Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hicudzsi

749 bejegyzést írt és 335 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Brian Brown veterán tűzoltóparancsnok feleségével és lányával, legidősebb lányukat akarták meglátogatni. Sacramentoból a magánrepülőjükön utaztak Idahoba, útközben viszont erős viharba kerültek. Éppen átértek a California hegygerincen, amikor Brian látta, hogy a…..
Közel másfél hónapja jelent meg Mónika posztja, melyben azt a vívódást írja le, hogy visszaköltözzön-e kislányával Amerikából Magyarországra. Akkor rengeteg hozzászólás érkezett, ilyen is, meg olyan is, erre válaszul írta a mai posztot. Közben ugyanis megszületett a…..
Hicudzsi 2014.10.17 10:10:50
@Dragonlady (now in Indonesia): detto igy jartam en is. Brad Pittnel feladtam...
Hicudzsi 2014.10.17 17:32:33
@Dragonlady (now in Indonesia): tok veletlenul lattam meg ezt a posztot :D
Dobbenet milyen keszekusza. En meg abban se vagyok biztos, hogy igaz a sztori.
  Tisztelt Munkahelyi terror!   4 és fél évig dolgoztam egy Cégnél.2013-ból áthoztam 27 szabadnapot.Tisztességesen bejártam dolgozni 40 asszonyért voltam felelős az értékelésem 4-es 5-ös volt .A dolgozóimmal kialakítottam egy olyan munka kapcsolatot, hogy mindenben…..
Hicudzsi 2014.07.26 17:23:58
@egy_kommentelo: Melyik reszet nem erted? Harom nap szabadsagra ment juli 1 es 4 kozott. Gondolom meg volt beszelve, hogy elsejen reggel meg bemegy elosztani a vegyszereket, hogy a munka zokkenomentesen menjen tovabb.
Negyediken reggelre elfogyott a vegyszer, de a munkatars beszerezte es azonnal potolta.
Ennek ellenere kitettek, pedig nem az o feladata volt a beszerzes.

@polyvinyl: Sok olyan munkakor van, ahol gyakori, hogy csaladias a hangulat, ahol a munkatarsak egymast segitik. Ez elonyos is ezeken a helyeken.
Új francia-angol krimi, sok-sok kortárs sorozat-beütéssel és egy öregen is zseniális Jean Renoval. Sorozat és évadnyitó hogyvolt, némi szájhúzogatással, sok képpel és rengeteg randa francia nővel.... Indulásként 40-50-es fehér férfi, talpig mezítláb, kigombolt fehér ingben…..
Hicudzsi 2013.05.28 22:26:49
@mokamini: Az érdekes/furcsa halottkém karaktert nem az amcsik találták ki, főleg nem a csi-sorozatok.

A régi filmekben is mindig valami fura magának való figura volt, de, hogy sorozatot említsek vissza kell térnem a Rexhez: dr. Leo Graf.

Ebből a csajból pár másodpercet láthattunk, erre még nem merném alapozni, hogy koppintás.
Mostanában megint randizgatok régi szerelmemmel, a futással. Volt nekünk egy hosszú kapcsolatunk valamikor a kilencvenes évek közepén, aztán megint összejöttünk kétezer után (aki megmondja nekem, hogy a magyar billentyűzeten hol a nulla, azt örökre szívembe zárom, de nem, az egyes…..
Lassan már visszafele vágjuk a centit a Trónok harca új évadában, már csak három rész, és finálé sajnos, de addig is itt van nekünk az évad első (és egyben utolsó) olyan része, ami maga George RR Martin írt, hátha fasza lesz. Az eddig történtekről itt lehet bővebben…..
szociológusokkal, és basznivaló egyiptológusokkal.  A filozófia fontos és hasznos, az ember attól ember, hogy értelmezni próbálja létét a világban, és bár ebből nem kevés tragédia származott, enélkül viszont maradtunk volna a füvet legelő gazella szintjén. A gazella…..
Hicudzsi 2013.05.18 11:04:27
@Olafson: Elte HÖK-balhé mond neked valamit?

Amikor listázták a HÖK-ösök a friss gólyákat és a lányka neve mellé pl. beírták, hogy basznivaló egyiptológus.

kep.index.hu/1/0/391/3912/39123/3912304_6fa6a9741a822f9bfd0f813d6dd2d357_wm.jpg
:D
Hicudzsi 2013.05.18 11:47:52
@Olafson: Hát ez szerintem messze nem politika, hanem egyszerű sötétség.
Nevetséges, hímsoviniszta, kispöcsök játszadozása.
Hicudzsi 2013.05.18 12:03:36
@Olafson: Hogy tele van az ország bölcsészekkel, gondolom.

