Regisztráció Blogot indítok
Adatok
triarius

0 bejegyzést írt és 325 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti címet nem én találtam ki, hanem az origo szerkesztői. Az ide kattintva olvasható cikkből az derül ki, hogy Egyesült Államokbeli tudósok kiszámolták, hogy a Hold keletkezésével kapcsolatos eddigi elméletek mind olyan problémákat vetnek fel, amelyekből arra lehet…..
triarius 2013.10.05 16:41:26
@Saccocoma: Ahogy mondod, a gombhoz a kabátot igazítják, a világot a Bibliához.

Ezt az irányzatot nevezik biblicizmusnak, ami egy eredendően amerikai gyökerű fundamentalista, bigott mozgalom (Európa már túljutott rajta vagy 200 éve).
A biblicizmus rákfenéje, hogy maga sem egységes, mivel a Bibliát ezerféleképpen lehet értelmezni, de erről nem szoktak tudomást venni a biblicisták. (Például az amerikai polgárháború idején a rabszolgaság hívei és ellenzői egyaránt a Bibliából vezették le a maguk álláspontját, hogy csak egy példát említsek a rengeteg közül). Mindenki úgy csinál, mint ha pont éppen ő tudná az igazságot, és mindenki más tévedne.
Amikor a biblicisták szembekerülnek a Biblia ellentmondásos vagy furcsának tűnő részeivel, háromféleképpen reagálnak (láthattuk ezen a blogon is):
- egyszerűen nem vesznek tudomást a problémás szövegekről, mint ha nem is léteznének
- olyan "értelmezést" találnak ki, amivel azt akarják bizonyítani, hogy az illető szöveg nem is azt mondja, amit józan ésszel lehetne gondolni, hanem valami egészen mást
- olyan nyakatekert magyarázatokat találnak ki, amiket normál esetben józan ésszel senki nem fogadja el.
triarius 2013.10.05 16:43:49
@Kéry Zsuzsanna: Elnézést, már rég elfelejtettem, hogy mi volt, talán el sem olvastam. Amúgy sem hiszem, hogy a válaszommal (bármi is volt a kérdés) érdemit tudnék mondani egy olyan valakinek, akinek előre kész az álláspontja.

