, ne ez növelje a hiányt."

Még egyszer a konszolidáció és a működtetés az kettő!
2009. szeptember 23-án a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet egy közleményt adott ki "A BAJNAI GORDON VEZETTE KORMÁNYZAT ÚJABB RENDŐRELLENES INTÉZKEDÉSÉRŐL" címmel. Ebben többek között az ellen tiltakoztak, hogy az ORFK 122 rendőrségi dolgozót kívánt…..
acsub 2010.06.02 21:21:33
@gyárfásvezető:
"Harangozó Tamás szerint Hende Csaba miniszter hitelességből és szavahihetőségből is megbukott, amikor a bizottsági ülésen kérdésére azt válaszolta, nem mondta korábban, hogy fel kellene oszlatni a rendőrséget. A sajtótájékoztatón bejátszották az Echo Tv erről szóló felvételét.

A szocialista képviselő azt kérdezte Orbán Viktor miniszterelnöktől és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől, hogy ezek után kívánnak-e valaki mást megbízni a honvédség morális és szakmai átszervezésével."
acsub 2010.06.02 21:41:58
@Conv: no-no!

" lmp-sek azért nincsenek, mert vakvezetőkutyát nem engednek a blogra, anélkül meg nem találnak ide, csak a libbant oldalakra :)"

Meg fogsz lepődni, hogy sok LMP szimpatizáns, jó néhány Jobbik által felvetett gondolttal is egyetért.
No, nem minddel!
Ahogyan olvasgatom a kommenteket, néhány kutya nélkül is idetalál...:-)
Indiában kiadtak 0 rupíás bankjegyeket, mára már egymillió forog a "gazdaságban" ebből. Célja, hogy csökkentse a korrupciót, mert amikor olyan embernek adják határozottan, akinek ingyen kellene amúgy dolgozni, az elszégyelli magát, hiszen a bankjegyen egy nemzet által…..
acsub 2010.05.22 11:02:22
Bocs ide linkelem be, amit tegnap találtam, de nem tudom hova kéne, hogy felhívjan rá a figyelmet:

"Fura megfogalmazással tenné lehetővé a Fidesz módosító javaslata, hogy az eddigi megkötések se legyenek irányadóak az állami vagyon versenyeztetés nélküli eladásakor. A javaslat annak fényében különösen meglepő, hogy a fideszes politikusok az utóbbi években sokszor hangoztatták, hogy átláthatóbbá kell tenni a privatizációt. A javaslatot jegyző politikusok sem az [origo] kérdéseire, sem az ellenzéki képviselők kritikáira nem reagáltak érdemben.

Az állami kézben lévő vagyon hasznosítása és eladása esetén mellőzhető a verseny, "ha társadalom-, fejlesztéspolitikai vagy egyéb szempontok szerinti közérdekű cél érdekében az adott ügylet megvalósítása kiemelten indokolt, és a kormány erre figyelemmel nyilvános határozatban döntött a versenyeztetés mellőzéséről" - ez áll abban a javaslatban, amit Matolcsy György leendő nemzetgazdasági miniszter és Fónagy János leendő államtitkár kedden terjesztett a parlament elé.

A módosítás mind az állami vagyon versenyeztetés nélküli hasznosítását, mind a versenyeztetés nélküli eladását megengedő konkrét feltételek közé beszúrja az "egyéb szempontok" kitételt, ami gyakorlatilag szabad kezet ad a kormánynak a verseny kiiktatásában. "Azzal, hogy a Fidesz megszünteti a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot és a jelenlegi vagyontörvény az állami vagyon versenyeztetés nélküli hasznosítására, illetve eladására vonatkozó paragrafusaiban szereplő feltételeket kiegészíti az egyéb szempontokkal, kevésbé lesz ellenőrizhető és átlátható a vagyongazdálkodás" - mondta [origo]-nak Lövétei István alkotmányjogász, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója.
"

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100519-matolcsy-es-fonagy-torvenyjavaslata-levetove-teszi-hogy-a-versenyeztetes-nelkuli.html

Így kell harcolni a korrupció ellen. Gratulálok!!!
Minden más lesz, látjuk!
-----------------------------------

Az LMP vissza akarja vonni a holokauszt-kommunizmus tagadást tiltó törvényt

Schiffer saját családi tragédiáira hivatkozik. Családját mindkét tragédia során meghurcolták, a holokauszt során és a kommunizmus börtöneiben is halt meg dédanyja. Ő nem lesz attól boldogabb, ha ez a törvény garantálja a történelemértelmezés homogenitását. Nem összemérhetőek szerinte a 20. század szenvedés történetei, ezért nem is kell kufárkodni velük.

