Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Perca

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az MR1 Kossuth Rádió újra elővette a mágnesezés teóriát a Napközben című műsorban (http://www.mr1-kossuth.hu/mrplayer.php?autoplay=1&hangtar=20110211_090517_1). Ez a riport is elég egyoldalú, hemzseg a bakiktól, erősen áramszolgáltatói megrendelés szagú, és…..
Perca 2011.02.15 02:01:21
@V u, de ja vu: Egyetlen egy módja van a mérő kiszűrésének. Egy simert terhelést kell a hálózatra csatlakoztatni. Aztán a tárcsafordulatból kell kiszámolni a mérő által mért fogyasztást. A durva hibát azonnal ki lehet szúrni. A 20% körüli hibát előre boritékolom. Legalább is nagy esélyt adok rá. Amennyiben hibás be kell jelenteni az áramszolgáltatónak, mert az is szerződésszegésnek minősül, ha valaki nem jelenti be. Amennyiben támadna a szolgáltató, azonnal feljelentés az ügyészségen gondolkodás nélkül!
Perca 2011.02.15 02:24:59
@Goompah: Kedves Goompah! Szerezz be néhány olyan órát, amit néhány éve szereltek a hazai szolgáltatási területeken! Ne külföldi forrásból, és ne villanyszerelési áruházból. SIEMENS CM160, Actaris H10, Schlumberger H10, ELSTER, Iskra E72..stb. Próbáld meg lemágnesezni a féket! Próbáld meg telítésbe hozni a tekercsek vasmagját! Aztán, amiből könnyen eltávolítható a mágnes, vedd ki! Próbáld őket felmágnesezni! Állítsd vissza a zárt mágneskört és tedd vissza a helyére azonos légréssel! Utána próbáld beállítani hitelesre a mérőt!
Nem fog sikerülni, mert a leggyorsabbra állítva is 100% feletti negatív hibával fog mérni. Próbáld mágnesezni a neodímiummal és visszagyengíteni a hitelesíthetőségi korlátok közé!
Aztán tedd oda a neodímium "harcimágnesedet", miközben célműszerrel méred a pontosságot. Meg fogod látni, hogy a mérő azonnal felgyorsul elsőre is. Amikor leveszed a mágnest, akkor visszább lassul, de már jelentős pozitív hibával fog mérni. Minden ilyen folyamat ismétlésével egyre gyorsabb lesz a mérő, mert a fékmágnesek egyre jobban lemágneseződnek.
Aztán próbálj meg zárlatokat csinálni a mérőn 16-25A-es kismegszakítón keresztül. A zárlat lehetőleg vastag vezetéken és rövid szakaszon keletkezzen. Minden zárlat után mérd meg a mérő pontosságát.
Régi GANZ, vagy külföldi gyártású mérővel ne kisérletezz, mert semmi sem fog történni. Azok mérőkben, megfelelően gyártott mágnesek vannak.
Aztán mégis szerezz be egy külföldi, vagy nagyon régi hazai mérőt még a 80-as évekből. Próbáld meg ugyanazt a kísérletsorozatot. Aztán a többire magadtól is rá fogsz döbbeni...
És olvass át mindent az EMP-effektusokról, valamint John J. Williams, Stopping Power Meters c. tanulmányának a fogyasztásmérő pontatlanságokról írt részét! Ha valóban érdekel a dolog, akkor meg fogja érni az idő ráfordítása és meg fogod érteni az itt leírt felháborodásokat, valamint rá fogsz jönni, hogy milyen egyszerűen lehet lóvá tenni egy országot pár semmirekellőnek. Természetesen a megfelelő célműszerekkel sokkal könnyebb a dolog, de vágj bele bátran, kárpótolni fog az eredmény!
Perca 2013.07.11 03:33:12
@Mezeiné Bera Szilvia:

Kedves Mezeiné Bera Szilvia!

Ne keseredjen el! Forduljon "Villanyóra" nevű társunkhoz! Segíteni fog. Véleményem szerint nagyon rossz ügyvédje volt, vagy összejátszott az Ön háta mögött a szolgáltatóval.
Semmiképp ne engedjen a bűnözőknek!
Fellebbezze meg időben az ítéletet! Elsőként a MEH-hez, ill. ma MEKH-hez kell fordulni. Ez egy közönséges maffia, mint már leírtuk az előző kommentekben évekkel ezelőtt. Ki lesznek takarítva mind előbb-utóbb, csak nehéz a folyamat, mert politikai és igazságszolgáltatási szálak is összefonódnak. Sajnos... Azért már sokan sikereket értek el, ha kellő szakértelemmel mennek szembe ezzel a szemfényvesztő hazugsággal.

Üdvözlettel:
  Mi az igazság? Mi van a mágnesezési ügyek mögött? Perca és csapata a háttérből eddig is igen élénken részt vettek a blog életében. Most megosztják, hogy kutatásaik során milyen következtetésre jutottak: Vajon az áramszolgáltatók szándékosan és jogtalanul…..
Perca 2011.05.18 17:07:06
@simplee: Mi köszönjük az elismerő szavakat.
Perca 2011.10.03 00:03:16
@Watt: Kedeves Watt! Természetesen imerjük Dodek Péter tanár urat, aki fiatalabb korában egyetemen is tanított francia és angol nyelvterületeken villamos gépek tudományát. Később az üteg utcai, majd Verebély László névre keresztelt Villamosenergia-ipari Technikumban tanított villamos gépek és villamos művek tantárgyat is. Aki az ütegben végzett, az mind tudja, talán Ön is, hogy külön tananyag volt műszaki mérésből, hogy miért nem lehet áramot lopni mágnessel. Természetesen nem a szolgáltató által mesterségesen manipulált mérőről beszélek, mint a jelen esetekben! Minden segítséget szívesen megadunk! Kérem legyen szíves vegye fel a kapcsolatot Villanyórával!
Semmiképp ne ijedjen meg, mert már nincs sok ideje ennek a maffiának. A fő ideológus dr. Szunyogh István és az összes semmirekellő bűnöző el lesz radírozva, mint egy rossz bejegyzés a kopott noteszből...
Amennyiben perre kerülne a sor, akkor is meg fogja nyerni, ne tartson ezektől a pitiáner gazdasági bűnözőktől! Amennyiben nem kíván egyedül szembemenni velük úgy olyan jogi képviselőt ajánlunk, akivel biztos lesz a sikere. Hiszünk Önnek, és tudjuk, hogy nem lopott semmit. Egyrészt, mert nem is lehet, másrészt, mert gondoljuk Dodek Péter nevét említve, hogy az Ütegben végzett technikusként.
Várjuk megkeresését! További szép napot kívánok!
Perca 2012.06.15 23:43:29
@Raulito2: Kedves Raulito2!
Mindenben egyetértek Önnel. Pontosan úgy lehet, ahogyan érzi és gondolja. Valóban ez egy összeboruló bűnszövetkezet. Semmiképp ne egyezzen meg bűnözőkkel olyan dologban, amit el sem követett, ráadásul elkövethetetlen is!
Kérem, írjon egy üzenetet Villanyórának, ahol megad egy elérhetőséget, és kérem vázolja fel az esetet röviden. Megadjuk a jogi segítséget és 100%-ban mentesül mindentől. Garantáljuk!!!
Ne aggódjon! Szóban is és minden tekintetben segíteni fogunk Önnek. Egyébként már minden ügyet el fognak bukni a "maffiózók", mert olyan fogyasztóvédelmi törvény született, hogy már nem tudják játszani tovább a piti kis játékukat.

Várjuk mielőbbi jelentkezését!