Én hajlandó vagyok elhinni, ha a Biblia igazat ír, és azt is hajlandó vagyok elhinni, hogy sok helyen téves, pontatlan vagy igaztalan. Te viszont abból indulsz ki, hogy a Biblia minden körülmények között csak igaz lehet, és ha nem igaz, akkor is igaz. Ezek után mi értelme van kérdezni vagy válaszolni?
Frissítés (2017.06.22): az érintett tartalomszolgáltatóhoz benyújtott panaszára CENZÚRÁZVA. Újabb dologra lehet adományozni szcientológuséknál. A legújabb pénzbeszedési ötlet Hubbard mondjuk úgy, hogy retusált életrajzának eljuttatása az összes magyar könyvtárba.  ..
triarius 2013.03.09 20:06:09
@gyongyvir: Köszönöm, érdekes információk.
triarius 2013.04.29 00:52:52
@Juhász Jácint: Nem csak azért játszanak vallást. Hanem azért is, mert ha az "auditálást" nem vallási cselekményként (kvázi gyónás) adnák el, akkor nem lehetne Kovács XXII. Egyenszilárdságú Lajost odaültetni, hogy foglalkozzon a pácienssel. Továbbá akkor nem lehetne azt csinálni, hogy nem mutatják meg neked a saját anyagodat. És az összes sea orgot is fel kellene oszlatni, mivel azok is kolostorként vannak eladva. Ha átminősítenék őket munkahellyé, nem felelnének meg a munkahelyekre vonatkozó jogszabályoknak.
... volt a szlogen régen, amikor a budapesti szervezet egy szinttel feljebb lépett, és misszióból orggá vált. Ennek a technikai részleteivel nem untatnám a témát csak felszínesen ismerőket, kb. az a lényeg, hogy kisboltból közepes méretű bolttá változtak. Úgy tűnik, a saját…..
Kasza Tamás szcientológus tréner, a jedi képzés szellemi atyja, ezúttal az "egyházon" belül tart szemináriumot. A meghívóról nem maradhatott le Yoda mester sem (kíváncsi vagyok, hogy a Lucasfilm mit szól ezekhez, mert az "egyház" külföldi szervezetei is erőszeretettel…..
triarius 2013.03.07 10:53:54
@glezmen: És akkor még nem beszéltünk a csikorgóan magyartalan fogalmazásról. Ami leginkább azért van, mert angolból fordítják a sablonokat, szó szerint, szolgai módon, vagy mert a magyar szöveget be kell adniuk ellenőrzésre, ezért már eleve úgy írják le, hogy könnyű legyen lefordítani. Vagy esetleg azok, akik hosszabb ideig voltak külföldi szci helyeken, már eleve angolul tanulták meg a szcientológus gondolkodást.
Március 6-án a Klubrádióban kb. 40 perces beszélgetés volt Majercsik Vilmossal, az OSA magyar irodájának vezetőjével és dr. Szikinger Istvánnal, az egyház ügyvédjével. Itt lehet meghallgatni: 1. rész (9. perctől…..
triarius 2013.03.13 10:49:06
@Orbánviktor: Ezt a részét nem ismerem a dolognak. De azt hiszem, nem túl sok embert izgat az egész szcientológia téma azokon kívül, akik személyesen érintettek.
triarius 2013.03.13 19:17:45
@bumeráng2013: Miért ne tudhatná? Ezer helyen lehet olvasni ezekről a dolgokról. Tudja ő nagyon jól, csak hát jól megfizetik. Más kérdés, hogy ezzel az alkotmányjogászi tevékenységét hitelteleníti, de ez legyen az ő gondja.
Érdekes kis levél esett be a postafiókomba ma. A "bolygószintű terjesztési játék" állása. Ez emberi nyelvre lefordítva azt jelenti, hogy melyik régió szcientológusai mennyit pénzt talicskáztak be az egyéb és szokásos kampányokon felül arra a célra, hogy L. Ron Hubbard…..
Ismered a bullshit bingót? Felírsz pár kedves kulcsszót (szakmai kifejezést, ugye) egy papírlapra, majd irány valami tárgyalás, lehetőleg nagy reklámügynökségnél ésvagy multinál. És nincs más dolgod, mint követni a beszélgetést, majd amikor egy-egy szó elhangzik, szépen…..
Van a facebookon egy Szórakoztató Valláskritika elnevezésű egylet, amelyre Erzsi barátném hívta fel a figyelmet hónapokkal ezelőtt. Nem arra, hogy milyen gyalázatos és szentségtörő, hanem éppen ellenkezőleg: nagyon jó meglátásaik vannak, és jogos kritikával illetik a…..
triarius 2013.01.29 11:05:12
@Kéry Zsuzsanna: Azt hittem értelemszerű, hogy amit leírtam, az a keresztény meditációra vonatkozik. Nyilván van mindenféle más meditáció is.

Hogy mi a célja: hát az elme lecsendesítése. Én a magam számára úgy fogalmaztam meg, hogy Isten békéjének megtapasztalása. Mert meg lehet tapasztalni Isten békéjét, olyan módon is, amit nem lehet szavakba önteni.

Egyébként a meditációnak jól dokumentált előnyei vannak mindenféle szinten: harmonizálódik az agyműködés (EEG-vel jól mérhető), csökken a vérnyomás, lassul a szívverés, javulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, stb. stb.
triarius 2013.01.29 15:02:25
@Kéry Zsuzsanna: Pedig a dolog ennyire egyszerű. Érezni lehet. Pl. van olyan, hogy chi gép. Beteszed a lábadat egy kengyelbe, amelyik a végtelen jelének megfelelő alakban mozgatja bokánál fogva. Pár másodpercen belül érzi az ember, ahogyan futkos rajta a chi / életerő, / prána - ki minek nevezi. Azt már csak nem állítod, hogy egy mozgó műanyag kengyel a sátán eszköze???

A Biblia egyébként ír róla, értelmezés kérdése, most nem idézem, sokak szerint vannak róla igehelyek. Az sem igaz, hogy csak a keleti filozófiákban van róla szó, mert a nyugati hagyományokban is megvan a fogalom, de még az amerikai indiánoknál is.

