Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bret

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Unod már a Monopolyt és az Betűtorony sem köt le igazán? Szeretnél valamit, amiben kicsit többet kell stratégiázni, mint Az élet játékában? Ne keress tovább, itt van tíz olyan társasjáték, amik túlmutatnak a monoton kockadobáláson és amiket bárki bátran kipróbálhat!..
Bret 2016.02.03 19:03:12
First things first: az önéletrajz a világszinten leszakadó, bántóan dízelszagú németből átvett Lebenslauf tükörfordítása; már csak a szó használata is avítt, múltban ragadt, táblázatokat kinyomtató és vonalzóval összenéző emberre utal. Ugyanez igaz a curriculum vitae-re,…..
Bret 2015.11.02 13:40:14
@Gonbolkozó: Ha te fényképet követelsz meg, akkor nagyon el vagy maradva a világtól. Multikörnyezetben kifejezetten kínos az ilyen HRes, frissítsd fel az ismereteidet mielőtt váltasz munkahelyet.
A világ egyik legnagyobb villamosüzemének - tudniillik a berlininek - árnyékában működik néhány extra kicsi is: a woltersdorfi, a schöneichei, illetve a strausbergi csak kőhajításnyira van a német fővárostól. Érdekes módon az első kettőt többször is meglátogattam, de még a…..
Az Én Win 10-em Microsoft Edge 2015.08.08 13:59:02
A székely elmegy a fiával fát vágni. Vágják a fát, a fiúnak elege van már az öreg parancsolgatásából, és az apja hátába vágja a fejszét. Fiam, ez vicc volt, vagy direkt? -…..
Bret 2015.08.10 02:24:07
@Meister: K&HG fajinul megy Firefoxal
 506/1903. Tekintetes kultúrmérnöki hivatal Pécsett. Tegnapi póstával érkezett 1090/1903 sz. hivatalos átiratukra, melyben azt kérdik, hogy a Magyarberki község határában lelt régi sarkantyúval mi történjék? hivatalos tisztelettel azt válaszolom, hogy basszák meg az urak a…..
Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egy Ogli G dalra építek majd egy posztot, de ez a nap is eljött. A Mester ugyanis Budapestről hozta ki legújabb számát és a hozzá tartozó klipet, ami ihletet adott. Hiszen nem ő az egyetlen, aki így vagy úgy, de megemlékezett fővárosunkról,…..
Az elmúlt tíz évben megduplázódott az ezer leggazdagabb brit vagyona, így nem csoda, hogy a sok pénz egyre extrémebb kívánságokhoz is vezet. Most öt ilyet mutatunk be, ami az érdekesség, hogy van egy dolog, amit nem sikerült pénzen megvenni, pedig mindent megpróbáltak. Hamarosan az…..
1944. június 6, a D-day, vagyis a normandiai partraszállás napja túlzás nélkül a második világháború fordulópontja volt. Ekkor arattak először győzelmet a szövetségesek a német csapatok fölött. Természetesen a filmesek sem voltak restek emléket állítani az eseménynek. Mi…..
Ha rockdiszkók vannak, akkor vannak rockslágerek is. Mi a sláger a rockzenében? Hát olyan dal, ami elsőre a fejben ragad, melyet együtt énekelsz, üvöltesz a kedvenc zenekarod énekesével vagy csak simán szétléggitározod az agyadat egy bazi nagy riff, vagy groove hallatán. Na, ilyen…..
Egy katolikus paptól hallottam ezt a nagyon bölcs mondást: "a szabadság nem csupán azt jelenti, hogy lehetőségünk van bármit megtenni, hanem azt, hogy képességünk is van a végtelen lehetőségekből kiválasztani a leghelyesebbet". A pap átugrott azon az apró bökkenőn, hogy ebből…..
Megújult a Liberálisok honlapja. Aki nem tudná: ez Fodor Gábor nem létező pártja, amelyik facebook-bejegyzésekkel és sajtótájékoztatókkal próbálja a létezés látszatát kelteni. A párt egyetlen célja, hogy Fodor Gábor az MSZP listáján parlamentbe jutást érő helyet kapjon,…..
Proszektúra Szociális temetés 2013.09.10 13:39:27
Papuska, húzza már ki valahogy még a jövő év elejéig, januártól már ingyen is eltemettethetjük, Schmuck Andor segítségével!     Igen, Schmuck Andor pártja számára messze a legfontosabb kérdés a szépkorúak képviseletében a mai Magyarországon, a szociális temettetés…..
Még mindig ér nevetni rajta, de azért ha megnézzük, mekkora erőfeszítéssel propagálja és nyomja a FIA a jövőre induló Formula E világbajnokságot, lassan illik észrevenni, hogy a károsanyag-kibocsátás mumusa lassan, de biztosan túrja ki Európából nem csak a szívómotoros…..
Jelenet Budapesten, az ELTE lágymányosi kampuszán. Két autós parkolt rá a Magyar Tudósok körútján lévő kerékpárútra, ahol egy fiatal nő közeledik feléjük biciklin. Kerékpáros: Bicikliút. Rajta állnak a bicikliúton. Autós1: Hol? És? Eltolod? Kerékpáros: Nem az én…..
Unatkozó újságíróink és rémtörténetgyáros barátaink meglepődtek, hogy tél van. Hát igen, ez így februárban talán nem meglepő, de a langymeleg december és január után hirtelen elfelejtették, hogy tavaly és azelőtt szinte egész télen vagy szakadt a hó, vagy alig volt nulla…..
Egy ijesztően közeli jövőben a mesterséges intelligenciával rendelkező számítógépek fellázadnak és az emberiség elpusztítására törekednek. Az emberiség majdnem elbukik, ám egy John Connor nevű férfi az emberek élére áll, és megfordítja a háború menetét. A gépek…..
no emisszió Tahók a tavon 2011.07.15 08:23:36
Szép és ritka példája a természet - és saját nyugalmunk - konszenzusos védelmének az, ahogy a Balatonon tiltják a motorcsónakok közlekedését. Szép és ritka eset az, hogy két fontos és befolyásos döntéshozó, Siófok és Balatonfüred polgármesterei (Balázs Árpád és Bóka…..
A Budapesti Közlekedési Központ szerdán váratlanul bejelentette, 2011. július 15-étől újonnan kialakított kerékpáros nyomon közlekedhetnek a kerékpárosok a Margit híd északi és déli szélső forgalmi sávjában. A kerékpáros piktogramokat 14-én éjszaka festik fel az úttestre.…..
Bret 2011.07.13 19:33:21
@xenuka: Jobb ha tudod: az összes társadalmi költséget tekintetbe véve, egy csak kerékpárt használó állampolgár nettó befizetője, míg egy csak autót használó nettó haszonélvezője az útalapnak és az abból készült infrastruktúrának (egyéb tényezőket konstansnak véve). Ilyen hatalmas költségárnyéka van a motorizációnak.
Mivel ez egy autós blog, szép számmal kerülnek be az autó kontra kerékpár ellentétet az előbbi szemszögéből leíró posztok. Legtöbben közülünk talán elfogultságból is úgy látjuk, hogy a biciklisek szabálytalanabbak. Van mind a két félből bőven ilyen és olyan is, bár míg…..