Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drakolder

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsére, a fenti cím ellenére, egyelőre nem kell tartani attól, hogy Vivien újra rászabadult a világra, csak egy rövid látogatást tett hazánkban, majd további kezelésekre még visszazárták az ideiglenes lakhelyére. De ne ugorjunk ennyire előre, nézzük, hogy mi történt vasárnap a bolondokházában...
Drakolder 2016.11.22 09:54:44
@Cérnahuszár: Nálam ez még elfogadható, védje is meg magát szerintem. Eleve, hogy fogadták a többiek mikor bement... Mintha ő tehetett volna arról, hogy Lóri feladta. Lehet sok mindent mondani Kárszegre meg MissRöfire, de ők legalább nem voltak full bunkók és elutasítóak vele. Pedig messze nem ők ketten a legkulturáltabbak a bent lévők közül. Dávid is ellenszenvvel fogadta (amit nem értek), az meg hányinger ahogy néha Ati ránéz szegény kiscsajra, azon a mamlasz primitív fején látszik, hogy megdugná simán, de annyi esze sincs hogy felszedje, ezért nem is próbálkozik nála. Ebből kifolyólag élből utálja mert tudja egy normális csajnál nincs esélye. Csóró gyerek még Micit se tudta levarrni az elején, mert Mici még részegen se hagyta magát XD
Drakolder 2016.11.22 10:14:50
@Almaka: Anélkül, hogy meg se ismerték elkezdtek fújni rá, nekem ez ellenszenves. Vetélytársak persze, de ez taktikai szempontból is hülyeség volt. Azzal, hogy Miciék nyitottak felé egy rakás szavazásban melléjük állt, jelrakásban is kedvezett nekik.
Ma reggel, fejemben a Rocky zenéjére kászálódtam ki az ágyból, majd kétszer fejeltem meg a sötétben ugyanazt az ajtófélfát, mert a mocsadék csak nem akart odébbmenni. Először sikerült a tegnapi kávét mégegyszer lefőzni, majd a cigimet is fordítva gyújtottam meg, de erre már csak két igen mély,…..
Drakolder 2016.10.13 09:49:55
Előszó Bruti fogta a komédia aranyló hímvesszejét, mélyen megmártotta a szépírás szénfekete tintájában, néhányszor megperdítette erős kezei között, majd úgy nyakonbaszta vele a hét hátralevő napjain becsülettel alkotni igyekvő hogyvolt írókat, hogy azóta sem tértünk magukhoz. Az inkontinenciával…..
Drakolder 2016.10.06 09:33:27
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Korábban is jártak már Rábák a blogon, méghozzá minifig méretben és nemcsak kamionként! Erre csak Rábák, erre pedig az egész magyar vidéki járműpark megelevenednek legóból. Ritkán teszünk ki a blogra olyan legót, ami még csak tervasztalon, digitális formátumban…..
Drakolder 2012.03.28 21:32:56
@tutuka: Ha figyelmesen futottam át a kommenteket akkor enyém az egyedüli ami teljesen negatív. Ezért gondoltam, hogy valami velem nem stimmel :)
Nem is olyan rég mutattuk be nektek a tavalyi év Technic zászlóshajóját, az Unimogot. Akkor néhány olvasóban maradt némi hiányérzet. Minifig88 úgy érezte, ő ki tudja tölteni a rajongók lelkében keletkezett űrt. Kritika újratöltve! Mikor megláttam az első képeket, nagyon…..
Drakolder 2012.03.16 20:53:22
@ainex: Az szerinted miért negatív dolog, hogy új elemek vannak a készletben? Szerintem pont ez a legjobb benne.
Technic témában ez a trend évek óta, ha nem jönne minden évben valami új elem, akkor nem lenne érdemes megvenni a készleteket mert mindenki meg tudná építeni őket, a meglévő "kockákból".
Drakolder 2012.03.17 00:24:42
@ainex: Többféle kockából sokkal kreatívabban tudsz építkezni szerintem.
Egyébként a meglévő kockákból is meg lehetne építeni az Unimogot, mint ahogy azt gondolom a tervezők meg is tették. Csak szembesültek azokkal problémákkal amikkel TT építők is küzdenek, és ezekre hoztak új megoldásokat: a véghajtás/hasmagasság megoldására megtervezték a portál vázat ami sokkal masszívabb és nem is foglal annyi helyet mintha elemekből építették volna, a gömbcsukló megoldja nyomaték által "szét tekert" kardáncsuklók gondját, az erősebb rugók jobban elbírják a nagyobb súlyt.
Ez szerintem mind üdvözlendő, mert olyan dolgokra adtak megoldást amit hiába voltál nagyon kreatív nem tudtál megoldani. Igenis innovatív megoldások, nem feleslegesek.
Mellesleg ha SP szerint az innováció=újjítmányozás akkor az innovatív=?

