Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CICMÓK

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legközelebb már biztosan pénzt teszek arra, hogy a köztévé Híradójában nem fér bele a legfontosabb (headline) hírek közé, ha valami kormányellenes tüntetés történik. Miközben a Parlament előtt a tüntetők kordonokat bontanak el, addig az MTV Híradójában fontosabbnak…..
Már csak kettőt kell aludni, és itt az újabb fülkeforradalom, amikor végképp és menthetetlenül jobbra fordul sorsunk. Legalábbis a pártok ígéret dömpingje alapján. Utánajártunk az igazságnak. Mint megannyi, a demokráciáért aggódó honfitársunkat, minket is mélyen…..
A jobboldali médiát nem szokta érdekelni a jobboldali agresszió. Hallgatnak, amikor jobboldali tüntetők balliberális politikusokat akartak a Dunába küldeni, Gyurcsány bábut égettek vagy nemrég Bajnait várták akasztófa-kötéllel. A parlamentben 2008-ban…..
Lement a holland–magyar 8:1-es performance, amelyet persze totális sikerként lehet lenyomni a dühöngő emberek torkán. Mi is történt? 100 éves rekordot döntöttünk meg. A magyar válogatott sikeresen feledtette a romániai megalázást. A válogatott teljesítményével magyarázkodásra…..
Egy nemzet dühe fordul a labdarúgók felé, holott ők csak azt csinálják, amihez értenek. Most nem kéne hagyni, hogy az Alkotó kushadni (sütögetni) menjen. Túl vagyunk a nehezén, kaptunk egy nyolcast Hollandiában. Aki látta a meccset, érezhette: ezek a szürke, dolgos iparos…..
Hegedűs Zsuzsa szociológus Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója 2010. júliusa óta, havi 1 millió forintért. Tanácsadói szerződése szerint társadalmi felzárkóztatással, a társadalmi konfliktusok kezelésével, illetve az ezek megoldására szolgáló stratégiák…..
Ha Magyarország labor, Akkor mi vagyunk az egerek, Azt hiszem, hogy szarban vagyunk, De jó nagyban gyerekek! A mosónő s a laboregér tudva levő, korán hal, Dolgozik, azt' jól elássák, Nyugdíjat egyik sem akar. Nem tetszik a koncepció, Nem EU-konform az álom, Hogy…..
Nem is olyan régen Orbán Viktor még úgy sejtette, hogy a MOL-INA ügy pusztán üzleti kérdés, amelyet nem szabad politikai szintre emelni.  Ezt azonban nehéz elkerülni abban az esetben, ha a magyar kormány jelentős tulajdonrészt birtokol az olajtársaságban. A MOL magyar, az INA…..
Félrecsúszott a Hernádi-ügy értelmezése Magyarországon. Nem, most nem a kormányzati kard-ki-kard hozzáállásra gondolunk, amely egyszerű nemzeti érdeksérelemként állítja be a Hernádi Zsolt Mol-vezérigazgató ellen felhozott korrupciós vádakat. Ebben nagy újdonság nincs, a…..
Folytatódik a demagógiaharc, láthatóan az ellenzék legnagyobb pártja nem tud mit kezdeni a példátlanul sikeres kommunikációs kampánynak gondolt rezsicsökkentéssel. Ahogyan azt már megírtuk, a kormányzat energiaárakat csökkentő intézkedéseivel nem az a baj, hogy az emberek…..
Olvasom, hogy 2,2 milliárdért íródik a legújabb (nemzeti) testnevelési stratégia. Tudniillik ennyit nyert el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán a Magyar Diáksport Szövetség. Ebből indul el a „T.E.S.I. – Mindenki testnevelése” elnevezésű kiemelt projekt. Ha valaki…..
CICMÓK 2013.09.28 17:20:17
Július elején leveleztünk a Papcsák Ferenc által vezetett zuglói polgármesteri hivatallal az év elején 1 millió 263 ezer 940 forintért kialakított különbejáratú WC-ről, illetve ahogy a jegyző asszony nevezte, "komplett, előzetes építési munkálatokat is igénylő, mosdó-…..
