Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kigyurt álat

0 bejegyzést írt és 696 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örömmel tudatjuk, hogy – a K-Monitor webes felületének közelgő megújulásával szinkronban – a mai naptól elérhető a K-Monitor új okostelefonos alkalmazása. Az app segítségével a felhasználók térképen kereshetnek rá az utóbbi évek legfontosabb, konkrét helyszínhez (pl. épülethez, utcához, hivatalhoz,…..
Mandiner blog Amerika visszainteget 2014.10.22 16:31:00
Mivel a mostanában napról napra egészségesen cseperedő amerikai-magyar diplomáciai konfliktust az elvileg azt okozó tények közzététele helyett, khm, versengő narratívák jellemzik; gondoltam, összegyűjtök pár tényadatot a két félről, kommentár nélkül. Terület, népesség,…..
Jobbegyenes WTF?! 2014.10.17 14:58:23
A magyar adóhatósági vezetők és Fidesz-közeli üzletemberek  - köztük Habony Árpád és a Századvéget vezető Heim Péter) kitiltása olyan sztori, amit mintha kifejezetten a Jobbegyenes wtf rovata számára írtak volna. Az első felkiáltás, ami a híreket olvasva kibuggyan az…..
kigyurt álat 2014.10.18 11:41:00
@tarackos: a hetiválasz cikke szarkazmus (utolsó mondat).
Egyébként mi is pont azt szeretnénk tudni, hogy a norvégok kinek az érdekében lobbiznak, mert hogy nem a szegények felzárkóztatása érdekében, az holtbiztos. Hanem a saját energiapolitikájuk érdekében, ez nyilvánvaló.
A magyar kormány módszerei talán nem voltak olyan kifinomultak, hogy csak ennyit akarjanak tudni, de a norvégok itt is és az USA-ban is titkolóznak és félrevezetnek.

A balti vezetékről nem tudtam, de ez pont egy újabb érv arra, hogy miért akarják a Déli Áramlatot sürgősen ellehetetleníteni a nálunk és az amcsinknál való "lobbizással".
kigyurt álat 2014.10.18 11:56:21
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: ok, tökmindegy, lényegtelen dologba kötsz bele. Mindkettő energiaforrás, amit el lehet égetni erőművekben. A norvégok azért lobbiznak, hogy tőlük vásároljunk, ne máshonnan. Nem csak déli áramlatról lehet szó, hanem az olajtársaságok együttműködéséről, a MOLnak is vannak orosz kapcsolatai. Nem lennék meglepve, ha Hernádi Zsolt rajta lenne az amcsi listán (akár korrupt, akár nem).
kigyurt álat 2014.10.18 12:25:18
@tarackos: Nem tudom milyen előírásra gondolsz. Norvégia nem az EU tagja, energiaügyi szempontból ők olyanok az EU számára, mint Svájc a bankszektorával. Jó kis európai piacuk van, de kötelezettségeik gyakorlatilag nincsenek.
Abban meg nem hiszek, hogy egy ország valaki más civil szervezeteit emberbaráti szempontból támogatja, ha csak ennyi lett volna a norvégok szerepe, akkor a magyar kormány se foglalkozott volna vele. Az USA-ban van lobbitörvény, amelynek megfelelően nyilván működhet külföldi lobbi legálisan, de nálunk ilyen nincs, ez a különbség.
A fejlett világhoz történő felzárkózás ígérete a rendszerváltás óta eltelt két évtizedben egy mítosszá vált, és azt ma már annak eredeti hirdetői, a liberális értelmiség sem vallja. Az Orbán-rezsim működésével bevégződik a leleplezés, és elkezdődik a mítoszgyártás…..
kigyurt álat 2014.09.27 07:14:33
Szerintem nem mítosz.
Az alapvető probléma nem a nyugattal szemben fennálló viszonyban van, hanem itthon: az adófizetési morál még mindig a béka segge alatt van, aki tud, az csal. Akinek meg volt/van lehetősege rá, az offshore-ba lopja ki a pénzt, amit le kellene adóznia, ez van a rendszerváltás óta. Ez okoz sokmilliárd dollárnyi hiányt, ha ez meg lenne oldva, már sokkal előrébb lennénk.
Ha ezt a hatást valaki nem kalkulálja bele bármilyen gazdagástani elemzésbe, akkor teljesen torz eredményt kap. Ebből következően a legtöbb elemzés alapvetően hibás.
Elég lenne megnézni egy ingatlan-adatbázist (ha lenne), hogy hány 100milliós palota épült az elmúlt két évtizedben, a jövedelemhez képest irreálisan magas számok jönnének ki, de nem a hitelezés miatt, és ez még csak az apró.
Szóval van itt pénz, csak elrejtve és többnyire rossz kezekben.
Vannak innovatív iparágak, amelyekkel nagyot lehetne fejlődni (nyersanyagok hiányában csak ez a lehetőség van), de ezeket nem tömték ki pénzzel az elvtársak (kezdve a politikustól a szobafestő vállalkozóig), mert nem az ország felzárkóztatása volt a céljuk, hanem az, hogy minél gyorsabban minél nagyobb vagyont akasszanak le. A gazdaság hagyományos szektoraival, úgymint kereskedelem, bankszektor, építőipar, turizmus és mezőgazdaság, tényleg nem lehet felzárkózni, csak a szintet tartani. A felzárkózáshoz sokkal célzottabb gazdaságfejlesztés kell, arra kell költeni, aminek van nemzetközi piaca. Hosszú távon lazán benne van az országban az 5%-nál nagyobb éves növekedés, csak ehhez megfelelően kellene beruházni. Olyan készterméket és szolgáltatást kell fejlesztenie és gyártania hazai vállalatoknak, amelyet a külföldi végfelhasználó fogyasztók megvesznek, nem csak néhány példányban, mint egy orvosi műszert, hanem százezrével. Az almán kívül nem nagyon van ilyen, és azokon sincs nagy nyereség.
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
kigyurt álat 2014.09.27 06:19:40
@s.g.l.:
"Jobb, ha nem olvassák azok, akiknek szent meggyőződésük, hogy Orbán Viktor istenkirálycsászár, de azok sem, akik szerint a magyar nép legnagyobb ellensége. Csak felidegesítik magukat, annyit pedig nem ér az egész."