Egyébként, megértem a te álláspontod is, de az általad leírt piaci dolgokon, felesleges keseregni, ez van az élet minden területén... és amúgy nem is akarok nagyon vitázni veled csak kíváncsi voltam a véleményedre :)
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
Drakolder 2012.02.09 23:59:02
@tutuka: A hivatalos dolgokban, több a rálátásod ambassadorként, szóval nem akarok vitatkozni, főleg hogy annyira nem vagyunk eltérő véleményen.
Abban vitatkoznék veled, hogy mi AFOL-ok mekkora piacot jelentünk a LEGO-nak, ha abból indulok ki, hogy felnőttként sokkal több pénzt költhetünk a hobbinkra mint egy gyerek. Persze gyerek még így is több van... De szerintem már LEGO is felismerte, hogy az AFOL közösség egyre nagyobb piacot jelent (modular buildings, UCS, Architecture...)
Kínai Technic klónt nem ismerek, de egy nagyon tehetséges magyar "másolót" személyesen is ismerek: www.youtube.com/watch?v=2RnpH03iIwA&feature=plcp&context=C37e7836UDOEgsToPDskLFarL4un9K8LeEOieKFgDO :)
Drakolder 2012.02.11 20:58:40
@tutuka: Értem amit mondasz tutuka, szerintem azért az 5% azért nem kevés. Viszont úgy vagyok vele hogy van ez az 5%, meg van az az x% aki alig várja, hogy gyereke szülessen és vehessen neki LEGO-t. Az elmúlt hetekben is volt egy büszke apuka aki itt a blogon írta, hogy kisfia születése után egyből LEGO-t vett neki.

Egy kis update a Technic vonalhoz ismét előkerült egy toy fair-es videó amin a 9396-os helikopter funkcióinak egy részét láthatjuk... hangsúlyoznám azt, hogy egy részét! Külön érdekessége még a videónak, hogy szintén véletlenül a 9397-es doboza is úgy áll, hogy látszik a hátulján a B-modell. Sok itt a véletlen szerintem... Szinte biztos vagyok benne, hogy a TBs felületén szándékosan kapjuk a morzsákat a LEGO-tól.
Drakolder 2012.03.04 15:18:01
@tutuka: A Technic klónok a spájzban vannak!!! :)
n2.vatera.hu/photos/1c/af/e5c5_5_big.jpg
Ezúttal kevésbé rendhagyó módon szeretném bemutatni legújabb alkotásomat. Ennek a lényege az, hogy a köré szőtt történettel fogom nektek bemutatni minden egyes részét, és érdekességét.A Fenrir kastély már vagy 40 éve elhagyatott, ugyanis tulajdonosa - a gazdag földesúr - a…..
Mondhat bárki bármit, szerintem nem éppen álomstart a cuusoonak, hogy rögtön az elején beadta a derekát egy a legóhoz sehogyan sem köthető közösség kiváló mozgósító erejének. Nyilván abban bíznak Billundban, hogy majd ezek a Minecraftes gémer srácok majd mind jól…..
Drakolder 2012.02.07 20:58:24
@klarky: Ugyan ez volt velem is... én még tegnap este próbáltam volna rá szavazni :(
Nagy divat lett újabban a plágium, sőt kész mém. Naná, hogy nekünk is muszáj volt valami jó zaftos sztorit felkutatnunk! Hasonló eset a 10212 Lambda-Class T-4a Shuttle esetében is előfordult. Akkor a vezető tervező ezt el is mesélte a készletet bemutató videóban.…..
Drakolder 2012.02.06 17:47:43
Pálgium?

