Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrbateman

0 bejegyzést írt és 1262 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom így az elején, fogalmam sem volt róla mire vállalkozom.  Korábban már írtam róla, hogy milyen érvek mentén került hozzám ötös Bmw, relatív nagy, erős autót keresetem. Előre treníroztam magam mentálisan a kiadásokra, de a legkomolyabb pozitív vizualizáció is nehezen tudja csak eltakarni azt…..
mrbateman 2017.01.05 15:55:37
@Afterdark: Ebben reménykedem én is, mert az E34 már elindult felfelé. Illetve igazából nincs eladó E34 ami vállalható lenne...amikor majd egy kb 5 év múlva megjelennek, akkor az ára is olyan lesz.

Ami probléma az e39 esetében, hogy egyrészt ez a folyamat nálunk még kb. 10 év, másrészt rengeteg szemét 39-es jön/jött be az országba. Sokkal több van belőle, mint anno e34-ből volt, nagyobb a merítés, így kevésbé talán kevésbé lesz ritka.

Na majd meglátjuk, addig garázs!
mrbateman 2016.08.23 10:50:59
@Ballib cenzúrázók réme 18: A te szinteden valóban ez lenne a megoldás.
A normális pedig az lenne, hogy nem pártpolitikai alapon ítélnének kitüntetéseket Magyarország/Magyar Köztársaság nevében. Beláthatod, hogy ez sok embernek fontos szempont, és ennek sérülése esetén nem akarnak részt venni a piti baloldali-jobboldali játékotokban.

Egyébként nem az a probléma, hogy Bayer jobboldali(egyébként nem is az, hiába gondolja magát annak, ő valójában méltatlan arra, hogy jobboldalinak tekintsük) hanem a gondolatainak minősége és a kifejezésmódja.
 Fotó: Pixabay  A következő négy posztomban hat hétnek az eseményeit fogom feldolgozni, ami annyit jelent, hogy egymáshoz szervesen kapcsolódó sztorik következnek három különböző helyszínen. Nem értem azokat az írókat, akik a fantáziát hívják segítségül, hogy legyen miről írniuk. Az életnél nagyobb…..
A tegnapi napon hirdették meg az Otthon Melege Program (továbbiakban OMP) legújabb alprogramjának a részleteit. A program célja a háztartások energiafelhasználásának szabadszemmel is látható javulása/csökkenése.  A legújabb alprogram 5 milliárd forintot biztosít a családi házak energetikai…..
mrbateman 2016.04.08 15:39:16
@Mr. Rustical: a fűtött alapterületre vonatkozik...a tetőtér is az, bár ott az 1,90? alatti terület nem számít bele a hasznos alapterületbe.
mrbateman 2016.04.08 16:25:02
@Janossz: Ez a réteg aki annyira szegény, hogy 1980-as építés óta nincs bevakolva (mint legelemibb hőszigetelés) kívülről a ház, pénze nincs egy társfinanszírozású projekthez, ezért adjunk neki alanyi jogon ajándékként. Hát persze, ez aztán a jó irány! Szép, messzire vezet!

Nem elvitatva az észrevételedet, hogy az F kategóriájú épületből csinálni A-t...az sokkal jobb ár/érték arányban, mint a túlképzett millimosok buzulása, akik az A-ból csinálnak passzív házat, mert milyen trendi, hogy nem kell számlát fizetni...és tök megéri 6 milliós beruházással lenullázni a havi 6ezresgázszámlát.
Amikor tavaly év végén összegyűjtöttük azokat a magyar figurákat, akikre 2015-ben a legbüszkébbek voltunk, többen befikáztak, hogy Katinka miért maradt ki. Sehol nem volt még akkor a nagy balhé, mégis úgy éreztük, hogy van valami fura ebben a lányban, illetve hiányzik belőle az…..
mrbateman 2016.02.15 08:48:11
Az megvan, hogy HK nem több pénzt kért! Profi feltételrendszert kért! Azt persze nem tud az úszószövetség adni, mert kb fogalmuk sincs, hogy hol tart jelenleg az élvonal és milyen módszerekkel dolgoznak, főleg a módszerek indokoltságáról fingjuk sincs.

Itt van az orvosi szoba kulcsa! Bravó! (és ez a kapitány)

A USA, Kína, Japán már fagyasztja a sportolókat -180 fokon az edzés utáni regeneráció érdekében, minden adatot gyűjt, tárol és elemez...mi meg ott tartunk, hogy pihenjél le egy kicsit az orvosiban, hozatott neked a jó Laci bácsi piskótatekercset a büféből, egyed, jó friss!

