Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter The Great

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A határátkelők nagy része az első időben jó eséllyel nem saját lakásban él külföldön, hanem kénytelen megosztani valakivel vagy valakikkel a mindennapjait. Ebből aztán sok minden kisülhet. Péter (ő az, aki a múlt heti buszos posztot is írta, itt olvashatod el) összeszedte a…..
Nagyon élvezem, amikor egy beérkező írás olyan munkákat mutat be, melyekre általában nem gondol az ember. Pedig egy buszt nyilván mozgatni, takarítani kell a garázsban, és általában nem árt megtankolni sem. Márpedig ezek keményebb munkák, mint elsőre gondolná az ember. Péter mai…..
Peter The Great 2018.04.05 20:42:55
Külső cég csinálja, mivel a buszcégnek így jobban megéri. Az a cég kapja a melót, aki kevesebbért vállalja be. Akinél vagyok perpill £8.60, de másik garázsban £10-en voltam, mint mobile shunter ugye, amiről írtam is. Nálunk egy kutya bérügyileg a sima sepregetős és az is, aki parkolja a buszt. Előző cégemnél legalább, akinek buszjogsija volt, az kapott £9 fontot, akinek nem az csak a szerény minimálbért (akkor £7,50).

Hogy miért csinálom ennyire kevés pénzért? Mert, szerintem, összességében jobb, mint a gyári meló, szabadabb, és vidéki kisvárosban icipicit nehezebb melót találni (legalábbis is), mint mondjuk Londonban és hát "pays the bill".

Nappal csak minimális ember van bent nálunk és ők csak a klasszik takarítást csinálják (felmosó fejek kimosása, wc takarítás, irodák), de valahol délután 16.00ig senki nincs bent sehol, mert ja, este és éjszaka van élet. De, persze a garázsban ettől még a szerelők és mindenki más ott van.

Anno, régen, amikor még frissen voltam itt kint, akkor raktárban kellett picking-packingolni és egy este alatt ott is baromi sokat kellett járni a sorok között és megállás nem nagyon volt. Szóval, szerintem attól egy fokkal jobb, bár igen, a másik, hogyha valakinek megvan a jogsija, akkor miért csinálná ezt?!

Megfogtok lepődni, angolok csinálják, legalábbis vidéken és kevés a "migráns" köztük. Nálunk vagyok én, meg egy lengyel, a többi (6 pedig angol), előző garázsban vagy 8-9 emberből voltam én "nem angol", meg néha egy bolgár gyerek, de ennyi... Ők sem halnak a gyári melóért... :D

Az összeg, amit kínálnak, az nem a buszjeggyel függ össze, hanem inkább a külsős cég kapzsisága, mert miért fizessen többet, ha van olyan hülye, aki így is megcsinálja?! Ennyit kapsz, kell vagy nem?! Itt vidéken, talán a 8.60 még elfogadható, de ugyanez a cég Londonban a metró takarításért is ennyit kínált tavaly, ami viszont valóban semmi, pláne Londonban!
Peter The Great 2018.04.05 21:29:45
@Mrs. Clayton: többek között, ezt nem szerettem Londonban, amit írsz az utolsó mondatban. Minimál vagy közeli összegért szúrjuk ki a paraszt szemét. Ha jól tévedek, akkor te is ott kezdtél, aztán lett inkább fontosabb a nagyobb és minőségibb élettér, illetve a "mennyit kapsz a pénzedért".

Itt tök jó látni, hogy az angol is megcsinálja azt a melót, amit Londonban tényleg csak az indiai vagy más EU bevándorló csinál (lásd pénztáros vagy jelen esetben a busztakarítás).
Peter The Great 2018.04.07 02:35:20
@Virago_1000: valóban, viszont, ha itt élsz kint és eleged van a zsibbasztó gyári melóból, akkor egy alternatíva. A cikket azért írtam meg, mert ugye sokaknak elege van a fővárosi buszcégből és ha ki akar jönni valaki, akkor kis angollal és buszjogsival inkább ez, mint a gyári meló. Persze, nincs bajom az utóbbival, amíg normális a hely és nem egy agency próbálja meg az egyén lehúzni...
A HIMYM egyik legjobb (na jó, A legjobb) karakterét hozó színész egy interjúban mondta, hogy leghőbb vágya, hogy Ryan Murphy sorozatának új, Freakshow című évadában szerepeljen, ami egy vándorcirkusz végnapjairól szól majd, és Jessica Lange, Kathy Bates, Michael Chiklis, Evan…..
A vasárnapi Döntés ilyen volt: Négyen maradtak az utolsó Döntésre az X-Faktorban, és ha agyonvernek egy Voice-Bibliával, akkor sem tudnám megmondani, ki érdemelné meg a jövő heti finálét, amiben viszont egy csaj már tuti lesz, ugye. Mindez persze lényegtelen, mármint az, hogy én…..
Gábor október óta várja, hogy történjen valami a Display.hu szervizben Myaudio tabletjével, de két hónap alatt odáig jutottak, hogy visszaraktak egy régebbi oprendszert, amitől pont semmi nem változott. A MediaMarkt ezt még nem érzi kritikus hibának, úgyhogy se pénzt, se másik…..
Peter The Great 2013.12.03 16:32:17
@helianthus: nekem szempont, hogy legyen benne 3g (sim foglalat) és gps, hogy kivihessem a házból! Ha már sokba kerül, akkor legalább érje meg...