Üdvözlettel:
 Igazság szerint én teljesen biztosra vettem, hogy a mechanikus villamos mérőórák eltűnésével (digitális átállás) megszűnik a villanyóra mágnesezés kapcsán felröppent botrányszagú, maffiagyanús fogyasztóterrorizálás és állami jóváhagyással folytatott kopasztás.…..
Perca 2012.03.09 02:32:44
@Damien12:
A dologban a legérdekesebb, hogy az optikai kiolvasóberendezés is egy neodímium mágnesgyűrűvel tapad fel a mérő burkolatára. A gyártó szerint az ő kiolvasójukra nem reagál. Figyelmeztetve arra, hogy ezek a kiolvasók teljesen szabványosak és más gyártmányokat is használhatnak esetleg, amiben erősebb neodímium mágnes is lehet, az volt a válasz, hogy az övékére nem reagál. Ráadásul el is ismerte a gyártó, hogy semmi értelme az egésznek, mert nem lehet rá hatni semmiképp.
Azt is megtudtuk, hogy a egy-két volt szocialista országból kérnek még ilyen mágneses befolyásolás jelzést.
Tippünk, Bulgária és Szerbia...
A történetben a legszörnyűbb, hogy ennek a "kis opciónak" a fejlesztésében természetesen hazai segédlet volt. Nevezetesen magyar kéz volt benne.
Kár, hogy a fiatalember ilyen dologra fecsérli tudását Lengyelországban. Ő is természetesen a mai Óbudai Egyetem elődjéről a Kandó Kálmán Műszaki Főiskoláról került ki, mely ennek az egész mágneses befolyásolás hazugságteóriának az egyik fő boszorkánykonyhája. A fiatal fejlesztő jól kiképzett katonája, kiszolgálója egy gazdasági érdekcsoportnak. A bíztató az, hogy legalább tisztában van vele, hogy hazugság az egész.
Egyébként semmi különleges dolog nincs a mérőben. Egy hall-szenzor érzékel és ennek a jele van feldolgozva digitálisan. Csakhogy a mérő firmwarejével is vannak gondok, ezért ez a led néha gondol egyet és világít.
A leghumorosabb az egészben, az "Ennek mi értelme van, mivel úgysem lehet semmit sem befolyásolni?" kérdésre adott válasz, ami így hangzott:

De a befolyásolási szándék is látszik...

Ennyit erről... No comment...
Magyarország, abszurdisztán... Ezért tartunk itt... Amiért ilyen ötletek születnek, meg amiért hagyjuk magunkat ilyen blődségeken keresztül kirabolni.
 Remélem, nem sokan látták hétfőn az ELMŰ „fizetett hirdetését” a Hír TV-n, aminek a címe: Panaszkönyv. A műsor állítólag fogyasztóvédelemmel foglalkozik. Ennek ellenére ott volt egy előre megírt forgatókönyv szerinti riport a "sötét" oldaltól:…..
Perca 2010.06.20 00:49:21
Angolul tudók figyelmébe ajánlom, na meg Härtlein-"mesternek" és a beépült ELMŰ-s "kutyáknak" az alábbi linken található, megtekinthető és letölthető tanulmányt, John J. Williams-től. Címe: Stoping Power Meter

www.scribd.com/doc/22856305/Stopping-Power-Meter

Főleg a 10. oldalon található 1. pontot olvassa el mindenki. Ott kék színnel ki van emelve a fékmágnesekre vonatkozó probléma egyik lehetséges oka. Ez a kritikus kérdés az egész mágnesezési ügyben. Érdemes végigolvasni a 10. oldaltól. John J. Williams nem egy bérhazudozó. Ő független illető az ügyben. Ki ő?
Az itt lehet megtekinteni:

consumertronics.net/tutorservices.pdf
Perca 2010.06.20 01:40:18
@Härtlein Károly: A lemágnesezős bűvészmutatvány értéke = 0. A kritikus órákból kiszerelve a mágneseket, azaz a mágneskört megbontva 20 másodperc alatt már olyan mértékben lemágneseződnek (pl. SIEMENS CM160 "assembled by ELMŰ"), hogy visszaapplikálva már közel 70%-os pozitív hibával fog mérni az óra. Ezek elvileg AlNiCo (Alumínium Nikkel Kobalt) mágnesek a gyári specifikációk szerint. AlNiCo mágneseket zárt pólusokkal tárolunk Härtlein Úr, mert különben idővel önmagukban demagnetizálódnak!!! Ezekben a kritikus mérőkben, azonban rendkívül érdekes mágnesek vannak... Nagyon labilisak. Kiszerelve nemcsak könnyedén lemágneseződnek, hanem ugyanígy fel is lehet őket mágnesezni a szükségesnél sokkal erősebbre is. Nagyon gyenge mágneses térre már átbillennek. Mintha nem is AlNiCo lenne... Enyhén lágymágneses tulajdonságot mutatnak. Véletlen ez...? Nem ez az alapja a jól kitalált teóriának...? Nem véletlenül a mérőhöz közeli, rövid vezetékszakaszon keletkezett, háztartási zárlati áramok "verik le" a fék-mágnest fokozatosan? Ugyanis a színuszhullám csúcsánál fellépő, áramtekercsen átfolyó zárlati áram olyan mértékű is lehet, hogy belső demagnetizátorként működhet a kis menetszámú tekercs! Márt hát ugye, amper menet... Ezt ki kellene bírnia a féknek. Olyan mágnesek, melyek annyira labilisak, mint ezek, ki van zárva, hogy elviseljék a zárlati áramokat.
A mágneses befolyásolhatóság és a zárlati áramok közötti összefüggés egyértelmű. Nem véletlenül említik a mérőórák gyári gépkönyvei is együtt a két, ezelenni érzéketlenséget. Azonban, ezt mégsem tudják a kritikus mérők... Hogy lehet az...?
Ezen kezdjenek el gondolkodni a műszaki blogozók!!!
Igérem, többet én sem foglalkozom Härtlein Copperfield és Szúnyogh Geller illúzionista urakkal.
 Hogy kedvenc áramszolgáltatóink ne találgassák tovább, hogy megnyugodhatnak-e végre, újból életjelet adok. Villanyóra mágnesezési ügyekben semmi érdemlegesről nem tudok sajnos egyelőre a fogyasztóknak beszámolni, de háttérmunkálatok folynak továbbra is. Azt…..
Perca 2011.08.04 17:42:59
@megjegyzes2: Kedves megjegyzés2!
Nagyon érdekes, hogy most itt próbálkozik megélhetési célból.
Miért nem addig tett feljelentést, amíg a cégnél dolgozott?
Ugyanis mindenkinek állampolgári kötelessége a tudomására jutott bűncselekmény azonnali jelentse. Amennyiben tudott róla és hagyta, valamint még asszisztált is hozzá, úgy ugyanolyan bűnös, mint a többi résztvevő. Illetve bűnrészes. Csak gondolom, akkor anyagi előnye származott belőle és inkább hallgatott. Most, mikor már nincs semmi veszteni valója, meg úgy gondolja, hogy átáll a másik oldalra és most "rablóból pandúrrá vedlik"?
Amíg ott dolgozott és nap, mint nap végezte a munkáját, akkor vajon belegondolt abba, hogy hány ártatlan, szerencsétlen, szegény, vagy munkanélküli embert tettek tönkre erkölcsileg, anyagilag és esetleg árverezték el az inatlanjukat és ingóságaikat az áramszolgáltató cégekben megbújó gazdasági bűnöző-csoportok...?
Nem hinném...
Azért nem, mert, akkor a lelkiismerete erősebb lett volna (ha van ilyen) és feljelentést tett volna, vagy más az ügyben jártas családtagjával, ismerősével tetette volna meg.
Tett valamit az ilyen gazdasági bűncselekmények ellen?
Tudom, tudom... Féltette az állását. A jól fizető állását.
Most nincs tét és mindjárt megmentőként szeretne előlépni? Ráadásul pénzért?!
Tudja milyen ez a hozzáállás?
Erkölcstelen!!!
Az ilyen gondolkodású emberek árulják el az országot és a magyar embereket még akkor is, ha bele sem gondolnak tettükbe és semmilyen tudatosság nincs bennük.
Igen, árulónak, "szélkakasnak" nevezik az ilyen embereket a világ normális erkölcsi alapokon álló részein.
Úgyhogy mi a blog csapata és én is az tudom mondani Önnek, hogy nagyon rossz helyen keresget itt. Gondolkodjon el egy kicsit és próbáljon tükörbe nézni!
Amennyiben valóban egy erkölcsös, "rendes" embernek tartja magát, úgy próbáljon meg anyagi ellenszolgáltatás, sikerdíj nélkül segíteni az esetleges rászorulókon.
Ez talán elvezethet egy erkölcsi megtisztuláshoz. Addig is átérezheti milyen a nyomor, a kényszer, az igazságtalanság, a kiszolgáltatottság.
Mi, a blog mögött álló csapat is teljesen ingyen, Magyarország felszabadításáért, a magyar emberek gyarmati sors alóli felszabadításáért végezzük munkánkat teljesen ingyen. Soha senkitől nem kértünk egy fillért sem! És nem is fogunk.
Most mindannyiunk közös véleményét tolmácsoltam!
Minden jót kívánunk!
Perca 2011.08.04 18:53:16
@megjegyzes2:
1. Nem ittunk pertut azt hiszem!

