Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helpmeenglish

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
10221 Super Star Destroyer, az Ultimate Collector Series (UCS) legújabb, még az idén megérkező darabja. Gondolom egymillió-tizenhétezer kocka lesz benne az 5 – talán – különleges minifigen túl, az ára meg egy kezdő pedagógus egész évi megtakarítása kamatokkal. |…..
1970... Mifelénk a legtöbben talán még azt se tudták, hogy már egy éve elkezdődtek a legendás szuperszónikus utasszállító repülő, a Concorde próbarepülései (miután a hanyatló imperialisták galád módon lekoppintották a szovjet Tu144-est, ugye). Bezzeg az…..
Korábban már többször, többféleképpen szóba került a blogon a használt LEGO vásárlása. Valaki abszolút idegenkedik tőle, másoknak pedig megszokott akár a hazai vagy külföldi aukciós oldalakról, akár a legnagyobb nem hivatalos LEGO piactérről van szó. A hazai netes…..
helpmeenglish 2011.02.13 22:04:36
Nokérem, én ma voltam a PeCsa bolhapiacán.. Igazi cápa voltam, 9.20kor már ott pislogtam! Nagyon kemény a hely, igazi ócskapiac feeling keveredik az egyébként érdekes felhozatallal. Idegtépési faktorok miatt kihagynám, hogy még miket láttam [mondjuk a Darth Vader-es paintball arcvédő elég kemény volt az egyik standon] és rázúmolnék a releváns dolgokra. Két árust találtam aki érdemben foglalkozik LEGO-val, ezenkívül két másikat aki csak egy kicsit. Ezekkel szerintem nem érdemes foglalkozni, mert 1. vagy csak Bionicle-t árulnak hiányosan, ami ugye nem érdekel senkit (elnézést a kivételtől) vagy keményen nyolcanas évekbeli duci plate-eket ráulnak péppé rágva egymáshozbefőttesgumizva, relatíve drágán. Ezenkívül volt még egy bácsika aki inkább Kinder-tojás cuccokat árult és közékevert néhány nemlegó-kockát a kínai fajtából, valamint volt egy árus aki sima bolti kisker áron árult dobozos kisebb CITY meg space készleteket a tavalyi vonalból. Vicces a tény, hogy mosóporok és kakaós kekszek veszik körbe a rendőrautókat és űrbűnözőket.. Nézzük inkább az értelmes alternetívákat:

a. Technic-néni (a.k.a.) Katinka. Képzeljetek el egy elképesztően kellemetlen hangú, de alapvetően rokonszenves nénit, aki mellesleg abszolút jól vágja a LEGO-t és még szortírozási taktikája is van. Nagy kartondobozokba rendezve adja kézbe a választás jogát: kapsz egy kosárkát, abba beledobálod ami tetszik, ránéz, mond egy árat, ha elfogadod átönti a dobozkádba és visszakapod a kosárkát, a részösszeget meg felrírja a füzetkébe. Tényleg. Ha nem, visszaönti az eredeti dobozba és ad egy új doboznyi kockát. Az árképzés teljesen hektikus: a sima 'Antenna 4H' pl 100 HUF nála, ami szerintem vérlázító, ezzel szemben kaptam 20 db 1x4-es barna plate-et teljesen új állapotban 200-ért... Vagy: két kis fahordóért (kalózos téma) fizettem 100-at, de egy 4cm-es bordás technic csőért 300-at akart. Nekem nem egyértelmű az árazási paradigma, de talán kiismerhető többedszeri vásárlásra. A mellettem szorgosan válogató kollega pl. egy nagymarék 'tan' színű elemmel távozott ezer alatt, míg én 2000-t fizettem a csak valamivel több barna kockáért. A néni egyébiránt nagyon segítőkész, rengeteg kockája van, aránylag jó állapotban és kicsit sem sürget: kedvere turkálhatsz. Mindez (ma) a sátorban, annak dél-nyugati sarkában volt. Akiket hímeznivaló terítő-alap érdekel, nos, két legyet üthet... höhö.

A másik ember viszont a keményen orannyal bizniszelő csencserek idusán rendel: nála kész készletek is vannak, meg turi is van. Ez kicsit kevésbé szimpatikus, ugyanis a kockák baumakszos csavartartó dobozokban szállítódnak (ami amőgy nem rossz ötlet), ellenben te, mint vásárló nem nyithatod ki a dobozt, csak ő, nehogy elszórd a portékát a csoszogó porcelán-napperek lába elé. Félig jogos, félig nem. A kockák kifejezetten szép állapotúak ez embernél, fix ára egyiknek sincs, ellenben elég szilaj tudása van a piacról: plate-eket és sima brick-eket fillérekért, fogaskerekek és technic bizbaszok kultúráron, egyebek viszont meglehetősen borsosan vihetők. A készletek (SW, Castle, Ciity, Space) gyakorlatilag alig olcsóbbak mint boltokban, ellenben se' doboz, se' leírás: nem kifejezetten éri meg. Régiség nincs, alku minimálisan van. Hab a tortán, hogy a fickó felüdítően változatosan tud káromkodni a kollegájának; ez kis lendületet vitt a fagyott ujjaimba amik sokat-sokat turkáltak a dobozokban ezidőtájt már.

