Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Altaris

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nincs is jobb, mint tilosban járni!" Hermionénak ez volt a véleménye annó, és sok-sok évvel később Harry Potter újra megtapasztalhatja ezt az érzést.       Cím: TilosbanCsapat: rózsa (feltétlen, odaadó szerelem)Főkulcs: torkosságMásodlagos kulcs: jácintFőszereplő: Harry PotterJogok: Mint minden…..
Altaris 2017.04.24 14:30:42
Kedves Író!

Először is hadd gratuláljak, nagyon szerettem a történetedet olvasni. ;)

Másodszor: a pontok...
1. Megfelelt-e a történet a csapatának?
4p - Méghozzá azért, mert Ginny valóban teljesen fülig szerelmes Harrybe, Harry pedig viszonylag OOC lett (rendben, kint van a figyelmeztetés, de akkor is), és pont az alap jelleme veszett oda: a tiszta szeretet, ami a könyvekből sugárzik. Ez nekem hiányzott...

2. Mennyire felelt meg a történet az adott témának?
5p - Nekem bejött, a pasik tényleg ilyenek (tapasztalat), olyan hülyeségeket képesek titkolni, hogy csak na, amit meg titokban kéne tartani, azt meg simán a macskának is továbbadják... Szóval engem megvettél vele. Szép volt a környezet, tetszett Draco és a párbajozás is.

3. Kulcsok: Megfelelt-e a történet a kapott kulcsoknak, mennyire volt szerves része a cselekménynek? (Mindkét kulcsot külön kell pontozni.)
4p torkosság - Számomra Harry belső vívódása, a közben eltelt hosszú szünetek (egy-két helyen heteket emlegettél) vesztett a jelentőségéből.
5p jácint - Prüszkölve röhögtem fel a poénon, amikor elcsattant, habár elsőre gyanút fogtam, később, mivel nem igazán történt rá utalás, letettem róla, hogy ez lesz belőle, de amikor bejött, akkor jót nevettem. Nagyon tetszett!

4. Karakterek: OOC-karakterek, mennyire sikerült az írónak eltalálnia az adott karaktert?
4p - Harry, mint főszereplő, eléggé OOC, korábban írtam, hogy miért. Ginny, Piton és Draco (meg Ron!) nagyon el lettek találva. Mondom, én Dracot külön kiemelném, illetve a Pitonos jelenetben lehetett volna több is (értem, hogy miért került bele, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle).

5. Cselekmény: Mennyire volt kidolgozott a történet, átlátható, logikus-e a cselekmény, maradt-e elvarratlan szál?
5p - Ott lett Bigsby gyanús, amikor túlontúl kiemelted, hogy sertepertél mindig Harry körül, plusz mivel tanultam vezetéstechnikát (cégvezetői képességek + egyéb nyalánkságok), feltűnő volt a módszere: valakik - sosem konkrét alanyok - bemószerolják, stb. Szépen volt felvezetve, szerintem lehetett volna kicsit finomabban adagolni, hogy később koppanjon. De aztán lehet, hogy másnak ez nem szúrt szemet, passz. Viszont a szeretkezések/vágyak nagyon szépen voltak behozva, külön tetszett, amikor Ginny felpanaszolja az őt ért bántalmazó szexet, igazán szép jelenet lett.

6. Helyesírás, stílus: Formailag és nyelvtanilag rendben volt-e a történet?
5p - Nekem igen, nem szúrt szemet egy hiba sem, és élvezetes volt a szókincs is.

7. Egyéni vélemény: Mindettől függetlenül tetszett/nem tetszett a történet és miért?
5p - Mint az elején is említettem: bejött. Ugyan Harry OOC, és ez fájt, de a többiek irtó jól sikerültek, és maga a szituáció, miszerint valahol nem önmaga lehet, csak a tudása, kiállása, gyakorlata számít, az is tetszett. Szép, kidolgozott (itt egyedül a már emlegetett Pitonos jelenet lehetett volna bővebb), és magával ragadó. Tetszett, köszönöm!

Üdv, jó versenyt:
Nanni
Tegnap posztoltam egy képet a moszkvai metró peronjáról: milyen klassz, hogy jelzik, hol fog nyílni az ajtó. Mint arra többen is felhívtátok a figyelmet, ennek a lényege, hogy ne álljunk oda, különben a kiáramló utazóközönség egyszerűen elsöpör bennünket. Mestska, a Cities…..
Fotó: Zsuzsa, 2010. A februári locspocsban talán nehéz átérezni ZD problémáját, aki az üvegtetejű árnyékolókról írt egy mérgelődős levelet az Urbanistának. Elég csak leírni, hogy üvegtetejű árnyékolók, már meg is fogalmaztuk a problémát: rohadtul nem…..
Altaris 2014.02.06 22:16:55
@hanger: igen, ám ez nem csak nyáron extra gáz . Mivel kötelességeim ritkán szólítanak arra, ám már volt dolgom értetlenkedő jegyárussal (más téma), ezért odaröppentem a jegyautomatához. Télen, a hó miatt, ami visszaverte a szórt fényt (egy sugárnyi napot sem láttam), kivehetetlen volt a kijelző. Csak reménykedni tudtam, hogy az összes vacak gomb jól jelzett és azt a jegyet kapom, amit kérni akartam. (Azt kaptam, de ha nem, akkor biztos kiverem a patáliát, mert használhatatlan. Nyáron meg a hőség miatt, jeeee, üveg.... Legalább fóliáznák be valami low-e-vel, vagy hasonlóval... :S)
  Ha azt mondjuk, hogy a jövő építészei utcabútorokat lopkodnak Óbudán, az nem hangzik túl jól. Pedig ez történt és nagyon helyesen tették. Az Építész Szakkollégiumosok elhatározták, hogy felturbózzák kicsit azokat a padokat, amelyek nem hogy elhasználtak, hanem…..
Altaris 2012.04.29 13:51:04
@HgGina: Nem közpénzből csinálták a szakkolisok, általában az alkotóheti projekteket a BME-s tanszékek költségvetéseiből fedezik... (adott bizonyos keret, a többit a diákok állják, és azonkívül, hogy tanrendileg kötelező négy alkotóhét a diplomához, semmi nem jár érte!)

Jó lenne, ha nem így állna hozzá valami (ha nem is újszerű) de legalább pozitív kezdeményezéshez.

Nem mellesleg törött ablak effektusra keress rá. Pont az ilyen hozzáállásokból születnek a károk. (inkább társadalmilag, mint értékileg... sajnos)
- Égig érő haj workshop műegyetemisták részére -ihletadó videók itt!Számomra ebben az eseményben a tanulás a lényeg! Azért vállaltam, hogy megismerjek érdekes, nyitott embereket, akikkel a kreativitást használhatjuk közös nyelvnek és lehetőséget adunk egymásnak arra, hogy…..
Altaris 2011.04.04 22:52:26
www.youtube.com/watch?v=bQLCZOG202k

Valami hasonlót csináltak Antwerpenben is (mint mi akarunk a várban), nézzétek. A dalt Julie Andrews énekli a Muzsika hangja című filmből. (Ajánlom szeretettel, ha nem ismered.)