Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trojka

2 bejegyzést írt és 961 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eger környéke tele van természetvédelmi területtel és itt persze elsősorban a Bükki Nemzeti Park ugrik be. Talán ezért is van az, hogy a védett kerecsendi Berek-erdő nem közismert.   Mégis figyelemre méltó ez a tatárjuharos lösztölgyes és az erdő megismerésében segíthet…..
trojka 2013.07.04 19:20:03
Miért is vagyunk mi? A kerecsendi Berek erdőt nem kell senkinek bemutatni. A 106 hektáros Természetvédelmi Terület fokozottan védett, mivel ez egy tatárjuharos lösztölgyes, ahol a tatárjuhar fává nő. Immár három éve alakult meg a Polgári Természetvédelmi Őrszolgálat, melynek kebelén belül 17 fő tett érvényes vizsgát a természet védelmének érdekében. Sajnos, ebből mára már talán ha négy fő egzisztál, teljesen ellenőrizetlenül és ötletszerűen. A Bükki Nemzeti Park, ezen belül a Hevesi Füves Puszták vezetése egyáltalán nem díjazza, hogy néhányan szeretnénk megőrizni a terület őskultúráját, vagy bármi olyant, ami a háborítatlan múlt emléklét idézi fel. a "közhasznú" munkacsoport eredménye: a cserjeszint szinte teljes kiirtása - az énekes madarak fészkelési lehetőségeinek megszüntetése, a négylábu vadállomány kiiktatása- a fekete gólyák elvándorlása, a fokozott zavarás következtében-a hollók elvándorlása- az alig megkapaszkodó páfrány teljes elpusztítása a terület ismeretének hiányában. Még nincs is kijelölt tanösvény, de már hetente két-három kiránduló csoport (gyerekek) vonulása olyan helyeken, melyek egész évben háborítatlannak kéne lenniük. A Polgári Őrszolgálat vezetőjével fél éve nem történt egyeztetés, munkánkat a jogszabályok internetről történő letöltésével végezzük. Az erdőben alkalmazott közhasznú munkások szóba sem állnak velünk, amikor felhívjuk a figyelmüket, hogy az eldobált üres üdítős flakonok természetkárosítóak. Mindezek után, feltesszük a kérdést: van-e értelme a munkánknak? Telente több mázsa eledelt hordunk ki a madaraknak, figyeljük életüket, mozgásukat...a "Kerecsendi Berekerdő" honlapján bárki végigkísérheti a munkánkat, s az erdő életét. Örülnénk, ha valaki (valakik) megismernék természetvédő munkánkat és segítenének ebben minket! (Ne anyagiakra gondoljanak!) Trojka
Vastagbőr Táncos párválasztó 2013.04.12 18:15:00
Forever 1985! Megjöttek a részletek az állami párkereső programról."No komment" az egész, a szavakat sem találom ..."Táncos szórakozásra, találkozásra, beszélgetésre is lehetőséget kínáló közösségi, civil ötleten alapuló program indul az Emberi Erőforrások Minisztériuma…..
 A 163 éve lezajlott ”kápolnai csata" névvel jelzett ütközetsorozat volt a szabadságharc második jelentősebb sorsfordító hadi eseménye, nem is elsősorban a taktikai, inkább a vezérkari hatásait tekintve. Az alábbi bevezető részben  betekintést nyerhetünk…..
Sajnos nem volt annyi vér Zsiga Marci pucájában, hogy azzal védekezzen, hogy ő úgy hallotta, hogy azt kérdezik tőle, hogy meg lehet-e élni napi 47 ezer forintból, és csak erősen számolt fejben, hogy 31 x 47 ezer az mennyi is egészen pontosan ... ehelyett inkább úgy gondolta, hogy…..
trojka 2012.02.18 07:30:54
@abschattung: Ember! ne ijesztgess, gyenge a szívem!
trojka 2012.02.18 14:31:12
@kifordított nagyanyó: Kezdem megszeretni ezt a Marci gyereket! Egyre jobban hasonlít a magyar népmesék hősére! (A legkisebb fiú, aki a legjobban jár a végén!)