parlament.tumblr.com/post/619708415/az-lmp-vissza-akarja-vonni-a-holokauszt-kommunizmus

Üdvozlöm a kezdeményezést ez atörvény úgy, roszz, ahogyam van.
Különösen érdekes a javaslat az LMP-től, egyrészt őket gyakron SZDSZ 2.0-nak "becézik", másrészt pl . Schiffert származás és családja folytán nem lehet antiszemitázni.
acsub 2010.05.31 18:13:35
@tesz-vesz:

Ott vannak a cikkek végén s hivatkozások.

A két témához továbbá:

vastagbor.blog.hu/2010/05/25/regi_irany_2010_fideszes_torvenyjavaslatok
Itt a kommentek az érdekesek, én hívtam fel a figyelmüket az origos cikkre.

hetivalasz.hu/itthon/az-lmp-nem-liberalis-29623

Eredetileg a mandider is szemlépzte.
No, egy újabb, 3 éves ügyre került ma pont. 2007. május 9. Néhány órával az MSZP dunaparti felvonulása előtt közölte a rendőrség, hogy kedden különböző robbanószerkezeteket találtak egy csepeli panellakásban. Közveszélyokozás előkészülete miatt két férfit és egy nőt…..
acsub 2010.05.26 21:44:12
@greybull: Sejtjük ám, hogy ezen hatalmi ágak se függetlenek a politikától és a pénztől.
Miért ők lennének, amikor ilyen az ország?
Pokorni megígérte, megcsinálja: megmenti a Turult. Az egész ügy a a szobor 2005. október 22-i felavatásával kezdődött. Mivel a volt XII. kerületi polgármester, Mitnyan György a Fővárosi Közgyűlés hozzájárulása, építési engedély nélkül építette fel a Turult, a bíróság…..
acsub 2010.05.26 21:12:32
@Aullah: Így bizony. Kivárt, tehát törvény sértett.
Aztán így orvosolta a törvénysértést.
Bár hogy azt most, kis módosítással, vagy a teljesen átírt önkormányzati törvényben teszik az már majdnem mindegy. A 2/3, az 2/3.

Hogy miért sérti egyesek ízlését a turul, ezt nem értem.
De itt nem is a turulról van szó, hanem az elvről.
acsub 2010.05.26 21:20:02
@pg2: Ez a lényeg:
"Azt már csak megjegyzésként, hogy bármilyen törvényt hoznak is, az visszafelé nem hatályos. Tehát ha Pokorni javaslata átmegy, akkor is le kéne bontani a szobrot, majd rögtön elrendelni az újra fölállítását. Nyilván, itt a költségek és egyéb anomáliák miatt lehet kérni a bírósági döntés megváltoztatását, ha egyáltalán van még bármilyen fellebviteli lehetőség. Amúgy a parlament nincs fölhatalmazva bírósági döntések megsemmisítésére (ugyebár független az igazságszolgáltatás, hatalmi ágak szétválasztása), gondolom a köztársasági elnök tehetne még valamit...
"
Kissé ésszerűtlen, de az a törvénye út.
acsub 2010.05.26 21:33:38
@pg2: Ebben szerintem kis jóindulattal az is benne van, hogy a Lenin szobor állítására nem biztos, hogy lesz pozitív szakvélemény. Bár a törvény javaslat nem teszi függővé a szoborállítást a szakvéleménytől.