Egyébként meg, ha valamiről a Biblia nem ír, akkor az már a sátán eszköze. Mondjuk a Biblia nem ír a sörfőzésről, akkor a sör az már a sátán eszköze? A chi/prána nem vallási fogalom, nem releváns a Biblia szempontjából.
triarius 2013.01.29 15:05:25
@Kéry Zsuzsanna: Hát, ezzel az egész meditáció - sátán dologgal annyira, de annyira nem értek egyet, hogy nem győzködlek. Abban hiszel, amiben hinni akarsz. Persze sejtettem, hogy az fundamentalista amerikai neoprotestáns álláspontot fogom visszakapni, ami az egész kétezer éves keresztény meditációs hagyomány sátánistának bélyegzi. Számomra elképesztő, hogy lehet így gondolkodni, de hát legyen néked a te hited szerint.
János apostol jelenésekről írott könyve aktuálisabb, mint valaha. A kereszténység minden korában aktuális volt persze, hiszen a benne említett hét gyülekezet a történelem hét egyházkorszakát is jelöli. A jelen korunkban megérkeztünk azonban az utolsó egyházkorszakhoz, a…..
triarius 2013.01.28 21:53:51
@Kéry Zsuzsanna: Ami azt illeti, engem egy szép, méltóságteljes, gyönyörű zenével kísért, kétezer év alatt kiformálódott görög ortodox misénél sokkal jobban zavar, amikor egyes "karizmatikus" gyülekezetben az emberek hátradőlnek a vezető lelkész kezéből kiáradó - mitől is? -, bakkecske módjára ugrálnak vagy éppen habzó szájjal fetrengenek röhögőgörcsben. Ha választanom kellene, hogy melyik van inkább az ördögtől, nem lenne kétséges, hogy melyikről gondolnám.
triarius 2013.01.28 23:19:09
@Kéry Zsuzsanna: gondolom, esete válogatja, aligha lehet 10 vagy 20 millió emberre generalizált állításokat tenni.

Van azért néhány dolog, amit felvetnék. Előre bocsátom, hogy én semmi retteneteset nem látok a római vagy az orthodox hitben, ráadásul a családom nagyobb része katolikus (én nem).

Az egyik az, hogy egy olyan közegben, egy olyan kultúrában, ahol a hagyományok sok száz évre visszamenően kizárólag a római hitről szólnak, szerintem komoly elszánás kell ahhoz, hogy valaki ebből kilépjen.

A másik, hogy a protestáns "born again" térhódítás nyilvánvalóan nem választható el az USA majmolásától, egyfajta amerikanizálódástól. Tehát nagyon valószínű, hogy sokan divatból teszik. De önmagában ez sem tragédia, mert előbb vagy utóbb úgyis el kell számolni azzal, hogy akkor miben hisznek, vagy mi miatt hisznek abban, amiben.

A dolgok csak elméletben ilyen egyértelműek, a gyakorlatban bonyolultak. Például Írországban vagy Lengyelországban nem azért nem terjedt el a prostestantizmus (Lengyelországban éppenséggel el is terjedt), mert az írek vagy a lengyelek másként gondolkodnak, mint az angolok vagy a poroszok, hanem egyértelműen politikai okokból. Hogyan lehet ezt az egyén szintjén megjeleníteni? Őszinte legyek? Fogalmam sincs. Még azt sem tudom, hogy sikerült-e értelmesen leírnom, amit ezzel mondani akartam.
triarius 2013.01.28 23:20:39
@Kéry Zsuzsanna: Hát, ezt meg tudom érteni. Ilyet én se csináltam volna. Sőt, valószínűleg elfogott volna a röhögés. De ez inkább embertípus kérdése. Vannak olyanok, akik szeretik az ilyen szimbolikus dolgokat. Én hozzád hasonlóan irtózom tőle.
Áder János köztársasági elnök jeruzsálemi beszédében azt mondta, hogy   "A magyar állam nem védte meg a magyar zsidókat a holokauszt idején. Tétlenül nézte, ahogy deportálják és elpusztítják őket." A köztársasági elnök tisztességében és jóindulatában nem…..
triarius 2012.07.18 12:01:05
@bőrmók: Már elnézést, de akkor lesz tömeggyilkos, ha ezt róla a bíróság jogerősen megállapította. Hallottál már olyasmiről, hogy "ártatlanság vélelme"?