De majd a szerző elmondja. ;)
Jó,hát az első pár megosztásnál még csak enyhe fintorral reagáltam a képre, végülis demagógia tizes skálán alig karcolja a hatost. De ahogy egyre gyakrabban felbukkan, annál jobban telitődöm a muszáj szólnom életérzéssel. Az új klasszik különböző címek alatt fut, a…..
Hicudzsi 2013.05.18 10:47:15
Az a nehéz a blogolásban, hogy amikor jönnek a gondolatok, és muszáj lenne írni, akkor pont idő van elindulni a gyerekekkel az iskolabuszhoz, vagy már nagyon ki kéne vinni a kutyát sétálni, vagy olyan főzési szakaszba ér az ember, amikor ott kell állni a fazék mellett. Később meg…..
Ma ismét egy szigetországi poszt a soros, de azt gondolom, hogy az igazi üzenete nem korlátozódik Angliára. Tetszik, hogy Istvánék egyszerűen azért költöztek Londonba, mert szerették volna kipróbálni magukat és úgy gondolták, az, hogy uniós polgárok, jelent is…..
Hicudzsi 2013.05.09 22:20:43
@charlieharper: Kijöttem Angliába hét éve, a férjemmel aki egyetemre jött tanulni és kettő három éven aluli gyerekkel.
Egyetemi campuson laktunk családi lakásban, ami 30 nm-es volt.
Én is egyetemista vagyok, de már nem a campuson lakunk.
Azért nem használtam az "egyetemváros" kifejezést, mert az félrevezető lehet.

Nem írok posztot. :)
Elég sok posztban megjelent már az, hogy sokan csalódtak a honfitársaikban külföldön, de konkrét történet viszonylag kevés érkezett. Ezért éreztem érdekesnek megosztani Zoltán Facebookon érkezett írását, akinek egy olyan honfitárssal gyűlt meg a baja, akinek ráadásul ő…..
Hicudzsi 2013.04.22 12:31:09
@ChristineK: Ott a pont. Ugyanezt tapasztaltam.
Miután már mindent elmondtál nekik részletesen, még a suliknak is utána néztél nekik. Az ofsted-jelentéseket is átböngészted - mert ekkora lúzer vagy - utána már rád sem köpnek.
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
Hicudzsi 2013.04.19 23:44:15
@dirtyfreebird: A visszaélések miatt ezt is szigorítják.

Kijárnak ellenőrizni, hogy lakik-e a nővel egy férfi, megnézik a fürdőszobát, szekrényeket. Illetve simán fel lehet nyomni a szomszédod benefit-csalásért.

Mivel az angoloknak kurvára tele a tökük a benefit-csalókkal, ezért hamar le lehet bukni, ha valaki ügyeskedik.
Plusz ott vannak a cctv kamerák, azok is már buktattak le mozgássérült-segéllyel visszaélőket.

Egyébként én hányok ettől, mint Mirjam2. Ez is rablás, mint a sarki kisboltot kifosztani, és a rendes adófizetők szopnak miatta.
Hicudzsi 2013.04.20 00:29:19
@dirtyfreebird: ha valaki beköltözik a csajhoz, és nyilván a pasija egy idő után beköltözik és ezt nem jelenti be, akkor abból gáz lehet, mert akkor már nem jogosult az egyedülálló szülő ellátásokra.

Egyébként meg ellenőrzik. Pár hónapja olvastam, a nő azzal bukott le, hogy a pasija kocsija mindig ott parkolt a ház előtt. Egyértelmű volt, hogy együtt élnek.

secure.dwp.gov.uk/benefitfraud/
He megnézed a fenti honlapot, ott van a bejelentési űrlapon, hogy: "együtt él a társával, miközben egyedülállónak járó segélyt igényel".

Másrészt nem hiszem, hogy mi tudunk tovább vitázni. Én nem fogok semmilyen kisebbséget sem a gúnynevén emlegetni.

És fenntartom, hogy ezek nem JÁRNAK. Főleg nem annak, aki vagy akár a felmenői még semmit nem tettek hozzá ehhez az országhoz. Kijön, dolgozik négy hónapot, lehányja az egészet, mert ocsmányak a házak, slamposak a nők, aztán tátja a száját a sültgalambért.
Hicudzsi 2013.04.20 01:12:27
@dirtyfreebird: Nem, ez még nem volt "vitta" valóban.

