Regisztráció Blogot indítok
Adatok
penumbra1984

4 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
3 hónap... lassan vége a nyugodt időszaknak, jövő héten CT, és imádkozás, hogy az OEP újabb 3 havi életet engedélyezzen... mert kizárólag rajta múlik... valakin, aki ott ül az íróasztal mögött és leleteket nézeget. Kizárólag a tényeket. Ha nőni kezd a daganat, nincs gyógyszer és nincs tovább - ha…..
Ha felkeltette az érdeklődését a fenti galérie, esetleg ez a poszt, vagy akár ez a hogyvolt, akkor tessék, itt a magyar szociótrash, a Pumpedék első két része, még csak tévé sem kell hozzá. Nem egészen egy óra a két rész, jó szórakozást hozzá!..
penumbra1984 2017.03.21 15:27:52
@shawshank: Azt csak te szeretnéd. :)
- Az ember szabad, de nem korlátok nélkül az, természeti, antropológiai és szociális meghatározottsága együtt jár szabad voltával - mondta Gábor, és elgondolkodva nézte a Villányi Pinot Noir maradékát a pohár mélyén. A vele szemben ülő Ágnes erre felsóhajtott:- Ezek szerint a legnagyobb kérdés az,…..
penumbra1984 2017.03.17 18:54:47
@sixx:
Te leszel a legjobban megsértődve, amikor helyén kezelnek. :)
Valóban nem kell nézni az ilyen műsorokat, és akkor érdektelenség hiányában majd megszűnnek, mert nem lehet eladni a reklámidőt velük az agyhalottaknak.
De én hiába nem nézem, meg más se nézi, ha a metróban a pofámba tolják óriásplakáton, ha te meg írsz róla ilyen negédes bejegyzést, amelyben nem akaródzik kimondani, hogy ez kultúrmocsok. Vizet teccik prédikálni, amikor arról van szó, hogy "helyén kell kezelni" meg "nem kell nézni". Akkor tegyük hozzá azt is, hogy írni se nagyon kéne róla ilyen langyosat vagy írjuk le, hogy kultúrmocsok, ha egyszer az. És akkor helyén van kezelve.
Úgy érzem eljött az ideje, hogy összehasonlítsam a lakástakarékpénztárakat a 2016.04.19-es hivatalos adatok alapján. Nagyon sokan szeretnétek ilyen terméket kötni, de nem tudjátok átlátni a rendszert. Elvakítanak a reklámok? Ma 10-ből 9 ember a Fundamentához köti a lakástakarékpénztárat, miközben…..
penumbra1984 2016.04.21 14:19:44
@vzsozso: nana, állami támogatás nem automatikus, ugyanis ha jól tudom meg kell felelned bizonyos vállalt szabályoknak, nevezetesen nem szabad megcsúsznod a havi megtakarítás befizetésével. Nem fizethetsz előre, vagy utólag nagyobb összeget, hanem mindig pontosan havonta. Ez ugyan nem tűnik olyan nagy problémának, de ha valamiért adott hónapban nem tudod befizetni a vállalásod, akkor bukod az állami támogatást is adott hónapra/periódusra(ezen keresztül a kamatot). A kondíciós listát meg ne is nézzük, mindenféle semmiség adminisztrációs módosításnál (pl havi megtakarítási vállalás módosítása) csak úgy röpködnek az ezresek költségként.
penumbra1984 2016.04.21 14:22:37
@ac07: az alacsony hozam nem lenne akkora hiba ebben a kamatkörnyezetben, de a kondíciós listájára nézz már rá pl a Fundamentánál, olyan arcpirító költségeket húznak le rólad ha valamit módosítani, változtatni kell, hogy elmegy a kedved az egész takarékpénztáras szarakodástól.
penumbra1984 2016.04.21 14:26:44
@vzsozso: értem mire gondolsz, de nem lehet elkerülni az összehasonlítást más megtakarítási lehetőséggel
Nézzük csak. A Magellán-Mokka-Tények hármasra (a Magellán most támad fel) a TV2-nek jelenleg egészen pontosan három férfi műsorvezetője van, Pachmann Péter, Váczi Gergő és Szebeni István. Volt több is, de azokat kirúgták vagy felmondtak (Dudás, Kárász, Kőrösi, Tvrtko, stb.), a helyükre érkező Gönczi…..