Nekem egy ebayről rendelt cuccli van, nem egy csúcs vas, ami brühühüh, mert nem ilyet akartam volna (cseréltem, azért lett olyan)... 40-50eért átszámolva (ebay.co.uk)-ről elég korrekteket lehet rendelni és funkcionalitásban verik pl a MyAudio-kat...
Peter The Great 2013.12.03 16:46:50
Bár már szeptember vége óta Budapestről tudósítanak, kedden hivatalosan is megnyílt az Euronews budapesti irodája. Az eseményen Kert Attila irodavezető mellett testben Lucian Serb hír- és műsorigazgató, online kapcsolással pedig a hírcsatorna vezérigazgatója, Michael Peters vett…..
Peter The Great 2013.11.28 13:03:21
@tiboru: ezt a mondatot, amikor hallottam a tévében, én is gyanakodtam. ugyanmááá! :)
Rövid hír, de velős: Robert Kirkman, a The Walking Dead készítője és az alapjául szolgáló képregény írója a TVLine-nak adott interjúban pár dolgot elárult a jelenleg fejlesztés/előkészítés alatt levő zombis testvérsorozatról. Ezek szerint nem Georgiában fog játszódni,…..
Peter The Great 2013.11.20 13:23:05
A vasárnapi Döntésről pont ugyanazt lehet elmondani, mint az előző négyről: bejött Lilu (ezúttal balerinaszoknyában, hogy az öt hete tartó, "valaki úgyis combot villant" trend nehogy megszakadjon), megmutatták a szombati döntő kulisszák mögötti pillanati közül a…..
Az egykori Hannah Montana, a gyereksztárból lett tiniikonból lett botránydíva a tegnap esti MTV European Music Awards-gála alatt megint gondoskodott arról, hogy a bulvárlapok címlapjára kerüljön. Az Amszterdamban rendezett díjkiosztón Cyrus először is pont úgy twerkelt, azaz…..
Peter The Great 2013.11.11 12:28:31
@megint: hááát, ha őt nyomják 0-24be, akkor előbb-utóbb ez "kell" majd a népnek! amúgy, meg az "kell"(mainstream), amit megmondanak hátulról...
Egy igazán tanulságos történetet kínálok ma nektek. Péter kalandvágyó fiúként indult Angliába, megtörtént vele minden, ami egy magában (talán túlságosan is) bízó, tapasztalatlan fiúval megtörténhet. Most Magyarországon van, tanul és várja a folytatást, hogy (mint írja)…..
Peter The Great 2013.11.05 01:07:34
@Taxomükke: autódidakta módon, magamnak tanulgattam egy időben.... :) attól, h cikkben és a honlapomon nem köszön vissza, az egy dolog, nem az a cél... fentebb leírtam, h miért született a honlapom, ha érdekel keresd vissza (nincs sok komment tőlem :P - annyit elmondok, hogy egy hosszú kommentemben van leírva)