Tegnap megérkezett az éhségmenet a Kossuth térre. A múlt héten indult menet 200 kilométert gyalogolt a hóban-fagyban, Miskolcról Budapestre. A "Munkát, kenyeret" transzparens elég egyértelmű, Borsod megyében se munka, se kenyér ...a Rózsadombon lakó kormánytagok, képviselők meg…..
Vastagbőr Negyvenháromezer 2011.08.29 10:01:00
A soha-nem-látott-méretű-szuperszenzációs közmunkaprogram egyik utolsó kérdőjelét egyenesítették ki a múlt héten, amikor végre sikerült kikalkulálni, hogy mi lesz a közmunka fizetsége. A teljes munkaidős közfoglalkoztatottak kötelező legkisebb bére a szakképesítést és…..
Hamarosan ismét megnézhetjük az országgyűlési képviselők aktuális vagyonnyilatkozatát, ami ugye abszolút vicckategória, azt hazudnak írnak bele, amit csak szeretnének, retorzió nincs. Gondoljunk csak Simor esetére, Veres 1984-es utánfutójára, Hagyó Trabantjára, Gyenesei…..
trojka 2012.02.13 12:21:08
trojka 2012.02.14 11:32:37
@Horizont: Köszi, már értem. Lencse és kaviár...
Lement tegnap az első nap a három napos közös frakcióülésről Egerben. Doktor Schmitt Pali még nem került szóba, de az első napra is jutott legalább három remek mondat Orbán Viktortól. 1. Támogatottság"Az átalakítások mérlegét a miniszterelnök összességében annak ellenére…..
Vastagbőr Fantázia 2012.02.02 11:50:00
Engedjétek meg, hogy szokásomtól eltérően most egy személyes történetet mondjak el.Még 2010-ben, egy szép nyári nap fülledt estéjén történt, hogy életem párja reménykedő tekintettel megkérdezte tőlem, hogy: "Te is....?", én pedig szemérmes, ám leplezetlen örömmel…..
Vastagbőr Kötelezettség 2012.01.19 12:01:00
Navracsicsnak nem csalt a szimata, Barroso bejelentette, hogy az Európai Bizottság három kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen: jegybanktörvény, bírák nyugdíjazása, adatvédelmi hatóság függetlensége.Definíció:"A kötelességszegés azt jelenti, hogy…..
trojka 2012.01.20 13:27:52
@Aullah: Na és! Ha deutschtomika egy hónap alatt leállamvizsgázhatott, mert ugye, a kormányban prolira, köztisztségviselőre, közalkalmazottra nem volt szükség, (csak hímringyókra) akkor most mi a gond. Ha állandóan azt figyelnénk, ki kitől lopott, a fele doktori címet vissza lehetne vonni. Most miért pont ennek a szerencsétlennek kell elvinni az összes hülye helyett a balhét! (Eddig jó volt, narancsosok).
trojka 2012.01.20 16:20:40
@dr. Hörömpő Töhötöm: Nyugi! Majd ők is kapnak új rendszámot, és még az egér "lukában" is megtalálja őket a "Viktor kommandó"!
trojka 2012.01.20 19:27:02
@dr. Hörömpő Töhötöm: Én arra értettem, hogy "ha egyáltalán megtalálják őket". Ne félj, ezek mindenkit meg fognak találni itt és ott, aki nem úgy menetel, ahogyan ők akarják. Nos, én erre gondoltam, meg arra, hogy nem volt elég lenyúlni a magán nyugdíjpénztárak megtakarításait (rablóbanda), hanem, még nyíltan be is ismerik, hogy a rendszámtáblák lecserélésével akarnak újabb milliárdokhoz hozzájutni. (kell a furikázásra). Legközelebb, csippet ültetnek belénk, de még ezt is velünk fogják majd megfizetteni. Na, erről ennyit így éjszakára.
Schmitt Pál köztársasági elnök a plágiumbotrány kirobbanása óta eltelt 168 óra alatt a következő védekezést dolgozta ki és tárta az ország elé ma reggel a Kossuth Rádióban (link, 07:34-től): 1. "Aki valaha is írt doktori disszertációt, tudja, hogy minden ilyen…..
trojka 2012.01.19 18:53:04
@Viktus: A két piszok. Nem szégyelltek egy magyartól lopni!