Egyre szürreálisabb fordulatokat vesz a Juhász Péter Bekussoltatása-hadművelet, a tegnapi napon éppen a tragikomikum volt soron. Kezdődött ugye minden azzal, hogy A Tények riportere, Kunfalvi Nóra igyekezett kicsit tendenciózusra vágott riportjában Juhászra rábizonyítani, hogy lopcsalhazudik -…..
Ha minden igaz, szarban van a Class FM Morning Show című műsora, illetve a műsor miatt a három műsorvezető, illetve a műsor és a műsorvezetők miatt a Class FM. Az NMHH ugyanis valamiért kinézte magának Simicska Lajos rádióját, pontosabban a Morning Show december 30-i és január 4-i adását, és…..
Tovább folytatva idegesítő alapbeállítások és funkciók elleni harcunkat Excelben, most vegyük górcső alá a negatív idő megjelenítésének problémáját, amely első látásra-hallásra nevetségesnek tűnik, de ha mondjuk egy munkaidő-nyilvántartó fájlt szeretnénk készíteni,…..
penumbra1984 2016.01.20 08:58:41
Én a 1904-es dátumrendszert kapcsoltam be, elegánsabb, nem kell TEXT függvénnyel bajlódni, ezenfelül ha szövegként kapod vissza a negatív számot, akkor hogyan számolsz vele tovább? Akkor a textet megint vissza számmá...
Ez a negatív idő nemkijelzése is csak a szokásos érthetlen "csakmert" megoldás az Excelben.
Valamiért Office alkalmazások tele vannak ilyen érthetetlenül buta, körülményesen áthidalható marhasággal, Word is képes az őrületbe kergetni az embert. Próbáltad már például kitörölni a végjegyzetek listája előtti kis vízszintes vonalat? Nem írom ide a megoldást, házi feladat megkeresni, abszurd. De utána is benne marad egy bekezdésjel és azt sehogysem fogod törölni. Vagy a végjegyzetek listáját próbáld úgy átmásolni egy külön dokumentumba, hogy a számozás megmaradjon. Nem fog menni, mindenhol visszaugrik 1-re. Miért? Csak!
Word űrlapok: ha olyan az űrlapod, hogy a kitöltő nem tölt ki minden mezőt mert mondjuk nem szükséges, akkor nyomtatásban is látszani fog a mezőben a halványszürke helyőrző szöveg, hogy "Írjon ide valamit" vagy valami hasonló. Keresed a kis jelölőnégyzetet mindenhol, hogy hátha van olyan, hogy "helykitöltő szöveg nyomtatásban látszik/nem látszik". Nincs ilyen. Miért? Csak!
Kettő megoldás van. Vagy nekiállsz valami VB scriptet/makrót hegeszteni, ami figyeli a mező tartalmát és valamit birizgál a kódban, hadd ne mondjam ez mekkora szenvedés. Vagy egyszerűen egy szóközt írsz az üresen hagyni kívánt mezőben, de ez meg mennyire csehszlovák módszer már?
Továbbá Excelben az egyéni számformátumok megadásánál nem található semmi referencia, hogy milyen szintaktika alkalmazható. Annyi, hogy módosíts egy meglévőt. De hogyan? És ha én egy olyat akarok létrehozni ami teljesen új? A súgó mélyen hallgat erről.
Mert van különbség az óó:pp formátumkód és a [óó]:pp formátumkód között!
