Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hellehild Carcosa

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Utánam soha többé nem fogsz más nőre vágyni…” A Carcosák szláv ága emberemlékezet óta a női természetben szunnyadó páros őserők letéteményese: a buja, életadó termékenységé és a szeszélyesen pusztító entrópiáé. Hogy kiben melyik nyilvánul meg a…..
Hellehild Carcosa 2011.12.13 05:26:14
@Vorvara Carcosa: Egy kis politikai lecke, Vorvi: Robert d'Eu az ellenségünk. Ha felajánljuk neki a kezemet, csúnyán sarokba lesz szorítva. Igent nem mondhat, mert tisztában van vele, hogy ha beenged engem a várkastélyába, már készítheti is magának a szemfedőt. Nemet sem mondhat, mert azzal halálosan megsértené a családunkat, és hidd el, ő tudja, hogyan működnek Rigorel bá átkai. Ráadásul egyetlen húzással kreáltunk neki egy csomó ellenséget: az összes kérőmet, akik folyton patvarkodnak egymással, de mindig összefognak az ellen, aki nyerésre áll. Kíváncsi vagyok, hogy fog ebből a csávából a derék gróf kikeveredni.

-HH
Hellehild Carcosa 2011.12.14 00:05:49
@Orkogo: "A grófnak kell valami okot találnia, amiért nem fogadhatja el a hölgy kezét. Például, hogy már eljegyzett egy másik nemes kisasszonyt..."

Ehhez ugye két fél kellene, és az én kezemet már nyilvánosan felkínálták neki. Szeretném én látni azt a frank nemeskisasszonyt, aki ezek után konkurálni merne velem...

(Na jó, Beatriz DiVega már csak dafkéból is megtenné, de ő özvegy, és még nem telt le a gyászév, mióta kinyírtuk a legutóbbi férjét, a volt pénzügyminisztert.)

-HH
Megjegyzés: Új rovatunkban Pierre de la Croix válogatott értekezéseit fogjuk közölni a fantasztikus természetrajz köréből. Első cikke mindjárt egy hamisítatlan szörnyeteggel ismertet meg minket… Chelyderpeton robustus, avagy közönségesen békakirály A rusz mocsarak és…..
Hellehild Carcosa 2011.11.23 13:27:18
@Nibela: El nem égő békafi, az körülbelül Argus kuzin a levantei ágról. A Mélység Dalnoka. Bár ő nem immúnis a tűzre, csak simán eloltja. Pár régi kalandban kapóra jött volna, ha veszi a fáradságot, és elővonszolja a seggét a föld alatti kristálygrottójából. William kuzinnak ugyanis a leghatékonyabb módszere a tűzoltásra az a varázslat, amivel jégkockát szokott idézni a pezsgőjébe.

-HH
Hellehild Carcosa 2011.11.23 19:28:54
OFF

@Niccolo Carcosa: "Kíváncsian várom, hogy te mit hozol ki a saami faunából..."

A faunából nem sokat, a rénszarvasoktól eltekintve. Ez nem bestis poszt lesz, az emberekről szól, olyasmi, mint a Borié. Most válogatom hozzá a plusz zenéket, nyakig ülök Fejdben, Helben, Shamanban, Korpiklaaniban, Skyforgerben, hasonlókban.

@Nibela: Grats Favtnához, kőkemény a csaj! :D

-HH
Megjegyzés: Újabb külsős közreműködőt köszöntünk a blogunkon Pierre de la Croix személyében, aki fölöttébb fantáziadúsan ötvözi természetrajzi és kultúrtörténeti ismereteit, hogy tovább gazdagítsa a Carcosák világát. Hálásak vagyunk a hozzájárulásáért, és…..
Hellehild Carcosa 2011.11.10 15:17:42
@Piere de La Croix: Ja, nézd meg, a Vén Medve is mire ment a nagy virtuskodásával:

carcosa.blog.hu/2011/06/08/a_csalad_baratai_felkarmu_gordoj_a_ven_medve

carcosa.blog.hu/2011/06/11/a_csalad_ellensegei_arkona_a_voros_menyet

Szóval attól tartok, kemény dió ez, nem a jugriai öregsámánok fogják feltörni nekünk. Bár ágyútölteléknek azért jók lesznek: hadd hulljon a férgese!