Percek óta röhögök, ha Kafka itt élne, biztos ő is jól szórakozna, aztán persze megírná valami elborult novella formájában, amiből később Tim Burton egy még szürreálisabb filmet forgatna, természetesen Johnny Depp-el a főszerepben .."Szerzői jogok védelmére hivatkozva…..
Nehogy lemondjon, tisztelt Schmitt Pál! Ezekben a vészterhes időkben tényleg csak Ön gondoskodik a Nemzet legmagasabb szintű szórakoztatásáról! Másfél év is elegendő volt Önnek, hogy bátran le merjük írni, hogy Torgyán doktor óta nem volt ilyen szórakoztató figura a magyar…..
Miközben kiderült, hogy Schmitt disszertációját bíráló két tanár is tagja volt a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) Tanácsának, melynek 1990-től Schmitt volt az elnöke, és nagy megtiszteltetésnek érezték, hogy egy kétszeres olimpia bajnok dolgozatát bírálhatták el, az atv…..
Nem tudom van-e még olyan állam, ami átkúrja a palánkon, és a másik oldalon még le is szopatja a saját választópolgárainak 35%-át. Képzeljük el, hogy az USA-ban Obama megszívatna 70 millió amerikait a megválasztása után ... Csendes kis hír volt tegnap, és is majdnem…..
Polgárjogot nyert Magyarországon a két- és négykerekű természetpusztítás. Qaudozás, terepmotorozás természetvédelmi területeken, pihenőerdőkben, réteken és lényegében bárhol, ahol bárkinek kedve szottyan. Illegális, offroad összejövetelek országszerte, spontán gyorsulási…..
trojka 2011.11.24 22:30:31
Tisztelt kommentezők!
szeretném előre bocsájtani, hogy én egy polgári természetőr csoport vezetője vagyok, a Hevesi füves Puszták tájvédelmi Körzetben, konkrétan a kerecsendi Berek erdő területén. jó lenne, ha a vádaskodások helyett konkrétumokat sorolnánk fel. Sajnos, nálunk is megjelentek a terepmotorosok, akik éppen egy alig megtelepedet mókuskolónia mellett lévő erdei úton döngetik motorjaikat. Nagyon örültünk, amikor felfedeztük ezt a mókus populációt, eddig még nem találkoztunk velük. Én úgy gondolom, ha ezekkel a motorosokkal meg tudnánk értetni, mit is jelent ebben a 106 hektáros erdőben, távol bármely nagyobb kiterjedésű erdőtől (Mátra, Bükk), ez a szenzációs felfedezés, talán még kompromisszumot is tudnánk kötni velük - sőt, meg is tudnánk nyerni Őket ügyünknek. Azt hiszem, ebben a támadó életben együtt kéne dolgoznunk egymással, és nem rögtön egymás torkának ugrani. Meg kéne adni Istennek, ami Istené, s a császárnak, ami a császáré. Nem lehet. hogy nincs megodás a problémákra. Egyet viszont el kell fogadni: vannak törvények, melyeket be kell tartani, s nekünk ezeket be is kell tartatni. Ideig-óráig lehet ellene kapálózni, de ha komolyra fordul a dolog, és megül a törvénysértés, csak a törvénysértők húzzák a rövidebbet. Természetesen, lehet kapálózni, szétverni a természevédők autóit, de ez csak súlyosbít a helyzeten. Ismétlem: békés egymásmellett élés, kompromisszum.
egy polgári természetőr
Ajtódísszel több kisbabát:"troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2011.07.12. 23:01:49Annak vagyunk éppen a tanúi, ahogyan a talajt vesztett ballib megmondóemberek a legszentebb dolognál is szentebbet, a gyermekvállalást veszik össztűz…..
trojka 2011.07.16 15:55:18
@fokabacsi: Bocsáss meg, de Te elhitted azt a sok hulye dumát, ami szerint ezek az okos vezetöink segítenek az ily modon bajba jutottakon? Majd igy lesz, meg ugy lesz, kötelezik a bankokat, van megoldás, fel a fejjel gyerekek! Amikor meglátom az a hulye Vágot, amikor azt dumálja, hogy van élet akkor is, ha elveszitetted az állásodat, és svájci franban van az adosságod, hát legszivesebben meggyujtanám a szakállát. Jol ki van ez fundálva, hála Kosának és Lázárnak. Az eladosodott embert a legkönnyebb zsarolni. A bankok meg, hiszen csak a gyagyás nem látja, egyezkednek egy kicsit, engednek, de-vajon mi lenne ezzel az elb...ott országgal, ha egyszeruen hátat fordítanának nekunk? Hogy tönkre mennének? Az is flugos, aki elhiszi! "Hollo a hollonak..."