www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=161015

www.brickset.com/detail/?Set=10219-1

Következő kutatási témának ajánlom Ainex, de akár el is árulhatom a megfejtést :)
Ha a pilóta nem egy kedves kis coca lenne, simán elmehetne a Macskafogó 2. részébe, nem? Amennyire gyűlölöm, ha Fabuland-babákat helyeznek "hétköznapi" alkotásokba a rendkívül ütős és ritkán látható poén kedvéért, annyira klassz ez, mikor direkt köréjük építenek…..
Drakolder 2012.02.02 18:40:41
@AtomTej: Igen magyar játék volt, én is csak ezért emlékszem rá ennyi év után.
A tavalyi év legnagyobb vonatos készletének kritikáját küldte el nekünk Árpi. Úgy sejtem, hogy ez a szerelvény egyetlen komoly terepasztalról sem hiányozhat. Kicsit még én is elfogadnám, pedig neincsenek is vonataim. Lelkes újrakezdőként három éve karácsonykor építettem…..
Drakolder 2012.02.01 12:06:27
@hatvannyolckilencvennégyeske: Ezzel én is így vagyok, bár vonat is nagyon tetszik, de a vontató összerakása úton döbbentem csak rá, hogy mennyire jól is néz ki ez is. Felnőtt fejjel napokig eltologattam az íróasztalomon.

Jó végigjátszás, én is akartam írni a Maersk Trainről, de idő hiányában csak a feléig jutottam, talán egyszer még lesz időm befejezni és elküldöm.
Még csak január eleje van, és máris birtokunkban van az elmúlt pár hónap két legfontosabb készletének végigjátszása: T1 után itt az Unimog is! (Ráadásul egyből kicsit továbbgondolva.) Bret bemutat és értékel. Először is azzal kell kezdenem, hogy kritikus hozzáállásom…..
6894eske (granada_turnier) nagyon eltalálta microscaleben: Dutra D4K. Hasonlítsd csak össze az eredetivel! Amikor csak kevés kocka áll az alkotó (BrickCityDepot) rendelkezésére, hogy valami modular-szerűt készítsen, máris szerethetőbb, (legó-)emberibb a végeredmény.  Ha kicsit…..
Drakolder 2011.10.20 21:21:50
@Mehley: Ha lenne időm... lassan már én is úgy legózom mint Tutuka :( Egyébként gondolkodtam rajta, mert mikor élőben láttam nagyon megfogott, nem kizárt hogy valamikor megpróbálom. Egyelőre még más MOC terveim vannak, de sajnos azokkal se haladok :(
Drakolder 2011.10.20 22:12:36
@Mehley: Köszi, örülök hogy tetszik. Következő traktorom is egy Xerion Saddle Trac lesz.
Drakolder 2011.10.20 22:36:25
@Mehley: Valóban a kerék az nagyon ötletes :)
A Technic zászlóshajót még nem ismerjük, pedig ha az elmúlt években jól figyeltem, az a legfontosabb. A fekete gépekből nekem az jön le, hogy legóék keményen ráálltak Amerikára. Végül egy keveseket érdeklő bónusz, de csak azért, mert Spongya Bob kurvajó arc. Igazából nem…..
Egyértelmű célunk a végigjátszások publikálásával, hogy segítsünk vásárláskor a döntéseitekben. Különösen nagy segítség lehet ez, ha (extrém-)drága készletekről van szó. A tavalyi év Technic zászlóshajóját, a 8043 Motorized Excavatort (születésének…..
Drakolder 2011.09.27 20:01:24
www.jurgenstechniccorner.com/8043.html állítólag nagyon pöpec ha ezeket a módosításokat végrehajtjuk :)
Ez a blog felnőtteknek készül, ezért felkérem a gyerekeket, hogy ne gondoljanak bele, mi folyik a vízben. Vagy csak az én fantáziám piszkos és a szépen kivitelezett, arányos, harmonikus ház medencéjében két csintalan kisgyerek birkózik? Ja nem. :D (Alighanem Arzlan lesz a fiú a…..
from tutuka date Thu, Sep 15, 2011 at 1:39 PM subject láttátok? http://www.flickr.com/photos/rya......y/61........225/in/photostream/ from x date Thu, Sep 15, 2011 at 1:53 PM Itt a Technic is: http://i53.tinypic.com/........mn7.jpg from y date Thu, Sep 15, 2011 at 1:55 PM…..
Ígéret szép szó. I. Alapadatok Neve: Container Truck (konténerszállító kamion) Sorozatszám: 8052 Témakör: Technic (Power Functions) Altéma: Trucks Kiadás éve: 2010 Kockaszám: 686 Minifig: - Ára: kb. 19000 Ft (a 6 AA elem nélkül - én 60 euróért szereztem Belgiumban)…..
Drakolder 2011.08.12 19:03:11
Felül nyíló doboz nekem is nagyon tetszett ebben a készletben, nem szokás ilyen kicsi dobozoknál. A szakadásra megoldás ha egy sniccerrel vagy késsel a perforáció végétől tovább vágod a doboz sarkáig, valahogy így:
i301.photobucket.com/albums/nn73/mosmaat/DSC05992.jpg