De felesleges is lenne, hogyha most megpróbálnám elmagyarázni, hogy mit jelent az, hogy jár valami valakinek.
Ha elmondanám, hogy mekkora gerinctelen szar alak az, aki megoldja "okosba" a segélykét itt ebben a csúnya ködösben. Aztán meg otthon gondolom nagyban szídja a "segélyen élő" kisebbséget.
Ha valaki felhatalmazná, Peter Jackson akár ingyen is elvállalná egy szédületes „Ki vagy, Doki?”-epizód elkészítését, derült ki a rendező Entertainment Weeklynek adott interjújából. A Time Warner popkulturális magazinjának hasábjain kiderül, hogy Jackson a karácsony…..
A széteső tricikli után most egy széteső babakocsiról kaptunk hírt a Brendonból. Az egy hétig kitartott járműről a bolt vizsgálata megállapította, hogy az külső behatásra pusztult el, azaz nem cserélik. Nemtudom milyen gyakran fordul elő nálatok babakocsis sztori,…..
Modorosblog A modoros autóvezető 2012.06.21 06:00:00
Autósmodor! Körültekintő, farolva parkolás, motorfék, tuti egérutak, mp3-válogatások, udvariaskodás. Megköszönés, egyéni villogtatások: nagyon gyors elakadásjelzőzés a gomb félig lenyomásával, vagy villanásos "szívesen" helyett lámpa pillanatra lekapcsolás és vissza =…..
Hicudzsi 2012.06.21 11:23:13
Hicudzsi 2012.06.21 12:04:43
@De gustibusaut bene, aut nihil: Kihagytad a csoportból a főnököket, tudod akik olyan hatalmas cégek tulajdonosai mint a KisTüttyő Kft. vagy a 'Pista' éjjel-nappali közért. Általában valami mutatósabb kocsit vesznek és folyamatosan nyomják a légkondit, mert izzadnak, télen is. Az soha nem zavarja őket, hogy esetleg az utasokat jéggé fagyasztják, ahogy az sem, hogy esetleg nem egyforma a zenei ízlésük és ezért nyomatják lazán a mulatóst, vagy a Korda Gyurit, esetleg Soltész Rezsőt, mert a "nyolcvanasok voltak ám a szép évek".
Ha a csinos kis új kollegina ül az autójukban, akkor mindig a benzinkúton vesznek sokér' üdítőt meg rágót, meg ki tudja még mit, amivel esetleg lenyűgözhetik a hölgyeményt, mutatva, hogy a pénz nem számít. (Két héttel később, meg számon kéri a beosztottain, hogy miért fogyott el olyan gyorsan a kávé, és elosztva levonja a fizetésükből.)
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
Hicudzsi 2012.06.21 11:57:10
@genyamagyar: A szentek tisztelete egy régi római hagyomány alapján alakult ki. Ugyanis összegyűltek a sír körül a halott születésnapján és kis ünnepséget rendeztek. Az őskeresztények meg a mártír mennyországi születésnapján mentek ki a sírhoz (a kivégzése napján) és rendeztek ünnepséget. Ebből alakult ki a szentek tisztelete.

