Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kicsitomi

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sanyi szerencsére nem épp hetekig nyaralt, vagy dobta ki olvasatlanul a cetlit, ami az ajtajában várta. Egyébként feltörte volna a végrehajtó anélkül, hogy ellenőrzi a tulajdoni viszonyokat? Kérdéseinket feltettük volna a végrehajtó cégnek is, hogy mégis ilyen esetben mi a…..
kicsitomi 2019.07.04 14:58:55
@nickM: azért az érdekes lenne, ha a végrehajtó rendőri segítséggel csak úgy bemenne egy olyan ingatlanba, amihez az adósnak semmi köze. A lakcímbejelentés kötelezettség, de önmagában nem jogosítja fel a végrehajtót az ott talált tárgyak lefoglalására. A rendőr meg pláne nem megy ebbe bele, ha ugyanis kiderül a jogtalan behatolás ténye, nagyon csúnyán pofára esnek mindketten.
Talán nem járunk túl messze az igazságtól, ha a keresztre feszítést minden halálnemek közül a legbarbárabb kivégzési módnak tekintjük. Kicsit kutakodva a témában, talán az ókori perzsákig kellene visszamenni az időben, hogy utalást találjunk erre a kivégzési módra. Az egyik ókori hatalmasság,…..
kicsitomi 2018.03.26 14:20:21
@Kocsordi Nagy Béla: namégeccer: "...az igazán nagy kitolás az volt a keresztre feszítettel, ha nem törték el a lábát és raktak neki egy kis támasztékot. Akkor tényleg napokig haldokolhattak. Törött lábra nem tudtak ráállni, hamarabb bekövetkezett a fulladás." Római mértékkel a láb eltörése éppenhogy könyörületes bánásmódnak számított.
Amúgy... ha jobban megkapargatjuk a történelmet ilyetén kérdésekben is, talán a legtöbb kegyetlenkedést, legkreatívabb kínzási és kivégzési módot a katolicizmus tűzzel-vassal történő terjesztése és fenntartása során alkalmaztak. (Jó, mondjuk a távol-kelet sem ment a szomszédba némi kemény bánásmódért.)
A Bárdi Autó Zrt. idehaza az egyik legjelentősebb autóalkatrész hálózat. Nagymúltú, jónevű cég. Alapítója, a Monarchia első alkatrész-katalógusát 1905-ben kiadó Bárdi József vélhetően nem lenne büszke az alábbi panaszkezelésre. Sziasztok! Egy érdekes garanciális hozzáállásba futottam bele…..
Közeledik az év vége, és ezzel elkezdődik a céges évzáró bulik időszaka. Ilyenkor mindenki kiereszti egy kicsit a gőzt, és ebben a túlzott italozás is szerepet kaphat. Ilyen állapotban sokszor azok a kollégák okozzák a legnagyobb meglepetést a viselkedésükkel, akiket eddig szürke kisegereknek…..
kicsitomi 2017.11.28 16:10:24
@halaloszto: gondolj már bele: egy bulin mondjuk berúgva levizeled a főnökeidet. Ez nem bűncselekmény, el nem ítélnek érte, de megnézném, hogyan maradsz a helyeden ezek után...
  A konfliktushelyzetek részei mindennapjainknak, de jelentős egyéni különbségek lehetnek abban, ki hogyan boldogul ezekkel a helyzetekkel. Konfliktusaink kimenete nem a véletlenen múlik és nem is szerencse kérdése. Sőt, maga a konfliktuskezelés képessége sem egy egytényezős…..
A Budapesti Közlöny 1917. május 9-i számában a címhez hasonló mondat – „Az ellenség előtt tanúsított vitéz magatartásuk elismeréséül” – alatt felsorolt kitüntettek között dédnagyapám, Z. Tóth Károly neve is szerepelt, aki tábori csendőrként szolgált az első világháborúban. Szolgálatáért idézve az…..
kicsitomi 2017.01.04 09:17:21
@karandash: Nem ismerem a kor alá-fölérendeltségi viszonyait, de ha az ominózus zászlóalj nem volt a magyar tiszt alá rendelve, nem csoda, hogy nem mozdultak (nem is mozdulhattak, ha a parancsuk az aktuális állásaik megtartására szólt).
Arról nem is beszélve, hogy a magyar tiszt maga döntött a már korábban feladott állások újabb elfoglalásáról ("saját kezdeményezésemre volt állásom (az I. vonal felé) egy ellentámadásszerű előretörést intéztem").
