Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hera Poliatevska

10 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MovieCops ELFÚJTA A SZÉL 2024.03.11 06:00:00
Idén nyolcvanöt éves minden idők egyik leghíresebb és legnépszerűbb filmje, a tíz Oscar-díjjal elismert Elfújta a szél (1939). Alapjául egy akkoriban még ismeretlen szerző, az atlantai Margaret Mitchell romantikus regénye szolgált. A kötet eleinte nem nagyon érdekelte a filmmogulokat, akik kényesnek…..
Kevés ember került olyan gyorsan piedesztálra és zakózott egyből le is róla, mint Richard Kelly. Az író-rendező mindössze 26 éves volt, amikor első komolyabb munkájával, a Donnie Darkoval letaglózta a nagyérdeműt. A majdnem idő előtt süllyesztőbe került, majd fesztiválkörútján egyre elismerőbb…..
Annyi éven át rohadt a fiókban a kultikus Cowboy Bebop anime megfilmesítése, hogy a Deadline értesülései szerint a Tomorrow Studios elkezdte inkább tévésorozatos formátumban adaptálni a kultikus japán animációs sorozatot. A 26 részes (plusz egy egész estés film) Cowboy Bebop élőszereplős átírását…..
Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni? Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál…..
Hera Poliatevska 2017.01.23 14:53:25
@baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem tudom, szerzőtársaimmal mi történt az elmúlt években) tudom mondani, hogy én nem tervezem a frissítését; abbahagytam az aktív SL-ezést 2014-ben, Hera avataromat töröltem is. Van még egy altom, akivel félévente egyszer benézek, de sose találok olyan új vonzó helyeket, amik miatt sűrűbben visszamennék.
Úgyhogy igen, ez a blog azt mutatja, hogy milyen VOLT SL 2010-13-ban. Arról, hogy most milyen, bárki indíthat új blogot, ha van kedved hozzá, biztatnálak erre, nem sok magyar nyelvű tartalom létezhet SL-ről...
Némelyek csoszognak, mások rohannak, vannak viccesek és gorombák, okosak és tök buták is. A zombiknak a legtöbb horror rajongó helyet szorít a szívében, és nem hiába. A nagy zombifilmes toplista első felét már olvashattátok, lássuk hát, hogy mely élőhalott hordák masíroztak be az élbolyba!(A lista…..
Néha a véletlen úgy hozza, hogy olyan listák birtokába jutunk, amik egyébként jól elzárva pihennek egy-egy tévés vezér fiókjában. Most is így történt, megkaptuk azt a nézettségi listát, hogy tavaly január 1. és december 31. között mely csatornákat nézték a 18 év felettiek…..
Hera Poliatevska 2014.01.07 21:12:37
@Hidasy Eleonora: Én lepipállak téged is, híreket az Indexen és az Origon olvasok, filmet netes oldalakról vagy akár a Youtube-ról stream-elve nézek, zenét leginkább a Youtube-on összeválogatott playlist-jeimről hallgatok, vetélkedőkre, valóságshow-kra semmi szükség, hiszen vannak helyettük sokkal érdekesebb interaktív online vagy offline játékok. - Semmi szükség nincs televízióra, neten minden néznivalóból nagyobb a választék.
Mit tehetünk, ha egy fárasztó munkahét után, túl a stresszes feladatokon, ki akarjuk engedni a gőzt - és ennek érdekében olyan helyre mennénk, ahol dübörgő és HANGOS zenét hallhatunk; ugyanakkor viszont már ahhoz sincs kedvünk, hogy este kitegyük a lábunkat a lakásból? A…..
Előrebocsátom, hogy nem értek a képzőművészethez, emiatt elbírálni sem tudom, hogy ami véletlenül megtetszik, az vajon művészi értékű-e, vagy olcsó giccs. Ezért nagy bátorság kellett nekem ahhoz, hogy ajánljam megnézésre egy olyan SL fotós munkáit, akinek a képei régóta…..
CouchSurfing Do you speak English? 2012.11.14 08:14:00
Gimnáziumban és főiskolán heti két órában 8 évet tanultam angolul. Motiváció nélkül. Ez azt eredményezte, hogy puskáztam a dolgozatoknál és nagyjából az volt a fontos, hogy kettessel le tudjam zárni az évet. Nem érdekelt az angol tanulás. Hozzáteszem, hogy mindkét helyen…..
Hera Poliatevska 2012.11.14 16:56:07
@Ginlia: Én a Second Life-ban szoktam szerepjátékozni angolul, az egy 3D-s virtuális környezet (by the way, nyelviskolák is vannak ott), de vannak a neten 2D-sek is, csak rá kell keresni a "text-based roleplaying"re.