Mellesleg, miért kell rosszmájúan kötekedni?
Peter The Great 2013.11.05 01:19:40
@Nyuszipók: okay.... mikor jelenik meg, tudjátok? ;-) Hatásomra írta meg, amúgy? :)
Peter The Great 2013.11.05 01:51:10
@Nyuszipók: inkább írok fb-n :)
Sajnos nem azért kínos, mert egy riporter végre meg merné kérdezni Halltól, hogy mit gondol a tragikus körülmények között olcsó és értelmetlen fordulatokba fulladt utolsó évadról, csak azért, mert a kérdések alig kapcsolódnak egymáshoz, Hall az egyikre sem szeretne igazán…..
Peter The Great 2013.10.17 19:37:39
Subba Vélemény 2013.10.06 16:14:14
Kiskutya egy jó alapos körbe hugyozással nyilvántott véleményt. ..
Peter The Great 2013.10.06 16:42:15
Volt egy Presszó című film még valamikor 1998-ban, amiben Sas Tamás rendező úgy mesélt el egy történetet, hogy egy presszó egy asztalára fókuszálta a kamerát, oda érkeztek a színészek és alakítják a sztorit. Ezt 2008-ban megfejelték egy tévésorozattal (Presszó 10), amit most…..
Peter The Great 2013.09.29 12:39:02
@jpmjpm: kis ország, elfeledett cucc.... egyik legjobb inspirációforrás. :) Aztán a kreatív stáb az ötleteket tovább gondolja, feltúrbozza és voilá! kész egy új sorozat :)
Elkezdődött a tábor, az X-Faktor kétnapos parasztvakítása, ami elméletileg azt a 24 énekest és zenekart hivatott kiszűrni, akikkel majd jövő héten, a mentorházban találkozunk, hogy ott lefeleződjenek, és kialakuljon az élő adások mezőnye. Nincsenek illúzióink, ez egy…..
Peter The Great 2013.09.29 12:34:23
@HgGina: listen it for yourself - mondjuk nem egy zene zene, hanem egy színházi előadás - www.youtube.com/watch?v=HbLiJjso8_c
Subba Így installáld a GTA-t! 2013.09.25 16:00:00
Én mondjuk a tejet a végére hagytam, hogy jobban lazítsa a textúrát, de szívemből szólt. ..
Subba Van, ami örök 2013.09.23 15:46:12
Ilyen a sószórós is, anyu gyönyörűen cumizza be, és tuti nincsenek gondok apuval az ágyban. Amúgy meg tök cuki. ..
Peter The Great 2013.09.23 16:30:37
@satch: ezen fiztam én is...

amúgy meg azért az a MILF nem rossz :)
A Disney holdudvarán túlnőtt, 20 éves énekesnő egy tévés dokumentumfilmben mondja el, hogy miért is viselkedik így mostanában, azaz, hogy miért dörgöli a seggét más popsztárok lágyékához, egy neves dijátadón, ártatlan fiatalok szeme láttára. Ha igaz, amit mond, akkor nem…..
Bajban van a köztévé műsorvezetője: 5 végrehajtás Novodomszky Éva cégén! - írja a mai Blikk. A bulvárlap szerint Székesfehérvár, Tamási és a Budapesti Központi Kerületi Bíróság mellett a zalaszentgróti közjegyző is hivatalos úton követel pénzt Novodomszky Bt.-jétől, ami…..
Peter The Great 2013.09.10 17:23:27
Elnézve az utolsó két évadot, kurvára nem baj, hogy befejezik a Dextert, a Showtime egykori legizgalmasabb, mára önismétlő nyűglődéssé silányított sorozatát. Tegnap nem volt új epizód, mert Amerikában ünnep van, nem kell anyázni a trackereket feleslegesen. …..
Peter The Great 2013.09.02 18:48:14
@spontan: de a briteknek van agyuk kitalálni újat és újat... Az IT Crowed is 4 évados volt kb 6(???) résszel évadonként.

Nekem tetszik ez az évad... legalább nem a "szokásos"...
Lakodalmas rész megint üt, de a Sugárlófos részt kár volt. ..
Subba Öltögető 2013.09.01 10:01:34
Az nem is nyelv, hanem az ikertesója bmeg.  ..
Peter The Great 2013.09.01 11:25:41
Már a bejáratnál lebukott az a 23 éves fiatalember, aki 1 gramm marihuánát szándékozott bevinni a SZIN-re 2013. augusztus 20-án az esti órákban. A Szegedi Ifjúsági Napok biztonsági szolgálatának munkatársai jelezték a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőröknek,…..
Itt egy kis vizuális rásegítés arra az agymenésre, amit a Breaking Bad visszatérő (és még jó, hogy zseniális) részében) Jesse drogos haverja elkövetett. ..
Subba Ferenc pápa gourmandkodik 2013.08.14 17:21:23
Először elismeri a melegeket, aztán megeszi a fikát. Ő az én emberem! Cink.hu ..
Peter The Great 2013.08.14 17:46:21