Egyre több házasulandó veszi fontolóra akár már a nagy nap előtt, hogy a leendő házastárssal közös életük egyik alapját képező pénzügyeket általuk szabályozott keretek közé tereljék. Egy rendkívül megosztó, mégis egyre növekvő mértékben használt szerződési formáról van szó, amelynek megkötésével…..
kicsitomi 2016.12.07 09:16:35
@maxval bircaman BircaHang szerk:
ja, persze, liberális. A Habsburg-Jagelló házassági szerződést is jellegzetesen liberális népek írták alá 1506-ban... :)
Nagyon mókás elképzelni a jelenetet, ahogy a Vas Megyei Kormányhivatal ellenőre kivonul a bepanaszolt céghez, és kirakaton való betekintés módszerével detektálja, hogy már nem működik - még akkor is, ha nyilván valami hivatali protokoll mentén jártak így el. Az viszont már egyáltalán nem vicces,…..
kicsitomi 2016.11.22 13:50:20
@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
Mer' akkó' megkapom, hogy reklámozok itten. A cég Prologic néven fut, de hozzá tartozik egy Savage Gear nevű másik termékcsalád is, onnan van a kabátom (ez valami más horgászmódszerhez gyárt cuccokat, fene gondóta vóna, hogy más módszerhez más kabát meg cipő kell). Mindenesetre a cucc jó, a többi meg nem érdekel.
kicsitomi 2016.11.22 13:59:33
@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Én kérek elnézést. Aszittem, járni kell benne. Mondjuk, ha ülök, akkó' nemmindig veszem le. Ez nem rendeltésellenes használat?
kicsitomi 2016.11.22 14:20:26
Az elmúlt években sokszor hallhattuk, hogy a szurkolók tartják vissza a családokat, „békés polgárokat” a magyar bajnoki mérkőzések látogatásától. Sorozatunkban korabeli tudósításokra támaszkodva mutatjuk be, hogy az erőszak a kezdetektől fogva része volt a magyar futball mindennapjainak. Az…..
Pukli Istvánt ma árulónak tartja az ellenzék. Ez jogos is. A kockás inges mozgalom elindítójának "pálfordulása" azonban inkább azok számára tanulság, akik folyton a politikán kívüli világtól várják az ellenzéki Messiás érkezését. Pukli kilép a Tanítanék Mozgalomból, mert a szervezet vezetőségének…..
Elég érdekes következményekkel járt, hogy az amerikai kormány nem támogatja az emberszabásúakkal végzett állatkísérleteket. Az állatmenedékek ugyanis most arra készülnek, hogy valahova majd el kell helyezniük a laboratóriumokból előkerülő csimpánzokat. Csak éppen egyelőre…..
A Kiskegyedtől azért nem vár sokat az ember, de mostani számuknak címlapsztorija olyan mélységekbe süllyed, amin még egy ilyen laptól is megdöbben az ember...
kicsitomi 2016.09.19 11:04:48
@Galicius: Lehet hogy a jósnő az apuka. Az lenne csak a sztori! :)
Sokan háborognak: az Olimpiai Bizottság szigorúbban és következetesebben bünteti a tiltott szponzorációt, mint a doppinghasználatot, vagy magát a rendező ország kiválasztási folyamatot övező korrupciót. A téma minden nagy sportesemény környékén előkerül: a hivatalos…..
Percek óta azon töprengek, hogy hogyan készülhetett Kiskunmajsán a Jonathermál fürdő árlistája. Marika néni a pénztárban aggódott, hogy kinek adhat családi jegyet, a vezetőség meg azt találta legegyszerűbb megoldásnak, ha az Alkotmánnyal összhangban szórakoznak a fürdőgatyás népek? Vagy eleve…..
kicsitomi 2016.07.27 12:15:35
@Firestarter.18: szerintem marhára nem arról van szó, hogy egy idióta szabályt nem tartanak be, hanem az, hogy ezt a szabályt egyáltalán meghozza valaki.
kicsitomi 2016.07.27 15:28:54
@Firestarter.18:
"Es igen, a szolgaltato a sajat cegeben olyan szabalyokat hoz, amilyeneket a trovenyi kereteken belul akar. " Ez oké. Csakhogy logika szerint a családi jegy jogosultja ez esetben a család, illetve azok tagjai, ebben egyetértünk? Viszont a család felel meg "2 felnőtt (férfi és nő, akik házastársak, vagy élettársak) + 1 gyermek (aki a házastársak, élettársak kapcsolatából származik)" halmazának, ergo ez így baromság. Törvényileg SEM. Józan ész, logika meg általános felfogás sem, de ez utóbbiakat hagyjuk. Ja és miért nem?
"A család fogalma

