Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krajczi76

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kockagyár második videó-bemutatójánál egy cél lebegett a szemem előtt: ne remegjen a kezem :D Ez annyira sikerült, hogy gyakorlatilag állóképek sorozata lett a nagy mű. Az első pár perc azonban senkit ne tévesszen meg, mozgóképek is vannak a repertoárban! (Videós fejlődésem…..
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Nem vállalok túl nagy kockázatot, mikor hasamra ütve azt állítom, hogy a gyerekek (na jó, legalább a fiúk) többségét lenyűgözik a repülők, és órákat képesek mondjuk egy drótkerítésbe vagy egy teraszkorlátba kapaszkodni, csak hogy a le- és felszálló gépek fülsiketítő…..
A legutóbbi MATCH-pontgyűjtő akció egyik legkívánatosabb darabja volt számomra. Bár van már egy régebbi kikötőm, mégis behúztam, talán mert valamilyen érthetetlen módon nagyon vonzódom a kikötőkhöz (soha nem voltam még egyetlen igazán nagyban sem). Míg az enyém még mindig…..
A sorozat befejező részében a magasba emelkedünk. Az első tűzoltó helikoptert, a 6685-öst, az 1982-es katalógusban találtam, és meglátásom szerint minimum nagyon közeli rokona például a 6384-es rendőrség helikopterének. Ebből következik, hogy nekem így sajnos számomra…..
Olvasónk, minifig88 annyira megunta a LEGO kamionok alig-alig változó formáját, hogy elkészítette a saját verzióját. Erre még akár legyinthetnénk is, a legó leginkább építésre és újraépítésre való, de ő nem állt meg az új dizájnnál: motorizálta és irányíthatóvá…..
Ez a sztori sem ma kezdődött, de véget érni sem ma fog, az tuti.Még gyermekként égett a retinámba ennek a Lego vonatnak minden jellegzetessége. A 3 egységből álló szerelvény, a domináns sárga-piros szín, a 6 stud széles szélvédő, a zöld sorszámok és a jellegzets szürke…..
Hogy mi van? Tüzet oltani vízen? Igen igen, például ha a kikötőben vagy annak közelében tűz üt ki egy hajón, vagy mondjuk a Balaton közepén kigyullad a komp, akkor hiába hívod a tűzoltóságot, se a parancsnoki autó, se a rohamkocsi nem jut messzire. Űgyhogy igenis minden család…..
Merő véletlenség, hogy azon a vasárnap reggelen, amikor tutu kiposztolta ezt, akkor én pont teljesen offline legózással kezdtem a napot, méghozzá azért, mert előző este elhatároztam, hogy az alábbi autót fogom megépíteni. Hat dudor szélességben ez a legjobb, amit sikerült…..
Mai végigjátszásunk rendhagyó: Legomano80 újrakezdőként egyből 4 készlet értékelését küldte el nekünk. Amikor ilyen összevont végigjátszásokat kapok, általában azt szoktam kérni a beküldőtől, hogy bontsa szét szettekre, most azonban kivételt tettem. Annyira egységes,…..
Aki emlékszik a nyolcvanas évek európai filmjeinek hangulatára, annak nemcsak a LEGO miatt fog tetszeni ez az 1983-as reklám. (De lehet, hogy nem is a kor átlagos filmjei voltak hatással a reklámra, hanem fordítva? Ez az 1988-as film a trailer egyes jelenetei alapján mintha épp a reklám…..
Krajczi76 2012.01.26 21:32:13
Decemberben tutuka jól kiosztotta az egész magyar legoszférát, mondván, hogy MOColás tekintetében "néha úgy érzem, fényévekkel vagyunk lemaradva", bezzeg a lengyelek! Úgyhogy meg is kaptuk az utasítást: "Srácok, hajrá, csináljatok valami nagyon faját!" Na nem…..
Krajczi76 2012.01.26 21:25:28
A nagy mentőzés közben kedvet kaptam egy busz építésének: www.flickr.com/photos/74488217@N07/6767233813/ - ilyen sikerült, de a nagy kritikák előtt kéretik figyelembe venni, hogy átlag 30 éves készletek maradék anyagából, kissé kopottasan épült. Ha tudok, még javítok rajta, csak a lehetőségek szűkösek.
Ismét a múltba kalandozunk, az egyik kedvenc témámról írok nektek egy áttekintést, mégpedig a monorail vasúti készletekről. A téma 3 teljes értékű készletet, és 2 kiegészítő szettet vonultat fel, 1988-1994 közötti időszakból, és szokásomtól eltérően most…..
Krajczi76 2012.01.22 09:46:10
@VAG.: Az megvan! :)
Borzalmasan sokat kellett várnunk arra, hogy legóék rendesen felmelegítsék a kórházas vonalat. A készletek sora (?) egy olyan mentőautóval kezdődik, amely őszintén meglepett a formájával, arányaival. Simán eszembe juttatja a 20 éve elmúlt aranykor készleteit, még akkor is, ha…..
Krajczi76 2012.01.19 10:46:44
@Haynau: Holnap nagy "bulit" tartok (Technic-emberekből zenekari fotózást, stb.), majd kipróbálom ezt is. A Town-s városban mindenhol beszorulna:
brickset.com/detail/?Set=381-2
brickset.com/detail/?Set=6381-1
Tetszik a másik poszt fotója, hogy ott kapott egy antennát a gép. Eddig fel sem tűnt, hogy az hiányzik róla. Majd én is pótolom, csak megfelelő színűt kell találjak.