-HH
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
Hellehild Carcosa 2011.04.02 11:29:17
@Emmanuel Carcosa: Megérkeztünk a kastélyba Auraluna nénivel és Liliarral. Alban helvét gyalogezrede tábort vert a falak alatt, jó messze Emmanuel normandiai csapataitól, nehogy zűr támadjon közöttük. (Sajna az én fanatikus hugenottáim nem csípik az ő fanatikus pápistáit, és viszont.) Én a magam részéről épp csak benéztem, már rohanok is tovább: Roland tábornokkal van találkozóm.

Emmanuel: Nagyon köszönöm az ajánlatodat. Ha tudnád, mennyire torkig vagyok már az udvar beképzelt bájgúnáraival, ahogy fintorognak rajtam és levegőnek néznek, ha komoly ügyekről akarok tárgyalni velük! Irtózatosan elegem van már belőle, hogy mindent a kérőimen keresztül kell intéznem, mert engem valamiféle alsóbbrendű lénynek néznek. Legszívesebben lenyisszantanám a töküket; néha, ha nagyon kiborítanak, meg is teszem, persze álarcosan. Ketten együtt – egy nő és egy zsidó – talán kiteszünk egy teljes értékű személyt ezeknek az üresfejű, beképzelt, pöffeszkedő, cicomás barmoknak a szemében.

–HH
Hellehild Carcosa 2011.04.28 11:41:39
@Ardashir Carcosa: "Tudja meg hát mindenki, hogy cserébe sújtó mennykőcsapás vagyok az ő kezében, bárki ellenében, aki fenyegetni merné."

Megtudhatnám, mire föl ez a nagy harciasság, Ardashir kuzin? Itt senki egy árva rossz szót nem mondott a fogadott atyádról, nemhogy fenyegette volna. Sőt, az igazat megvallva, inkább a te üzeneted értelmezhető fenyegetésnek.

-HH
Az Ars Magica első, harmadik és ötödik kiadásaMegjegyzés: Ez a cikk eredetileg a Talizmán fanzinban jelent meg 1996 májusában, vagyis tizenöt éve. Az akkori aktualitások fölött rég eljárt az idő, ezért itt-ott átszerkesztettük, a téma azonban ma éppúgy számot tarthat a…..
Hellehild Carcosa 2011.10.13 08:24:48
@Piere de La Croix: Vettük a küldeményeidet és kérdéseidet, az előbbieket nagyon köszönjük, az utóbbiakra Williamen keresztül megy a válasz, János pap országáról meg a meroéi fekete királynőkről.

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: "Ajánlott irodalom" fogalma megvan? Senki nem írt olyat, hogy ezek a történelmi könyvek _kötelezőek_ lennének az Ars Magicához, vagy hogy nélkülük ne lehetne "helyesen" játszani.

@Thirlen: Ha nem nagy fáradság, a South of the Sun jó volna a kincstárba, mert a mi világunkban nagyjából az alapján csináltuk meg Afrikát. Ha lesz szekunder karakterem, ő is kábé arról a vidékről fog származni.

-HH
Hellehild Carcosa 2011.10.13 08:37:09
@Niccolo Carcosa: "...de tényleg vannak benne gyengébb darabok, mint például az Eternal Rome..."

Pedig abból vannak Emmanuel legcsúnyább mágiái, például az a durva átok, amit csak a halál pillanatában lehet kimondani. Általában tehát egylövetű megoldás, de nem nála, ő úgy szórhatja, mint a gumicukrot... :)

-HH
Megjegyzés: A kampánykrónikánk legutóbbi installációja olyan régen volt már, hogy érdemes véljük emlékeztetni rá az olvasót: itt találja. Elnézést kérünk a hosszú kihagyásért; reméljük azonban, hogy családunk történetének újabb fejezete nem fog csalódást okozni.…..
Hellehild Carcosa 2011.10.12 18:44:48
@Piere de La Croix: Nem sértettél meg senkit. :) Azóta megkerestem ezt a Seranthur nevű nímandot is, hogy bemutassam a hajtűimnek. Mit mondjak, nem volt nagy kihívás.

-HH
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
Hellehild Carcosa 2011.08.14 18:03:03
@elGabor: "Erről a témáról az Imazine fanzin #37-es számában jelent meg egy nagyon jó cikk Paul Mason tollából "Brilliance and dross in RPG artwork" címen. Sajnos online már nem elérhető, és a szerző megkeresésére irányuló kísérleteim teljes kudarcot vallottak (ami nagy kár, mert engedélyt akartam tőle kérni két esszéje magyarra fordítására - a másik a "No limits" a #32-ből). De, amennyire tudom, a Carcosa-kampány néhány szereplőjének megvannak, és előbb-utóbb eljuthatnak a Kincstárba. .)"

