Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marionette

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint tíz nap Umbriában és kínlódom az írással. Felemás. Talán ez a jó szó, felemás. Vannak helyek, amelyeket mindenkinek látnia kellene. A Marmore vízesést, a föld alatti Narni-t vagy Civita di Bagnoregio-t. Az őszi fényeket, színeket; a középkori városokat a dombok tetején vagy a dombok között…..
marionette 2018.10.24 16:04:25
@hosszan exponálunk: Két éve dolgozom azon, hogy az Umbriai utazásunkat valahogyan emberközelibbé tegyem, mert hiába nekem a sok gyönyörű kép, nem tudtam igazán emberközelivé tenni úgy, mint Toszkánát. Na de majd ezen a télen pótólni fogok minden hiányosságot! Nekem Nápoly is hasonló kategória mint Umbria, azzal sem jutottam még dűlőre, de menni fog. az biztos. :-) Azok a kis templomok nagyon szépek, sajnálom, hogy nem tudtam róluk. Meg aztán az is igaz, a mienk kivételesen egy kéthetes utazás volt, és hát valóban úgy, hogy előtte volt Toszkána már azzal a rengeteg csodával. De ami a látványokat illrti, azzal tényleg Umbriában sincs gond! :-) Gyönyörű.
Ismét lesújtó tapasztalatok. Ezúttal a kistarcsai Flór Ferenc kórházból. Mára hosszabbra eresztett, jogos kifakadásokat tárunk olvasóink elé, szerkesztés nélkül. Az esetleges helyesírási hibák miatt tehát előre is elnézésüket kérjük. Csak erős idegzetűeknek!..
2 éve fél éve volt, mikor első, kihívásokkal teli "udinei" olasz randimra készültem. Mosolyogva emlékszem vissza, hogy hosszas "ÖN"győzködés előzte meg azt a tényt, hogy én a világutazó, éppen Udine-ben találkozzam kedvesemmel. Nem felejtem el azt a telefonbeszélgetést sem, amikor az olaszos búgó…..
Régóta elkezdtem írni egy hosszú anyagot a varázslatos dél - Olaszország meséjéről, a sorrentói öbölben töltött pillanatokról, Nápoly utcáiról, s az igazi pizza Akadémiáról Vico Equense-ben...aztán egyszer csak minden erejével beköszöntött a tavasz itt Udine-ben és azt kell mondjam elvarázsolt. S…..
marionette 2017.05.20 20:24:32
@BellaItalia: Sajnos csak ma vettem észre, hogy válaszoltál, elnézésedet kérem! :-) És köszönöm is egyben kedves válaszod. Ha nem bánod szívesen írok majd olykor olykor, hiszen nagy rajongója vagyok Olaszországnak. Élni azt hiszem nem szeretnék ott, én a természetemnél fogva túl idegen lennék abban a világban, de gyönyörködni nagyon tudok benne! Sokfelé voltunk, sok mindent láttunk, sok mindent éreztünk. Régebben nem voltunk túl nagy utazók, de miután úgy kb. 15 valahogyan beleszerettem csupán képek által az országba, azóta kb. tízszer jártam is ott. Ennek nyoma van az interneten, hiszen az egész világnak tudnia kellene arról a sok szépségről, amit ott láttam. :-) Szóval "kollégák" vagyunk, nekem is van blogom, csak persze másmilyen, igazából csak útleírások. De nagyon nagy gonddal és szeretettel írom őket, és mutatom a képeimet. :-)
Anti a mentálhigiéniás kockázatokkal dacolva beült az Impulser egyik hőkamerás állapotfelmérős előadására, ahol megfigyelte, hogyan működik a számítógéps "nyereménysorsolás". 4 óra agymosás után sikerült a társaság felét kimenteni az egymilliós matrac…..
marionette 2016.03.26 07:07:50
Mivel, gondolom én, a kereskedelemben nem árulják, így lehetőségnek tűnt, hiszen a kezdeti ára négyszer annyi volt, és ilyen áron csak néhányan juthattak hozzá. Ez esetben mindegy, mennyit ér.

