Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dudi

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen szép tud lenni, hogy kőbányán kőbányai úti kínai piacon eszed a legjobb pho levest az emeleten, és, hogy mennyire menő alapanyagokat lehet beszerezni csak bele kell fúrnod magad a kínai piac mélyébe.  Ezen a téren még kezdőnek bizonyultam, de azt gondoltam a kőbányai piacon álló sokat…..
Nincs olyan ember, akinek ne olvasott volna az új őrületről, ugye? Csatlakoztam a telefonját bámuló sétálgató tömeghez, és egy hétig nagyon komolyan játszottam. Nyakamba vettem a várost, mert kíváncsi voltam, mennyire tudom beépíteni a meló és az életem mellé azt, hogy pokémenok után rohangásszak...
Dudi 2016.07.27 07:48:20
A játék engem is megfogott, bár csak kazuár szinten űzöm (a hivatalos magyar megjelenés óta játszom vele, és tegnap lettem 11-es szintű). Ami tetszik: Nem is tudtam, hogy ennyi érdekes nevezetesség van a környékemen; Megsétáltat. Ami nem tetszik: Még bugos a lábnyomos "pokemon compass"; Néhány helyen hemzsegnek a pokestop-ok (olykor feleslegesen is), néhol meg ritka, mint a fehér holló; Egyelőre nincs (pontosabban nem találtam) visszajelzési lehetőséget, hogy mely pokespawnpont, pokestop, vagy gym van nem túl jó helyen (balesetveszélyes a megközelítése, privát, vagy nem illendő helyen van stb.), illetve hova pakolnék, mert mégis csak szép onnan a kilátás, érdekes a helyszín stb.).
Nálam csak a bevezetést követő 4-5 napban bugzott erősen a játék, utána rendben működött, nem tapasztaltam a fent említett anomáliákat (igaz, meglehetősen erős készülékem van).
Múlt hét hétvégén Verőcén voltam, ott gyarapítottam a sárga csapat hírnevét a helyi gym-ek elfoglalásával. Első sikeres toronyfoglalásaim voltak, örültem, mint majom a farkának. Aztán látom, két 8-10 éves gyerek nyomkodja a telót mellettem. Szóltam is nekik, "remélem, sárgákkal vagytok". Ők csak megszeppenve néztek rám. Pár perc múlva már vissza is kerültek az őrszem lényeim a "táskámba", szépen kiverték őket a kék csapat nevében. Gratulálni nem tudtam nekik, mert hamar elslisszoltak, pedig tényleg szép visszacsapás volt a részükről :)
Mik voltak a legelső magyar fejlesztésű videojátékok? Hogyan lopták el a magyaroktól a Last Ninját? Ellopták-e egyáltalán? És miért lehetett a legsikeresebb magyar játék egy delfines marhaság? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ podcastünk legújabb…..
Úgyis mindenki kirakja, engedek a kortárs nyomásnak: megjött a júniusban bemutatandó Warcraft-film első trailere. Először videó, aztán kommentár. Hát izé. Nem estem hanyatt tőle, de még hasra sem. A szöveg olyan, mintha egy kamasz írta volna, miután elolvasta a Random…..
Aki nem egy net nélküli barlangban vagy wifi nélküli szigeten töltötte az elmúlt hónapjait, annak nem kell magyarázni, hogy idén harminc éves a Vissza a jövőbe és hogy a második részben Marty és Doki 2015. október 21-én tér vissza Hill Valley-be. Ehhez a harmincas jubileumhoz…..
Pár hete feladtunk egy trükkös rejtvényt, elég nagy sikere volt, sokan konkrétan a blog legjobb rejtvényének neveztétek evah. Csomó nyereményt is bedobtunk, jött is vagy száz helyes megfejtés, mindjárt írom is, kik nyertek, de előbb a megfejtés. Először ugye 18 játék címét…..
Dudi 2014.12.10 15:48:42
A blogszülinap egyik hagyománya a nyereményözön, amit általában valamilyen trükkös rejtvénnyel zúdítunk a nyakatokba. Most is pontosan ez történik, amolyan Mohó Hiéna módjára. Ha valaki nem ismerné, a Mohó Hiéna a Totalcar karácsonyi rovata, amiben az évben kapott…..
Régen volt már toplista, és igazából a mostaninak sincs semmi aktualitása (ha csak az nem, hogy éppen C64-játékzenéket hallgattam egy cikk írása közben). Szóval jöjjön a legjobb Commodore 64-es játékzenék 10-es toplistája - nyilván szerintem, aztán kommentekbe jöhetnek…..