A nácibarátsággal igazán nem vádolható Karsai László véleménye a következő:

„bíróság előtt azt lehet bizonyítani, hogy Csatáry szadista, kegyetlen gettó-parancsnok volt, de azt már nem, hogy tudta, a gettóból Auschwitzba viszik a rabokat, az pedig pláne nem lehet bizonyítani, hogy tudta, mi folyik Auschwitzban.” Karsai László szerint az 1945-ös tanúvallomások alapján az bizonyítható, hogy Csatáry „parancsokat végrehajtva részt vett a gettó megszervezésében és ott kegyetlenkedett, valamint részt vett a deportálás megszervezésében, azonban ha ennél többet akarnak bizonyítani, például azt, hogy meg is ölte, vagy ki is rabolta a zsidókat,” akkor már nem áll meg a vád – írta a professzor.

Ez a számodra azt jelenti, hogy "tömeggyilkos" lenne? Miért is?
Ha nem látom a képernyőn megjelenni, el sem hittem volna a legújabb húzást.A hvg.hu hozta le a hírt:http://hvg.hu/hvgfriss/2012.07/201207_religious_freedom_szektaceg Religious Freedom: szektacég?Central-European Religious Freedom Institute Nonprofit Kft. néven új társaságot hozott…..
triarius 2012.02.21 11:00:25
@Dr sulcus: De ha nem hiszel nekem, itt egy idézet egy keresztény filozófustól:

>A keresztény erkölcs alapja az az ember, aki >megtért, megigazult módon Istentõl várja a >jóra vezetõ útmutatást.

Elég meredek lenne azt mondani, hogy ennek nincs köze a valláshoz, vagy hogy ezt mondta már Konfuciusz is...
triarius 2012.02.21 11:01:20
@Dr sulcus: Dehogy is. Ugyan már. Egy nagy csomó kifejezetten ateista és antiklerikális kutató is foglalkozott a Bibliával, kifejezetten azért, hogy cáfolja. Mérsékelt eredménnyel.
triarius 2012.02.21 11:10:07
@LAVÓRVAGÁNY: Hát, izé. Először is semmiféle húsztonnás aranykereszt nincsen. Másodszor érdemleges aranykincseik csak a katolikusoknak vannak, ők pedig az összes hívő kb. 60%-át adják. Mondjuk a reformátusoknak semmiféle kincsük nincsen. Harmadszor ezeket a kincseket nem lehet eladni, mert nemzeti műemlékek, muzeális tárgyak. Negyedszer annakidején a szovjetek frankón eladták a orosz orthodox egyház műkincseit - aztán ma se kincs, se szovjethatalom. Szóval nem érdemes ilyeneket irkálni.
Előzmények:Perli a volt vezetőt a szcientológiaÉrdekes fejlemény történt. Az előzményekben írtam a Debbie Cook-per első napjáról. A téma az "egyház" indítványa volt, amely lényegében arra kötelezte volna Debbie Cookot, hogy a peres eljárás végéig ne nyilatkozhasson…..
triarius 2012.02.20 19:26:15
@Dr. A. Nordenholz: Bocsánat, megint kicsavarod, amit mondok. Nem Dél-Amerikában volt a 18. században évente 3-4 áldozata az inkvizíciónak, hanem a spanyol birodalomban, amelynek D-Amerika és része volt. Olvasd el pontosan, hogy mit írtam.

>18. században a teljes spanyol birodalomban >(ez ugye akkortájt magában foglalta >Dél-Amerika nagyobb részét is) évente >nagyjából 3-4 áldozata volt az >inkvizíciónak. Mondom, évente úgy 3-4.

Egyáltalán elolvasod rendesen, amiket írok?

És nem szerintem, hanem ezek tényadatok.

>A vallásos diktatúra szempontjából nem >lehetett öröm abban a korban élni, amikor a >katolikus egyház hivatalos államvallás volt.

>Amikor a magyarok felvették a vallást, még >divat volt felnégyelni azokat, akik >visszautasították.

Forrás? Ilyesmiről nem hallottam, pedig valamennyire ismerem a témát. Koppány felnégyelték, de az más miatt volt.