No igen. Az ügy érdekében mozgósítani kéne egy Hellehild-William-Thirlen láncolatot. Fiúk, merre vagytok?

-HH
Hellehild Carcosa 2011.08.19 17:24:34
Hellehild Carcosa 2011.08.23 21:29:44
@Thirlen: Igyekszem, igyekszem... A baj az, hogy a szerepjátékról én csak pofázni szoktam, írni nem annyira. De hát ahogy a mondás tartja, minden kezdet nehéz...

-HH
A nevem Rigorel Carcosa. Átokmesternek is hívnak, nem ok nélkül. De most nem magamról akarok beszélni, hanem a családomról.    Az emberiség birkanyáj. Vakon és céltalanul tolong a történelemben, amerre az ösztönei csábítják, vagy a kolomp szava a vezérkos nyakában.…..
Hellehild Carcosa 2011.08.23 21:27:28
@Orkogo: Leonor már csak ilyen lényegretörő bunkó, úgyhogy ezúton köszönöm az ő nevében is elismerő szavaidat. :)

-HH
„Ó, a fájdalom…” Deodata a család ibériai ágába tartozik, a fiatalon hősi halált halt Cristoforo Carcosa és Virtudes Borja egyetlen gyermeke. Közvetlen élő felmenőin (édesanyján, anyai nagyapján és apai nagyanyján) kívül a legközelebbi felnőtt…..
Hellehild Carcosa 2011.06.29 13:33:11
Hellehild Carcosa 2011.06.29 13:52:35
@William Carcosa: Vizsgáld meg itt ezt a kupa jégbe hűtött bort, William - hűsít, frissít, nagyon finom, jót tesz... Csak egy kortyot! Nnna... úgy van...
Megjegyzés: Tovább tallózunk a boldog emlékezetű Fanfárba szánt írásaim archívumában. Az alább következő cikk, témájából és gondolatmenetéből kifolyólag, akár előtanulmánynak is beillik a Carcosa-kampányhoz.A magamfajta szerepjátékos őslények, akiknek a D&D szóról…..
Elöljáróban sietek leszögezni, hogy a világon semmi kifogásom nincs a terepasztalos csatajátékok ellen. Egy időben még az a gondolat is fölmerült bennem, hogy kipróbálom őket, de aztán csak a táblás szintig jutottam el. Blood Bowlt játszottam kábé két évig, méghozzá snotling…..
Hellehild Carcosa 2011.06.29 07:51:49
Muszáj hajnalban felpörgetni a kommentelést? Mennem kell a munkahelyemre :morog:

Nagyon röviden. Itt a link a posztban hivatkozott Forge-cikkhez (Erick Wujcik: Dice & Diceless):

www.indie-rpgs.com/articles/24/

Ha elolvassuk a cikket, kiderül belőle, hogy Wujcikot kifejezetten egy OLD SCHOOL-stílusú játékélmény indította el a kockamentes dizájn felé. A ma divatos rendszerekben erre nem lett volna módja, mert a teljes szabálytechnikai lefedettségre való törekvés nem hagyott volna elegendő szabadságot neki a játékosi kreativitás kibontakoztatására.

-HH
Miután a Szent Germán Birodalomban Carcosa családdal leszámoltak a megmaradt családtagok a gyász mellett hamar rádöbbentek, hogy a biztonságuk legalább olyan fontos ezen vészterhes időkben, mint halottaik tisztességes eltemetése.A Carcosák nem csak fivéreiket és nővéreiket…..
Soron következő kalandunk a Rémálom Norvégiában (Nightmare in Norway) címet viseli, és 1985-ben adta ki önálló füzetben a Games Workshop – amely akkoriban még más játékokkal is foglalkozott a Warhammer különféle mutációin és variációin kívül. A szerző, Marcus L.…..
„Egy vagyok a földdel…”(Hangulatzenéért kattints ide.)Vallási téren a Carcosák outrémeri ága mutatja legsokszínűbb képet: egyaránt vannak közöttük pogányok, izraeliták és muszlimok. Legtekintélyesebb képviselőjük sokáig a khemita oldalág volt, amely –…..
Hellehild Carcosa 2011.05.20 12:04:22
@Marynyth: "...még a mi távoli provinciánkba is eljutott a Prisius kastélyban folytatott párbajod híre."