Szeretjük az Office-t, de időnként megkínoznánk a programozóit. :)
Mármost pironkodva be kell ismernünk, hogy ezen a teszten a magyar nemzeti tudat elbukik. (Elnézést: elbuknak a homoszexuális felebarátaink.) A magyar nemzeti tudat a kollektívum önvédelmi hisztériájának terméke, egy kudarcos, sokat fenyegetett és sok sérelmet hordozó ország…..
penumbra1984 2015.12.12 13:32:19
Annyira fárasztó, hogy senki sem akarja szándékosan a fától észrevenni az erdőt és megreked a szavak szintjén és csakazért se akarja megérteni, hogy miről van szó.
NEM a magyarságtudat vagy identitás megléte vagy nemléte a probléma, hanem annak a MINŐSÉGE. Egyáltalán próbáljunk meg már elrugaszkodni ezektől a bevett gondolati sémáktól, amelyeket Orbánék is sulykolnak. Egyszerűen rossz minőségű "magyarkodást" meg "nemzeti öntudatot" terjesztenek. Tehát amikor kritikával illetik ezt, akkor pontosan kell fogalmazni, mert a "népnemzeti" taplók rögtön úgy állítják be, hogy a kritika az támadása és elutasítása a "nemzeti öntudatnak". Pontosan ki kell fejezni, hogy ez a kritika NEM a tiszta értelemben vett nemzeti öntudat és magyarság elutasítása, HANEM az önmagukat "népnemzetinek" meg "keresztény-konzervatív"-nak definiáló politikusréteg fenti fogalmakat kisajátító, eltorzító, bemocskoló retorikája, szellemi szennyezésének elutasítása, kritikája. Azért tettem idézőjelbe a népnemzeti és keresztény-konzervatív jelzőket, mert nem ezekkel az irányzatokkal vagy politikai felfogással van a baj, hanem azokkal akik ezeket a jelzőket aggatják magukra és ezeket a jelzőket is bemocskolják.
Tehát még egyszer, nagyon pontosan és szabatosan kell fogalmazni és folyamatosan helyretenni a fogalmakat és jelzőket a vita során, mert a mostani politikai diskurzusban előszeretettel lehet félrevinni a vitát ilyen módon.
Sok ember ma már nem javíttat, nem javít, kidobja a régit, és vesz egy új kenyérsütőt. Nincs is evvel semmi baj, a de sok ember ragaszkodik a régihez, megszokta a régi kenyeret, tudja a programozást, kikísérletezte már a saját gépén, hogy a legfinomabb a kenyér. Az újnál mindez…..
penumbra1984 2015.11.17 20:10:50
Érdemes ezt is ellenőrizni, mert sokszor elhajtják az embert az alkatrész szaküzletből, mondván, hogy nincs az a típushoz már alkatrész, közben van, csak nem tudják, hogy mi mivel csereszabatos.
breadmakerbelts.info/
Az ékszíjak számozása: pl.: 80S3M537; 80: ez a szélesség (8mm), 3: 3 mm a bordák távolsága, 537: ennyi mm a szíj hossza.
Ezt le lehet mérni egy darab cérnával segítségével, ha szétszakadt a korábbi.
Ha tudjuk a nekünk kellő ékszíj számkombinációját, könnyebb beszerezni, mint típus alapján, mert a hazai kereskedők lusták adatbázist építeni a csereszabatos alkatrészekből, netán utánanézni ezeknek a dolgoknak, kényelmesebb elhajtani az ügyfelet, vegyen másik gépet.
2015 szeptember 8-án egy magyar online tévé egyik operatőre Röszkén dolgozott, éppen a menekülteket filmezte. A rendőrök közül kitörő menekültek közül az esetről készült videófelvételek tanúsága szerint először egy kislányt, majd egy gyermekével a karjában menekülő…..
penumbra1984 2015.09.30 16:13:45
@hopptarisznyarák: Tehát akkor mégiscsak felrúgott valakit? Már nem tudom követni. Gyereket gáz felrúgni, felnőttet nem? Egyre bonyolultabbak itt a játékszabályok...
penumbra1984 2015.09.30 17:04:48
@nniicckk: Kezdeményezem ennek a szent szűznek a szentté avatását a pápánál...

