Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muslica

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szűzgarázs 302. Még mindig itt 2012.01.23 08:00:00
Egyelőre nem megyünk sehová, ez biztos. Különben fel sem merült komolyan. Rengeteg a munkánk, és nem igazán passzol egymáshoz az időbeosztásunk. Csak este tudunk együtt lenni néhány órát, olyankor megnézünk egy filmet, és én esem be az ágyba. Olykor a film végéig sem bírom.…..
Muslica 2012.02.23 15:53:28
@Letipanni: Ami engem illet, nagyon örülnék a folytatásnak, és szerintem nem lennék egyedül ezzel az érzéssel. :D
Muslica 2012.03.03 15:48:16
@Gloria Mundi: Nem, nem szóltam hozzá soha. De szinte a kezdetektől, kb. a 25. poszttól kezdve olvastam a blogot.
Szűzgarázs 303. Egykor és most 2012.02.23 13:40:00
Korábban nem gondoltam volna, hogy ennyire bele lehet feledkezni a valóságba. Az illúzió, a képzelgés mindig izgalmasabbnak tűnt. Mert a valóság gyakorta bizonyult egyhangúnak, kilátástalannak, olyan érzetet keltett, hogy mindig várni kell valamire, ami tán sose következik be.…..
Ezt is megéltük. Kellett hozzá egy kis idő, egy remek helyszín, egy penge_verda és egy őrült a kormány mögött. Valamint egy szem operatőr(Szeljak György), aki érti a dolgát és szerszámát biztos kézben tartja. Iszonyatosan büszkék vagyunk rá mindannyian, hogy ez az egy szem…..
Ezen a hétvégén rendezik a negyedik Kürti Borfesztivált, ahová eddig még nem sikerült eljutnom, sajnos idén is tartom a rossz hagyományt, talán majd jövőre, az ötödikre kiérek. A tizenhat helyi borász mellett ott lesznek a legjobb szlovákiai pincék, előbbiek közül a Strekov…..
Rokonszenvvel figyelem a fehérborok fátlanítására irányuló kísérleteket. Se szeri, se száma az olyan fehéreknek, amik szerintem már soha nem találnak ki a tölgyerdőből (adja az ég, hogy ne legyen igazam). Vanília és pörköltmogyoró, kivasalt savak, savanykás faíz, cseresség…..
Muslica 2011.05.10 23:08:34
Szerintem mind a fahordós érlelésnek, mind a tartályosnak megvan a maga létjogosultsága, amíg azt a gazda a boráért, és nem helyette használja. Ha T.L. úgy gondolja, hogy a borai szebbek lesznek, ha nem fahordóban érleli őket, legyen. Szakértelmét és tapasztalatát nem hagyom figyelmen kívül, meghallgatom az érveit, megkóstolom a bort, és magam döntöm el, akarok-e, és ha igen, hány palackkal, kartonnal, raklappal venni az adott borból.
Persze nagyon érdekes lenne összehasonlítani, hogy adott évjárat adott szőlőjéből a csak hordós, ill. csak tartályos érlelésből származó fajta bora között mi a különbség.
De ha nagyon elvetemült akarok lenni, azt írnám, hogy még az is lehet, hogy egyes évjáratok a fahordós, mások pedig a tartályos érlelésnek kedveznek.
Én Takács Lajostól egyetlen Sauvignon Blanc-t kóstoltam, és soha, semmilyen pince S.B.-ja nem okozott akkora örömöt, mint az, és egy pillanatig se gondolkodtam el rajta, hogy volt-e fahordóban vagy nem. Élveztem minden cseppjét.
Szerintem bízzuk a borászokra. Övék a gond és az összes szívás amit a szőlőtermesztés és borkészítés hoz/ad, legyen hát meg a joguk, hogy eldönthessék, a bort mibe is teszik érlelődni. A vonal végén úgyis mi, tudatos vásárlók állunk, akik meg frankón eldöntik, szeretik-e azt a bizonyos bort vagy sem.