De itt még lehet hivatkozni, a törvény szellemére, a jogalkotó szándékára a bíróságon...:-)
Mit érdemel az, aki árvíz idején zsilipet lop? Hmmm? Felteszem máshogy a kérdést: Ha "terrorizmus" az, ha a szántóföldön "kémiáznak" a gyerekek suli után, ha "terrorizmus" az, ha meggyullad pár lábtörlő, akkor vajon ha embereket, állatokat,…..
acsub 2010.05.26 12:23:40
@zero: Én úgy tudom igen.
Csak már sokkal korábban kellett volna.
És a falopásokat is szigorították tán az új erdészeti törvényben.
acsub 2010.05.26 12:31:22
@suffe: A törvény szigorít az engedély kiadásán, az vett árut nem lehet rögtön eladni, deponálni kell egy ideig, ha valamit nem tud igazolni, ugrik az engedély.
Múltkor átpörgettük a Fidesz első, tetszetős törvényjavaslatait, most következzen egy sokkal kevésbé szimpatikus. A Matolcsy György és Fónagy János által beterjesztett indítvány az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvényhez benyújtott módosítás. Tulajdonképpen…..
acsub 2010.05.26 11:44:58
@ColT: "Azaz minden jobb országban alacson a SZJA, és magas az ÁFA."
25 %-os ÁFA kulcsal az első ötben (vagy háromban) vagyunk Európában, de szerintem a világon is.
acsub 2010.05.26 11:46:40
@ColT: MIért?
A Fidesz kormány alatt másképpen süt a nap, mi az, hogy fura az időjárás?:-)
Csütörtökön bombaként robbant a 2 milliót elrakó Wieszt Jánost ábrázoló videó. A felvétel másik szereplője, a boríték átadója ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót. Ennek szövegét nekünk már korábban elküldte, két exkluzív videóval együtt. "Gálfi István…..
acsub 2010.05.24 16:32:03
Örömmel látom, hogy általában az itt kommentelők elítélik a korrupciót.
Igazuk van, ezzel én is egyet értek pártállástól függetlenül.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a legújabb Matolcsy-Fónagy törvényjavaslatról mi a véleményük?

"Fura megfogalmazással tenné lehetővé a Fidesz módosító javaslata, hogy az eddigi megkötések se legyenek irányadóak az állami vagyon versenyeztetés nélküli eladásakor. A javaslat annak fényében különösen meglepő, hogy a fideszes politikusok az utóbbi években sokszor hangoztatták, hogy átláthatóbbá kell tenni a privatizációt. A javaslatot jegyző politikusok sem az [origo] kérdéseire, sem az ellenzéki képviselők kritikáira nem reagáltak érdemben.

Az állami kézben lévő vagyon hasznosítása és eladása esetén mellőzhető a verseny, "ha társadalom-, fejlesztéspolitikai vagy egyéb szempontok szerinti közérdekű cél érdekében az adott ügylet megvalósítása kiemelten indokolt, és a kormány erre figyelemmel nyilvános határozatban döntött a versenyeztetés mellőzéséről" - ez áll abban a javaslatban, amit Matolcsy György leendő nemzetgazdasági miniszter és Fónagy János leendő államtitkár kedden terjesztett a parlament elé.

A módosítás mind az állami vagyon versenyeztetés nélküli hasznosítását, mind a versenyeztetés nélküli eladását megengedő konkrét feltételek közé beszúrja az "egyéb szempontok" kitételt, ami gyakorlatilag szabad kezet ad a kormánynak a verseny kiiktatásában. "Azzal, hogy a Fidesz megszünteti a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot és a jelenlegi vagyontörvény az állami vagyon versenyeztetés nélküli hasznosítására, illetve eladására vonatkozó paragrafusaiban szereplő feltételeket kiegészíti az egyéb szempontokkal, kevésbé lesz ellenőrizhető és átlátható a vagyongazdálkodás" - mondta [origo]-nak Lövétei István alkotmányjogász, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója."

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100519-matolcsy-es-fonagy-torvenyjavaslata-levetove-teszi-hogy-a-versenyeztetes-nelkuli.html

Írtam erről a Vastagbőrnek is, de ők nem reagáltak. Pedig ez van olyan fajsúlyos, mint a miniszterek fizetése szerintem.

Ez elősegíti a korrupció csökkenését?

u.i.:A Fónagy az a képviselő, aki MSZP-es társával karöltve, tavaly decemberben karácson tajékán az energialobbinak előnyős törvényt fogadott el (KÁP szabályozással kapcsolatban)
Bemutatkozik egy újabb becsületes ember az értékalapú közösségből: Wieszt János "1954-ben születtem Budapesten. Feleségemmel 1986 óta élünk a kerületben, a Bartók Béla úton. Két gyermekem van, mindketten közgazdászok. Én villamosmérnöki végzettségem mellé először…..
acsub 2010.05.22 17:39:27
Bocs ide linkelem be, amit tegnap találtam, de nem tudom hova kéne, hogy felhívjan rá a figyelmet:

"Fura megfogalmazással tenné lehetővé a Fidesz módosító javaslata, hogy az eddigi megkötések se legyenek irányadóak az állami vagyon versenyeztetés nélküli eladásakor. A javaslat annak fényében különösen meglepő, hogy a fideszes politikusok az utóbbi években sokszor hangoztatták, hogy átláthatóbbá kell tenni a privatizációt. A javaslatot jegyző politikusok sem az [origo] kérdéseire, sem az ellenzéki képviselők kritikáira nem reagáltak érdemben.