Milyen katolikus eretnekségekről beszélsz?
Modorosblog Az őszinte randi 2012.06.11 13:10:00
-Imádok kirándulni, táncolni, jókat főzni, elmerengeni a világ dolgain, bámulni a felkelő napot - én, ha megkérdezem valakitől, hogy hogy van, azt nem formalitásból teszem, hanem tényleg érdekel. (...) A személyes találkozás többet mond ezer szónál.Na itt álljunk meg,…..
Hicudzsi 2012.06.13 19:54:46
@Emmanuel Goldstein: Ja, pont ott.
Hicudzsi 2012.06.13 21:12:37
@Emmanuel Goldstein: Megértelek, engem a sok nyaraló szokott zavarni.
Naiv pizzarendelő és párja szaglószervein sebet ejtett a Pizza Forte speciális érlelésű pármai sonkája, úgyhogy visszaküldték. A második pizzát egy másik címükre vitték, a harmadiknál pedig kiderült, hogy volt már ennél büdösebb is: Ma délután úgy döntöttünk a…..
Rég túl vagyunk azon a türelmi időn, amit el lehetett volna várni az egységes budapesti parkolási rendszer kialakítására, a helyzet pedig egyre romlik. Lilláékat egy köcsög parkolóór mosolyogva nem igazította útba, hogy rossz automatába dobálják a pénzt, mert az már egy másik…..
Hicudzsi 2012.06.13 18:24:53
@Anomalocaris: Persze, hogy divatos, mert nem csak egy földterület meg politika, hanem valami szép eszmeiség, menő vallás is húzódik mögötte.
Hicudzsi 2012.06.13 19:00:30
@Anomalocaris: Van kedved mesélni róla?
Hicudzsi 2012.06.13 19:08:18
@atpijkamo: Ha a tízezer mártírra gondolsz azt asszem Hadriánusra fogták.
Utolsó epizód idénre, basszus, pedig igazán elnézném még, de ne legyünk telhetetlenek. Maradunk a helyszínekre bontott hogyvótnál. Királyvár Véreres szemmel nyitunk, Tyrionnak szar napja van megint, az látszik, még jó, miközben a várat védelmezte, Ser Mandon olyat húzott…..
A Tv2 Jóban rosszban című szappanoperájából kiírtak egy karaktert, bizonyos Tamás atyát, aki egy szőke nőcske iránt érzett szerelme és a cölibátus között vívódott hosszasan. A nézőknek azonban nem tetszett az írók húzása, ők nem azt szerették volna, hogy a papot villám…..
Hicudzsi 2012.06.04 10:43:25
@Terézágyú: Az Ámokfutó című részben az első sorozatban szerepelt a srác, mint tettes. Gedeon Burkhardnak hívják.
A britek körében is divat a plagizálás, legalábbis az egyetemekre felvételiző diákoknál mindenképpen. Tavaly csaknem 8500 felvételizőt kaptak csaláson, a legszebb azonban nem ez, hanem az a tény, hogy mindezt akár következmények nélkül is megúszhatják. Nagy-Britanniában a…..
Hicudzsi 2012.05.25 13:54:38
Az az igazság, hogy megértsük pontosan miért történnek így a dolgok, ismerni kell belülről az angol egyetemi rendszert.

Egyrészt vannak olyan egyetemek ahol nagyon adnak a minőségre, oda tuti nem kerülhet be olyan aki plagizálta a motivációs levelét. Ráadásul a legtöbb egyetemen van alapkövetelmény, megadják milyen A-level vizsgát kell produkálnia a jelentkezőnek (magyarán milyen jegyei vannak az érettségin) és volt, ahol azt is kérték (nyolc éve), hogy az általa gyakorolt sportágban érjen el egy országosan jó eredményt, vagy ha zenél hangszeren akkor lépjen feljebb egy szintet.

Az alján meg ott vannak azok az egyetemek, akik vagy lepkehálóval fogják a jelentkezőket, mert az intézmény reputációja nagyon alacsony (senki nem akar évi szinten 3000-9000 fontot fizetni a gyereke taníttatásáért egy rossz nevű egyetemen) vagy pedig amolyan vízumcsaló egyetemek, amik kifejezetten harmadik világbeli "diákoknak" segítenek bejutni Nagy Britanniába.
Adnak igazolást arról, hogy ilyen meg olyan szakokra járnak be a kedves fiatalok, akik közben pizzafutárként vagy boltosként dolgoznak a városban és ha esetleg elkapják őket a határnál a vízumellenőrzésnél azt sem tudják megmondani milyen "szakra" járnak, mert annyira sem tudnak angolul.

Persze vannak olyan országok, ahol a diákvízumot ki sem adják olyannak aki nem beszél rendesen angolul, de ezen is többen átcsúsznak.

Az egyetem ahova 2008 óta járok - itt Angliában -, pár éve a rangos hetedik helyen állt az egyetemek listáján.

Most huszonsokadik. Ezt az új vezetésnek köszönhetjük, amelyik megszüntette az évtizedek óta jól működő szakokat és amelyik azt tűzte ki célul, hogy főleg gazdag ázsiai diákokat akarnak idecsábítani a business és marketing meg egyéb hasonló szakokra (közben folyamatosan leépítik a nagynevű és jól működő szakokat).

Nem tudom nekik milyen a felvételi eljárás, sokuk nem is beszél rendesen angolul és ez nagyon sokat rontott az egyetem megítélésén. De persze pénz beszél.

Remélem ez változni fog a jövőben.