Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TodyG8

90 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a részben ezeket a könnyen keverhető eseteket veszem át. Alapvetően a E/3-ban van közöttük különbség. Először sorra veszem őket, majd néhány példa mondattal illusztrálom is őket.   Névmások mi engem ti téged lo/la őt…..
Olaszozom Sziasztok! 2012.09.24 08:32:00
Sziasztok! Pár éve már tanulok olaszul, de a nyelvtannal még mindig  hadilábon állok. Azonban tegnap eszembe jutott, hogy a blog tag-felhős megoldása jó lehet nekem a nyelvtan átnézésére, rendszerezésére. Ráadásul, ha az órán tanultakat begépelem úgy még jobban áttudom…..
Szerelem a hatodikon - Toldi Gábor Elégedetten zötykölődtem a párommal haza a buszon, hiszen remek randi-filmet választottunk. Sőt, annál jóval többet, ugyanis Philippe Le Guay filmje nagyon eltalált alkotás. Először ugyan ódzkodtam tőle, a plakát és a leírás túlzottan…..
 Az elmúlt egy évben sikerült felfedeznem az irodalomnak azon részeit, amire már rég igényem volt. Borges után ráakadtam Cortázar-ra és Calvino-ra is. Filmes beállítottságom révén, az elmúlt hetek üres perceiben gondolkodtam, hogy az ő stílusuk, látásmódjuk a hetedik…..
KuK Film Rovat Az Illuzionista 2011.09.13 21:14:00
 „Egyszer hallottam egy viccet: Az ember elmegy orvoshoz. Azt mondja, depressziós. Hogy az élet kemény és kegyetlen. Egyedül érzi magát a fenyegető világban. Az orvos azt mondja, "a kezelés egyszerű. A kiváló bohóc, Pagliacci ma este épp a városban van. Menjen el a…..
KuK Film Rovat Animal Kingdom 2011.06.20 12:57:00
 „A félelem az elme gyilkosa” – Bene Gesserit credo (Frank Herbert: A Dűne) Érdekes filmmel van dolgunk, mikor ez az ausztrál film kerül elénk, hiszen egyáltalán nem az, amire elsőre számítanánk a műfaji besorolásból. Jómagam nyugati cikkeket és ajánlókat…..
 Filmszerető közép-európaiként kifejezetten jólesnek a realista, dokumentarista jellegű filmek. Szívesen figyelem, hogy a vásznon miképp fogalmazzák meg a mindennapi élet határhelyzeteit. Ezért aztán kifejezetten örültem Debra Graik Winter’s Bone - A hallgatás törvénye…..
 ..
Cyberpunkers CO. Atlantropa 2011.05.18 12:20:00
 Nem rég találkoztam ezzel a grandiózus és rémisztően utópisztikus tervvel, melyen 1920 és évektől 1940-es évek közepéig első sorban a németek merengtek. A projekt a Gibraltári szorosra akart telepíteni egy hatalmas gátat, mellyel nem csak energiát termeltek volna, hanem a…..
Cyberpunkers CO. Dust 514 2011.05.17 22:24:50
Az EVE alkotói - CCP - a konzol világát igyekszenek meghódítani következő játékukkal a Dust 514-el. Íme egy ízelítő videó és néhány kép a játékról. ..
A College Humor-nak köszönhetően kedvenc sci-fi-eink most IKEA-ás útmutatókon jelennek meg. Megtudhatjuk, hogy miképp fércelhetünk össze magunknak egy időutazásra alkalmas kocsit a garázsba, dinót a kertbe -, hogy a blöki ne unatkozzon - vagy egy fénykardot - mely a háziasszony…..
                 Érdekes kiállításra akadtam még néhány hete, miközben steampunk videókra vadásztam. Tavaly év végén Oxfordban volt egy izgalmas kiállítás, ahol művészek és e (szub-)szubkultúra…..
 Ebben a kis videóban Zizek elemzi az Ember gyermekét. A meglátásai a háttérvilág fontosságáról, illetve a kifáradt 68-as kultúráról egészen jók. Sajnos ezt a kettőt nem igazán eredezteti egymásból. Illetve megfeledkezik arról, hogy mennyire markánsan befigyel a Beates…..
Bár nem vagyok egy kimondott Picasso rajongó, de a film és a festészet kapcsolata mindig is érdekelt. Ez alatt nem a festőkről szóló portré és életrajzi filmeket értem, bár azoknak is meg van a maguk szépsége, hanem azokat, amelyek a festészetre reflektálnak. Értem ezalatt:…..
Április 29.-én (pénteken) este hat órakor Csáth Géza videóest lesz a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol fiatal alkotó Csáth Géza ihlette filmes alkotásai lehet majd megnézni!..
Yoshiaki Kawajiri 1989-ben forgatott The Running Man-jét a nyugati közönség az MTV-n futó Liquid Television jóvoltából ismerhette meg. Ez a film is részese volt a japán animék elterjedésének Amerikában és Európában.   A rendező a későbbiekben a Ninja Scroll-lal és az…..
Idén tartják meg első alkalommal az Odeon Lloyd Moziban az Izraeli Dokumentumfilm Fesztivált. Érdekesnek ígérkezik. Lehet, hogy magam is elnézek rá. A fesztiválon a következő filmeket lehet majd megtekinteni:4432010 | 55’ perc | héber nyelven – magyar…..
Cyberpunkers CO. Deus Ex 3 Trailer 2011.04.25 21:32:00
2011 augusztus 26 végre rá tehetjük a kezünket arra cyberpunk gyöngyszemre, amiben valószínűleg Rembrandt is örömét lelné. a..
Cyberpunkers CO. Tatsuyuki Tanaka 2011.04.23 20:25:00
 Az Akira kapcsán találtam rá Tatsuyuki Tanaka. Ő első sorban, mint dizájner tevékenykedett, de van néhány rendezése is. Ezek közül, aki szemfüles a 2008-ban kiadott Genius Party Beyond  "Tojin Kit” című rendezését tudja megnézni.  Munkájában a…..
Cyberpunkers CO. Aleksi Briclot 2011.04.23 11:29:00
  Néhány képet feltöltöttem Aleksi Briclot-tól, aki Splinter Cell dizájnjáért is felelős volt. ..
 Itt összegyűjtöttem Sydney Jay Mead néhány képét...
Spanyol filmhét lesz az Urániában “Alkotó nők” címmel. Az eseményt a Magyarországi Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet rendezi április 29. és május 3. között.  Ígéretes rendezvénynek ígérkezik, hiszen több film alkotóját és szereplőjét meg…..
Steampunk krimi nyalánkság Ausztráliából. A filmet -, amit Veren és Poe munkássága inspirált - jelölték Oscarra és BAFTA díjara is, tehát egészen jó darabról van szó. ..
 Néhány kép 90-es évek egyik kultikus japán cyberpunkjához...
  Még több hasonló Shem-től:http://www.youtube.com/user/Shemassault..