Én általában is azt gondolom, hogy aki már eljutott egy közép szintre (bármit is értünk ez alatt) az angolban, annak a pénzbe kerülő papírra nyomtatott könyvek, és a fizetett nyelvtanár helyett / mellett rengeteg más, ingyenes lehetősége van a neten fejlődni. A nyelvtanár + nyelvkönyv kombó nekem már olyan túl múlt (20.) századi... amikor még nem volt net.
Miközben virtuális múzeumokat kerestem a Second Life-ban, véletlenül találtam rá az Arkansas State University (ASU) több sim-ből álló régiójára, amelyen nemcsak az egyetem campus-a kapott helyet, hanem egy kiterjedt, múzeumi jellegű terület is. A Virtuális Örökség sim, ahogy…..
Főhősünk az álmos kisvárosba utazik feleségével kikapcsolódni, csakhogy hirtelen filmszakadás, egyedül magához térve nem emlékszik semmire, csak egyet tud: meg kell találnia eltűnt feleségét, akit egy névtelen fenyegető fogságban tart és váltságdíjat követel érte...…..
Nem új művészeti site az Anna's Many Murders kiállítás a Second Life-ban, régóta tologatom, hogy megnézzem, mert tudtam, hogy mindenképpen érdemes. Láttam már a művész, Bryn Oh más munkáit, és tudom, hogy egyfelől kivételes építész, másfelől nagyon szuggesztív…..
Szégyen, de eddig nem hallottam még erről a  játékról, amit nemrég új ismerősöm, Vladan mutatott meg nekem (köszönet érte!). Nagyon gyors, nagyon cyber-sci-fi, és nagyon áramvonalas, a Tron-stílus kedvelőinek remélhetőleg tetszeni fog, de bárkinek ajánlható, akik csak…..
Habár száz évvel ezelőtt elveszítettük a valódi óceánjárót, a virtuális világokban még büszkén úszik a vízen az RMS Titanic és várja látogatóit. Amit a való életben már nem láthatunk többet - mert sem fényképek, sem kiállítások, sem víz alatti kamerák nem tudják…..
Schmitt Páltól csütörtökön elvették doktori címét. A köztársasági elnöknek pénteken több nyilvános szereplése is lett volna, de mindet lemondták. Ma mindenki azt szeretné tudni, mi lesz Schmitt Pál döntése. Az utca emberét kérdeztük, a köztársasági elnök mondjon le,…..
Hera Poliatevska 2012.03.30 14:05:50
@Palkovics Ede: Pontosan ezt akartam én is mondani. Egy olyan országban, ahol a többség szerint teljesen normális dolog jogvédett dolgokat "leszedni" a netről (vagy egymástól), meg lemásolni a másét; ahol az a normális, ha adót csalsz, bliccelsz a villamoson, és akik betartják a szabályokat, azok röhejes lúzernek számítanak; egy ilyen országban én most azon csodálkozom, hogy egyáltalán elért egy kritikus tömeget azok száma, akikben van erkölcsi felháborodás. Én is láttam saját szememmel, amikor huszonéves kolléganőm úgy végzett el egy főiskolát, hogy egy napot sem tanult a munka mellett, és szemrebbenés nélkül mondta meg nekem, hogy vásárolta a nyelvvizsgáját. Egy hatalmas tömegnek ez természetes, a fiataloknak is, abszolút fel se fogják, mi ebben az erkölcstelen, vagy mi a baj azzal a szemlélettel, hogy papírja van valamiről, de tudása nincs? Ők csak ügyesek.

Hihetetlen dolog történt, hogy akadt pár gerinces civil, akik előre tudták lökni ezt a történetet a végkifejlet felé. Mindig emlékezni fogok rájuk.
Vannak olyan régiók a Second Life-ban, amelyek éveken át fenn tudnak maradni minden válság ellenére, sőt, nem csak fennmaradnak, de terjeszkednek, eltartják magukat, és élő közösségnek adnak otthont - mi lehet a titkuk? Az 1920-as Berlin sim 2009. nyarán…..