2. Mi nem tegeztük le!

3. Amit leírt információt, az nem információ!

4. Semmilyen komoly tényt nem fogunk megosztani itt!

5. Ez nem jogi fórum. Arra ott van a Zugügyvéd.

6. Köztünk is van számos jogász.

7. Ön semmilyen új információt nem közölt itt. Valószínűleg mi szolgálhatnánk Önnek információkkal. Kicsit olvassa jobban végig a régi bejegyzéseket is! Egyébként a dühében történő vagdalkozásaiban sok igazság is van.

8. Attól, hogy gyalázkodik, tombol és lekicsinylő módon nyilatkozik rólunk, attól még nem fogunk együttműködni Önnel. Nagyon sajnáljuk, de senki előtt nem fedhetjük fel magunkat.

9. Amennyiben segíteni szeretne, úgy tegye meg a lépéseket saját maga!
Perca 2011.08.04 19:29:57
@megjegyzes2: Utoljára válaszolunk Önnek! Én magam is. Való igaz,nem vagyok jogász. Műszaki ember vagyok a k+f területen dolgozom.
Nem gyalázkodtam.
Magyarország egy gyarmat sajnos, ha tetszik ez Önnek, ha nem. Erről nem nyitunk vitát. Szétárusították a megszállt ország vagyonát az emberek tudta nélkül. Az egyik megzállót a másik megszálló váltotta. Ki fegyverrel, ki gazdasági hatalommal. Nem tudja, hogy kik vagyunk, ne tegyen könnyelmű kijelentéseket!
Több évre visszamenőleg számtalan eset van a birtokunkban. Mindent tudunk. Pontosan, személyre lebontva. Ismerjük az érdekeltségi köröket, a gazdasági háttérhálózatot, mindent. Minden áramszolgáltató ügyeibe belelátunk.
A fórum lényege az adatgyűjtés és a kezdeti segítségnyújtás. Egyébként, akinek segítséget nyújtunk, azt először leellenőrizzük, hogy ki az illető. Kénytelenek vagyunk.
A perek megnyerése-elvesztése vegyes. Általában a hozzá nem értő laikus embereket tudják megvezetni.
Ezek a szolgáltatói bűncselekmények egészen az aktuális kormánykörökig nyúlnak.
Mégegyszer megjegyzem! Mindennel tisztában vagyunk. Nem tud újat mutatni nekünk. Már évek óta figyeljük ezt a tevékenyséet. Most elérkezetté vált az idő, hogy lebuktassuk ezt a sötét összefonódást, mert közel minden bizonyíték a kezünkben van.
És szeretnénk kérni, hogy ne mosson össze minket pártoikkal!
Minket nem érdekelnek a pártok!
Egy kérdést szoktunk feltenni minden pártnak, szervezetnek, csoportnak:
Kinek az érdekeit szolgálja?

A lényeg ebben van. Tovább nem kívánunk vitát nyitni Önnel. Valószínűleg ön valamit félreértett. Kéjük keresse fel a Zugügyvéd-et zugugyved.blog.hu/ és ott regisztráljon! Ott megtalálhatja az ügyfeleit, biztosak vagyunk benne!
Üdvözlettel:

A Blog Csapata és Perca
  Tisztelt sorstársak!  Egy kéréssel fordulok azokhoz; akik hozzánk hasonlóan nem fogadják el; hogy mindenféle bizonyítás nélkül; puszta feltételezésre alapozva bűnözőnek titulálják. Olyanokat szeretnék megszólítani, akik hajlandóak lennének igen közeli…..
Perca 2011.05.13 12:41:51
@Eszci: Teljesen egyetértek mindenben. Senki ne féljen, mert nincs mitől!!! Mindenki a legkeményebb eszközökkel (jogi, taktikai) torolja meg a vádaskodásokat és ne hagyja magát a legvéksőkig!
Annyi kiegészítéssel élnék, hogy ezek nem igazságügyi szakértők, meg szakemberek, hanem közönséges gazdasági bűnözők. Nem kell kímélni őket. Maffia-szerűen szeveződnek, egy cég álarca mögé bújva. Mindent beszőve fogják egymás kezét. Összetartó erejük a pénz.
Ez csak addig lehetséges, amíg hagyja magát a magyar ember. Oda kell csapni egyszer az asztalra. Ha kell, egy kőkemény demonstráció keretei közt is ki lehetne fejezni a fogyastói álláspontot és felhívni a figyelmét az országban minden tisztességes magyar embernek a közszolgáltatói gazdasági bűnözésre is!
Kommentár nélkül: - Melyik a villamos energiával legjobban ellátott ország?- Magyarország: nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig életveszélyes.  ..
Perca 2011.05.03 13:11:07
@arpadsavossabeszdekli: Deklikém már többször figyelmeztettünk, hogy takarodj ki erről a posztról. Előzőleg igértünk valamit, most be is fogjuk tartani. A pofátlanságodat, már csak a primitivizmusod haladja meg. Ezzel a bemalackodásoddal önmagad minősíted. Sötét vagy és buta, valamint, ahogyan írtad, szánalmas és erőltetett.
MÉGEGYSZER FELSZÓLÍTUNK, UTOLSÓ UTÁNI FIGYELMEZTETÉSKÉNT!!! ÖRÖKRE FELEJTSD EL EZT A BLOGOT. SENKI NEM KÍVÁNCSI A SÜKET SZÖVEGEDRE ÉS ÖNMAGAD SZÁMÁRA OSZTOGASD A JÓ TANÁCSOKAT!!!
Perca 2011.05.05 22:03:24
@arpadsavossabeszdekli: Na, te figyu ütődöttkém! Én biztos nem vagyok az, aki Per-kálni fog a nem létező mágnesezésért. Ezt az idióta áramszolgáltatós, igazságügyi szakértős bűnözői körödnek magyarázd!!! Ott a te helyed!
Nem mondom meg, hogy ki vagyok, egyelőre, de meg fogod tudni a megfelelő időben. Akkor majd lehet, hogy lefagy a buta vigyor a képedről.
Én vagyok az, aki azon van, hogy a te fajtád a rács mögül nézze az eget és a mágnesfóbiát kiverje a fejéből.
Egyszerűen unjuk a jelenléted, mert pontosan tudjuk, ki vagy. Ha nem tudnánk, nem irritálna a megjelenésed.
Tényleg ki fogjuk ide írni a neved és a címed, ha nem takarodsz ki innen, ahogyan ígértük.
Ne érezd magad alatt annyira biztosnak a talajt!!! Te egy senki vagy, csak azt hiszed magadról, hogy érinthetetlen a személyed. A hozzád hasonlóknak mind ez a nagy hibájuk.
Nem kell lealacsonyodnod a mocskolódáshoz, mert önmagad vagy az. Mi nekünk kell lealacsonyodnunk hozzád, de sajnos ahhoz, hogy a csótányt lefújjuk a rovarírtóval, kénytelen vagyunk lehajolni.
Folyamatosan figyeljük, hogy mikor bukkansz fel. Ha új néven regisztrálsz, akkor is tudni fogjuk, hogy te vagy, te.
Fogd már fel végre! Erre a blogra közel mindenki írhat, de te itt PERSONA NON GRATA vagy!!! Az összes többi ELMŰ-ÉMÁSZ, E-ON, EDF-DÉMÁSZ és szövevényes szervezetükkel együtt.
Nem tudom megértetted-e???
Nem szeretnénk, hogy ide malackodj.
Nagy tiszteletem Villanyórának a türelméért, hogy még nem moderálta ki a fenébe innen a firkálásaidat...
Ja, és hogy megnyugodjon a beteg és nyomorult kis lelked!
A Perca nick eredete: Perca Fluviatilis Linné
Nézz utána, hogy mit jelent, hogy dolgozz és gondolkodjál is egyszer az életben...
 Justicia történetében nem az ELMŰ hozzáállása a meglepő, mert az maximum az egyeztetésen mutatott a szokásostól eltérő képet – kivételesen a fogyasztó javára. Az ELMŰ által kiküldött szerelők viselkedése a szokásoshoz (de nem elfogadhatóhoz) képest is kritikán…..
Perca 2011.04.22 01:50:55
@HencegőLajos: Szerintem meg törölni kéne az egész Hencegő Lajost...
Újabb mágnesezési történetet szeretnék mindenkivel megosztani. Úgy tűnik, hogy vége-hossza nincs ennek a macska-egér harcnak.  Még mindig kihívást jelent a szolgáltató(k)nak egy szabályos villanyóra ellenőrzés végrehajtása. Mikorra várható el, hogy a szolgáltató…..
Perca 2011.01.21 03:07:39
@csőke: Kedves csőke már ne is haragudj, de Te egy igazi hülye vagy... :)))
Az ilyen hozzád hasonló "tapsoló majmok" miatt adták el a komcsik a magyar áramszolgáltatókat idegeneknek, ahol a hazai, komcsi mentalitású kiszolgálók segítenek ártatlan emberek kirablásában, a magukat szakértőnek tituláló komcsi haverok által. A valódi áramtolvajokat meg sem merik közelíteni, mert akkor rögtön megy a telefon az egykori komcsi hálózat irányából, hogy az illető tabu. Ezt a veszteséget kell behajtani vétleneken például. Tudod...oktondikám..?
Nem gyávaságból nem fedjük fel magunkat, hanem azért, mert egy jelenleg is ügyészségi nyomozás alatt álló, iparszerű bűncselekménysorozat áldozatainak nyújtunk segítséget.
Annak is eljön az ideje, hogy megtudd kik vagyunk. Nagyon pofára esnél különben...
Egyébként, hogy megnyugtassam a kis háborgó, butácska lelked, tudatom veled, hogy nem vagyunk sem tolvajok, sem pedig komcsik. Nagyon is a nemzeti oldalhoz tartozó, hazáját féltő emberekhez tartozunk. Nem vagyunk laikusok sem. Szakértők vagyunk és nemcsak papíron, meg a komcsi haverok közt és nem pártolunk, védünk áramtolvajokat. Kikérjük magunknak!!!
Azt tudom javasolni neked, hogy a későbbiekben történő esetleges mellécélzások elkerülése végett ne csak ebbe a blogbejegyzésbe tőkedj bele, hanem olvasgasd a többit is! Akkor esetleg valami fény is fog derengeni sötét kis elmédben.
Bár számos hasonló témájú ügyet dolgozott már fel ez a blog, még mindig  búvópatakként előtörnek újszerű  trükkök  A szakértői vizsgálat eredménye, hogy minden sérülésmentes, de erős külső mágneses hatás érte a villanyórát, mindenképpen ilyennek…..
Perca 2010.11.10 15:48:55
@Pascal: Tisztelt Pascal!