Vastagbőr Az igazi országimázs 2011.07.15 12:02:00
A nyár legviccesebb bulvársztorija idáig kétségkívül a dubajozás. A három közvetítő lekapcsolása után még csak egy 119 nevet tartalmazó portfólióról szóltak a hírek, de a Bors információi szerint már ezernél (!) jár az érintett lányok száma. Ezer dubajozó magyar…..
Bodoky Tamás újságíró, a Magyar Narancs és az Index volt szerkesztő-újságírója, jelenleg az  Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központ főszerkesztője. A 2006-os rendőri túlkapásokról szóló cikksorozata elnyerte a Gőbölyös Soma-díjat. Az MVM-től offshore…..
Néha szükséges közszolgálati szerepet is ellátnunk, tessék: "A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó Hungarofest Nonprofit Kft. a megyei és fővárosi kormányhivatalokkal közösen, a megyék közti együttműködés jegyében, a Kormányablakok…..
Dr. Kopp Mária ismert szociológus 2009.nyarán hozta létre a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat, mely a Három Királyfi Intézet Nonprofit Kft.-ből, a Népesedési Kerekasztalból, és a Sajtókerekasztalból áll. A Mozgalom célja, "hogy megszülessenek a tervezett gyermekek…..
trojka 2011.07.16 07:20:10
Menjenek a fenébe az ajtodiszukkel, meg az egész hulyeséggel, amit csinálnak. Lányom lassan 15 éve tanít, netto havi 80 ezerért. Férje szintén ennyit keres (Istenkém, nem a bankszakmában dolgozik és nem is politikus). Iker gyemekeik szulettek, sajnos,korábban mint kellett volna, Debrecenbe vitték öket. Egy héten kétszer látogatunk, minden egyes alkalommal 6 ezer ft a tankolás, ezt kell vinni, azt kell vinni, no meg ugye, az a fránya paraszolvencia...Én nyugdíjas vagyok, feleségem "jol fizetett" pedagogus. Ha majd hazaengedik öket, már elöre félunk, ki fog lányomnak segíteni, mivel férje dolgozik, anyosa dolgozik, feleségem dolgozik. Minden esély megvan rá, hogy a nök még dolgozhatnak egy pár évig, tehát a gyerekek már iskoláskoruak lesznek, mikorra a nagymamák egyáltalán be tudnak segíteni a nevelésbe, gondoskodásba. Csak azt felejtették el "zászlos" uraimék, hogy anno a nök elmehettek55 éves korukban nyugdíjba, jol megérdemelt pihenésre, s igen sokat tudtak segíteni az unokák körul. Most, majd 65 évesen,megtörve, kifacsarva, betegen ugyan mit tudnak tenni? Másik: csak ugy megkérdezem, a mai fiatalokra mit akarnak még ráeöszakolni, erejukön felul? Vállaljanak gyereket "négy kerék, négy gyerek...", elötakarékosodjanak a nyugdíjukra, amit esetleg állam bácsi egy ocska trukkel egyszeruen elvehet töluk, dolgozzanak míg meg nem halnak, egy életen át tanuljanak (de minek?), és tapsoljanak Viktor urék minden hulyeségéhez. Egyébként, nem kell besz...ni, szuletik itt elég dádé, nem fog a nyakukon maradni sem az ajtodísz, sem a zászlo, sem a mittudom én micsoda!
Múlt kedden vezető hír volt, hogy "Hurrá, mégsem 3 hónapig jár majd csak a munkanélküli segély álláskeresési járadék".Azért örült ennek annyira mindenki, mert a március elején bemutatott Széll Kálmán-terv, és az arra épülő, Brüsszelnek leadott…..