Ha jól látom kettő felvétel vagyis eset van amiről van felvétel, az egyiknél amikor a rendőr szorítja a kabátjánál és abból szabadul a karján a gyerekkel az ember. Ott lehet vitatni, hogy valóban LP gáncsolta-e el és nem egyszerűen a lendület vagy más miatt esett el a gyerekkel az ember. Ott találni olyan videókat, amelyek szerint méterre van LP az embertől ergó nem gáncsolhatta el, mindenesetre érdekesen áll a lába a nőnek, úgy is tűnik, mintha gáncsolni akarta volna, de nem sikerült neki, találni olyan lassított, magyarázó videót, amelyen a szándékot elismeri a videó készítője, mármint az a véleménye, hogy LP szándéka megvolt ott, hogy gáncsoljon, csak nem sikerült.
A menekülő kislányba egyértelműen belerúg, azon nincs mit magyarázni.
Tehát ott tartunk, hogy van egy esetünk amikor egyértelműen rúgott, meg van egy esetünk, amikor úgy tűnik, a szándék volt csak, de nem sikerült, de engedjük meg, hogy csak tényleg szerencsétlen a felvétel szöge és valóban ott nem történt ilyesmi és abban ártatlan.

Tehát abba a lányba belerúgott, a gyerekes apát nem gáncsolta el, abban ártatlan.

Akkor mégse ártatlan szent szűz...
Arról lehet vitatkozni, hogy ezért a tettéért mi a megfelelő mértékű társadalmi, satöbbi retorzió, de ne csinálunk belőle mártírt már meg ne is üldözzük ki a világból. Az egészet meg ráhúzni a szokásos jobb és baloldali kaptafára meg már végtelenül unalmas.
Vasárnap indul a Sztárban sztár újabb évada, és ugyan örülünk annak, hogy az elmúlt két év legjobb hazai showműsora visszatér a képernyőre, de azt rettenetesen sajnáljuk, hogy Hajós András már nem lesz ott a zsűriben, mert pompásan elszórakoztatott minket a kis történeteivel…..
A billentyűkombinációk mindig, mindenhol igen hasznosak tudnak lenni egy Office-felhasználó számára és bár itt alapvetően Excel esetén merül fel ezek gyakorlati haszna, a WORD felhasználóinak többsége (és köztük én is) gyakran elmerülök régi tanórákról berögzült…..
penumbra1984 2015.09.25 19:10:37
@Gukker: Ó igen, ezt nekem is kellett, intenzív guglírozás után oldódott meg, letettem a hajam tőle. Ezt egy kissé hülyén programozták le Redmondban. :) Ha valaki még azt is elárulja, hogyan lehet törölhetetlen bekezdésjeleket törölni, illetve hogyan alakulnak azok ki egy dokumentumban (pl. ilyen végjegyzetelválasztó vonalak törlése után), akkor nagyon boldog leszek.
Razzia! A szó, ami a hatvanas-hetvenes években még komoly ijedtséget okozott sokaknak például egy éjszakai szórakozóhelyen, vagy egy vonaton. Ezekben az akciókban a rendőrség nemcsak a lakcímet ellenőrizte a személyi igazolványokban, hanem a munkahely meglétét (akinek jó ideig nem volt arra könnyen…..
A Microsoft Outlook pontosan az a modul az Office-csomagban, amelyben olyan túl sok igazán elgondolkodtató rejtély és titok nem rejtőzik, a főbb beállításokon elég gyorsan végig lehet futni, ezért főként csak a hatékony használat az, amiben javulni lehet - hogy kerüljük el, hogy…..
Bár mind a színészek, mind a Trónok harca sorozat készítői megerősítették, hogy Havas Jon  karaktere meghal, és nem lesz tovább a sorozatban, most mégis ennek az ellenkezője tűnik igaznak. A Jon Snowt alakító Kit Harington egy interjúban kotyogta el magát, lehet hogy akarata…..