És arról mi a véleményed, hogy köztudottan vannak olyan helyek a Földön, ahol erősebb a mágnesesség, így emberek áramlanak oda gyógyulni?

Nem tudom mekkora tudós vagy, de az önbizalmaddal biztos nincsenek problémáid. Én viszont meg sem szólalnék, ha nem lenne bizonyítékom a jótékony hatásra! Persze az tény, hogy relatív kevés ember születik olyan testi rendellenességgel, amivel a férjem, amire, sokadszor írom, nincs orvosi megoldás más, mint az amputáció, de lehet ő az egyetlen a világon, akinek ez segít. Ha másként nem, 60 év után valami el tudja vele hitetni, hogy már nem is zsibbad a keze!

Amúgy én elég jó egészségnek örvendek és elég nyughatatlan is vagyok, nem szeretek egy helyben heverészni, úgyhogy én nem használom rendszeresen, de már az is valami, ha az ember napjában 20 percre lenyugszik. De emellett biztosnak érzem a nem túl nagy, de valamekkora hatását legalább a vérkeringésben. Azt nem hiszem, hogy egy rákból kigyógyít, de azt el tudom képzelni, hogy többféle problémában megelőzendő lehet a szerepe. Pl. ilyen téren igenis jó lenne információ áramlás. Csak hát ami nincs, annak létezéséről nem beszélünk, így van ez. Ha egészséges emberek egészségesek maradnak az felér ugyan egy csodával, de nem beszélünk róla. Ám mondjuk ha legalább azt olvasnám, hogy valaki rendszeresen használta, de ilyen, és ilyen gondjai lettek annak ellenére, az már információ lenne!!! Persze az sem tuti, mert lehet, hogy a használat nélkül már feldobta volna a talpát, de mégis valami. Azért elképzelhetetlennek érzem, hogy ha tényleg ennyire hülyeség, akkor miért nem állítják le az arra illetékes szervek. Persze..., maffia.
marionette 2016.03.26 09:10:18
@atpijkamo106:
Igen, lehet, de nem tudtuk, hogy melyik üzletben árulják :-( Tisztességes volt-e az egész, az más lapra tartozik, azon a részen már régen túl vagyunk, megemésztettük. Akkor megtehettük ezt a luxust, úgy gondoltuk, hogy jó lesz nekünk, és nem csak a magunk megnyugtatására mondjuk, hogy jót is tett. Akkoriban még nem volt olyan széles a látókör, mint most, az internet mindennapos használatával..., valószínűleg most nem vettük volna meg..., legalábbis annyiért semmiképpen.

De most nem az ár érdekel, hanem a hatása. Mert hogy kizárt, hogy ne lenne semmi pozitív hatása, de az emberek többsége csak a negatív élményeit osztja meg az emberekkel.
Valójában engem igazán CSAK az érdekelne, hogy káros hatása van-e, hogy ilyet valaki vélt-e felfedezni. Mert amúgy jó néha megpihenni, és még talán a placebo is jobb, mint a nagy semmi!