Valaki lenyúlta a növekedést. Ki lehetett? A kiscica, az IMF, a titkos háttérhatalom, esetleg a rézfaszú bagoly? Nem tudjuk hova lett, csak az biztos, hogy kifingott, szublimált, felszívódott. De nézzük inkább az elmúlt három évet és legalább mulassunk. Az ország valamennyi…..
Na, kevves felejim! Ejött az idő, hogy amagyar fodball a magyar politika szintyére emelkeggyen. Avagy egy magyar futpallcsapat egyenértékü legyen pontossan egy tarisznya kiszáratt trágyáva. Biztossan avvan, hogy nem őtünk elég milijárd forintot beléjük, mostan ettő sértődötten…..
(Egyelőre) nincs szó büntetésről, csupán lelki fröccsöt akarnak a játékosokba pumpálni, hangsúlyozza az államtitkár. „A Debrecen és a Honvéd tegnapi kiesésével új helyzet állt elő, ezért cselekednünk kell” – kezdte délelőtti sajtótájékoztatóját Simicskó István.…..
Édes Istenem! Ne hagyj el! Megint sikerült elvetnünk a sulykot kurva messzire. Lovas nemzet vagyunk, jól van. Meg van ez a gyorsnaszád kényszerképzet. Akkor most a Fényességes Pótló Alsegéd Helyettes a lovastengerész? Bocskaiban, bőrcsizmában meg kispolgári kalapban. Neröhögtessé…..
CICMÓK 2013.03.16 11:28:50
Március 15-e alkalmából Táncsics Mihály-díjat kapott Balog Zoltántól Szaniszló Ferenc televíziós műsorvezető. A kiemelkedő újságírói tevékenységet elismerő díj talán kompenzálja kissé azt a világraszóló igazságtalanságot, hogy Szaniszlóé az egyetlen olyan…..
CICMÓK 2013.03.14 21:58:40
Az elmúlt hét eseményeit elnézve nem irigyellek téged, Áder János. Mert a Jövő gyilkosa című Brúszvilisz mozi jut eszembe a helyzetről amiben vagy. Ha nincs meg a sztori, röviden: főszereplőnk Joe, a fiatal jómunkásember, hivatására nézve lezáró, akinek annyi az élete, hogy a…..
CICMÓK 2013.03.11 17:47:38
BULVÁRKACSA DOSSZIÉ I.
(Szigorúan titkos, készült 1 példányban, látták a készítők:5 fő)

Távlati cél: A hatalom hosszú távú megtartatása, igazi rendszerváltás
Közeli célok:
- Gyurcsány kinyírása
- Az MSZP meggyengítése
- Az LMP lenullázása
- A Jobbik még szélsőségesebbé tétele (kockázatos)
- Lehetőleg két párti parlament
- Látszatdemokrácia
Akciók I.
1. Gyurcsány: állandó támadása, hiteltelen, hazug, lopott, stb.
Eszközök: korrupciós vizsgálatok, országgyűlés, országos és helyi média
Beszúrás: A megalakult DK nem lényeges, nekünk jó, frakcióalakítást meggátolni.(2011. dec.)
2. MSZP: elmúlt 8 év, erkölcstelen, korrupt
Eszközök: Országgyűlés, önkormányzatok, országos és helyi média (minden lehetőség kihasználása)
3. LMP: nem lényeges, nem sok vizet zavar.
4. Jobbik: óvatos elhatárolódás esetenként
Eszközök: Országgyűlés, önkormányzatok, országos és helyi média, esetenkénti esetleges együttműködés
5. Gyors törvényhozás
Eszközök: Megfelelő KE(SP ), egyéni beadványok, egyéni módosítók, egyeztetés, csak ha nagyon muszáj, média: az elmúlt 8 év hibáit gyorsa n ki kell javítani, rendszerváltás stb.
