Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Walter Bold

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Honvédelmi Minisztérium és az Indafotó által meghirdetett Katonák.Hősök fotópályázat keretében április 13-án, pénteken az MH 86. Szolnoki Helikopter Bázisra látogattunk a fotózás és harcászat iránt érdeklődőkkel. Ha a képek láttán kedvet éreztek a nevezéshez,…..
A nagy alternatívakeresés részeként nemrég az LMP helyzetét tekintettük át, most a Jobbik következik. A Jobbik genezisében a Fidesz és az MSZP egymást szokta vádolni, jellemző hozzáállás, hogy nélkülük bizony semmi nem történhet. Aztán ott a másik gyöngyszem, amit…..
Walter Bold 2012.02.15 08:11:04
@politologus: Nos itt minden szavaddal egyetértek.
Walter Bold 2012.02.15 08:13:54
@politologus: Valószínűleg a játszámára, játszmázásra gondoltál, ami valóban létező pszichológiai kifejezés, lefut tudatos és tudattalan szinten egyaránt. A közgazdaságtanban nem találkoztam ilyen kifejezéssel, annál az egzaktabb todomány.
Walter Bold 2012.02.15 08:14:59
@politologus: Ezt bizonyára rossz helyen kerestem, de nem találtam.
A hazai felsőoktatásról szóló posztomban említettem, hogy a felsőoktatás elhoffmanozása veri be az utolsó szöget az ország elbutításának koporsójába. Sajnos az új oktatási törvény általában leginkább azokat a fiatalokat sújtja, akik számára pont a tanulás jelentené az…..
A Lövőház utcai tüntetésen az Unió zászlaja mellett véletlenül lángra kapott Dörner György és egy forma 1-es rajtzászló is. A rajtzászló véletlenül kapott lángra: Gyevi Etelka (37) ugyanis nem talált otthon árpádsávos zászlót, csak olyat, ami csíkos helyett kockás, és…..
Mindenki hallott már a védelmi pénzről, az alvilág kétértelmű szakkifejezéséről. Elvett pénz, amiért viszonzásul védelmi szolgáltatás jár a bevédővel és a többi bandával szemben. Bármennyire cinikus az összevetés, e "szolgáltatási szektor" következetesebb és…..
Walter Bold 2011.10.17 13:20:01
@Rwindx: Nem olvastad a Keresztapát Mario Puzzótól...
Walter Bold 2011.10.17 13:21:57
@_fű a szénakazalban: Jó a meglátásod, de a stílusérték, kérlek.:-)
Walter Bold 2011.10.17 13:31:56
@hallari: Állj! A lengyelek NEM két év alatt alapozták meg a gazdaságukat, hanem jóval korábban. Az egész berendezkedésük a belső piacra épít, ha kimész, nem látsz külföldi élelmiszert, csak lengyelt. Csak nagy nehezen kapsz pl. német sört, mert tele van a polc hazaival. Minden húsipari termékük, pékipari termékük hazai. Jóval nagyobb függetlenségben élnek mint mások Európában, ezért nem érezték meg a válságot, és ezért képesek nőni akkor is, amikor mások recesszióba süllyednek.
    A helyét állítólag nem találó nemzedék sír: nincs munka, vagy csak olyan, amilyen, nincs kilátás, tervezhetőség, nincs miből félretenni, és így tovább, és így tovább. A helyét nem találó nemzedéket kritizálók szerint puhapöcsűek vagyunk, nem akarunk…..
Walter Bold 2011.05.20 09:27:35
@Arcturus: Persze, hogy nem általános. A másik blogban egy méhész sztorit meséltem, hogy hogyan érhető el évenként fél év melóval egész évben havi min.200nettó. (tudom: lehetetlen)