Krajczi76 2012.01.21 21:45:07
@Krajczi76: Valami ötlet, hogyan folytassam a buszt? A gyári ötletek nyomán én is 6 stud szélesnek gondoltam, hogy valahogyan elférjen a városban, de egész nagy a kereke, nagyobb lesz, mint a mentő, szóval...
Szélvédőm se lesz hozzá, ajtó meg pláne, csak ha kész városi szettet bontok széjjel.
Hát ez: A blogos levlistánkra lőtte fel ezt a képet Greg36. Elkeserítő. Elkeserítő, mert bár nagyon tetszik az új 4431-es mentőautó (kritikánk itt), megvásárlásának vágya szinte feloldhatatlan probléma elé állít. Ha valami, ez a jármű már kompromisszumokkal sem…..
Krajczi76 2012.01.18 21:46:13
@Haynau: Jajj, a cuki 4015-s! Nagyon szerettem anno, sajna én nem kaptam meg. De megvan ez, csak még darabokban: www.brickset.com/detail/?set=316-1 - no, ebbe nem férnek bele a minifigek. :D
Krajczi76 2012.01.18 21:47:48
@Haynau: Én szívesen játszanék velük a kádban, csak már nem férnek be mellém. :D :D :D :D
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
Vannak műfajok, mint a forma 1, amelyek nem hoznak lázba. Vannak legó témák, mint a Racers, amelyek nem fogják meg a fantáziámat. Vannak kereskedelmi trükkök, mint a linceszelt készletek, amelyeket fenntartással kezelek. És vannak márkák, mint a Ferrari, amelyek különféle okokból…..
Krajczi76 2012.01.07 21:16:55
blogbrickblog.blogspot.com/2008/08/lego-moc-iveco-eurotech-truck-with-skip.html - így is lehet Iveco-t építeni.
Tudom, nem ide tartozik, de muszáj leírjam, mert ma a kezembe akadt: www.brickset.com/detail/?Set=6660-1 - gyerekkoromban nagyon imádtam ezt a készletet.
Ha már azt mondták, szentháromság van, és rendőrségről meg vasútról esett már szó, akkor nem lehet kihagyni a tűzoltóságokat sem. Újabb sorozatunk első fejezete a Legoland, Town, illetve City tűzoltó állomások immáron négy évtizedesnél is hosszabb történetére tekint…..
Krajczi76 2012.01.07 20:56:47
@Krajczi76: Annyi bizonyítékot találtam, hogy megvan összerakási útmutatója. Kerestem a 4005-s hajóét, erre ebbe akadtam bele.
Erre emlékeztek? www.brickset.com/detail/?Set=6833-1 - ilyet is találtam.
A mai posztot orangyal007-nek ajánlom, aki meglepett új kollekciójának két darabjával. Ezúton is köszönet! Somytomy mintha egy kicsit lekésett volna a 675-ös Snack Bart újraépítő versenyünkről. Végülis már pont egy éve eredményt hirdettünk. Pedig ezzel jó esélye lett volna…..
Krajczi76 2012.01.06 21:36:38
www.brickset.com/detail/?Set=6654-1 - ez megvan. Mivé lett: www.brickset.com/detail/?Set=4433-1 :-)))
Ez utóbbi megvételével kacérkodok, de nem tudok dönteni, hogy ez vagy a mentőautó (mindkettő 5,2e Ft), vagy melyiket vegyem. Sajnos a vágyott 7641-st elvitték az orrom elől, addig gondolkoztam.
Ha nekem annak idején ilyenem lehetett volna! Talán ez iránti sóvárgásom tudatalatti emlékének köszönhetem, hogy bő egy évvel ezelőtt pont ezzel kezdtem újra a legózást. I. Alapadatok Neve: Tanker TruckSorszáma: 6695Témája: TownKiadás éve: 1984Kockaszám: 106Minifig: 1Ár:…..
Krajczi76 2012.01.01 15:08:03
Lássuk miből élünk jövőre! Bár egyre rondábbak a személyautók, azért ezek közül keveset utasítanék vissza: Ez az új rendőrségi vonal, hát ez valami elképesztően klassz. még az sem érdekel, hogy az autók (kivéve a bordó dzsipet, ami szuper) már-már undorítóak. És…..
Egyszer megmondtam, hogy ez a kamion számomra nem kamion. Hogy akkor mégis miért vettem meg... fogalmam sincs, de ha már megvan, játsszuk végig! Érdemes. I. Alapadatok Név: Mobile Police Unit ("Mozgó rendőr egység") Sorozatszám: 7288 Témakör: City Altéma: Police Kiadás éve: 2011…..
Krajczi76 2011.12.20 23:25:18
www.brickset.com/detail/?Set=6676-1 - ez a kamion elődje, szerintem. És nagyon királyak a régi terelőkordonjai, illetve ha még ez is beszáll az üldözésbe: www.brickset.com/detail/?Set=6450-1 - mennyivel látványosabb. Habár egy ilyen modern kamion nem száll be az üldözésbe, ez a kihelyezett parancsnokság. Tetszik amúgy. Vegyem? :) A debreceni tecsó nincs messze.
Kicsit megkésve bár, de folytatjuk a karácsonyi ajánlónkat. A poszt eredetileg nem száz százalékosan ide készült, de bízom benne, hogy így sem lesz teljesen érdektelen. Ma azoknak is szeretnénk villantani pár ajánlatot, akik egyáltalán nem legóznak (és nem is tervezték ezt a…..