Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KreatívSzakkör

381 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csempésszünk egy kis tavaszi hangulatot közvetlen környezetünkbe is! Ültessünk apró tavaszi virágokat tojáshéj "cserépbe".Kankalint, ibolyát, százszorszépet... ki mit szeretne.Tegyünk alá egy apró karikát, hogy ne dőljön el. Tegyünk alá apró tálkát, vagy műanyag kupakot, hogy öntözéskor a víz ne…..
De még mennyi hóemberünk van! Tél közepe van, bár az időjárás ezt a tényt nem mindig veszi figyelembe. :)Hó - hol van, hol nincs! (Leginkább nincs a januári tavaszban!)De igazából most nem is szükséges, hisz hóembereket hó nélkül is készíthetünk. Annál is inkább mert január 18. a Hóemberek…..
A mellékelt virágok nagyon egyszerűen WC papír gurigából készíthetőek el, csak mind két oldalát jó sűrűn be kell vagdosni és utána behajtani, majd jöhet a festés. a közepét színes krepp-papírral kitömni, szárral-levéllel kiegészíteni lés már kész is...
A papírmasé tojásokat az osztályom tanulói készítették. Ez az osztálydekorációnk most.A tojásfát, rajta a hungarocell tojásokkal a szakkörösök állították fel. Györökné Ökrös Marianna..
KREATÍV SZAKKÖR Falidíszek 2014.02.28 21:03:00
Egy kis tavaszi előzetes. Tanítványaimmal technika órán készítettük gallyakból, természetes anyagokból ezeket a falidíszeket. ..
Kávészemekkel dekorált kúp és kisfácska  Így készül a kúp: Egy karton papírból kúp formát készítettem. Ezt alulról indulva bevontam körkörösen kenderzsineggel. A kávészemek felragasztását szilikonos ragasztópisztoly segítségével végeztem. Nem ragaszkodtam a…..
KREATÍV SZAKKÖR Vidám lufi fejek 2014.02.22 00:21:07
Vidám lufi fejek-festéssel és fonal kiegészítéssel..
Már régóta hánykolódnak a lakásunk eldugottabb zugaiban zacskókban, dobozokban összegyűjtött régi nyaralásokból hazahozott kagylóhéjak, csigaházak. Mindenféle formájú, méretű, színű, amilyet csak találni lehetett a tengerben.Akkor kerültek csak elő igazán a porosodásból,…..
KREATÍV SZAKKÖR Kagylópillangók 2014.02.22 00:19:22
Ezt falidísznek szántam, inkább gyermekközeli a stílus, de akkor jött az ötlet, amikor még kismama voltam Hajnikával, és már tudtam, hogy kislányom lesz. Rózsaszín bőrszalagra ragasztottam kék kagylóhéjakból pillangó formákat, közepüket egy-egy ólomüveggel vagy kerek…..
 Ez egy másik üveg, amiben régen hagymás virágot lehetett hajtatni. Nos a hajtatás nem igazán sikerült, valahogy engem nem szeretnek a virágok, vagy én nem vagyok egy nagy kertész. Persze úgy gondoltam, miért ne lehetne még egy tengeri vázám! Ez az előző egyszerű vázához…..
Kellékek:piros-fehér színű papír a ceruza hajtogatásához, ollóval vagy formalyukasztóval készült szívek, fogpiszkáló a kicsi szívek ragasztásához, ragasztó rúd, fehér és piros karton, olló vagy tapétavágó kés. Ceruza hajtása: A téglalap alját mintavágó ollóval…..
Kellékek:piros papír, fehér papír, ceruza, olló, ragasztó, fogpiszkáló utólagos ragasztás javításához, különböző virág mintás formalyukasztók, formalyukasztós virágok, pillangók, szívek Így készül: Szórt pillangós - a legkisebbek megcsinálják nagyobb formák…..
KREATÍV SZAKKÖR Cserép bohócok 2014.02.05 19:06:02
 Újabb ötletünk, melyet a mai szakkörön valósítottak meg a kicsik. Cserép bohócok...
KREATÍV SZAKKÖR Téli álom 2014.02.04 20:56:27
Találtam egy verset a macihoz, el lehet játszani és csináltam a vershez egy képet. Zelk Zoltán: Kelj fel medve - Kelj fel, medve, kelj fel már,hoztunk mézet csöbörrel!- Nem kelek én, álmombaneszem teli vödörrel! - Kelj fel, medve, jaj de szépa hó a hegy tetején!- Szebbet…..
Macis hűtőmágnes gumilapból..
KREATÍV SZAKKÖR Csempedekoráció 2014.02.01 20:59:00
Mivel dobhatjuk fel a szürke januárt, februárt? Lehet, hogy ötletem egy kicsit gyerekes és túl egyszerű, de azt hiszem, én már nem fogok megváltozni, mindig gyerek maradok. Mostanában a háztartásban használt kellékek csomagolása keltette fel a figyelmemet. Túl szépnek tartottam a…..
A kis szakköröseimmel "építettünk" hóembert, mert úgy látszik ezen a télen csak így lehet. Teste üvegből, feje hungarocell golyóból, kalapja festett tojástartóból van. Száját színes fejű gombostűből rakták ki...
..
KREATÍV SZAKKÖR Újévi malacka 2014.01.05 20:57:24
Újévi malacok papírgurigából Malacfejes hűtőmágnesek dekorgumiból..
Saját öntésű gyertyával készült asztali díszek. ..
KREATÍV SZAKKÖR Mécsestartók 2013.12.31 19:19:00
Mécsestartók cd-ből aranyra, ezüstre, bronzra festett dióhéjból és gyöngyökből. ..
Rizspapírral dekopázsolt üvegpohár mécsestartó, amely kétféle módon is használható. ..