hu.wikipedia.org/wiki/Placebo
A hazautazás napja. Nem tudom miért, de már hatkor kipattant a szemem, hétig hánykolódtam, aztán elkezdtem pakolni. A vásárolt kaják elhelyezése kisebb kihívást jelentett. Nyolckor hozták a reggelit, elbúcsúztunk, elindultam. Hál' Istennek nem esett (nagyon)...
Azt hiszem szép kűrt futottam. Rengeteg helyen voltam. Kisebbekben, az igaz...
marionette 2016.03.02 08:49:54
@hosszan exponálunk: Köszi, hogy gondoltál rá, és bocsánat, csak a másik kérésemre olyan hamar válaszoltál... , akkor lehet hogy ez csak egy belső információ volt Feuer részére, mert ugye aki pestisben halt meg, azt gyorsan el kellett tüntetni, hogy ne tömegsírba tegyék. Ám ha ez még ma is "titok", akkor talán nem kellett volna leírnia. Ha viszont nem titok, akkor érthetetlen, hogy miért nincs rajta valami jelzés. Bevallom, én egy kicsit "szerelmes" vagyok abba a pasiba :-) Nem tudom ismered-e a Híres festők sorozatot. Nekem mind megvan, és köztük van Ghirlandaiós is, amikor megjelent az aktuális szám, fogalmam sem volt, ki lehet az a pasi..., csak aztán amikor elkezdtem foglalkozni Firenzével, akkor rémlett valami, hogy láttam már a nevét. És elég sok helyről sokfélét olvastam róla, azt hiszem nagyon jó ember lehetett..., és mivel nem vagyok nagy műértő, ez a szempont fontos nekem. Tetszik, hogy ő fontosnak tartotta hogy megmutassa szinte fényképszerűen a kortársait. Mindenesetre ha Firenzében járok mindig szerét ejtem, hogy bemenjek a Santa Trinita templomba és "köszöntsem" :-)
Soha nem volt még ilyen. Egyedül utaztam. Egy évvel ezelőtt – szinte napra pontosan – Firenzében jártunk. Most visszamentem. Immáron harmadszor...
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
Top 15 OlaszAország 15 legszebb - népszerű - városa    Napjaink egyik nagy divatja a toplisták készítése. Listázunk mindent és mindenkit, sorrendeket állítunk fel és rangsorolunk értelmes és kevésbé mérhető dolgokat. Egy gyors google keresés és a következő…..
marionette 2015.01.13 21:47:57
@yolee21: Én is sokféle listát készítettem már az általam kedvelt olasz városok között, és tudom, milyen nehéz objektívnek lenni, hiszen nem mindig a város "érdeme vagy hiánya", hogy hogyan érezzük magunkat benne, miként őrizzük meg emlékeinkben. Persze, hogy nem könnyű tárgyilagosnak lenni, és főként mindenkinek megfelelni. Assisi például..., gyönyörű a fekvése, azon kevés városok közé tartozik, melyeknek nincs modern külvárosuk, ami önmagában is egy csoda, az épületek egységes rózsaszínes falai, a viszonylag diszkrét díszítettség, a rend és a tisztaság..., és mégsem könnyű szeretni, mert túl steril nekünk, Olaszország imádóknak. És hát igen, Szent Ferenc bizonnyal nem lenne boldog, ha látná a városát..., hisz már akkor sem volt boldog benne, amikor ott élt. Elgondolkoztam, mikor a sok szemmel láthatóan vallási indíttatással érkezőket nézegettem, vajon ezt akarták látni, ezért jöttek ide? Még a sütik is Francesco és barátai nevét viselik. De akkor is gyönyörű maga a város.
Amikor már azt hitte volna az ember, hogy mindent, te tényleg mindent elmondott, leírt, megélt az X-Faktorral kapcsolatban, akkor a műsor húzott egy olyat, hogy egy félsüket bohóc adta a másikat harminc centis faszkorbáccsal. És gigára mentek, keményen, hiszen azt, hogy az ember egy…..
marionette 2012.12.09 17:38:04
@takácsbálint:
Jó, hogy említetted az együtteseket..., na, ha valami igazán elképesztően rossz volt tegnap, az a Belmondo zenekar, én legalábbis alig hittem a fülemnek, hogy ilyen dallal, ilyen hanggal, ilyen unott és ellenszenves ábrázattal valaki részt vehet egy ilyen műsorban, ráadásul olyan felkonferálás után. Gondolom ez lehetett az egyik legjobb daluk és nagyban számlálják az eladott lemezeiket! Hát hozzájuk képest mindhárom versenyző minden dala tömény élvezet volt!
marionette 2012.12.09 17:52:01
@pushpang (univerziális határeset):
Nem, én sem gondoltam ilyesmire, hanem a szavazókra, és mindenképpen pozitív értelemben. Mivel én Timit kedveltem leginkább, és abban kb. biztos voltam, hogy Adél bejut, aggódtam, hogy elég lesz-e két erdélyi lánynak bejutni a szavazat. Jómagam sosem szavaztam senkire, de tetszik, hogy sokan, akik szavaztak, nem azt nézték, honnan jöttek, hanem hogy tetszik-e, vagy sem, amit produkálnak. Bár lehet, hogy a naívságom nem ismer határokat:-)
marionette 2012.12.09 23:23:26
@egykeresztenyanya:

Azért az tényleg nem lenne reális, bármennyire is kedveled Adélt, mert hát mégiscsak énekről szól ez a műsor, nem cukiságról. Hogy ott van a három között az elmegy, de hogy nyerjen, az nagy blamázs lenne. Bár ha Vasstag Csaba nyarhetett annó..., akkor minden lehetséges!:-) Ez a lány legalább fiatal és csinos. Na meg van esélyes a javulásra koránál fogva. Oláh Gergőnek kell nyerni, még ha Geszti mindent meg is tesz, hogy ne úgy legyen:-(
Meleto váráról korábban akkor hallottunk, amikor az óvoda szervezett a kertjébe egy kirándulást és pikniket a gyerekeknek. A történelme nem annyira kalandos, mint Tornanóé, 1200 körül már a Ricasoli-Firidolfi család egyik ágáé volt, csak egy rövid időre foglalta el Siena…..
Másnap reggelre már átmelegedett a lakás, viszont szemerkélt az eső. Szerencsére mire mindenki magához tért, már csak a borús idő maradt. Kisétáltunk az állomáshoz, és a legközelebbi vonattal Sorrento felé indultunk. Az állomás  pont olyan hosszú, mint a vonatszerelvény,…..
  A gép kora reggel 7:05-kor indult Ferihegyről. Kőbánya-Kispestig kocsival mentünk, aztán innen a 200-as busszal. Jó korán, kb ½ 6 körül már  becsekkoltunk. A többi utas is hamar összeszedelőzködött, mert 6:50-kor már elkezdtünk gurulni a betonon. Kb. másfél órányi…..
 Következő hétfőn délután hívtak San Sanóból, hogy másnap várnak kilencre. Amikor megérkeztem "signora Lucia" – ahogyan Susanna szólította – meghökkenésemre vastagon bekrémezett arccal sétálgatott a szállodájában. Addig is tudtam, hogy az olaszok lazák, és végül is…..
Sokat rágódtam, hogy most vajon megfeleltem-e vagy sem a próbadolgozáson. Meséltem a férjemnek is az eseményekről nap mint nap, ő is kíváncsian várta a fejleményeket. Vonalas telefonon tudtunk rendszeresen beszélni, egy nemzetközi hívókártya segítségével, internet híján ez…..
  A másnapi próba azzal kezdődött, hogy megmutatták részletesen a takarítószer-raktárat, majd Susanna felvezetett a főépület egyik első emeleti szobájába, hogy itt mostanáig a tulajék barátnője lakott, és ki kéne úgy takarítani, hogy vendégeket fogadhassanak…..
marionette 2011.11.17 08:37:18
@Toszkána és hétköznapok:

Jó, jó, persze szívesen követem az eseményeket, de az mégsem tetszik, hogy marinette lett a nevem. Ezzel kapcsolatban nem tudsz tenni valamit?
marionette 2011.11.17 14:31:11
@Toszkána és hétköznapok:
Na ezt is megértem, dehát én soha, de soha még talán le sem írtam azt a szót, hogy "marionette", nemhogy nicknevemnek választottam volna:-) Bár nem rossz szó, de akkor sem jutott volna az eszembe. Most cirekt írtam a blogba megjegyzést, de szerencsére semmi változást nem észleltem. Na mindegy, nem lőnek vele nyuszit, de mindenesetre érdekes!