Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SB_U2

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégbloggerünk, Andrássy Gábor írását olvashatjátok a náci Németország egyik technikai újításáról a televíziózásról és a műsorszórásról - technikai részletekkel - de nagyon olvasmányosan...
Egészen a közelmúltig ez a terület nem szerepelt a térképeken, a szovjet és az orosz kormányzat tagadta a létesítmény létét és persze a nukleáris katasztrófák tényét is, melyek méretükben és hatásaikban is felértek Csernobillal...
A Grand Slam művelet SB barátunk feldolgozásában Az amerikaiak még 1959-ben eldöntötték, hogy a legmerészebb kémrepülésüket hajtják végre a Grand Slam művelet során. A korábbi behatolások helyett, a Szovjetunió hosszában történő átrepülését határozták el. A mintegy…..
New York számos világhírű múzeumának ad otthont. Museum of Natural History, Metropolitan Museum, Guggenheim Museum – csakhogy a legfontosabbakat említsem. Mind-mind megérne egy külön posztot, most azonban egy sokkal furcsábbal fogunk foglalkozni: Manhattan nyugati 46. utcájának…..
A tér a nevét 1932-ben kapta. 1954 és 1961 között épült fel a környéken az első lakótelep jellegzetesen szocreál stílusban, a mai metróállomással átellenben, a Kerepesi út és Pillangó utca mentén. A csendes, kertvárosias, „peremvidéki” jellegű tér a 2-es metró…..
Papírzsepi kolléga beleerősített, s az isten sem mossa le róla a gyanút, hogy előre kitervelten szerkesztői babérokra tör (amire - elismerjük - elég komoly esélyei vannak).Mai posztja egy 43 évvel ezelőtti eseménysorozatot dolgoz fel, ahol egy elsüllyedt szovjet tengeralattjáró…..
SB_U2 2011.03.27 23:51:59
1. A "Jennifer" a titkos ügykezelési procedura megnevezése volt, hogy kik és hogyan férhetnek hozzá a projekthez.

2. A "Rising Tide" c. könyv szerint (Rising Tide: The Untold Story of the Russian Submarines That Fought the Cold War)sikerült megszerezni két nukleális torpedót, és a "GLOBUS" és "Akula" titkosító berendezéseket. A Szovjetek csak egy év
múlva változtatták meg a kódolási rendszert.

3. A HGE-n orvos is tartózkodott, egy arra járó angol kereskedelmi hajó segítséget kért tőle. Infarktus gyanúval a beteget a HGE-re szállították, és kivizsgálták. A HGE személyzetétől az angol hajó rádión megkérdezte, hogy mit csinál, amire azt válaszolták, hogy kísérleti berendezést próbálnak mélytengeri bányászathoz. Mindez jól jött a közelben tartózkodó szovjet hajók miatt.

Július 18-án megérkezett a szovjet haditengerészet "Csazma" elnevezásű hajója, hogy a közelgő Szojuz/Szaljut űrrepüléshez távközlési
segítséget nyújtson. A hajón helikoper is volt. A HGE-n elővigyázatosságból telepakolták ládákkal a fedélzeten található helikopter leszálló helyet, hogy azt az oroszok ne tudják használni. Még ezen a napon az oroszok helikopterrel többször átrepültek a HGE felett, és fényképeket készítettek. A HGE-n arra is felkészültek, ha az oroszok mégis a hajóra lépnek, az irányító terembe bezárkózva a személyzet megsemmisíti a projektel kapcsolatos rendelkezésre álló dokumentációt. Fegyvereket azonban nem osztottak ki. A szovjet hajó még a nap folyamán fényjelekkel felvette a kapcsolatot a HGE-vel. Előszőr értesítették, hogy ismét helikopterrel fognak felette elrepülni. Utána alaposan kifaggaták, hogy pontosan mit csinál, milyen
berendezések vannak a fedélzeten, és mennyi ideig lesz a térségben. A HGE a szokásos kisérleti berendezésről tett említést, amelyet mélytengeri bányászathoz akarnak majd használni. Időtartamban 2-3 hetes tartózkodást adtak meg. A szovjet hajó "A minden jót" üzenettel búcsuzott, és elindult. Július 22-én befutott az SB-10 jelü szintén szovjet vontatóhajó. Többször megkerülte a HGE-t, kb. 60 méterre közelítette meg. A szovjet tengerészek a fedélzetén fényképeztek. Késöbb 5 mérföldre távolodott. AZ SB-10 végül Augusztus 6-án hajózott tovább, de addig több alkalommal mintegy 30 méterre megközelítette a HGE-t. A dolog pikantériája, hogy pont akkor kezték meg a kiemelést, amikor a szovjet hajó elindult. A szovjet tengerészek búcsuzóul integettek a fedélzetről.

Természetesen, hogy pontosan mit sikerült a felszinre hozni, csak akkor tudhatjuk meg, ha mindent feloldanak a titkosítás alól.
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
  Földönkívüli nagykövetet nevez ki az ENSZ. Nem, nem a Hírcsárdán olvastam, a hír igaz, tök komolyan gondolják. A diplomata az ENSZ űrügyi hivatalának vezetője, Mazlan Othman lesz, aki keblére ölelné az alieneket, ha kapcsolatba tudna velük lépni.…..