Az a jó a márkázott tartalomban, hogy nem kell kínlódni a termékelhelyezéssel, a bújtatott reklámmal, a béna, a kamerába a lehető legváratlanabb pillanatokban belógatott szponzortermékekkel, mert az első perctől fogva világos, hogy mivel állunk szemben. Ilyen műsorból kismillió…..
Novák Előd 2011-ben még az óbudai Csúcs-hegyen koszorúzott a „becsület napján“, idén azonban már sem ő, sem a Jobbik nem vállalta be a megemlékezést. (Pedig az index által közzétett fenti fotón látszik, hogy az eredeti meghívón Novák még felszólalóként szerepelt.) Így a február 6-ai…..
penumbra1984 2015.07.16 11:13:33
@Faszerkezet: lehet, hogy nem vagyok teljesen tájékozott a jobboldal meg annak underground ágai és a demokratikus rendszer viszonyáról, de azért álljunk már meg.
Ne nevezzük azt "politikai beállítottságnak" ha arról beszél valaki, hogy kegyeskedik nem megverni valakit, akit amúgy megverhetne, mert nem tetszik neki annak életformája.
Ne állítsuk be lehetőleg "politikai üldözöttnek" se, mert ilyen nézetekkel amiket itt kifejt, attól minden jóérzésű ember gyomra felfordul. Többek között, hogy kegyeskedik nem verekedni.
A fene se üldözi őt, maximum senki se kíván szóbaállni vele, mert szalonképtelen ami a fejében van világnézetileg.
És abban sem vagyok biztos, hogy ha nem vennék fel a rendőrséghez vagy más hasonló fegyveres erőhöz, urambocsá tűzoltónak, az azért lenne mert "politikailag nemkívánatos" hanem mert a pszichológiai teszten kibukna, hogy van egy kis személyiségzavar ami alkalmatlanná tenné, ellenben kiválóan alkalmas önjelölt betyárnak.
penumbra1984 2015.07.16 13:52:49
@Faszerkezet: na akkor továbbra is, mert látom kezdünk elbeszélni egymás mellett.

Továbbra se becézzük politikai beállítottságnak azt, ha erőszakkal kívánja érvényesíteni az akaratát, ehhez félkatonai szervezetet alapít és bejelenti, hogy kegyeskedik nem megverni valakit, pedig megtehetné. Attól mert egyesek szerint ez belefér a politikai eszköztárba, nekem továbbra sem, és szeretnék olyan világban élni, ahol a többségnek se fér ez bele a világnézetébe. Továbbá most ne hozzuk elő ide a világpolitikát meg a nagyhatalmak viselkedését, bűneit, nem az a vita tárgya. Pont.

Az én gyomrom speciel felfordult tőle, de lehet én vagyok túl érzékeny.

Azt se állítom, hogy a rendvédelmi szerveknél nem válogatnak politikai nézet alapján, mert ott se feddhetetlen emberek ülnek. De azért nem szívesen látnék a kezében fegyvert.
penumbra1984 2015.07.16 15:00:18
@Faszerkezet: lehet így nevezni, de attól az még az marad ami. Szerintem fontos világosan kategorizálni ebben az esetben és nevén nevezni. A világpolitikát se haluztam be, tudom, hogy nem említetted, csak megelőzendő írtam, nehogy átcsússzunk abba, hogy debezzeg a demokrata Amerika lebombázhat ezt meg azt. :)
Belsőség Heti merítés 2014.10.19 09:01:19
Teljesen jó, aki szidja valami széthajtott romot fogott ki... Elöljáróban annyit, hogy imádtam mikor megvettem és még ma is akárhányszor ránézek csak mosolyogni tudok, annyira gyönyörű és jó autó. Hűséges, megbízható társ Amikor eladtam, olyan érzésem volt, mintha…..