Önnek akár igaza is lenne ez esetben.
Amit idézett paragrafusok alapján, igaza van. Azonban Ön sok mindennel nincs tisztában azt hiszem. Ezt nem a dolgok jogi oldalára értem.
Amit leírtam esetet, annak az előfordulási esélye kb. 20%. Azon rendőrkapitányságokon, ahol már ismerik ezt a trükköt, ott azonnal így reagálják le.
Az esetek 80%-a viszon nem az ügy lezárásával, hanem vádemeléssel az ügyészségre való továbbítással folytatódik. Innen már a bíróságra kerül az ügy mint büntetőper. Ez viszont már kielégíti a 233.§ (2). Egyébként maga a szolgáltató írja le, az eljárást lépésről lépésre. Tudtosan teszi. Erről konkrét dokumentumok, bizonyítékok vannak.

Amit a szakértőről mondott, azt értem, de nem tudom elfogadni teljes mértékben, mert a hatóság a szakértőt, vagy az áramszolgáltatót is kikérdezi, ahol ugyanezt a hamis tényállást erősíti és elmarasztalólag nyilatkozik a fogyasztóról.
Amennyiben egy magánszemély ehhez hasonló cselekményeket követne el, azonnal megállná a helyét mind a hamis tanúzás, mind a hamis vád.
Nem szeretnék Önnel állandóan vitatkozni, de megmondom őszintén, hogy kissé irritál, hogy állandóan az "ördög ügyvédjét" játssza, mosdatja azokat a gazembereket, akik ellen többünknek kilónyi bizonyítékunk van. Természetesen azon információkat itt a blogon a károsultak érdekében nem teregethetjük ki!

Üdv.

Perca
Perca 2010.11.28 23:28:11
@nyockeres: Tisztelt nyockeres!
Mikor gyártották a kérdéses gázórát?
A csereidő gázóránál úgy tudom 10 év. 1994-95 óta már nem alkalmaznak mágneskuplungos órákat. Két kamra nyílik-záródik feváltva, mely mozgás hajtja a számlálót. A gáz tulajdonképp adagonként kerül a csőbe. A működtetést maga a gáz nyomása végzi. A gázóra tiszta műanyag belülről. Nem hat rá a mágnes. Kivéve a külső fém köpeny, de arra maximum ráragad. Amennyiben valaki bármilyen módon leállítja a gázórát, úgy azon nem tud áthaladni a gáz. Van olyan eset, amikor meghibásodik, úgymond "fennakad" a gázóra. Ilyenkor nem jön gáz a csőből, mert az óra nem engedi át.
Úgyhogy ezt a gázóra mágnesezést végképp nem értem. Ez hatalmas hülyeség...
Amennyiben érdekli egy mai modern gázóra belső felépítése, szívesen küldök róla egy robbantott szerkezeti ábrával ellátot adatlapot.
Hallottam olyan Tigázos esetet, amikor a cég megbűntette az illetőt, mert a házának egy része összedőlt és ott volt a gázóra, ami teljesen lapos lett. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy az óra alkalmas volt a szabálytalan vételezésre. NO COMMENT...
A történet vége happy end lett. Az energiahivatalhoz fordultak és közbelépett, a kötbér eltörlésére szólította fel a Tigázt, amit az azonnal meg is tett.Mindenképp ezt javaslom Önnek is. Meg fog oldódni a probléma!
Tudom, hogy ezzel senkit nem vígasztalok meg, de erre a Tigázos aljasságra is csak egy dolgot tudok mondani:

GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA!!!

Üdv.
Perca 2010.11.30 22:53:43
@Pascal: A gázos témában biztosan tudom, hogy nem fognak igazat adni a szolgáltatónak. Ezekre az aljasságokra a Tigáz spcializálódik. Nem kell ide semmilyen okoskodó ügyvéd. Bíróságra sem. Felesleges... Polgáriperes eljáráshoz nem kell. Semmivel nem tud többet. A törvényeket, érveket más is ki tudja keresni.
Aki érti miről van szó, az képviselje magát és ne hagyja, hogy ügyvédek fosszák ki. Az szokott veszteni általában, aki ügyvédet fogad.
Kivéve, ha egyben van műszaki végzettsége is, annak az ügyvédnek. Természetesen nem vonatkozik minden ügyvédre, de a kivétel erősítit a szabályt.

Üdv.
 Tömören összefoglalva a konferencián elhangzottakat, kiderült, hogy az órák úgy rosszak, ahogy vannak. Imrei Józsefné az ELMŰ beépített pillére, a magát a MEH álláspontját képviselő személyként bemutató Ollé József mondatainak tartalma szerint, csak…..
Perca 2010.11.23 20:21:31
@sashlee: Tisztelt Sashle! Köszönöm válaszát.