Budapesten a KMO művházban volt egy jó kis retrojáték-kiállítás, ami felidézte gyerekkorunk kedvenc játékait. Meg lehetett tekinteni azokat a legókat, kisautókat, lemezjátékokat, stb., amikkel sokan múlattuk az időt. A bloghoz érintőlegesen kapcsolódik a kiállítás, de volt…..
Egy lovak nyelvén beszélő (értsd: ki tudja törni a nyakukat), csillagszemű gladiátor és egy szende kistüdős szüzike szerelmetes egymásra vágyódása áll a történelemkönyvek legmenőbb katasztrófájának tinédzser-kompatibilis feldolgozásában, avagy Paul W.S. Anderson…..
Na, mindig az a baj, hogy nem szólunk időben, de az Index megírta már nyáron, meg most a héten is, és most én is idebököm, hogy vasárnap megint lesz Playit (leánykori nevén Budapest Game Show). A program a honlapon látható, lesz mindenféle verseny, játékbemutató, kvíz, és…..
(Azt mondják, a sajtó ne foglalkozzon saját magával, és mi eddig példásan megálltuk, hogy egy bizonyos kolléga ügyes-bajos dolgait posztolgassuk, pedig higgyétek el, heti rovatot lehetne megtölteni a munkásságával. A mostani húzásánál viszont gyengének bizonyultunk, mert kollegialitás ide vagy oda,…..
– C-vitamint szeretnék, ezer milligrammost.– Húsz darab, 1480 forint.– Ha másképp mondom, van olcsóbb?– Próbáljuk meg – mondja, és gúnyosan röhög.– Aszkorbinsav?–150 forint 10 gramm, egy késhegynyi lehet az ezer milligramm – jön a válasz. A fenti párbeszédet…..
Dudi 2013.04.28 13:54:14
No, végre egy korrekt, tárgyilagos írás a C vitaminról! :)

A természetben csak L-aszkorbinsav létezik, a mesterségesen előállítottban előfordul D-aszkorbinsav is (tehát nem csak ez van benne). E kettő képlete ugyan az, azonban a térbeli molekula rácsszerkezete különbözik. A D-aszkorbinsavnak nincs semmilyen (kimutatható) élettani hatása, különösképpen vitaminhatása.
Forrás:
phd.lib.uni-corvinus.hu/427/1/engel_rita.pdf

Tudomásom szerint a borászati célokra, olcsón, zsákszámra kapható aszkorbinsav zöme D-aszkorbin sav, mert a mesterségesen előállított aszkorbinsav nagy részét kiszűrik: gyógyászati célokra az L-aszkorbinsavat, borászati célokra pedig a D-aszkorbin savat használják fel - ugyanis a borban lévő oxidációs folyamatokat ez is tudja szabályozni. Aztán ki tudja, ez utóbbi mennyire igaz...
Dudi 2013.04.28 13:56:13
@okoska törp: Hmm, akkor a borászati megjegyzésemmel tévedtem, ha valóban nem lehet szétválasztani a D-t az L-től.
Steven C. Miller, az The Aggression Scale és a Silent Night rendezője készítheti el a Terminus zombifilmet. A történet ugyan nem ismert, de összedobtak hozzá videót-előzetest, hogy miképp képzelik el a produkciót. Ezen felül úgy írták körül az alkotást, hogy az a Mad Max, a…..
Majdnem sikerült egy száz százalékban magyar klipmegosztást összehozni erre a hétvégére, de a Biting Elbows videója annyira hihetetlenül jó, hogy képtelen voltunk kihagyni az év legjobb klipje díjára is pályázó kisfilmet. Megmutatjuk a Tankcsapda új videóját is, amiről már a…..
IDDQD Milyen egy jó launch party? 2013.03.22 22:16:38
Az elmúlt években megszokottá vált, hogy a magyar forgalmazók egy-egy fontosabb játék megjelenése előtti estére bemutató rendezvényt, azaz launch partyt szerveznek. Néha ezek egészen besűrűsödnek, a napokban például kettőn is voltam, múlt héten a Starcraft II: Heart of the…..
A svédországi Jönköpingben éppen most zajlik a Dreamhack nevű négynapos fesztivál, ahol a szervezők szerint mindent lehet csinálni, amit számítógépekkel vagy az internettel lehetséges. Vannak játékversenyek, fejlesztői előadások, pár koncert, szakmai smúzolás és hasonlók.…..
Több tucat játékhőst zsúfolt egy képre egy ismeretlen grafikus – hogy ki, azt nem tudom, mert sajnos a kép eredeti forrását nem tudtam kinyomozni (a képet innen szedtem, de a cirill betűs feliratokból ítélve orosz lehet az elkövető). A karikatúraszerűen megrajzolt karakterek…..