Minden tiszteletem Kiss Lászlóé, fantasztikus amit elért 20 évvel ezelőtt, a tudása felbecsülhetetlen érték. De a világ megváltozott és egy ilyen objektív, könyörtelen és igazságos sportban már több kell, mint ami elég volt 30 éve. Kevés az, hogy ússzál gyorsabban, ússzál többet, fordulj kétszer annyit, mint a versenytársaid. A lényeg persze most is ez, de jelentősen bővült az eszköztár.

HK azt kérte, hogy azokat a feltételeket biztosítsák neki és a többi úszónak, amik azokat a sokat jelentő tizedmásodperceket képes hozni, a nüanszok amin nem múlik sok, csak annyi, hogy arany, vagy bronz, dobogó, vagy csak a nyolc közé jutás.

Az úszósport ugyanúgy nem tart ott ahova gondolja magát, mint ahogy igaz ez szinte az egész országra. Egyszerűbb dehátegérkeis, dahátadarnyiis, meg a güttleris azok mégse pofáztak!
Egyszerűbb volt a szövetségnek pénzkérdést csinálni belőle, azt majd a prolimagyar megérti, hogy a hülye pénzéhes hisztis picsa...amit persze majd finomítunk, hogy alapvetően rendes, kezelhető kis picsa lenne ő - hiszen magyar, közülünk való - csak az a buzi amerikai férje, az meghülyítette.

Agyhalottak, Amerikában a valaga ki lenne nyalva és súlyos szponzori pénzeket akasztana le, de ti ptt tartotok, hogy fizetnie kellene az uszodáért is, de te adófizetőként vagy olyan gáláns és ingyen adod neki!Pff!
Ha pénzt akarna keresni már rég nem lenne itt (mint ahogy az olimpia után el is fog húzni szerintem)

Ha tényleg csak a pénz motiválná, kb két hét kellene egy profi menedzsmentnek, hogy eladja valamelyik arab olajállamba mondjuk 5 millió USD-ért, amire még raknak eredményességi prémiumot Rio utánra. Nekik simán megér ez a vicc annyit, hogy legyen egy olimpiai érmük úszásban.
Az elmebetegség mögött is van ráció. Az önmagának unokákat születtető Kövér házmester most benyögte, hogy kéne újra a sorkatonaság. Rögtön előpattant Kósa huszi, utu Lajos is, hogy bizony, fontolgatják a bevezetését. Megdőlt egy újabb, fideszes hazugság 2004-ből, amikor ennek még az ellenkezőjét…..
mrbateman 2016.01.18 15:56:01
@sas70: Szépen elbeszélünk egymás mellett. Éppen ezért nem is látom szükségét, hogy elmélyedjünk olyan részletekben, mint miért egyenlő a sorkatonaság az "élőerős szuronyrohamokkal", miért egymást kizáró alternatíva a professzionális hadsereg a sorkötelezettséggel?

Nem emlékszem, hogy ilyeneket bárki állított volna (a magam nevében nyilatkozva én biztos nem) holott ezek és egyéb vélelmezett állítások ellen érveltek szenvedélyesen. Így egy kicsit nehéz érdemben beszélgetni.

Én a magam részéről annyit tartok kívánatosnak, hogy a túléléshez, az alapszintű egyéni és csoportos szervezett ön -és területvédelemhez szükséges ismeretek elsajátítása fontos és szükséges. Elsősegély nyújtás, polgári védelem, tájékozódás, terepen mozgás, alapvető harcászati ismeretek, taktikai alapvetések és lőfegyverekkel kapcsolatos ismeretek, képességek. Talán ezek lennének a legfontosabb pontok. De természetesen a részletek és a hogyanra adott válaszok kidolgozása és megvalósításán múlik szinte minden.

Nem gondolnám, hogy ott kellene folytatni, ahol 2000 környékén abbahagytuk, hogy BTR-t meg T-72-t kellene vezetni a sorállománynak, ez egy külön szakma, ez valóban a profik dolga.

De azt, hogy egy kibaszott AK-t ne tudjon a 40 év alatti korosztály kibiztosítani az abszurd. És mindezt Közép-Európában, ilyen történelemmel a hátunk mögött!
mrbateman 2016.01.18 16:01:50
@Pan Modry: Alkotmányban rögzített kötelezettséged a sorállományú katonai szolgálat. Ha alkalmas vagy bevonultatnak. Ott meg 3 nap után nem fogsz okoskodni, felesleges azt gondolnod, hogy zseni vagy és olyan eszköztárad van amibe beletörik a bicskájuk. Nem te lennél az első próbálkozó, aki Svejket adaptál.