(népszerűségi mutatók: addig nincs baj, amíg a bizonytalanok tábora növekszik, nekünk 1,6-1,8 támogató elég, MSZP nem emelkedhet nagyon.)
Beszúrás: szimpátiatüntetés. (2011.dec.)
6. Gazdaság
Háttér: a „nagyokat” én rendezem, az ismert kört kitömni megbízással,
Kialakítandó környezet: Elfogadott alkotmány, választási törvény, egyéb sarkalatos törvények, elfoglalt hatalmi ágak, gazdasági háttér megerősítése, média ügyek stb.
Média: Közszolgálat: öncenzúra kialakítása. Ellenzéki: korlátozott. Független: cirkuszt a népnek, reális vélemények balra tolása.
Támadási felületek: diktatórikus, hatalom koncentráció, kádárizmus, stb.
Állandó elemzés: közhangulat, népszerűség, ha gond érzékelhető jelzés a MN-en keresztül.
Akciók II.
1. Ha az előzőek rendben, megbuktatni a KE-t.
Eszközök: ellenzéki sajtó (kisdoktori), saját kommunikáció: elhatárolódás, mártírgyártás, mocskos politikai támadás, demokrácia, sajtószabadság, stb.
Beszúrás: szimpátiatüntetések. (2012.márc.)
2. Új KE közületek. (Majd meglátjuk, megegyezünk.) A színjátékot végigjátszani.
3. Parlament feloszlatása, új választások
Beszúrás: Együtt 2014! Gondot okozhat! IMF, költségvetési cirkusz! (2012.nov.6.)
Időzítés: kb. 2 év kell a feltételek megteremtéséhez, ideális lenne a 13 tavaszi választás.

Véglegesítve, 2010. máj.
Ez a bejegyzés azért született, hogy a mostanság sokfelé, mindenfajta sajtóorgánumban, internetes hírportálokon  és személyes blogokon megjelenő palagáz-mizériáról és a környezetvédők indokolatlan riogatásairól, szakmai szemmel, de a szakmán kívüliek számára…..
CICMÓK 2013.02.17 12:49:50
MAKÓ!
Ha valakit részletesen érdekel szakmailag. Sajnos angol.
www.falconoilandgas.com/uploads/pdf/UCV02226_Falcon_Combined_CPR_release_Main_Body.pdf
A lényeg:Középértéken kb. 900 milliárd köbméter FELTÉTELES földgázvagyont becsültek. FELTÉTELES VAGYON: A jelenleg rendelkezésre álló technológiával, a jelenlegi gazdasági feltételek mellett NEM TERMELHETŐ KI!
Az becslést végző szakemberek szerint:a jelenlegi ismeretek és tudás alapján, kisebb vagy egyenlő mint 25% a valószínűsége annak, hogy ez a feltételes vagyon gazdaságosan kitermelhető gázkészlet lesz!
(Nem a feltételes vagyon 25% lesz gazdaságosan kitermelhető, hanem annak a valószínűsége 25%, hogy lesz gazdaságosan kitermelhető, majd később becsülhető mennyiség, biztos, hogy nem a teljes 900 Mdm3.)
CICMÓK 2013.02.24 12:25:14
@teddybear01: Azt, hogy ott van a gáz tényleg régen tudjuk. Csak nem így hívták, és nem kapott ekkora sajtót! Közismert csak csak most lett, de még mindig nagy optimizmussal kezeli a hozzá nem értő közvélemény, a politika és még a szakma egyes szegmense is.
Saját optimista becslésem szerint 10 éven belül gazdaságosan alkalmazható technológia nem lesz!Lehet, hogy termelni fognak valamit, a veszteségek csökkentése érdekében!
Alighanem csak kevesen emlékeznek az elmúlt évek talán legbénább politikai kampányára, amelyben a Fidelitas arra kérte az embereket, hogy „Gyurcsány a hibás” feliratú matricát ragasszanak minden helyre, amiről úgy gondolták, hogy az akkor még hivatalban lévő miniszterelnök…..