Regisztráció Blogot indítok
Adatok
turósmácsik

0 bejegyzést írt és 711 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Kovászkák... 2020.07.24 07:00:00
Csöppség voltam, mikor Baranyában nagyanyó kovászát megillatozhattam, láttam a morzsoltkákat, a hatalmas dagasztótekenőt, a füstöskonyhát kemencével. Az esti bekészítést, a reggeli sütést. Mia Madre sosem tért át az élesztős kenyérre, anyám viszont kenyeret egyáltalán nem sütött már, bár minden…..
Nagylyány családostul hazalátogatott, és az összes barátjával találkozni akart. Erre viszont csak egy délutánja volt, szerveztünk hát egy gulyáspartit nekik. Az időjárásjelentés sok esőt igért, nem mertem a bográcsban való eláztatott gulyás főzését vállalni, ezért…..
turósmácsik 2018.11.03 08:17:27
Blogkocsma Farkasköröm 2018.10.19 07:00:00
Nem kell megijedni, nem valami kinológiai téma lesz terítéken, tekintve, hogy abszolút dilettáns vagyok e téren, bár már adtam jelét, hogy ez nem szokott különösebben zavarni. Mint ahogy nem is egy halálos nindzsa csodafegyverről lesz szó, és nem is valami minden bajra ír, angyal…..
turósmácsik 2018.10.21 10:07:53
Egyedül vagyok, vettem tehát kis töpörtyűt a boltban, hogy sütök egy fél adag töpörtyűs pogácsát magamnak és a szomszédnak. Aztán eszembe jutott, hogy van hízott kacsacomb, amit konfitálni akarok, abból csak kijön még valamennyi töpörtyű... Így azután teljes adagot…..
turósmácsik 2018.10.14 08:57:35
@Andrass9: Tudom, erre céloztam!
turósmácsik 2018.10.14 08:58:31
@Dikusz: Töpörtyűs pogácsa hiányában tejbe áztatott kenyérfalatokat:))))
A “Roston sült lazac rózsaborsmártással quinoaágyon spenóttal és spárgával” nevű fogásban minden összetevő külön is nagyon egészséges és tápláló, együtt pedig finom és rengeteg energiát biztosító ételt adnak. Vegyük sorra: a spenót gazdag vitaminokban, antioxidánsokban, folsavban és vasban, az egyik…..
Biztosan sokan gondolkodtak már azon, milyen lenne, ha az otthon (vagy a nagymamánál) halomban álló befőttes üvegeket más módon hasznosítanánk, mint a körte, meggy, vagy adott esetben a szilva téli tárolására, nem? Valószínűleg nem, de mindannyian megnyugodhatunk: vannak emberek a Földön, akik…..
Blogkocsma Autentikus olasz tészta 2018.08.29 07:00:00
Biztosan az, hiszen a tasakra rá volt írva. Az Ildiben vettem két zacsó durumtésztát, az egyik el is fogyott legott, a másik a spájzban várt sorára. Múlt héten aztán eljött az idő, hogy megfőzzem. Kellett valami egyszerű fogás, ami gyorsan elkészül, hogy főzés után…..
A mozdony (egy offset smoker) megérkezése a háztartásomba felerősítette a füstölési vágyaimat. Tavaly még a grillre applikált hengerben füstöltem, de oda relatíve kevés húst tudtam tenni, meg macerás volt, hogy minden begyújtáshoz szét kellett szerelnem. Már január másodikán nekiálltam a húsok…..
turósmácsik 2018.08.23 08:15:10
turósmácsik 2018.08.23 11:31:42
turósmácsik 2018.08.23 11:34:38
@Andrass9: Rágható legyen, a tubusost még nem igénylem!
Heston barátunk?

www.thefatduck.co.uk/
Blogkocsma Paradicsom ivólé 2018.08.20 07:00:00
Idén a paradicsomtermésre sem lehet panaszom. Virágzáskor bőven volt eső, később is kapott égi áldást dögivel, néha már túl sokat is. Július elején már akadt egy-egy szem piros, aztán a hónap végére nyakló nélkül elkezdett érni. Minden másnap szedem, nagyjából 10 kiló…..
turósmácsik 2018.08.22 07:10:36
@Waka: Lehetne, ha marad, de nem maradt volna.
Blogkocsma Látogatás 2018.07.27 07:00:00
A katonasors már csak ilyen, egyet füttyentenek, aztán lehet költözni Alsóakármire családostul. Ettől már csak az a rosszabb, ha felszámolják az alakulatot és az egész bandát szélnek eresztik. Természetesen nehezen megy a váltás, esetleg több éves kapcsolatok szakadnak szét.…..