Az Alkotmánybíróság munkálta ki a család fogalmát is az Alkotmány 15. §-a alapján, amely úgy rendelkezett, hogy „[a] Magyar Köztársaság védi a házasság és a család intézményét”.

A korai gyakorlat értelmében családnak a gyermekes házaspár tekintendő;
A későbbiekben az alkotmányos védelmet kiterjesztette a szociológiai családra, az olyan párra, akik közös háztartásukban gyermeket nevelnek;
Az életközösség fennállása esetén a gyermektelen házaspár is családnak minősül;
A családalapítás szabadsága alapjogként ismerendő el;
A házasság nem fogalmi eleme a család fogalmának és alkotmányos védelmének.

Összességében a család Alkotmányban védett fogalma:

legalább két természetes személy szabad elhatározásán alapuló életközösség,
melynek alapja a tényszerű együttélés
együtt élők között függőségi viszony van, amely elsődlegesen érzelmi, másodlagosan azonban gazdasági, bizonyos helyzetekben pedig egyoldalú tartásra irányuló gazdasági közösséget jelent."
Valódi kacsalábon forgó ház, mozgó hobbit ház, transfor­mers ház - vannak, akik megtehetik, néhányan pedig kényszerből választanak átlagosnál eltérőbb otthonokat. Az önmagát fűtő napórás házaktól kezdve a repülőgépte­tős vagy óceánba süllyedő ingatlanokig mind az emberi lelemény bizonyítékai.…..
Homoerotikus felhangot akart a rendező, ám a tesztközönség nem díjazta. A vágóasztalon végzett a majomember biszexualitását bizonyító jelenet...
kicsitomi 2016.07.12 08:09:25
@MR2 Sándor: Pláne hogy csak nővel. Fujjj...
Tékozló Homár Bulgari bagóért 2016.06.29 15:07:08
Tudom én, hogy jó néha hinni a 2 forintos tévében meg a 60 forintos Bulgari parfümben, de eléggé biztos, hogy ilyenkor nem egy fantasztikus akcióba, hanem egy technikai malőrbe vagy sima elcseszésbe futottunk bele. A webshopokra más szabályok vonatkoznak, mint a sarki boltra, itt épp a…..
Új ingatlant béreltél/vásároltál volna ami egészen tetszett is, mindaddig, amíg nem vetettél egy pillantást a penészfoltos, koszos fürdőre… Veled is megtörtént már? Hozzáértők szerint érdemes energiát fektetni a fürdőszoba-felújításba, mert már egy kisebb beruházás is nagyban növeli az ingatlan…..
Hiszed vagy sem, klasszikus tűzgyújtásra alkalmas eszköz nélkül is lehet tüzet csiholni, és még fadarabokat sem kell egymáshoz dörzsölni. Egy citrom segítségével ugyanis olyan elektromos töltést generálhatunk, amellyel könnyedén tüzet gyújthatunk. Íme az instrukciók: Puhítsuk fel a kiválasztott…..
Amikor Clarkson kirúgták a Top Gearből, valahogy lehetett sejteni, hogy ezzel a lépéssel mindenki jól fog járni, csak pont az a BBC nem aki meghozta a döntést. Azt most hagyjuk, hogy az utolsó csepp a közmondásos pohárban sima gyökérség volt-e (mire befejezték a melót, nem volt…..
A Balaton történetében nemcsak jól sikerült fajbetelepítés (pontusi tanúrák) fordult elő, mellényúlásra is volt példa: az angolnával (Anguilla anguilla) mindenki csúnyán elszámította magát. A nem túl bizalomgerjesztő megjelenésű, kígyószerű hal fogyóban van ugyan, de…..
kicsitomi 2015.07.02 10:00:57
@Gazz: Még öregebbek is, állítólag 50-80 évig is elélnek.
Az Extreme Digital régi barátunk, az ügyfélszolgálat ebben a sztoriban is felbukkanó pokrócsága igazán nem újdonság rendszeres olvasóink számára. Az viszont igen, hogy kiszállítottnak állítanak egy meg nem érkezett terméket. Kedves Homár! Egy jó másfél hónapra…..
kicsitomi 2015.07.01 10:25:35
kicsitomi 2015.07.01 10:56:54
@borso: Ez nettó ostobaság, max kis hazánkra igaz. :)
Kultúrhelyen ez nem okoz problémát.
"Lehet, hogy azért állnak így, nehogy rájuk nyissák az ajtót" - mondta Winkler, amikor hétfő reggel, a parkolóházunkban azon kapott, hogy kivont Nikonnal lövöm az autókat."Akkor menjenek fel a negyedikre, tele van üres hellyel az a szint. Az ötödik pedig tök üres. Ez…..