Tisztázzunk valamit. Európában soha nem volt vallásos diktatúra. Tudod, hol volt vallásos diktatúra? Tibetben, a kínai megszállásig. Tibetben ugyanis nem létezett világi állam, csak vallási. Olyan vallási diktatúra volt, amilyen Európában SOHA. Még a rendőrség is szerzetesekből állt. Érdekes módon ezt nem szokta senki sem felhánytorgatni...

Vagy mondok valami mást: Amikor Japánban betiltották a kereszténységet, kb. 40 ezer keresztényt likvidáltak. Jó néhány másikat pedig megkínoztak. Az életben hagyottakat arra kényszerítették, hogy tapossanak meg egy keresztény szentképet, utána pedig kötelező volt nekik valamelyik buddhista templomba beiratkozni. Az akció mögött teljes mellszélességgel ott állt a buddhista egyház, és több áldozata volt, mint az inkvizíciónak mindenestül. Érdekes módon mégsem szoktak ennek kapcsán írni a buddhista egyház történelmi bűneiről...

A pedofília a buddhistáknál is sokkal, de sokkal gyakoribb mint a katolikus egyházban. Szoktak erről írni, szokták ezt felhánytorgatni a buddhistáknak? Neeeeeeem, csak a katolikusoknak...

Nyilvánvaló a kettős mérce. Vagy 200 éve bizonyos körökben divat a kereszténységet, főként pedig a katolikus egyházat lábtörlőnek használni. Mostanra ennek kialakult valamifajta szubkultúrája, ami kiegészül egyfajta pozitív hozzáállással minden iránt, ami nem kereszténység, legyen az buddhizmus, hinduizmus, New Age vagy mondjuk Wicca.
Amúgy persze mindenki abban hisz, amiben hinni akar.
triarius 2012.02.20 20:57:57
@Dr. A. Nordenholz: Dehogy ezért, dehogy. Azért, mert most ez a divat. Egyébként Magyarországon tudtommal nem voltak katolikus pedofil ügyek.

De teljesen értelmetlennek tartom egy-egy kiragadott dolog összehasonlítását. De nem akarok kitérni a kérdés elől. Az egész téma mértéktelenül túl van dimenzionálva.

Van a világon durván 400 ezer katolikus pap. Közöttük akadt talán, nem is tudom, mondjuk 200 pedofil az utóbbi néhány évtizedben. Vagy 300, mondjuk. Ez még mindig tizedszázalékos arány. Ez is sajnálatos, mert nulla százalék lenne a cél. De az emberek esendők, a papok is. Azt kimutatták, hogy a papok között nem több a pedofil, inkább kevesebb, mint a hasonlóan gyerekekkel foglalkozó nevelők, tanárok, stb. között. Ugyanakkor mindenhol, ahol fiatalabbak és idősebbek vannak egymással szoros közelségben, minden ilyen helyen megjelenik a pedofília. Természetesen ahol cölibátus is van, ott a helyzet súlyosabb (ilyenek a katolikusok meg a buddhista kolostorok), de ott is van ilyesmi, ahol nincsen cölibátus (pedofil rabbiról is van tudomásunk). Szóval a dolog rendkívül káros és sajnálatos, de semmilyen módon nem tekinthető sem jellemzőnek, sem az egyház szempontjából gyakorinak vagy elfogadottnak. Ennélfogva értelmetlen jellemzőként számba venni.
triarius 2012.02.20 20:59:56
@Dr. A. Nordenholz: Én gyűlölködök, aki megértéssel viszonyulok az egyházakhoz? Nem pedofilozok, nem inkvizíciózok, hanem azt mondom, hogy mérjünk egyenlő mércével?
Az inkvizíciót mantrázni, az rendben van, de ha arra célzok, hogy a buddhisták meg közreműködtek 40 ezer keresztény kiirtásában, kínzásokban és vallásgyalázásban - az már gyűlölködés?
Hogy is van ez, kedves Nordenholz?
Előzmények:E-mail 12000 szcientológusnakAz "egyház" pert indított titoktartási megállapodás megsértése miatt Debbie Cook ellen (lásd a belinkelt bejegyzést), és 300.000 dollárt kártérítést követel.Az eredeti megállapodás itt megtekinthető. A lényege az, hogy 11 (!)…..
triarius 2012.02.11 11:10:47
@phaszfej: Nem ilyen egyszerű a történet.
Ha valakit bántalmaztak, fogva tartottak, mindenféle testi-lelki ártalomnak tettek ki, azt nem biztos, hogy tárgyi bizonyítékokkal könnyen alá lehet támasztani. DE: ilyen esetben az eljárás a következő. A feljelentőt nagyon alaposan kikérdezik. Újra és újra elmondatják vele, hogy mi történt. Keresik a logikátlan, életszerűtlen, ellentmondásos állításokat. Rákérdeznek minden apró részletre, akár hazugságvizsgálót is alkalmaznak. Személyiségprofilt készítenek a feljelentőről, hogy mennyire jellemzi a kóros hazudozás. Azt is megvizsgálják, hogy bepanaszolt ellen volt-e már korábban hasonló panasz. És ha mindezek után úgy döntenek, hogy a panasz életszerű, az már akár bizonyíték is lehet az esküdtszék előtt.
triarius 2012.02.12 13:53:49
@GépBalta: Én aztán nem vagyok az a fajta, aki minden francba bele akarja keverni a nácikat. Úgyhogy inkább utalnék a kommunistákra: azok is csináltak jó dolgokat, mégis összességében a kommunizmussal mást nem lehet tenni, csak kidobni az ablakon. Így már jó lesz, vagy esetleg erre is van valami idézet?
triarius 2012.02.12 19:36:05
@Dr. A. Nordenholz: Na, ez az ami nagyon nem igaz. Nem tudom, te mennyi idős vagy, én elég öreg vagyok ahhoz, hogy életem jelentős részét kommunista rendszerben éltem le. Akkor is sokan mondták, hogy a kommunizmus milyen jó dolog, csak éppen a végrehajtás során elrontják. Ezzel két baj van. Az egyik, hogy senki nem tudta megmondani, hogy jól hogyan kéne csinálni. A másik pedig: ha valamit sehol, senki nem tud jól csinálni, akkor az alkalmazhatatlan, tehát nem is lehet jó.