Az elkövetkező három poszt a Barbeque sertésborda világába repíti az olvasóinkat. Tőlünk szokatlan módon ezek a posztok sűrűbben jelennek meg, mert szerintünk nagyon fontos, hogy hogy működik ez!  Ez nem grillezés, mivel nem parázs felett készül az étel, hanem igazán alacsony hőfokon (max 110C)…..
turósmácsik 2018.06.13 21:15:23
@pizzaszeletvágó: Marketing, demonstráció és bemérés. Két napja erről írnak pro és kontra.
turósmácsik 2018.06.13 21:18:34
@pizzaszeletvágó: Szituációban néha belekiabálom a légbe, de mivel nem ismerik, nem válik poénná, csak én tűnök tramplinak. Ettől függetlenül Lázár Kati eme figurája imádnivalóan vicces.
turósmácsik 2018.06.14 21:33:26
@Waka: Sajnálom, ha ingerültté tettünk. Én ismét kivonulok.
Akciós volt a sárgaúszójú tonhal a madarasban, ezt nem hagyhattam ki. Nem mondom, hogy ingyen van, de a fiammal mi nagy halevők lennénk, ha hozzájutnánk. A halas pultnál kitett példányok csodásan néztek ki, igazi szusi minőség. Kértem hát két vastag szeletet. 1,2 kg lett -…..
Blogkocsma Egy gyors avokádókrém 2018.05.09 07:00:00
Többször is posztoltam guacamolet itt a blogon, de ez egy újabb változat, kicsit más technikával készítve. Nagy előnye, hogy percek alatt elkészíthető. A hűtő pakolásakor botlottam bele egy (túl)érett és egy fél avokádóba, amit azonnal fel kellett dolgozni...
turósmácsik 2018.05.11 19:17:48
@Dikusz: Nagyon szomorú hír!
Ha a férje olvassa, akkor fogadja őszinte részvétem!
Blogkocsma Kacsa zöldségekkel 2018.04.30 07:00:00
Idén ismét furcsán tavaszodott ki. Sikerült is rendesen megcsúszni a kerti munkákkal. Ahogy ástam fel a földet, sorban futottam bele a tavalyról megmaradt "kincsekbe". Petrezselyem, paszternák mangold, sőt pár cékla is volt még az ágyásokban. Sajnáltam volna beásni őket,…..
turósmácsik 2018.05.01 15:08:47
@Waka: Vagy nem, mert udvariasak. A friss zöldséges, tepsis képek remekek, az induló kacsa is, a kacsa sülve is valahogy még elmegy, de a sült zöldség egyszerűen hervasztóan néz ki. És az összeállított tányér is menzás, miközben azt gondolom, hogy jó lehetett az étel, és meghívhatnál egy ilyen ebédre. Ha a zöldségeken van sajtos áthúzás:)))
turósmácsik 2018.05.02 07:09:05
@Waka: Trappista jó lesz:))) A nemesebből. Most így sikerült, máskor meg máshogy. A konyha ilyen. Már rengeteg poszttal megörvendeztettél minket, és ez így lesz a jövőben is, szövegben különösen erős vagy (főzésben is, nem kell vállrángatózni!!!).
A gyerekek kevesellték a karácsonyi kalácsot, hát most nagyobbat kell készítenem, nomeg a cukor mennyiségét is csökkenteni kell, hisz a húsvéti sonka mellé fogjuk enni. Maradt a jól bevált recept további egyszerűsítésekkel. Így bombabiztosan elkészíthető!..
turósmácsik 2018.04.12 07:06:54
Blogkocsma Puliszka esmeg 2018.03.22 07:00:00
Teknős meglátogatta Sügért, aztán beugrott hozzám is, ha már éppen erre vitt az útja. Nem, nem a legújabb Válogatott állatos mesék estére című könyvből idéztem. A volt osztálytársaim becenevei ezek. Volt még Kolbász, Cubák, Szárcsa, Bodri, Gyuka is. Szóval Teknős…..
turósmácsik 2018.03.24 18:25:18
@Waka: Ez khm...guanó?
turósmácsik 2018.03.24 19:26:19
@Dikusz: Igen, mert nekem is eszembe jutott a tubifex, na de 10 zsáknyi végtermék????? Mennyi tubiból jön ki ennyi?
turósmácsik 2018.03.24 19:38:07
@she_wolf: A csővájóféreg, tubifex tubifex szintén mindenféle hordozóm mert szennyvízlakó. A Wiki és a Gugli szerint.