Amit Ön javasolt, megelőzés szempontjából, az egy teljesen korrek, emberi és szolgáltató-fogyasztó közötti, korrekt partneri viszonyban abszolút meoldást jelent. Ennek pontosan így kellene történnie.
A gond az, hogy ezt nem lehet megvalósítani sajnos a jelenlegi rendelkezések miatt. Ez az egész mágnesezési dolog nagyon típusos.
Tulajdonképpen egyetlen fogyasztónál sem az történik, hogy a szolgáltató egy szúrópróba szerű méréssel észreveszi a hibás órát. Nem.
A fogyasztó, nem érti miért olyan magas a villanyszámlája. Amikor már +50%-nál is nagyobb az óra hibája, akkor elmegy a fogyasztó és megrendeli a helyszíni pontosságmérést. Előre kifizeti. A szerelők már a "katabox" nevű polikarbonát búrával jönnek (ELMŰ-ÉMÁSZ területen) és már a helyszínen szabálytalan vételezéssel, mágnesezéssel gyanúsítják meg a fogyasztót, mivel beigazolódik a hiba.
Utána igazságügyi szakértőhöz küldik az órát. Az eredmény előre boritékolva van. A fogyasztó bűnös.
Felajánlanak neki egy egyezkedési lehetőséget. Ez annyit jelent, hogy, ha kifizeti a kötbért és elismeri a szabálytalan vételezést, akkor esetleg felére csökkentik a kötbért és esetleg részletekben is fizethet.
Ez annyira felháborító, hogy azért, akiben van egy kis gerinc, önérzet és nem követett el semmit, az nem ír alá el nem követett bűncselekményt.
Ekkor feljelentik fogysztót nagy értékre elkövetett lopásért, vagy rongálásért. Ha a rendőrség lezárja az ügyet, mert ismeri már az áramszolgáltató trükkjét, akkor utána bírósági úton mászik rá a fogyasztóra. A tudatlan rendőrkapitányságok viszont a végén vádemeléssel adják tovább az ügyet az ügyészségnek.
Szánalmas és nevetséges az egész, de így hurcolnak meg szerencsétleneket.
Valóban vannak valós áramtolvajok. De ők nem mágnessel dolgoznak, mert az úgy sem jó semmire...
Azok mindent bevetnek. Nullamegszakítás, fáziskerülés, "lopótök", ismerős a szolgáltatónál...stb. Itt nem erről van szó.
Az én ismeretem szerint 100 esetből, talán 3 olyan, ahol a kiváncsi fogyasztó kipróbálja a mágnest. Ha éppen olyan mérője van, aminek a mágnese nem éppen tudja a gyártó cég előírásait, akkor peche van és felgyorsul az óra. Itt is arról van szó, hogy magát csapta be a fogyasztó és elrontotta az órát. Azonban az ilyen óra nem megfelelő. Ezeknél rövidesen amúgy is legyengül a mágnes.
Minden híres gyártó leírja a termékeinek adatlapjaiban, hogy zárlati áramok és külső mágnese terek nem befolyásolják számottevően. Ennek igaznak kellene lenni.
És itt jön a csavar a történetben!
A hazai órák nagy részét Magyarországon szerelték össze, vagy gyártották. A külföldön gyártott, hazánkban szerelt óráknak is a fékmágnesét itt gyártották. Ezekkel a mérőkkel van a gond!
A külföldön gyártott változatuknál nincs ilyen gond. Többen vizsgáltuk már ezt.
Teljesen egyetértek Önnel. Nem is lenne érdeke egyetlen gyártónak sem hibás készüléket gyártani, mert sok a versenytárs.
Nem is a kötbérösszegből származó bevétel az igazi üzlet a szolgáltatónak.
Miről van szó???
Biztosan elfoglalt nagyon, de, ha érdeklik ez az ügy, akkor ellenőrizzen le 1 fázisú mérőket családi körben, barátoknál. Vizsgáljon meg legalább 30 mérőt. Nem is kell hitelesítő műszer. Elég egy ismert teljesítményfelvételű műterhelés és a tárcsafordulatból számolja a fogyasztást.
Lehet, hogy meg fog ijedni az eredménytől...
Az órák többsége túlregisztrál. Sajnos.
Na, ezt nem szeretné az áramszolgáltató, hogy kiderüljön. Ennek elfedésére történik az elrettentő kötbér terror, mint retorzió. Erről van szó valóban.
Megmondom őszintén, amikor én erről először hallottam, nem hittem el, úgyhogy egyátalán nem tudom azért önt elmarasztalni, mert érthetetlen ez az egész elsőre. Mert ez egy agyrém.
Szóval itt, higgye el kérem, tényleg nem arról van szó, hogy áramtolvajokat mentegetnénk! Szó sincs róla! Itt mindenki elítéli az ilyen magatartást mindenképp! Itt ezt a hihetetlenül aljas és alattomos módszerre próbáljuk mindenkinek felhívni a figyelmét.
Amennyiben ez a II. világháború előtt, vagy az 50-es években történne, akkor talán még nem lenne meglepő. De ez most 2010-ben van így. Ezért is volt a történelmi példa!
Rosszul kezdtük a kommunikációt. Elnézését kérem!
Valószínűleg félreértettünk valamit mindketten. Van az így. A lényeg a végeredmény.

Üdv.
Perca 2010.11.23 20:28:56
@anyadmajma: Tisztelt anyadmaja! Igen! A szupermágnes valójában neodímium-vas-bór ötvözetű mágnes. A legerősebb mágnesfajta. 1000-1300-szor erősebb a hagyományosabb mágneseknél. 1980-ban fedezték fel. Sok helyen alkalmazzák. Laikusok számár bámulatos a hatalmas mágneses erő, de szakemberek számára nem, mert ilyen erős elektromágneseket eddig is lehetett készíteni. A hétköznapi, népi nyelven csak szupermágnesként emlegetik. Felfedezésük valóban nagy áttörést jelentett az ipar számára egykoron. Hátrányuk az alacsony hőmérséklettürés (80-150°C).

Üdv.
Perca 2010.11.23 21:52:34
@sashlee: Valóban nagyon sokrétű a dolog. Itt talán az a bosszantó, hogy ez már mindenütt lerágott csont, mert ismerik ezt a gondot. A C12 ANSI előírás már rendelkezett a mérőkkel kapcsolatban a későbbiekben.
Az a baj, hogy a főkismegszakító késedelme miatt hírtelen egy nagy áramtüske képződik, ha a zárlat közel a mérőhöz, rövid vezetékszakaszon keletkezik. Az áramtekercs egy pillanatra ugye párhuzamosan rákapcsolódik a hálózatra a zárlaton keresztül. Ha a zárlat közel 0ohm-os, akkor olyan nagy mértékű mágneses impulzus-lökés lép fel az áramtekercsen, ami tulajdonképpen demagnetizátorba megy át. Ezt a lökést a Ferraris-tárcsa közvetíti át a fékmágnesekre. Ha azok nincsnek megfelelően mágnesezve, akkor legyengülnek.
A többtarifás rendszer nagyszerű gondolat, megoldás. Hát, ehhez kellene egy megfelelő partneri viszony a fogyasztók és a szolgáltatók között. Akárcsak a világ fejlett részein.
Remélem egyszer megtörténik itt is az áttörés.
Tulajdonképpen ez a mágnessztori akkor kezdődött, amikor a szolgáltatókat elkzdték privatizálni. Igazán nem is ez lenne a következmény ebből, csak az volt a gond, hogy hatósághoz közeli jogkört kaptak. Ezzel lehet kulturáltan is élni, de visszaélni is. Sajnos mi itt élünk... Ezért kellene minden tisztességes embernek fellépni az ilyen ügyekkel szemben.
Sajnos olyan bírói ítéleteket is láttam, ahol a fogyasztót teljesen elkaszálták. Sőt, még a kötbérre kikötött kamatot is megítélték, holott a törvény szerint, a kötbérre kikötött kamat semmis.
Sajnos ott sincs minden rendben.
Egészen biztos vagyok benne, hogy ma este sok embernek kinyílt a bicska a zsebében, ha volt benne. Remélem, hogy nem rendelkeznek sokan ezzel az elmés találmánnyal.  Úgy látszik, hogy a nyári Hír Tv-s adást követően az áramszolgáltatók megtalálták újra a reklám…..
Perca 2010.10.24 14:19:22
@arpadsavossabeszdekli: Tűnj el már innen te idióta. Már többször felszólítottunk! Tudjuk ki vagy vedd már észre!!! Ha esetleg eddig nem jöttél volna rá!

Szánalmas semmirekellő...

Milyen érzés, hogy egyre jobban szorul a hurok a nyakadon és a sleppednek?

