Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jákói

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E heti versenyzőnk igazán menő helyen található, az V. kerületi, felújított Egyetem téren, az Egyetemi templommal szemben, igazi kis európai hangulatsziget közepén. Külön érdekesség, hogy a Véndiák étterembe pont aznap tértem be tesztelni, amikor Csaba a Centrálban evett:…..
A régi gép, amire az elmondások alapján nem bíznánk az életünket“-Te Paul, megvan még a 757-esed? - Meg hát, de már alig használom, ráadásul szervizbe is kéne vinni, szóval tudod, kezd engem untatni ez az egész. - Figyi, mi lenne, ha megvenném tőled? Tudod, hogy indulok a…..
Jákói 2011.03.09 12:29:51
Ha már B757, akkor ez sokkal menőbb:):
cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/3/9/9/1877993.jpg
Ja, és a gépet Bruce Dickinson vezeti, aki hivatalos Boeing kapitány.
Pilu Gyors matek #X 2010.05.12 20:41:00
 24 milliárd forint eszeveszetten sok pénz. Annyira sok, hogy picinyke országunk büdzséjében is komoly tételnek számít. Hja, melyik minisztérium ne örülne annak, ha idén hozzávágna a kormány + 24.000.000.000 HUF-ot. 24 milliárd volt a MALÉV tavalyi vesztesége,…..
Jákói 2010.05.13 00:01:48
@zotya-DUB: Komolyan kérdezem, hogy ültél már valaha repülőn? Az 1cent 1€ hirdetések mind átverések, a végösszeg ott is jóval 30 000 felett van, mert ugyanúgy rászámolja a fapados az adót, illetéket stb. Én júliusban repülök Párizsba Malévval, 33 000ért oda-vissza a Roissy-ra. Fapadosok ennél mind drágábbak voltak és falusi repterekre visznek. Szóval ennyit az 1 eurós jegyről.

Egyébként ahogy az előttem szólók már elmondták, a Sabena és a Swissair helyett a belga és svájci állam 1 hónap alatt létrehozta az SN Brussels Airlines-t és a Swiss, ugyanúgy állami cégként.

A Malév mutatói egyébként kiválóak. 80% feletti kihasználtság, fiatal, modern flotta, jó kiszolgálás, kevés késés, versenyképes árak. Más légitársaság ilyen számokkal milliárdos nyereséget termelne. Hogy miért működik akkor ilyen szarul a Malév? A válasz egyszerű: mert Budapesten van... Külső szemlélőként szerintem ugyanaz a dörgés itt is, mint a BKV-MÁV párosnál. Végre el kellene érni, hogy a Malév vezető pozíciói ne politikai állasok legyenek, hanem igazi szakértők töltsék be. Az állami pénzek lenyúlására szakosodott férgeket pedig bezárni Hunvald és Szalainé mellé.

Bocs, a terjengős postért de repülőbuziként "szívügyem" a Malév.

Peace
Jákói 2010.05.13 11:37:21
@zahnstein: Nem vitatkozom, ha neked sikerült akkor szerencsés voltál, nekem még sosem jött össze. De nyilván ezek promó árak, reklámcélt szolgálnak. Szóval nem ez az általános ára egy fapados jegynek sem, mint ahogy valaki beállította. Amúgy a flottájuk nagyon rendben van a fapadosoknak is, szinte mind új gépekkel kezdtek működni néhány éve, a régebbiek meg modernizáltak.

Amúgy szerintem dicséretes, hogy néhány éve a Malév is végrehajtotta a teljes körű flotta-modernizációt a legújabb 737-esekre. Nincs ez mindenhol így, a Northwest pl. néhány éve még DC-10eseket is használt...