Hát ennyi, szerintem jövő héten visszamegyek.

Ja, még valami: Bionicle és Technic van a néninél: akinek pici részek kellenek szerintem jó áron elhozhat egy duci zacskóval.

písz!
Nincs is jobb annál, amikor egy gyári készletet továbbálmodik az ember, ha pedig van elég anyag, akkor, némi energia befektetésével, tovább is épülhet. Teazza, nagyon bátran továbbálmodta a tavalyi 10213-as Shuttle Adventure-t, nagyon jól tette, nagyon tetszik, nagyon nem férne el…..
Rövid LEGO zoológiai evolúciós áttekintésünk folytatásában a tenger mélyére ereszkedünk, barlangokban kúszunk végig, megfordulunk a mozi világában és inspirációt nyerünk a kockák újszerű használatához. (Ha nem olvastad még: az első részt itt találod.) IV. fejezet:…..
A rossz hírem az, hogy Anak péntekre tervezett, ám elmaradt posztja továbbra is késik, az indafotónak vasárnap estig nem sikerült felállnia. Jó hírem is van ellenben, hogy nem kezdjük kritika nélkül a hetet. Rendszeres kommentelőnk kaos2 kapitány egy egészen új készletet mutat be…..
Annak idején igen tartalmasnak mondható Technic vagyonnal büszkélkedtem. A 8034-es és 8035-ös univerzális készletek, a 8712-es maxifigurák, a 8720-as motorkészlet, a 8810-es kis és a 8838-as nagy motorkerékpár, a 8825-ös helikopter, a 8832-es roadster alkották, no meg végül de…..
Annyira irigylem, amikor egy-egy külföldi oldal januárban belinkelgeti, hogy az amazon.com, már közzétette a márciusi megjelenések árlistáját, sajnos magyar viszonylatban ez legtöbbször számunkra elérhetetlen.De most, hála Benedeknek, aki szemfüles volt a bookline.hu-n jártában,…..
Mivel is kezdhetnénk mással az új évet, mint azzal, hogy összegyűjtöttük a kockagyár öt bloggerének 2011-es kívánságlistáját.Ainex:Túlságosan kiszámítható vagyok. Az eddig látottak alapján a 2011-es készletekből nekem - egyelőre - egyedül csak a 8070-es Technic Super Car…..
Az biztos, hogy az év legkétéségbeejtőbb időszaka tévézős szempontból a karácsonyi: 3 napon át kizárólag elveszett kisgyerekek hullanak az égből, majd a betörők reszketnek, hogy a napot egy olyan szerelmes történet zárja, amiben vannak kölyökkutyák, de legalábbis kisállatok…..
helpmeenglish 2010.12.27 03:05:01
Megrengetett ez a cikk: felszínre hozott bennem egy régi sztorit, amit az agyamnak mára sikerült eltemetnie. Ma éjjelig.

Amikor az ember ötről hatra öregszik, valljuk be, nagy dolog. A családom nagyon készült a hatodik szülinapi zsúromra, ott voltak a nagyszülők, unokatesó, ovis-barátok, bizony; az egész regiment. A szüleim már akkor is kultúrlényt kívántak belőlem összelegózni, és mindig igyekeztek olyan ajándékkal készülni [az író és egy másik kommentelő hátteréhez hasonlóan erejükön felül], melyek nem pusztán szórakoztatnak, de tanítanak /fejlesztenek is.

Már nem emlékszem, hogy melyik LEGO-t szerettem volna épp akkor ['86 májusa], de gyanítom, hogy valami City doboz lehetett. A lényeg: teljes család, anyám kezében nagy, téglatest doboz szépen becsomagolva. Mindenki minket néz én pedig remegő térdekkel veszem át a nehéznek ható dobozt. Rázom, zörög. Ez stimmel. Eszetlenmód tépem le róla a csomagolást: a csillogó alatt még egy réteg selyempapír, ekkora már inkább egy kisállat intelligenciáját birtoklom; a pulzusom a fülemben zúg, a torkom száraz a kezem remeg: és bumm. Nem legót kaptam, hanem sakkot. Egy szép nagy fa sakktábla [összehajtós, bábukat beletevős] volt az ajándék.

Akkor, ott, hatévesen összeomlott a kis galaxisom. Ezidőben a negyediken laktunk, s mivel májusi szép délután volt, nyitva állt az erkélyablak. Három öles lépéssel már ott is teremtem és színpadiasan kihajítottam a sakktáblát az utcára. Ezután visszaballagtam a zsúrba, és édesanyám szemébe mondtam, hogy gyűlölöm őket. Ezekután a szobámba szaladtam duzzogni.

Sok év telt el, mire rájöttem, mekkora fájdalmat okozhattam akkor a szüleimnek, akik egyébiránt tényleg szép ajándékkal készültek. Az előzőeket olvasva most előjött ez az emlék, és a szándék, hogy holnap telefonálok és elnézést kérek a 18 évvel ezelőtti esetért. :(