A cikk egyébként remek, és pont a gondolatébresztési hajlam miatt vagyok lelkes MA olvasó. :)
Biztos sokan emlékeznek Spiccre, aki 2006 szeptemberétől tavaly júniusig írta a Kezdőszőlész blogot, megosztva velünk kis családi birtoka építésének első lépéseit. Néhány hete aztán azzal keresett meg minket, volna-e kedvünk megkóstolni első teljes évjárata palackba került…..
Megtréfált a bogaras bor. A ciripeléséről híres, jelenlétével (szub)mediterrán klímát jelző rovar a névadója az utóbbi években elhíresült olaszrizlingnek és az azt termő dűlőnek, innen már valószínűleg a legtöbb borbarát  rávágja, hogy Szászi Endre Kabócása…..
Andrés Iniesta, a Barcelona világbajnok középpályása 9 millió eurós befektetéssel új borászatot hozott létre szülővárosa, Fuentealbilla  közelében. Az "Ilusionista", a "Cerebro" és a "Caballero Pálido" (sápadt lovag) becenéven is ismert…..
Töredelmes vallomással kell, hogy kezdjem ezt a posztot. Nem szeretem a rozét. Ha egy mód van rá, átugrom egy borsorban. Sőt, Dagadtos és Octopus sincsenek oda érte. A nagy hőségben én inkább fehér fröccsözöm, Dagadtos eretnek módon sört iszik, a polip meg a tengerbe menekül.…..
  Szlovákia a hétvégén választ, a felvidéki magyarok pedig tizenhat év után ismét két párt között dönthetnek – az MKP mellett ugyanis megjelent egy új párt, a Híd (szlovákul Most). Van-e esélyük bejutni a parlamentbe, mi köztük a különbség, és mit jelent a…..
A sokak által kedvelt, és a magyar borászat utolsó húsz évében rendkívül fontos szerepet játszott Gál Tibor Pincészet - egészen pontosan a Gál család - az alábbi nyílt levelet jutatta el az Alkoholistának: A Gál Tibor Pincészet Nyílt levele Kedves Barátaink! Nagyböjt van. Ez…..
Ha azt mondom keresek egy kékfrankost, kevesen érzik, hogy itt valójában kétértelműen fogalmaztam. Ez azért van, mert a kontextus általában egyértelművé teszi, hogy melyik olvasatról van éppen szó. Tegyük fel azonban, hogy a pincében fekszem, mikor váratlanul belép valaki, és…..
A Kérdőív harmadik felvonásában villányi borászok és borászatok nyilatkoznak az idei évről, és értékelik a közelmúlt évjáratait. 2009 Villányban is nagy reménnyel tölt el mindenkit, illetve majdnem mindenkit, mert Gere Attila és Malatinszky Csaba 10 pontja után, a Sauska…..
BorBoy Az első legjobb PN 2009.10.26 09:59:00
Szubjektív, de masszív a benyomás: a magyar pinot noirok úgy vágnak át, ahogy a közmondásos exkrementum átkerül a palánk túlsó oldalára. Miközben teli tüdőből harsogják, hogy pinot noir, hol cabernet-ként, hol kadarkaként, hol shirazként álcázzák magukat, én meg kapkodom a…..
Van a hetedik kerületben egy nagyon furcsa borbolt. Párszor már vásároltam ott, most először egy általuk szervezett fajtakóstolóra is elmentem. A Borkápolna egy műemlékvédelem alatt álló ház pincéjében található, és ezt a helyiséget a Regnum Marianum templom lerombolása után…..
Van egy borvidék Budapesttől 80 kilométerre, ami nincs bent a 22 magyar borvidéket felsoroló kiadványokban. Ahhoz, hogy meglátogassuk az ottani pincéket, át kell kelnünk Szlovákiába. Kürtön, a dél-szlovákiai borvidék egyik regionális központjában készíti borait a Strekov 1075…..
Ahogy azt korábban már beharangoztuk, ma délután 11 felvidéki pincészet mutatja be borait Budapest belvárosában. A Párkány-Kürt Boregylet szervezésében, a Vinum Primatis és a Terroir Club közreműködése mellett 16:00-tól 22:00-ig kóstolhatjuk meg a dél-szlovákiai borvidék…..