A fenti idézet nem tudom, kitől származik, de az biztos, hogy nem igaz, hiszen az egyén és a közösség szabadsága és érdeke evidensen ellentmondásban lehet egymással, tehát már eleve rossz a kiindulópont.

Száz szónak is egy a vége: úgy gondolom, hogy a szcientológia úgy, ahogy van, rossz, és ami jó benne, azt máshol is meg lehet találni. Tehát a megtartását semmi nem indokolja. Attól művelje a szcientológiát, akinek ehhez van kedve, de úgy, hogy közben tiszteletben tartja mások szabadságát és az adatvédelmi jogokat.
Egyik olvasónk jóvoltából megszereztem a tavaly novemberben minden nagy adományozónak kiküldött anyagot, mely további adományokra buzdít az "ideális org" projektre.Íme:..
Kora délután legtöbben még azt várták, hogy Orbán békülékeny lesz, és azt fogja kifejteni, hogy „2012 a konszolidáció, a megnyugvás éve lesz”. Ennek előjeleként értelmezték Lázár interjúját a Népszabadságban, ahol arról beszél, hogy a kétharmados…..
triarius 2012.02.08 11:08:17
@blah: Azt a pénzt jórészt a bankok nyereségéből vették el, amit hazautaltak volna Brüsszelbe, Bécsbe meg akárhová. És persze nem volt szép, meg elegáns, de amikor 1933 óta a legnagyobb világválságot éljük, időnként olyat is kell csinálni, amit más körülmények között nem szabadna.
triarius 2012.02.08 11:15:10
@Silverstein -'I was lucky'-: Mondjuk az egykulcsos adó meg a közmunka viszont kifejezetten nem baloldali jegyek. Úgyhogy vegyes a kép.