Igen, a fő probléma az volt, hogy nem lett volna szerencsés kinyírni azt a disznót. Szó mi szó, beletelt pár percembe, míg sikerült egy olyan vágást bevinnem neki, ami megcsúsztatta a csigolyáit, elmetszette a gerincvelejét és örök életére mozgásképtelen nyomorékká tette.
Regnor Rah(Hangulatzenéért kattints ide.)Ibramel, a Carcosa család levantei ágának hírneves felfedezője és hajóskapitánya kevés hibát vétett élete során, főleg olyat, aminek kamatai később az óvilágban maradt rokonai kontóját terhelték volna meg. Az egyetlen ilyen eset onnan…..
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
Hellehild Carcosa 2011.04.11 11:06:49
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: A "szetting" és a "lícs" a szerepjátékos szakzsargon szavai, ez pedig egy szerepjátékos blog. A "szetting" helyett éppen lehetne mindig "háttérvilágot" írni, ha lubickolni akarunk a szóismétlésekben. Amit pedig a szerepjátékosok értenek a "lícs" alatt, arra egyáltalán nincs magyar kifejezés. (Ha jól emlékszem, a Cherubionnál egy darabig kísérleteztek a "hullamágus"-sal, de annyit kaptak érte a nyakukba az olvasóktól, hogy visszatértek a fonetikusan írt "lícs"-hez.)

Ugye a szerinted a "SEE YOU" köszönés is csak angolban létezik, magyarul nem? Na, akkor SZIA!

Üdvözlettel:
egy pogány szellemiségű luxuskurva
Megjegyzés: Declan Carcosa személyében az első olyan családtagot tisztelhetjük, aki a blog indulása óta csatlakozott a Carcosa-kampányhoz. A nyitócikk névlajstromában tehát hiába keresnék őt az olvasóink – alább viszont mindent megtalálnak, amit első megközelítésben…..
Hellehild Carcosa 2011.01.04 09:32:18
@Thirlen: "talán hadba lehetne állítani a tatárok ellen Abu Nuvászt"

Abu Nuvásszal az a gond, hogy totál paranoiás szegény. Mindenben Carcosa- vagy diVega-összeesküvést gyanít; ott is, ahol híre-hamva nincsen. Most, ha jól tudom, valahol Khemben vagy az almohádok földjén táncol egy bonyolult ménage du trois-t Artemusszal és Cyrano diVegával, de erről nem vagyok igazán tájékozott, úgyhogy ne vegyétek készpénznek. Mindenesetre nem tartom elképzelhetetlennek, hogy mivel Artemus kuzin megindult északnak, Abu Nuvász automatikusan megy utána. (Meg Cyrano is, ha nem lenne még elég a bonyodalmakból.)

--HH
A hagyományos (A)D&D-ben, amelyből a Carcosa-kampány játéktechnikai alapját adó d20-as rendszer kifejlődött, a karakterek tapasztalati gyarapodásának két fokmérője van: a kalandok során összegyűjtött anyagiak, illetve a leölt szörnyek relatív veszélyessége. Ezt a…..
/Bevezető novella Darinka karakteréhez Három hónapja már, hogy apád látta azokat a furcsa jeleket a hegyek között, az ég alján. Azt mondta, nem jó jelek. Pár nappal később a molnár kisgyermeke ágynak esett valami csúnya betegségtől. Mindenki próbálkozott a…..
avagy a háború tépázta litván vidék helyzete anno Domini 1225 telénHadd kezdjem soraimat egy rövid személyes megjegyzéssel. Azelőtt, hogy az Ordo rendelkezésére bocsátkoztam volna, vajmi kevés ismeretem volt erről a pogány területről. Szerettem volna bepillantást nyerni a vidék…..
 A Szerzői jogról szóló, 1999 évi LXXVI. törvény alapján, a cikket, a szerző kérésére eltávolítottuk! ..
Egy arc a sok a közül (Hangulatzenéért kattints ide.) Amikor Belzador Carcosa megtanult áldozatai képében fizikai formát ölteni, rokonai között valóságos versengés indult, hogy ellássák megfelelő testekkel. Kiváltképpen a család hölgytagjai fáradoztak sokat az ifjú kuzin…..