Ezt a szöveget csak azért írom, hogy legyen mihez hozzászólni. Már ha van/lesz kedvük. Szóval, szerintem úgy van, hogy karácsonykor tényleg azt isszuk, amit megérdemlünk és ami arra érdemes. Én például most találtam ki, hogy mit: a Tokaj–Nobilis 2005-ös hárslevelűjét és…..
Mindenféle kínlódások után elérkezett a nagy pillanat, amikor kihirdethetjük kétfordulós szavazásunk eredményét. Történt, ami történt, a győzteseket akkor is illő megsüvegelni. Elöljáróban még elmondjuk, hogy az első körben 450-500-an szavaztak – pontosan hányan,…..
Betartottam, amit ígértem, elmentem ügyesen a Kárpát-medencei borászok budafoki randevújára. És annyit kóstoltam-kortyoltam, hogy majd belegebedtem. Össze is gabalyodott a fonal a végére, de előtte rendben volt egy darabig, úgyhogy van mondanivalóm szerencsére. Így megy ez…..
Muslica 2007.09.04 14:01:12
Ehhez: "...ők találták ki a komáromi borgálát, amelyet Frigyes mester módfelett sikeresnek nevezett utólag; jövőre mindent megteszek, hogy ott lehessek..." szeretnék hozzátenni ezt-azt.
Lehet hogy Bott Frigyes módfelett sikeresnek ítélte meg a saját maga által szervezett rendezvényt :) , de remélem nem száll fejébe a dicsőség, és lesz elég ereje javítani azokon a dolgokon amik viszont nem voltak jók.
Pl.:
- a rendezvény a Tiszti Pavilon előadótermében volt, ami a legkevésbé sem szellőztethető, ultrameleg helyiség, ahol minden jóravaló borász rohangált a behűtött boraiért az egyetlen hűtőpultig és vissza... ugyanis az összes bor fél óra alatt felmelegedett, és senki nem szeret 25 fokos borokat inni. Javallat: borhűtő minden kiállítóhoz és klimatizált berendezés, vagy szabadtéri rendezvény...
Továbbá, lehet hogy kötelezni kellene a kiállítokat, hogy ha már arra szerződtek hogy d.u. 1-től 8ig ott lesznek, akkor legyenek is ott: sose tudom meg, hogy az utolsó egy órában hol a fenében volt a Vylyanékat képviselő hölgy, mert hiába kerestem a standnál bárkit is. A borok ott voltak, abban hiba nem volt, de önkiszolgáló ez, kérem? Így ottmaradtam - Montenuovo és Merlot nélkül.
Na meg az se volt valami csúcs, hogy Heinrich-ék borait egy abszolút hozzá nem értő hölgy és úr szolgálta fel, messziről sütött róluk, hogy dunsztjuk sincs az egészről. Nagyon tetszet a "-Lehet tudni, miből áll ez a küvé?" kérdésre a "-Tulajdonképpen ez titok! Próbálja meg kitalálni!" válasz. Később - jóval később - találam egy A4-es lapot, amin tételesen fel voltak tüntetve a házasított borok alkotóborai... akkor most ezen mi volt a titok? Poén áldozata vagyok? Vagy az illető nem járta ki a 4 elemit sem, és nem tud olvasni, ezért maradt titok a számára? ...
De a többi dolog tényleg jó volt. Remek borok, jó hangulat, vidámság, kacaj, sok-sok ember. Várom a következőt, remélem sikerül a fent említett kellemetlenségeket jövőre orvosolni, de ha nem, akkor is ajánlom mindenkinek, érdemes mindent megtenni azért hogy ott legyetek!
A Művelt Alkoholista Béke poraira 2007.09.04 07:52:00
Hiába a tradíció, a technika, a tudás, a marketing, ha a bor megadja magát. Ha elemeire hullik, szétesik, pedig még fél évtized sem harapott bele. Talán a gyorsaság, amivel nagyot akartak alkotni, az vitte a sírba? Vagy felírhatjuk a szűztermésnek!? Nem tudom, az biztos, hogy…..