Milyen szerződésről vízionálsz? Ez nem egy polgári jogviszony!
mrbateman 2016.01.18 16:14:22
@CyberPunK: Azt megtanulja 10 perc alatt.
Azt viszont gyakorolgatni kell, ha 5 fő mozog AK-val, hogyan kell egy épületbe bemenni, hogyan kell egy autót megállítani, hogyan kell egy vagy több főt igazoltatni, stb.

Nem tudom mennyi fegyver van a Mh-nál, nem is tudhatom. Azért írtam AK-t, mert ez a szimbóluma az olcsó, egyszerű, könnyen beszerezhető nagy tűzerejű fegyvernek.
Ha a szándék megvan - mert jelenleg ott tartunk, hogy azon vitatkozunk egyáltalán van-e probléma - akkor ez olcsó és gyors megoldás tud lenni.
Ezt a poszt nem született volna meg, ha csak egyetlen olyan blogbejegyzést sikerült volna találnom, amely épeszűen foglalkozik a Nógrádi-kérdéssel. De megint csak a szokásos: a minden bokorban nácikat sejtő Vincentnél indoklás nélkül is evidens, hogy az ember egy minden rezsimet…..
Orbán nyilvánvalóan emelte a tétet az utóbbi napokban, és már 500 millió embernek játszik -- a nemzetek saját demokratikusan megválasztott kormányaival szemben. A röszkei események nem maradnak visszhangtalanul a kontinens sajtójában, és a hatása ellentétes lehet a liberális…..
Szavazzon ön is! Lelketlen puliszörny vagy vak komondor? Önök szerint mire hasonlít a 2017-es vizes világbajnokságra szánt kabalaállatunk? Azt még nem tudni, milyen gikszerekre lehet számítani majd a…..
Tagadhatatlanul van némi kockázata annak a méricskélésnek, amely a Balaton északi és déli oldalát hasonlítja össze szépészeti, nyaralhatósági, és – merjük leírni a szót: emberanyag alapján. Mert ugyan, hogy jön valaki ehhez. A minap az RTL Híradó is rátévedt e szűk…..
Az elmúlt 2 hétben arról faggattam majd' mindenkit, hogy mik is azok a dolgok, amiket szeretne kipróbálni, s mit sikerült eddig kipipálni. Vegyes válaszokat kaptam, hisz csajokat, pasikat egyaránt kérdeztem. :) Természetesen én is megosztok Veletek párat.. ;) Először kezdjük az…..
Azért az alacsonyabb osztályokban is zajlik az élet. Az egyre zavarosabb okokból zárt kapus Soroksár-Vasas meccs árnyékában már fel sem tűnik egy zárt kapus BVSC-Szabadkikötő  a BLSZ II-ben, vagy a Veresegyház VSK-Honvéd-MFA NB III-as találkozó utáni FB-határozat.  Újabban…..
Well, a lényegesebb nehézségeink: nincs pénzünk és nincs nyilvánosságunk (köszönet egy-két orgánumnak, amelyik hébe-hóba foglalkozik velünk, ez azonban nem pótolja a rendszeres jelenlétet, amely az ismertség alapvető feltétele). Ami van: polgári mennyiségű időnk (a civil…..
mrbateman 2015.04.16 08:43:26
@zenonküp: Félreérted jóbarát!

Nincs ezzel gáz, lehet filozofálgatni, de ez érdekel 100-150 embert egy rendszeresen index blogketreces felület esetében, ebben nincs több potenciál. Béndek képtelen a választó problémáit, témáit érzékelni és azokra érdekes és fogyasztható válaszokat adni.

Viszont azon siránkozni, hogy ez nem érdekli a médiát? Höhö!

Még ha médiaképes tartalmakat tudna előállítani, akkor is kb lehetetlen küldetés, de ez egy ab start halott ügy.

Baszni és szűznek maradni nem lehet!
mrbateman 2015.04.17 08:32:19
@zenonküp: Remélem nem haragszol ha nem fektetek túl nagy energiát a válaszra!

Mindenesetre időszerű lenne átgondolnotok, hogy fest rajtatok az elitizmus és a vélelmezett társadalomtudományi műveltség ruhája úgy, hogy közben ilyen szintű súlytalan csacskaságok és fantazmagóriák lógnak ki alóla!

Persze ha titeket szórakoztat ez a maszturbálás akkor nyugodtan, engem nem zavar!