Az állami kézben lévő vagyon hasznosítása és eladása esetén mellőzhető a verseny, "ha társadalom-, fejlesztéspolitikai vagy egyéb szempontok szerinti közérdekű cél érdekében az adott ügylet megvalósítása kiemelten indokolt, és a kormány erre figyelemmel nyilvános határozatban döntött a versenyeztetés mellőzéséről" - ez áll abban a javaslatban, amit Matolcsy György leendő nemzetgazdasági miniszter és Fónagy János leendő államtitkár kedden terjesztett a parlament elé.

A módosítás mind az állami vagyon versenyeztetés nélküli hasznosítását, mind a versenyeztetés nélküli eladását megengedő konkrét feltételek közé beszúrja az "egyéb szempontok" kitételt, ami gyakorlatilag szabad kezet ad a kormánynak a verseny kiiktatásában. "Azzal, hogy a Fidesz megszünteti a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot és a jelenlegi vagyontörvény az állami vagyon versenyeztetés nélküli hasznosítására, illetve eladására vonatkozó paragrafusaiban szereplő feltételeket kiegészíti az egyéb szempontokkal, kevésbé lesz ellenőrizhető és átlátható a vagyongazdálkodás" - mondta [origo]-nak Lövétei István alkotmányjogász, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója.
"

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100519-matolcsy-es-fonagy-torvenyjavaslata-levetove-teszi-hogy-a-versenyeztetes-nelkuli.html

Így kell harcolni a korrupció ellen. Gratulálok!!!
Minden más lesz, látjuk!
-----------------------------------

Az LMP vissza akarja vonni a holokauszt-kommunizmus tagadást tiltó törvényt

Schiffer saját családi tragédiáira hivatkozik. Családját mindkét tragédia során meghurcolták, a holokauszt során és a kommunizmus börtöneiben is halt meg dédanyja. Ő nem lesz attól boldogabb, ha ez a törvény garantálja a történelemértelmezés homogenitását. Nem összemérhetőek szerinte a 20. század szenvedés történetei, ezért nem is kell kufárkodni velük.

parlament.tumblr.com/post/619708415/az-lmp-vissza-akarja-vonni-a-holokauszt-kommunizmus

Üdvozlöm a kezdeményezést ez a törvény úgy, rossz, ahogyan van.
Különösen érdekes a javaslat az LMP-től, egyrészt őket gyakron SZDSZ 2.0-nak "becézik", másrészt pl . Schiffert származás és családja folytán nem lehet antiszemitázni.
A Fidesz PR-gépezete egy újabb csodálatos kifejezést ajándékozott nekünk: Nemzeti Együttműködés Rendszere, alias "NER". Kétharmad ide, történelmi győzelem oda, nekem ez egy picit túl öntömjénező: "Az emberek azt várják el az Országgyűléstől, hogy ismerje el…..
acsub 2010.05.18 15:43:05
@Rwindx: Igen az NBH se NBH-nak , hanem NH-nak rövidítették.
Szívből gratulálunk drága Fidesz, ez így elsők közti törvényjavaslatnak egyszerűen csodás! Mi is lehetne ösztönzőbb a vadiúj miniszterek számára, mint a fizetés(vissza)emelés... A történet röviden: 2009.május 18-án fogadta el az Országgyűlés a Bajnai-kormány első…..
acsub 2010.05.17 17:49:08
@belzebubó:
Pasz, szerintem a névvel nincs baj, csak a röviditésével.
Ha egyesekben egy mellény látványa rossz érzéseket kelt, akkor másokban az AVH szó is kelthet ilyet.
Ki mire ugrik, szerintem az AVH kissé keményebb, de ízlések és pofonok.
acsub 2010.05.17 17:51:59
@Egy kicsit karcos: Valószínű, hogy az "AVH"-t nem fogja felhánytorgatni az MSZP:-)
acsub 2010.05.17 19:41:38
@Meleardil Eressea Iluvadan:
Ha jók emlékszem az épület az ÁVH előtt a nyilasoknak adott otthont.
Ápolni kell a hagyományokat...