Annyit olvasok a szuvidálás kényelméről, gondoltam megpróbálok belőle egyet. A csirkeszárny nagy sláger a családban, soha nem tudnék eleget készíteni, mert a tepsim mérete igencsak limitált. Maximum 5 főre tudok benne sütni egy menetben. Azután meg az is gond, hogy egy személyre…..
turósmácsik 2018.03.20 13:08:08
@Dikusz: RÁNTVA, RÁNTVA, RÁNTVA, RÁNTVA, RÁNTVA. Meg kentakisan, meg csípős mázasan, meg pörköltben, meg ragulevesben, szóval bárhogyan. Csak magamnak, úgyhogy üzenem Farkasnénak, hogy nálunk úgy van, hogy rántok mellet, combot a vonatkozó családrészeknek és magamnak pedig szárnyat, farhátat. Amit egy kis combika után elrágcsálok.

Nekem ez a szuvidos dolog tetszik. Magamnak nem szórakoznék vele, de megértem az indíttatást.
turósmácsik 2018.03.21 20:15:49
@Dikusz: Nekem most gyűlt egy szép adag csirkebőr és csirkeháj a fagyasztóban, úgyhogy ki fogom sütni, és a mellé gyűjtögetett csirkemájból fogok készíteni májas zsírt szendvicsbe. A ropogós bőrt pedig csipsznek fogjuk megeszegetni.
Blogkocsma Krumplis káposzta 2018.03.16 07:00:00
Valamelyik főzős műsorban találkoztam ezzel az étellel. A jókora krumplikat héjában megsütötték. Nagyjából kikanalazták a belsejét, összetörték, vajjal, káposztával elkeverték, fűszerezték, aztán visszatöltötték a krumpliba. Forró sütőben megpirították és szaftos…..
Jönnek szép lassan a BBQ grillen készült ételek. Ez még az elején készült, de olyan szép oldalast kaptam, hogy muszáj volt kipróbálni, milyen lesz sárgabarack füstön. Az oldalas mellé beevezett egy szép márványos marhanyak is, ami a kicsilyány kedvence...
Az úgy volt, hogy este benéztem a hűtőbe, és megláttam a rengeteg élesztőt, amit a madarasban vettem 9Ft/darabjáért. Rögtön elkezdett viszketni a tenyerem! Kelttésztát kell sütnöm, de izibe! Nincs itthon a feleségem, aki nem biztos, hogy lelkesedne érte, nekem meg felrémlett az…..
turósmácsik 2018.03.07 19:05:33
@she_wolf: Ja. A fánk, de a rántott csirkét is nagyon szeretem.
turósmácsik 2018.03.07 20:57:48
@she_wolf: Remek házicsirkét kapok több mint fél éve. Ahogy megnő egy csapat, lehet vásárolni, mit mondjak, nnna. Ennek a mejje sem száraz. És észnél kell lenni vele a főzésnél, mert nem enged vizet, pl. pörköltnél kell alá folyadék, de az utolsó tejszínes csirkénél is olyan, de olyan szaftot adott! A következő csapatból kettőt meg fogok sütni, egyet töltve, egyet pedig klasszikusan nagyanyám módjára szalonnával tűzdelve, kis mustárral átkenve.
turósmácsik 2018.03.07 20:58:48
@Fenchurch68:
:)
:)
:)
:)
Hogy miért éppen Gouda sajtot választottam a leveshez? Mert ebből találtam egy tömböt a hűtőben ... De ez már csak akkor volt esedékes, amikor a levest készítettem. Soha nem jártam még Tesco Express boltban, de most betévedtem. Gondoltam, körülnézek, és veszek, ami…..
Blogkocsma Paradicsomos húsgombóc 2018.02.14 07:00:00
Nem igazán értem, mi a jó ebben az ételben. Akkor már inkább töltött paprikát csinálnék! Igenám, de a nagylyány kérte, hogy a kisunokám 1 éves szülinapi partyjára ezt készítsek. Ezellen viszont nincs apelláta, akkor legyen húsgombóc...
turósmácsik 2018.02.15 07:11:50
@Fenchurch68: Csatlakozom, én is készítem a megsütött kisgombócos, milánói/bolognai mártásban átforrósított spagettit sajttal és nagyon szeretjük. Más jellege van, mint a töltött paprikának, vagy milánói/bolognai ragus spagettinek.
Blogkocsma Anatra in salmi 2018.02.11 07:00:00
Portugál vörösboros kacsa. Olyan, mintha az Osso bucco és a Bœuf bourguignon szerelemgyereke lenne, kacsából. Mostanában Quentin Crewe Nemzetközi étlapkalauz című könyvét lapozgatom a klotyón. Országonként illetve régiónként ismerteti röviden a különféle ételeket, italokat,…..
turósmácsik 2018.02.11 13:55:42
@Waka: duckyjuice