Egyébként a baloldali pártok a multikkal sok helyen jóban vannak. Ahogy valaki mondta: A baloldalnak nem a kapitalizmussal van baja, hanem a szabad vállalkozással.
triarius 2012.02.08 11:30:32
@nanehogymár: Igen, megmozdult az ingatlanpiac. Igen, kevesebb lett a kilakoltatás. Azért lesz kevesebb, mert vannak olyanok, akiket a végtörlesztés ment meg ettől.
Igen, csökkent az ország devzakitettsége.
A Magyar Hírlap írta tegnap ebben a cikkben:Az OVB hétfői ülésén hitelesítette a Mantra Magyarországi Buddhista Egyház képviseletében eljáró Kasza Miklós Koppány elnök népi kezdeményezését, amely a szervezet egyházkénti elismerésére vonatkozik.A Magyarországi…..
triarius 2012.02.06 19:43:19
@Ammónia73: Ráadásul az auditálásként ismert gyakorlatot már Hubbard előtt alkalmazták a pszichiátriában, de elvetették, mert megbízhatatlan eredményekhez vezetett. Amellett veszélyes is: volt már néhány eset, amikor auditálás közben megzakkant valaki, aztán elvitték a pszichiátriára, mert nem tudtak vele mit kezdeni :-))

Szerintem a szci jogsértő gyakorlatainak a betiltására bőven alapot adnak az emberi méltóság védelme. Embereket fogva tartani, megalázó büntetéseknek kitenni, éveken keresztül gonosztevőként bánni velük, miközben semmilyen bíróság nem ítélte el őket, órákon keresztül üvöltözve vallatni - ez összeférhetetlen az emberi méltóság elvéve. Arról pedig még önként sem lehet lemondani.
triarius 2012.02.07 09:28:07
@Ammónia73: Köszi a linket. Megnéztem. Fájdalmas élmény volt. És ha már ott voltam, belekukkantottam a többi szci felvételbe is. Fájtak azok is.
Forrrás:http://inforadio.hu/hirek/bunugyek/hir-480084Az átvett MTI-hír:Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét,…..
triarius 2012.02.04 08:37:39
@beersodi: Nyilván ezt mondja, ez egy előre kidolgozott védekezés. Bizonyos igazság lehet is benne egyébként. Ha mondjuk én egy olyan vallás híve vagyok, ahol teszem azt emberáldozatot szoktak végezni, akkor elítélnek gyilkosságért, és az is a hitem miatt lesz.
triarius 2012.02.06 13:48:48
@anonViktor: Az már önmagában agyrém, hogy egy egyház technológiát vesz licence. Mondjuk olyan, mint ha a dalai láma egy buddhista egyesülettől licencelné a buddhizmus. Vagy mondjuk a római pápa a bibliatársaságtól licencelné a Bibliát. Agyrém. Nem véletlenül lehet olvasni, hogy a szcientológiai egyház a McDonald's szervezeti felépítését másolta le. Csak éppen a McDonald's nem nevezi magát egyháznak.
triarius 2012.02.06 16:04:26
@Dr. A. Nordenholz: Annyira lenne egyház, mint a szcientológia, az biztos.
A következő fotókon Soós Zoltán, a Drogmentes Magyarországért Maratonok vezetője látható, különféle celebek és ismert emberek társaságában.Ismerjük el, hogy ez bizony sikernek számít PR-fronton. Sőt, kb. 1 hónapja az ország MOL-kútjain is terjesztik a Maraton…..
triarius 2012.01.30 21:25:47
@Dr_utcai_arcos: Passz. Who the fuck is ...? Pedig több újságot olvasok napi/heti rendszerességgel, igaz, nem bulvárlapokat.
triarius 2012.01.31 11:07:59
@Dr_utcai_arcos: Magyarországon lakom, általános politikai napi- és hetilapokat olvasom, pl. HVG, Heti Válasz és hasonlók. Igaz, a sportrovatot nem nagyon olvasgatom.
Olvasd a Sárdobálót is!Vona Gábor legfrissebb coming out-ja végre megvilágított mindent, amit az elmúlt napokban nem éttettünk. Mondjuk meg kellett várni a beszéde végét, hogy kiderüljön az igazság, sőt addig elég durva szellemi fekvőrendőrökön kellett…..
triarius 2012.01.30 20:49:27
@Gattopardo: Mondjuk kezdjük ott, hogy Mikszáthnak értelemszerűen semmi köze nem volt a Horthy-korszakhoz. A magyar közigazgatás olyan volt, amilyen, de korrupt speciel nem volt. És kimagaslóan jobb volt mint mondjuk a szerb, a szlovák, a spanyol vagy a portugál közigazgatás (ma egyiknél sem jobb, sőt).
A csendőrséget ugyan miért kéne elfelejteni? Az egyik legjobb európai bűnöldöző szervezet volt. Amikor a kanadai lovasrendőrséget megalapították, a magyar csendőrségről mintázták. Ez a "hogy a paraszt befogja a pofáját" komcsi propagandaszöveg. A szociográfiák természetesen igazak, csak azt ne felejtsük már el, hogy ebben az időben Európában mindenütt volt kemény nyomor, na meg persze másutt is, még az USA-ban is. Relatíve közelebb voltunk a Nyugathoz, mint most, és magasan felett álltunk pl. az akkori finn, portugál, balti vagy lengyel színvonalnak. ma meg mi a helyzet?
triarius 2012.01.30 20:50:07
@dr. nomac: Milyen tömeggyilkos? Nem értem.
commonsensebudapest.comINTERJÚRoger Scruton kétségkívül a konzervatív gondolkodás egyik legnagyobb élő alakja. A Mos Maiorum őt kérdezte az Európai Unió válságáról, a brit belpolitika legaktuálisabb kérdéseiről, Orbán Viktorról – és persze a borkultúráról, hiszen…..
triarius 2012.01.30 17:46:24
@Dr. Bombadil Toma: Szerintem igaza van, nekem nagyon szimpatikus.
Naiv ügyfél úgy gondolta, hogy retúrjegye jó lesz visszafelé, ha odafele nem használta. Tévedett. A törölt jegy árát nem térítették vissza, sőt egy újat vetettek vele 500 fontért.Szeretném megosztani az óvatlan és becsületes, leendő utazóval az alábbi kis történetet. Igen…..
triarius 2012.01.22 19:48:19
@Xezs: Ez olyan, mint a villamoson potyázni. Nagyon tilos, mindenki csinálja, de azért akit elkapnak, azt megbüntetik.
triarius 2012.01.23 13:06:00
@KopaszMercis: Az extraprofit éppenséggel létező fogalom (lásd: en.wikipedia.org/wiki/Superprofit)