Ha sokat bosszantasz itt minket, neved, címed ki fogjuk írni a blogra!!! Eddig csak az alapvető etikai normák tartottak vissza, amivel te természetesen nem rendelkezel!
Egyik olvasóm a következő történetet osztotta meg velem.Egy rutinellenörzésre várta az áramszolgáltató embereit, miután ő is villanyóra-mágnesezési ügybe keveredett - önhibáján kívül. A története neki sem különbözik semmiben a többitől, viszont a szolgáltató egyik…..
Perca 2010.09.03 13:57:05
@green111: Nem legyél cinikus, mert a bíróság előtt sem lehetsz az, majd egy tanúmeghallgatáson, amikor ez az egész mágnesmizéria végetér.
Potosan tudom mennyit kerestek, milyen anyagi háttere van a munkátoknak, de azért ne próbálj meg kibújni a felelősség alól. Azonban megjegyzem ilyen szakismeret mellett még ennyit sem adnék nektek. Ez betanított munkási színvonal.
Most is ki foglak oktatni, mert úgy látom a felfogóképességeddel nagy gondok vannak. Ne is haragudj, de ezt a legnagyobb tisztelettel és nem gúnyosan mondom!
Magyarul fogalmazok!!! A szolgáltatók jól kiagyalták ezt a mágnes baromságot. Megetették a külföldi idióta tulajt, hogy itt azért van akkora hálózati veszteség, mert mindenki lopja az áramot. Holott az egész hálózat egy ócska veszteséges trágya.
Az itt összeszerelt mérők AlNiCo fékmágneseinek az anyaga nem megfelelő. Hogy miért nem?
Azt döntse el mindenki maga... Nem állíthatok biztosan semmit... Csak a bíróság a végén.
Mindent elhiszek. Elhiszem, hogy láttál olyan mérőt, ami forog, mint a bolond. Sőt, azt is elhiszem, hogy van egy-két gyengeelméjű, aki ráteszi a vacak órákra a mágnest próbából és az bedöglik. Ettől függetlenül a próbálkozó nem lopott még egy mW-nyi energiát sem.
Én azt mondtam, hogy szerezz be egy normális órát, mondjuk rendelj a neten külföldről és kösd be, majd vegyél egy jó nagy öklömnyi neodímium mágnest, ami legalább N40-45 mágnesezettségű, aztán kisérletezzél.
Azonban, ha halvány lila gőzöd sincs, hogyan működik a villamos fogyasztásmérő, akkor mi a fenének irogatod ide a tapasztlataidat. Kit érdekel ez???
Ki cáfolta, hogy te nem láttál ilyen, meg olyan órát?
Arról van szó, hogy van egy jelenség. Ezt a jelenséget a szolgáltató jól kitalált módon úgy próbálja megyarázni, hogy az csakis egy módon következhet be. Vélelmem szerint az egész mágnesező sztorit ők kezdték el terjeszteni.
Egyébként bámikor reprodukálható módon be tudom mutatni, hogy miként megy tönkre az ilyen óra minden mágnes nélkül. Nem 10, hanem közel 100%-ban.
Gondolkozzál egy kicsit egyszerűbben!
Ha én teleszórom a bevásárlóközpontokat, mint forgalmazó egy rettenetesen undorító halkonzervvel, akkor szerinted az mennyi ideig lesz piacképes?
Törvényszerű, hogy rövid időn belül mindenki rájön, hogy ehetetlen és többet senki nem veszi meg. Ott fog maradni a polcokon. Elhal a termék, mert a forgalmazó nem fogja teríteni tovább, a gyártó is le fog vele állni, mert veszteséget nem fog termelni.
Ugyanez a helyzet a mágnessel is. Mivel nem lehet vele az órát lassítani, ezért arra már régen rájöttek.
Hogy nem vagy képes megérteni, vagy szándékosan játszod a tudatlant, hogy a neodímium mágnes nem egy különleges dolog? A winchesterekben, motorokban, még a laptopok képernyő lezárás érzékelőjében is az van. Ha van nem túl ősrégi laptopod, akkor közelíts egy gemkapocssal a képernyő felső bal, vagy jobb sarkához. Lesz egy pont, ahol nagy erővel odarántja a neodímium mágnes.
A teljes szórakoztatóelektronika ipar használja. A CD, MD, DVD, Blue-Ray készülékek optikai olvasó/író-fejeiben is neodímium van. Már 30 éve alkalmazzák, de jó 20 éve kapható.
NEM KÜLÖNLEGES DOLOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A másik, meg, hogy 100 évvel ezelőtt is bárki lophatott volna villamos energiát a neodímiumnál nagyobb mágneses erőtérrel, mert elektromágnest akkor is lehetett készíteni. Ahogy lopótököt is gyártanak a tolvajok, úgy egy egyszerű mágnestekercset is tudnak. Meg nem is kell ismeretekkel rendelkezniük, mert vásárolhatnak is egy másik személytől. Vedd már észre, hogy ez az egész egy fatális baromság!
A H10-es mérőről azt írtam, hogy úgy lehet lassítani, ha a csapágya túl laza, mert a neodímium mágnes hatására, hogy meg ne zavarjalak nem írom le mégegyszer az okot, a tárcsa rezegni kezd akkora kitéréssel, hogy beleverődik a fékmágnesek valamelyikébe, ezért lelassul, vagy megáll. Az ilyen mérőt elég, ha ütögeted mérés közben, vagy rázod valamivel, mert ugyanúgy le fog lassulni.
Hogy te is megértsd, az ilyen mérő rossz!!!!!!!
Érted?????
Rossz!!!!!
Kérdezem én például, ha valaki tök tudatlan és mágneses karkötőt hord gyógyászati célból, ami tele van nagyon erős neodímium mágnessel és azt mindig hordja, és például a mérő lakáson belül van jól látható helyen és azért néha a port is letörli róla a karkötős kezével?
A szóban forgó ócska órák fékmágnesei biztosan legyengülnek valamilyen mértékben. Pláne, ha még törölgeti is a burát a fék előtt tologatva a mágneses karkötőt.
Kipróbáltam működik!!!!
Akkor az bűnöző???
Tudod ki a bűnöző?
Az a sok aljas senkiházi, aki az idegen érdekeket kiszolgálva, tolja a valódi gengszter szekerét, meg az a sok agymosott, alulképzett villanyszerelőnek sem alkalmas, elektrotechnikai alapismeretekkel sem rendelkező, beszélő szerszám!
Jelentettek már fel rendőrségen nagy értékre elkövetett lopás címén ártatlanul?
Mert, ha még nem, akkor kívánom neked, hogy legyen úgy, mert az ilyen hozzád hasonlók csak úgy tanulnak, kezdenek gondolkodni, ha jó nagyokat rúg beléjük az élet bakancsa. Kicsit tanulj, képezd tovább magad, ellenőrizde le az állításokat, majd utána okoskodj!
Többet nem kívánok veled foglalkozni bármit is irkálsz, mert az érveiddel önmagad minősíted, meg a hazai áramszolgáltatók szakembereinek színvonalát. (tisztelet a kivételnek)
Egyben egyetértünk azért... Ez tényleg nem Japán, mert ha az lenne, te nem itt bohóckodnál...
Perca 2010.09.04 04:24:15
@green111: Kedves green111! Pontosan én is ott végeztem középszintű iskolámat, ahol te. Azért arra nem lennék olyan büszke. Mármint az ottani oktatási színvonalra. Egyébként, ha emlékeznél volt ott egy jókora nagy mágnes, elektromágnes is amivel már akkor is bemutatták, igaz GANZ mérőkön, hogy miért nem lehet befolyásolni. Úgy látszik nem figyeltél eléggé, vagy aznap hiányoztál...
Nem mosták át az agyamat, mert engem senki hülye dumája nem érdekel. Mindig is kutatás-fejlesztéssel foglalkoztam, és amit meg akartam tudni, azt kipróbáltam magam. Neked is ajánlom ezt az utat. Hidd el, még önmagad is másként fogod látni a világot.
Nem a szerelőket nézem le, hanem az ostoba embert, aki olyan primitív, hogy mindent megeszik, amit elétolnak.
Nem ismersz, ezért ne nyilatkozz a tetteimről!
Hogy ki az ostobább kettőnk közül azt bárki jól látja, ha a mi színvonaltalan trécselésünket elolvassa. Sajnálom, de továbbra is a felfogó képességedet okolom.
Írod a karcos tárcsájú mérőt. Biztos találtál ilyet is. Elképzelhető, hogy azon valaki mágnest tartott. Az valószínűleg Actaris, vagy Schlumberger H10 lehetett, de azért tudott összekarcolódni a tárcsája, mert a fékmágnesbe beleverődött, úgy kezdett zörögni a tárcsa. Ott biztosan valamilyen ütődött rátette a mágnest, de továbbra is hangsúlyozom, az a mérő rossz!!!
Ha megfelelően lenne beállítva gyárilag a csapágy, akkor nem tudna rezgésbe jönni a tárcsa. Egyébként egy ilyen hiba esetén tök mindegy, hogy a fék demagnetizálódik, vagy sem, mert a mérő így is úgy is lelasítható.
Aki tudatlan, forduljon hozzám..., ezt kérdezted, mondtad cinikusan?
Ismét magad minősíted...
Ne forduljon hozzám, aki tudatlan!
Nézzen utána a dolgoknak, ellenőrizzen le mindent gyakorlatban, kísérlettel. Önállóság, gondolkodás!
Tudod, ezt a pitiáner mágnesezési kérdést jó néhány külföldi gyártónak felvetettük. Azt sem tudták miről beszélünk. Egyikük volt, aki annyit mondott, hogy valamilyen extrém nagy elektromágneses térrel lehetne hatni egy-egy típusra, de akkor az felgyorsulna legfeljebb és a fogyasztó magát lopná meg a befolyásolás időtartama alatt.
Mikor elmodtam, mi folyik hazai szinten teljesen elképedtek...
Természetesen nem ezt tekintettük alapnak, hanem laborkisérletek és méréssorozatok alapján, több mérőberendezést vizsgálva, vegyesen, hazait-külföldit, kaptuk meg az eredményeket.
Ezek az ökörségek a Morva György-Szunyogh István irányból süvítenek. Pontosabban a Kandó EKI irányából. Persze érthető, mert az egész Kandó-EKI az összes áramszolgáltató bérkutyája.
Hogy ne vádolj tétlenséggel itt az alábbi link, olvasd el és ellenőrizd!