Klassz közepes készlet, és végre valami olyan ami még nem volt nem a 20. bugy vagy ilyesmi... Én konténert kicsinek találom, lehetne magasabb, más dologba nem igen tudok belekötni :)

@artuditu: Designer-Han készített hozzá egy nagyon jó kis trailert, lehet belőle ötletet meríteni:
www.designer-han.nl/lego/
8110 Unimog U400. Kéne? A 8110 Unimog U400 talán még jobban várt készlet, mint tavaly a 8043 Motorized Excavator volt. Komoly hype van a doboz körül, nekem úgy tűnik, korábban nem legózó felnőtteket is meg akarnak nyerni vele a játéknak. (Úristen, egy…..
Ez a "kakukkos" óra kell nekem, nem is kérdés! És még mielőtt ornitológiai fejtegetésekbe keverednénk, többek között a bagoly miatt. Egy nagyon szép tűzoltó autó 1950-ből. És egy betonkeverő nem 1950-ből. Van ebben a sok-sok-sok-sok bütyökben valami báj!…..
Drakolder 2011.06.27 23:00:08
mindentaszemnek.blog.hu/2011/06/27/kreativ_utcai_lego_reklam
Ha volt már akkor bocs az ismétlésért.
Míg áprilisban még csak találgattuk, milyen is lesz pontosan a 10221 Super Star Destroyer Executor, most már szinte mindent tudunk róla, épp csak a kezünkben nem volt még. Vader nagyúr hajójáról a máig feltűnt gyakorlatilag összes képet, illetve az alkotóval készült…..
Fogadjátok Konstans roppant részletes és alapos végigjátszását egy klassz kis készletről. A poszttal boldog születésnapot és jobbulást is kívánunk blogunk egyik legrégebbi és felettébb aktív olvasójának, a szerzőnek!I. AlapadatokNév: Black Monarch’s Ghost Sorozatszám:…..
Drakolder 2011.04.21 01:12:30
@Llew: Kopja, mellvért.
Annál egyszerűbben nehéz legóhoz jutni, mint a Geek Life nyereményjátékán. Pár katt az egész, aztán már csak reménykedni kell. (Az ajándékcsomag jóval több, mint legó, csak figyeljétek!) 75,21 százalékotok gondolja úgy, hogy nincs/távoli/kicsi az összefüggés a…..
Drakolder 2011.04.01 19:01:11
@klarky: Én is valami hasonlót éltem át :)