más kérdés, hogy főként a marxista és általában a baloldali közgazdászok alkalmazzák, tehát természetesen lehet vele egyet nem érteni. Vitatott.

Egyébként a légitársaságok biztosan nem tartoznak az extraprofitot kaszálók közé, többségük a csőd határán egyensúlyoz, jónéhány csődbe is ment már. Szépen látszik, hogy amíg a repülés mindenütt állami monopólium volt, addig hatalmasat kaszáltak, mióta azonban a legtöbb útvonalon liberalizálták, az árak és a profit meredeken csökkent (noha egyébként több ember utazik). Ahol pedig fennmaradt a monopólium, ott most is az egekben vannak az árak.

Én semmit kivetnivalót nem találok abban a gyakorlatban, hogy tiltják a "throw-away ticketing" rendszert, főként, hogy aki előre tudja, hogy nem fog utazni, az előre szólhat és elrendezheti a dolgot.
triarius 2012.01.23 15:14:00
@KopaszMercis: Azért egy kicsit visszavehetnél az arcodból...
Biztos ötösre vizsgáztál mikroökonómiából (én is vizsgáztam belőle), de azért még nem kell lefasszopózni azt, akit másként gondol egy-két dolgot.

A közgazdaságtan nem egzakt tudomány, amit nagyon jól láthatunk ma is, amikor Nobel-díjas tudósok egymásnak homlokegyenest ellentmondó nézeteket vallanak arról, hogy adott helyzetben mi a teendő, mi a helyes vagy éppen helytelen intézkedés. Meg egy sor más kérdésben is.
Az extraprofit (superprofit, surplus profit) fogalmát elég komoly, nem éppen "fasszopó" kategóriába tartozó közgazdászok is használják, az ausztrál kormány pedig nem attól sem riadt vissza, hogy megadóztassa az extraprofitot (super profit tax). Talán magyarázd el nekik, hogy milyen barmok.
Meglepődve vettük észre, hogy Magyarországon kicsapta a biztosítékot Bartus László írása az amerikai Népszavában. Tallózta a Mandíner, a Heti Válasz publicistája reflexből zsidózni kezdett és a Konzervatórium szerzőpárosa is csak izomból tolt valamit a monitorunkra. Pedig ha a…..
triarius 2012.01.20 10:44:36
@max val, a bircaman: Pontosn így van.