Emlékszünk még a C64-játékok töltéskor látható képernyőire? Többnyire nagyon szép állóképek voltak, egyes töltőképernyők élő személyt próbáltak 160*200 pixelben megfogni. Di-gi-ta-li-zált – suttogtuk akkoriban elhűlten, amikor például az Ocean játékában megjelent…..
Dudi 2012.09.12 11:57:47
@devDavid: Jaja! Mire kiszúrtam magamat, eltelt kis idő... :)
IDDQD Húszéves a PC Guru 2012.06.07 11:15:00
1992 júniusában elindult, és azóta kisebb kilengésekkel ugyan, de tartja magát a nyomtatott gamersajtó egyik oszlopa, a PC Guru. Tavaly nagyjából ilyenkor épp arról volt szó, hogy bedől az újság, még mi is vertünk néhány szeget a lap koporsójába, de soha ne tévedjünk kisebbet…..
Dudi 2012.06.09 00:45:28
@MrEd: Sejtettem, hogy eljutunk ehhez a szkanderhez, de őszintén mondom, le a kalappal az utolsó mondataid előtt. Bízok abban, hogy Shy, akinek (többek között) tényleg köszönhetjük a PC - vagy akármilyen Gurut, ezt elfogadja - Bearral egyetemben. Bár személyesen csak Beart ismerem, véleményem az, hogy ők elindítottak egy olyan "valamit", amely immár - bár néha nyögvenyelősen - szó szerint 20 éves hagyományt teremtett. Köszönet eme bejegyzésnek, hogy megemlékeznek a (nem PC) Gurunak, köszönet, hogy megemlékeznek az eme virtuális és valódi lapok összehozóinak! Próbáljuk félretenni az akkori nézeteltéréseket, és emlékezzünk meg hittel és bölcsességgel (szinte, mint Krisztus) a lap születésnek és állítsunk szép emléket az őt létrehozó önkénteseknek.
Nekik is nagy munkájuk volt a létrehozásban, és a változó gárdának is nagy felelőssége volt a változó (ettől független vásárló) környezet kialakítására. Mindkettőjük előtt leveszem virtuális kalapom, és köszönöm nekik mind a régebben megjelent (Amiga) Guru-kat és a mostani PC-Guru extra számát is.
Összességében nekem nincsenek illúzióim a nőknek a játékvilágban betöltött szerepéről, például ezért is indítottam annak idején a heti játékcsaj rovatot. Azt sem gondolom, hogy a játékokban megjelenített erőszaknak jelentősége lenne az elszaporodónak mondott erőszakos…..
IDDQD Magyar C64-játék készül 2012.05.30 08:03:00
Igen, C64-játék 2012-ben, lelkes őrültek 30 évvel a megjelenése után is életben tartják a platformot. És Magyarországon is vannak ilyen lelkes őrültek: a Singular Crew democsapat készíti a 4 emelet című kaland/szerepjátékot, amiben ígéreteik szerint rengeteg szereplő,…..
Dudi 2012.05.30 12:38:45
@Dr.out: "...majdnem megjelent"? De hisz már évek óta kész :)
Megpróbálok kiugrani erre a rendezvényre, bár igen sok minden összegyűlt a nyárra...
Dudi 2012.05.31 08:56:31
@trx: Megpróbálok, de nem tudom még csak megígérni sem :P

A progiról: Anno a PC-Guru CD mellékletein a Pascal rovatban egy szerepjáték motor fejlesztését írtam le. Hát, elég amatőr volt, de működött :)
Már akkor elavult volt a nyelv, de külön kérés volt, hogy valami látványos legyen - és Pascal. Mozgásról ugye nemigazán beszélhetünk (bár épp Trx küldött oda be egy remek lángeffektet - igaz a zöme Assembly volt, ha jól emlékszem), így maradt a jó öreg lapozgatós könyv módi, állóképekkel megspékelve.
IDDQD Fizikaóra, sokadik osztály 2012.05.30 10:35:10
A CryEngine 3-ból esett be egy fizikai szimulációt bemutató videó, a Rig of Rods című indie-freeware autós játék fejlesztőitől, szóval hipszterek is nyugodt szívvel bevallhatják hogy tetszik nekik. A játékfejlesztés egyik nagy kihívása már jó ideje, hogy a technológia, a…..
Dudi 2012.05.30 12:35:06
@Tilikov: Bizony, bizony, nekem is a terep2.exe jutott eszembe (legalább is hozzám így került már). Mindenféle hardveres grafikai és fizikai gyorsítást mellőzve királyul adta vissza a törés és repülés adta érzetet. Persze a valós fizikától messze volt, de akkor is korrekt lett :)