Engem csak az "zavar", hogy fel vagytok háborodva ha a fennkölt blődségeitekre, a jól hangzó ám üres és megvalósíthatatlan gondolataitokkal nem kíváncsi érdemben semmit.
Meghatározó emlékképek. Mert azért alapszinten mindenkivel előfordulhatott olyan 5-10 évesen, hogy egyelőre nem a szőrös hónaljú, sminkelt, tűsarkú cipős, tupírfrizurás, vörös körmű felnőtt nők (C. C. Catch), hanem inkább a vele egykorúak fogják meg. Persze akkor is voltak…..
mrbateman 2015.04.07 07:39:43
A tegnapi kis kitérő miatt aggodalmat, tessék elfelejteni, haladunk tovább a megtervezett útvonalon. Kommunikációs triptichon újabb táblája a nőket idegesítő mondatok egy halmaza, nyugodtan lehet bővíteni, semmi gond. Előre figyelmeztetek lesz férfi bomlasztó mondat gyűjtemény…..
Útlevelet kérnek tőled Magyarország határain. És előtte napokon keresztül kell sorba állnod a 90 napos EU-vízumért. A kirakatokból elfogy a nyugati árucikk, viszont a helyükbe egyre több Putyin-, Orbán- és Rogán-fotó kerül. A kormányhivatalokban ismét bűnözőként kezelnek…..
mrbateman 2015.02.20 13:02:11
@fuxosbömis (ex kacagányos): Hajlamos az ember végtelennek felfogni azt a korszakot, amiben éppen él, holott...'86-ban el nem tudták képzelni, hogy változás lesz.

Nyugi, már 2018-ban lesz alternatíva, addigra elég érzékelhetően szar lesz itthon a helyzet.
Jön majd valami barom a 25/50/75 ezres alanyi jogú járadékkal (ami egyébként közgazdaságtanilag nem biztos, hogy negatív egyenlegű) meg az elszámoltatás ígéretével, azt a 2-3 millió nyugdíjas/proli szavazót meggyőzi és már kész is a váltás. Olyan lesz amilyen, de ha a termékfejlesztéshez a szereplők kevesek/lusták, akkor még várhatunk a csodában, hogy hátha majd a helyi TSZ jobb autót gyárt, mint a Daimler.
Orbán és Putyin két órán át beszélgettek, a sajtótájékoztató hangulatából megítélhetően baráti, sőt jó baráti hangulatban. Merkellel nem így volt. Az orosz elnök látogatását körüllengő megilletődöttség és keleties pompa nem a Merkel-látogatás hangulatát idézte,…..
mrbateman 2015.02.18 18:53:13
@nem nemsiker_s: Akár még egyet is lehetne ezzel érteni egy magamfajta racionális embernek, DE pont a lényegi részeknél csúszik meg az ékszíj.
Idézem az általad leírtakat, amely nem egyedi vélemény, több száz ember magyarázza ezen csapásirány mentén a bizonyítványt, tehát:..."ha azt vesszük, hogy a kormány számára túl a szövetségi kötelezettségek teljesítésén (kötelező körök lefutása) nem ők a prioritás, hanem úgy általában a nemzeti érdekeink."

Elgondolkodtál már valaha arról, hogy mekkora üres lózung, pofátlan blöff ez a nemzeti érdekekre hivatkozás a fidesz részéről?!
Nem vetted még észre, hogy ez csak stratégiai időtávon tényező, mint hivatkozási alap?!
Nem tűnt még fel soha, hogy operatív szinten, a konkrét cselekvésekben nyoma sincs a nemzeti érdekek képviseletének, ott érdekes mód a nemzeti érdekeket felülírják a párt -és klientúrafinanszírozási, rövid-középtávú hatalomtechnikai megfontolások?!

Maradjunk a példánál:
kell orosz gáz. oké! nekünk előnyös lenne a déli áramlat (egyébként a Nabucco is,de ne menjünk bele).oké! függünk az orosz gáztól, egyezzünk meg külön. oké!

Mit tettek az elmúlt 5 év alatt a nemzeti érdekek ügyében, vagyis azért, hogy csökkentsük az orosz gáznak való kitettségünket??? Semmit! A Bencsik már 3 éve lemondott pont emiatt!
Helyette baráti offshore cégeken keresztül elteszik saját zsebre a ruszki és azeri gázon lévő margint,és ezt az üzleti modellt most meghosszabbítottuk! Mint nemzeti érdek! Bravó!
A hazai "baloldal" kizárólag kulturális jelenség: sajátos találkozási pontja egyrészt a proletár (anyagi értelemben egalitárius) romantikának, másrészt az urbánus (jogi egalitárius), törzsi-liberális miliőnek, harmadrészt az Orbánnal szembeni alternatív ellenállás Ersatz…..
mrbateman 2015.02.09 21:46:58
@HaFr: Várom a terméket, amit te/ti nyújtani vagytok képesek a választóknak, amint megvan azonnal neki fogunk állni majd a minőség vizsgálatának is, ezt megígérhetem. Amíg viszont még fel sincs skiccelve a cucc...nos én elhiszem, hogy jobb, de azért vicces ez a hangnem a készültségi fok tükrében.