Ha arra fókuszálsz, hogy miért NEM lehetséges valami, akkor a legkisebb lépés is lehetetlen marad.
Walter Bold 2011.05.20 10:22:48
@2llkedő: Látom többen is igyekszünk pozitívba tekerni Arcturus szemléletét.:-)
Nick Vujicic nemzetközileg ismert "motivational speaker" - jó példa!
  Jó pár hónapja ping-pongoznak a sajtóban a nyolcvanas nemzedék témájával, és minden érintett társaságban előkerült már a vitatéma, a „már megint kirúgtak tőlünk két embert” kezdetű blokkhoz kapcsolódva. A nyolcvanas nemzedék tagjai – meg a kicsit…..
Walter Bold 2011.05.19 08:02:39
@CyberPunK: Cyber, igazad lehet. A megemelkedett törlesztő és rezsi valóban keményebb kihívás ostromnál.
Walter Bold 2011.05.19 08:27:17
@tölgyes: "Európa nehéz évtizedek, évszázadok elé néz."
Európa nem néz sehova, hanem rohan a veszte felé.
Az raboknak nem probléma 60nm-es lakásba 4-5 gyereket csinálni. Alacsonyabb fokú kultúra? Az. De többször lenyomta már az alacsonyabb fokon álló kultúra a magasabb fokon állót. Pontosan ugyanúgy züllött el a Ny-római Birodalom is mint a ma Ny-Európája.
A 70-es, 80-as évek nemzedéke az utolsó, aki beleszólhatna a demográfiai összeomlásba itthon, mert a 90-után demográfiai szakadék jön. Ha a mai 80-as generáció kilép a szülőképes korból - ami 10 éven belül megtörténik -, akkor végünk van. Nem a nyugdíjasainkba kéne tolni a pénzt, hanem a jövőbe, és nagyon meg kéne támogatni ezt a biz.nemzedéket, még ha "lógótaknyú" is. Elnézést a nyugdíjas generáció felé, de a vénuralom nem jövőkép.
  Ha azt mondom legalább négyszáz éve nem épült mecset Magyarországon, biztos nem lövök nagyon mellé. Érdekes kanyar, hogy az Állatkert egyik legizgalmasabb épületének, az elefántháznak minaretet formázó tornyát 1915-ben lebontották, mivel a török diplomáciának nem…..
Walter Bold 2010.05.18 09:27:04
@borzimorzi: Minden szóval egyet kell értenem... Azzal különösen, hogy "aki ezt bármilyen formában támogatja, elárulja hazáját és nemzetét".
Az iszlám egyértelműen a terror eszközeit használja a maga területén kívül. Számára két világ létezik: a 'Dar al Islam' és a 'Dar al Harb' A behódlás háza és a háború háza. Az iszlám ugyanis behódolást jelent, a harb pedig háborút...ősnyelvek ha találkoznak, ugye.
Nem véletlen, hogy az európai nőket rabszolganőknek tekintik, a férfiakat pedig alacsonyabb rendű ellenségnek, akiket dicsőség legyőzni. Egyetlen dolgot tisztel az iszlám: ha pontosabb ugyanakkora erőt teszel vele szemben, mint amit ő képvisel, vagy nagyobbat. Nos ez nem a szabad gondolatok, hanem az erő "érvrendszere".
Ma az iszlám a fallosz, Európa pedig úgy viselkedik, mint egy vénasszony. Úgy is gondolkodik és olyan merev mint egy vénember, hiszen durván elöregedett, és gyenge. Egy arab mondás szerint pedig a beteg teve vonza a kést...
Walter Bold 2010.05.18 09:34:00
@borzimorzi: Savoyai Jenő vezette csata valóban ekkor volt, de személyesen láttam egy zentai ünnepséget, ahol a török utolsó betörése elleni győztes csatát ünnepelték, ez 1799-ben történt a helyiek emlékezete szerint...
Walter Bold 2010.05.19 07:11:30
@záporjózsi:
"Európai iszlám testvéreinknek, szinte szomszédainknak is át kellene térni valamilyen más hitre, igaz?"
I. Nincsenek európai iszlám "testvéreink".
II. Egy szót ejtettem áttérésről.
"Nem lehetne úgy egyszerűsíteni a dolgon, hogy itt az itteni normák szerint lehet iszlámnak lenni?"
Az iszlámnak nincsenek itteni normái. Az iszlámnak iszlám normái vannak, ezek pedig nem férnek össze az európai normákkal.

A kérdés az, hogy feladjuk-e a normáinkat, vele együtt kultúránkat és az országunkat, vagy nem?