eki.kando.hu/?menu=1&sub=partners

Tudod miért nem voltak ilyen esetek addig, amíg állami kézben voltak a szolgáltatók?
Azért, mert akkor egy ilyen húzásért repült volna mindenki, aki benne vn egy-két ilyen piszkos ügyben, meg a bilincs is kattant volna azonnal. Ez hasonló bűncselekmény, mint a védelmi pénz szedése. Gengszterizmus.
Mivel technikus vagy, emlékezz vissza a mérési jegyzőköny formátumára, ahogyan oktatták annak idején!
Láttál már Szúnyogh Pityu vagy Lénárd Pali féle igazságügyi szakértői vizsgálat jegyzőkönyvet?
Ha igen, akkor felteszem neked a kérdést, hogy amennyiben te egy ilyen ostoba szennyet produkáltál volna egy gykorlati órán, nem vágott volna ki a tanár???
Komolyan kérdezem.
Miből gondolod, hogy a karcok a mérőn mágnestől származnak? Ezt az a két idióta írkálja agyba-főbe a jegyzőkönynek nem minősülő sci-fi jegyzeteibe.
Annyi esze mindenkinek van, hogy egy vastag szövetet, posztót tenne a mágnes alá, s nem közvetlenül tologatná a nikkel bevonatot a műanyag burán.
Én építkezésnél össze vissza karcoltam a mérőm burájátt a sittel, meg ami ráhullott, ráesett.
Aztán, mert tudom mennyi eszük van az agymosott mágnesmániásoknak,displex polírpasztával felpolíroztam.
Na, erre varrjál gombot...!
Nem megyek az ELMŰ-höz dolgozni, mert nem érdekel engem az a szemétdomb, ami most ott van.
Nemsokára viszont repül a német meg a francia is az áramszolgáltatásból és, akkor lehet, hogy még meggondolom a dolgot és találkozunk, ha még te is ott fogsz ténykedni. Akkor majd megbeszélhetjük a dolgot és, ha ráérsz be is mutatjuk neked, hogy mi az igazság. Látni fogod, hogy sem én, sem egyikünk nem bunkó, nem kis senki. A szemedbe is pontosan úgy fogok fogalmazni, ahogyan itt, ha kekeckednél. Azzal a különbséggel, hogy ott erre nem kerülne sor, mert csak nagyokat néznél, hogy mennyire átvertek.
Nem tudom mit vagy belecsimpaszkodva ebbe a mégnesbe? Olyan vagy, mint a Móricka. Annak is mindenről csak egy dolog jutott eszébe.
Azonkívül honnan veszed te, hogy én nekem a szavaim állnak elől a tetteim sehol. Mit tudod te, hogy én ki vagyok?
Megfelelő időben valószínűleg meg fogod tudni, de, akkor már nem fog érdekelni.
Hogy megértsd, engem nem érdekel egyetlen áramszolgáltató élete sem. Fütyülök rájuk. Egyébként a gázszolgáltatók is hasonló aljasságokkal támadnak rá a fogyasztóikra. Ott is ugyanúgy kiállok, csak nem tudsz róla, mert ezt az egyetlen bejegyzést olvasgatod.
Persze a kérdéseimre még egyszer sem válaszoltál, csak vagdalkozol butaságokkal.
Pontosan, ezért vagy megfelelő alany az ilyen feladatok végrehajtására. Egyébként az ELMŰ-n belül is több emberünk van, aki a mérőket folyamatosan dokumentálja ellenőrzésekkor és egyáltalán nem igaz, amit állítasz a mérők hibátlanságáról. Azért azt jobb, ha tudod, hogy nem a kerítésen kívülről kukucskálok a cég belső világába!
Hiába tombolsz. Semmi értelme. Több tucatnyi bizonyítékunk van minden állításunkról. Nehogy azt hidd, hogy az igazságot, a valós helyzetet el lehet mismásolni nagy hanggal!
Vagy ti azt hiszitek, hogy a stikklikről senki nem tud semmit?
Dehogynem. Az ügyészsg is nyomozást indított már több, mint fél éve ezekben az ügyekben. Gondolod, hogy csak blöffölünk?
Rosszul hiszed akkor.
Különösebb képpen nem haragszom rád, mert beláttam, hogy ennyit tudsz csak üzembiztosan...
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de, hát mit tegyek, ha nem vagy képes megérteni, hogy terrorszervezetként működnek az áramszolgáltatók és ártatlan embereket tesznek tönkre. Persze, aki hagyja magát. Mi nem hagyjuk!
Ebből is láthatod, hogy azért olyan senki bunkók nem lehetünk.
Egyébként kicsit ki kell tekinteni ebből az országból és, akkor láthatod, milyen szánalmas ez a katyvasz. Ezt értem mindenre. Ennek egy elenyésző része csak a mégnesezős vádteória.
Bár azt mondtam, nem reagálok többet az írásodra, de most utoljára mégis megtettem. Továbbiakban már nem fogom megszegni az igéretemet!

És még valamit!