Explantus gondolatmenetéhez kapcsolódva - az megvan neked, hogy minden posztod címlapos az indexen? Azért ha ezt összevetjük az eddigi közéleti teljesítménnyel?
mrbateman 2015.02.10 12:32:17
@nyelv-ész: remek meglátás.

Ehhez az úthoz viszont szakemberek kellenek, helyzetelemzés, problémafeltárás, alternatívák kidolgozása, modellezés, stb. Munka, munka, munka

A Horn kormány óta senki nem tesz érdemi szakmai munkát a politikába, helyette mindenki ötletel, okoskodik, ködösít. Nem meggyőzni akarja a másikat a saját verziójáról (érthetően, mivel nincs neki) hanem gyűlöl, lenéz és közben próbál hangosabb lenni.
mrbateman 2015.02.11 10:43:45
@borzimorzi: Ne, ha egy mód van rá ne jöjjön! Küldetéstudatos, népvezér, túlbuzgó hülyékre nincs szükségünk, épp most van műsoron az egyik, aki az előzőt váltotta!

Programokban, rendszerekben, automatizmusokban hiszek. Személyekre tétet tenni oroszrulett.

Nyilván szükség van sármra és karizmára a politikában, de ez csak kellék legyen ne tartalom.
Simicska tegnapi napjából (köszönet SL-nek a megállapításért) a magyar népre következő vélhetően legfontosabb információ ez volt, idézem: "Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni,…..
  Simicska Lajos (média)történeti jelentőségű interjúi után Bayer Zsolt is nyilatkozott a Hír24-nek, többek között kifejtve: „Simicska Lajos tegnap összehívta az embereket, és bejelentette nekik, amennyire én tudom, ha jól tudom, és gondolom, hogy jól tudom, mert…..
mrbateman 2015.02.07 16:51:21
@pythonozok: többek között abból, hogy több ismerősöm volt tavaly választókörzeti szavazatszámláló bizottságban tag, vagy jegyzőkönyvvezető.
Az általuk elmondottak szerint a 20-40-es korosztály alig jelent meg, viszont 60-75-ig (80 felett már nem feltétlen mozdul ki az egészsége miatt) szinte mindenki demonstrálta a fontos és cselekvő állampolgárt és az eredmények ismeretében eredményesen megvédték a rezsiharc vívmányait!
mrbateman 2015.02.08 07:22:51
@Hannibal ante portas: Mi történt?

Eltelt közben 15 év, lapozz egy kicsit a naptáradon ez már nem a '90-es évek!
mrbateman 2015.02.08 07:32:58
@Tudományos libsizmus: @A megvalósult amerikai ólom..:

Más állításaiért nem tudok/kívánok helyt állni!

A sajátomat arra alapoztam, hogy akinek sziklaszilárd véleménye van és pártvallású, az nem fog olvasással buziskodni...minek?, ő tudja, érzi, sejti, hiszi, nincs szüksége sem információra, sem megerősítésre, sem mások nézőpontjának megismerésére.

Másrészt egy lapszám 200Ft, az egy hónapban kb 5.000Ft, évente mondjuk 50.000Ft. Szerinted?
Én a helyi körorvossal, tanárral, mzg vállalkozó-agrármérnökkel szoktam találkozni az újságosnál, mint papírújság-vásárló.
Abban talán az ép ésszel rendelkezők körében már nincs vita, hogy az Orbán-rezsim rég megérett a pusztulásra, s talán az is egyre egyértelműbb, hogy a levitézlett baloldalból a büdös életbe nem lesz már váltópárt. Görcsölhet Feri, óbégathatnak és beszállhatnak a…..
A Simicska-Orbán konfliktus nem a pénzről szól, hanem a hatalomról, s a befolyásról. A Fideszt ketten építették fel, Orbán és Simicska. Pontosabban, a mai Fideszt, azt, ahogyan ez a világ működik, azt ők ketten építették fel. Ketten is hordják szét, egyébként.  1998 és…..