Nem apám érdeme a technikusi oklevelem, a diplomám és a további végzettségeim sem. Nem vagyok az egykori MSZMP-s káderek kitartottja! Sem a globalista erők közkegyeltje!
Egyáltalán nem érdekel az iskolai végzettség. Az intelligenciát, rendszerszemléletet, józan paraszti észt nem lehet iskolákkal pótolni. Néhányan mégis azt hiszik, hogy lehet. Azokból lesznek a konzumidióták.
Egyébként belőled süt a kisebbségi érzés is az látszik. Ha, annyira utálsz mindenkit, akinek diplomája van, akkor nosza! Felvételizz, iratkozz be és végezd el levelezőn, munka mellett! Sokan tettek így. Előtted sincs feltűrve az út...
Perca 2010.09.06 00:55:52
@green111: NO COMMENT!
Ha magas a villanyszámla, érdemes egy kicsit utánajárni, hogyan lehet azt legálisan csökkenteni. Nem mindegy, hogy mennyit fogyasztanak otthon a fogyasztó berendezések, készülékek, mivel a villamos energia ára egyre magasabb (és nem feltétlenül egyenletes a szolgáltatott hálózati…..
Perca 2010.09.02 15:21:46
A Greenpower eszközök teljesen legálisan alkalmazhatók. A világon néhány szolgáltató már saját költségén ingyen telepíti a fogyasztási helyen. A fázisfaktort folyamatosan figyeli. Nem passzív kondenzátoros egység. Ez egy kapcsolóüzemű fázisjavító megoldás. Közel áll a megoldás a "lopótök" néven ismeretes áramlopásra alkalmas eszközökhöz, de természetesen ez nem dolgozik a szolgáltató hátrányára. Nem veri át a fogyasztásmérőt.
A fogyasztásmérők fázisérzékenyek. Egyszerűen fogalmazva, olyan energiatöbbletet is mér, főleg induktív és kapcsolóüzemű berendezések esetén, amelyet el sem fogyasztunk. Ezt a fázisfaktor tényezőt kompenzálja vissza, hogy az óra a valós fogyasztást mutassa. Nem a szolgáltatót lopja meg, hanem a fogyasztót menti meg a felesleges fizetéstől.
Aki ismeri az újabb, komolyabb számítógép tápegységeket, azokban már ilyen egység is be van építve APFC jelzéssel. Ez az aktív fázisfaktor szabályzás. A Greenpower nem kapacitív, hanem induktív módon dolgozik ettől függetlenül. Régebb csak egyszerű, psszív PFC áramköröket használtak, azok viszont nem voltak megfelelő hatásfokúak, mivel nem az aktuális fogyasztáshoz igazítva végzik a feladatukat.
Lényegében erről van szó. Az eszköz valóban működik. Aki ismeri a műszaki, elektrotechnikai alapokat, az bizonyára tisztábn van az eszköz pontos működési elvével. Mivel nem csak szakemberek vásárolják ezen berendezéseket, ezért nem részletezik műszaki szempontból a leírást, mert laikusok számára nem lenne érthető. Itt nem csalásról van szó tényleg. Ma már a helyi fázisjavító berendezések is fejlődtek köszönhetőnk a félvezetőtechnológiának.
 Az EON újra virított egy undorító esetet. Ez már újabb trükk, nem mágnes! Van a mágnesezési ügynél is lejjebb. Éljenek a szemét áramszolgáltatók. Csak lassan nem tudni, miből, akarom mondani kiből? Az lenne a legjobb megoldás, ha mindenkinél szépen kikapcsolnák az…..
Az egyik kommentet szeretném most megosztani Veletek. Asztu írta korábban a blogon.Néhány fontosabb kérdés benne is felmerült az eljárással kapcsolatban (teljesség igénye nélkül):A helyszíni felszereléskor miért nem ellenörzik az óra pontosságát, ha később ez esetenként…..
Perca 2010.07.09 02:15:33
Kedves blogozók, károsultak! Mindenkit nyugalomra intek. Hamarosan egy film fog felkerülni egy videómegosztó oldalra mely egyértelműen bizonyítja az egész mágnesezési elmebaj lehetetlenségét. Azt is, hogy milyen mérőóráknál lehet produkálni a fantasztikus demagnetizálódást. Valamint az is le lesz leplezve, hogy miként készíti a szolgáltató sci-fi-vel felérő hatásos bemutatóit. Emberek! Kérem gondolkodjatok el!!!
Eddig nem voltak elektromágnesek?
Neodímium mágnesnél sokkal erősebb elektromágneseket lehet készíteni. Aki lopni akar, az mindent megtesz annak érdekében. Eddig miért nem volt egyetlen lemágneseződős eset sem?
Mert megjelent a neodímium mágnes...?
Ugyan már! 1980-as évektől létezik a technológia az olcsó, iparszerű gyártásukra. Az 1980-as évek dereka óta, kereskedelmi forgalomba is kerültek külhonba, de a '90-es évek óta már beszerezhető volt. Csak sokan azt hiszik, hogy ez egy új dolog. Nos, nem. Ez az ún. szupermágnes néven emlegetett jószág. Gondolom így már sokaknak beugrik a dolog. Amióta van áramszolgáltatás a világon, azóta tolvajok is. Aki áramot akar lopni észrevétlenül egyszerűen, annak a legkézenfekvőbb megoldás lenne a mágnes. Nincs nyoma és egyszerű. Neodímium hiányában is többszörösen erősebb erőtereket lehetett előállítani már amióta felfedezték az elektromágnességet. Vasmagnak való mindíg volt. Zománchuzal, vagy szigetelt vezeték is. Akkor hol volt itt az akadály???
Miért kellene ehhez egy erős permanens mágnes. Ha olyan hatásosan lehetne lassítani az órát, akkor egy 20-50W-os elektromágnes energiabefektetése megérné nem, hiszen többszáz kilowattot el lehetne lopni egy háztartásban? Hol itt az akadály egy tolvajnak?
Miért nem terjedt el ez eddig???
Mert hülyék voltak az emberek? Vagy olyan jó volt az életszínvonal, vagy annyira olcsó volt a villamosenergia? És külföldön mi volt a helyzet? A villanyórák működési elve, felépítése semmit sem változott, amióta Bláthy Ottó feltalálta azokat. Amennyiben a mágneses módszer hatásos lenne, az futótűzként elterjedt volna és már a gyártók is bfoltozták volna a rést a pajzson.
Perca 2010.07.18 17:51:25
@domba: Szerintem még esetleg per sem lesz. Keményen ki kell állni ezekkel a gazemberekkel szemben. Nagyon jól tudják ők, hogy Ön nem mágnesezett semmit. Arra játszanak, hogy Ön megijed, megfutamodik és fizet. Ne hagyja magát! Az egész egy ócska trükk...
Érdekes az áramszolgáltatóknál a túlszámlázás jóváírásának kezelése is.Ugye, a kérdésben adott a laboratóriumi jegyzőkönyv, ahol a "szolgáltató bérence" - nevezhetnénk a világosság kedvéért igazságügyi szakértőnek is, de ez szerintem egyáltalán nem fedné…..
Perca 2010.07.09 02:58:47
@arpadsavossabeszdekli: Most pedig lemegyek a szintedre, te ostoba primitív ökör! Nem vagy te semmilyen árpádsávos. Ebből talán a sabeszdekli igaz. Egyébként kipának hívják azt, amire gondolsz bunkókám. (Igaz az áramszolgáltató maffia jobb-oldali irányultságú.) Ha az lennél egy kicsit is, akkor nem ömlene belőled ez a sok mocsok. Tudom ki vagy pontosan te utolsó kis rohadék! Egyébként a villanyóra nick nevű illető nem az az ember, akire gondolsz, hiába vered a nyálad ilyen intezíven. Sőt a dezső bá nevű beíró sem a te embered. És én sem ő vagyok, bármennyire is szeretnéd. Ő egyáltalán nem ír ide, sőt talán figyelemmel sem kíséri. Na, erre varrjál gombot! Különben többen is röhögünk rajtad te lúzer..., hogy mekkora egy primitív tuskó vagy....
Egyébként óhajod számomra parancs. A bemutatófilm most készül. Fent lesz egy vidómegosztón, ami közzé lesz téve itt és mindenhol. És a te kis gusztustalan pofádat is betömöm vele! Takarodj innen a franca te üresfejü majom! Senki nem kiváncsi rád itt. Hiába is próbálsz meg zavart kelteni, nem fog összejönni. Ha ötször átnevezed magad, akkor is tudni fogom, ki vagy!!! Tudod miért pajtás...? Ha nem, akkor gondolkodj el, és nézz jól körbe a saját kis szűkebb környezetedbe! Rá vagy szedve seggfej!!! Csak irogassatok ide még többen! Így legalább könyebb lesz a kört behatárolni! Üzenem a többi kis kiszolgáló féregnek is, hogy, ha ide regisztrál, legalább ne az áramszolgáltatói gépről tegye... Egyébként a cégek gépei loggolnak, ha nem tudnák. Az ELMŰ még a belső hívásokat is rögzíti, gyökerek. Tiszta ÁVÓ... Nagyon fodros kedvem van máma...
Elnézést kérek a többi tisztességes szándékú blogozótól!
Perca 2010.07.10 23:04:56
@arpadsavossabeszdekli: Már megint baromságokat dumálsz. Nincs olyan, hogy bírósági szakértő. Igazságügyi szakértő létezik. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapján megtalálhatók. A véleménye semmivel nem ér többet, mint a tulaj véleménye. Azonkívül szabálytalan vételezés esetén, 273/2007.(X.19.)Kormányrendelet a villamosenergiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 22/A.§ (7) szerint kell eljárni az áramszolgáltatónak, vagy megbízottjának. Eszerint a szerződésszegést nemcsak jegyzőkönyvben, hanem bizonyító erejű fényképpel, vagy videófelvétellel kell alátámasztani. Ennek hiányában, mivel nem is történt semmilyen szerződésszegés elmehet a fenébe, minden szolgáltató.
Az igazságügyi szakértők szakmaiságát meg hagyjuk. Én legalábbis kikérem magamnak, hogy fölöttem állnak szakmailag, mert, ha ez így lenne, akkor már rég élve eltemettem volna magam.
Túl nagy az arcod sabeszdeklikém, vigyáz nehogy összezsugorodjon egyszer hírtelen..., ha magadra hagynak!!!
A levelesládádat terhelje meg a fene. Nem veszlek semmibe se. Mások miatt ütlek csak, mert káros az ittléted is. Mert hazudozol és félrevezetz mindenkit. Mégegyszer mondom tűnj el innen a fenébe a franc sem kiváncsi rád. Főj csak a saját levedben! A fodornak a csipkebugyin a helye...