Nem fogadtad meg a tanácsot.
Mi már elkészítettük a karácsonyi kampányunkat - igen, ennyire előrelátóak és szorgalmasak vagyunk - és amit ezzel kapcsolatban átnéztünk, elemeztünk abból összejött egy szép lista. A listák pedig jók, úgyhogy 5 dolog, amit elronthatsz, ha nem marketingszemlélettel csinálod…..
Olykor előfordul, hogy egy politikus többet elárul, mint amennyit szeretne, ez történt Varga Mihállyal is. Újabb brutális megszorítások lesznek úgy, hogy a választások előtt hallgatnak azokról, s később sincs róluk társadalmi vita. Nehéz eldönteni, mi a nagyobb baj: a…..
kigyurt álat 2014.09.24 09:34:39
@X.Y.Z: "Ellenben ha lennének versengő magánbiztosítók, akkor lejjeb mennének az árak."

Ezt nem kéne örökké bambán ismételgetni, mert ez pont nem igaz, lásd az amerikai egészségügy a legdrágább a világon a magánbiztosítóival együtt.

A jó megoldás az eü-ben az állami és a magánszektor helyének és megfelelő arányának a megtalálása.
kigyurt álat 2014.09.24 17:35:11
@nu pagagyí: "Például miért kapnak családi pótlékot azok is, akinek a családjában mondjuk átlagbér feletti az egy főre jutó jövedelem?"

Azért, mert Magyarországon a jövedelmi adatokra nem lehet alapozni semmit. A te rendszeredben a minimálbérre bejelentett, de az átlagbér legalább 5-szörösét kereső vállalkozó és szintén minimálra bejelentett és mellé zsebbe fizetett alkalmazottja vinné az összes támogatást, a becsületesen bejelentett dolgozó meg nem kapna semmit. Ez meg a kontraszelekciót segítené elő. Hányszor kell ezt még elmagyarázni...?
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
kigyurt álat 2014.09.24 17:18:55
Gratulálok, ezzel kikerültél az indexre.

Ez a 11 érv egytől egyik egoista, önző érv: miért szar neked személyesen, ha gyereked van.
A 11. érv viszont egyszerűen nem igaz: a legfőbb érv a gyerekvállalás mellett az, hogy utódlás nélkül összeomlik az adott kultúra vagy civilizáció. Ha ez nem így lenne, akkor az állam is leszarná, hogy van-e gyereked. Ezért nyilvánvalóan minden felelős állam, amely önmagát és a kultúráját fenn akarja tartani, támogatja a gyerekvállalást, de persze nem ész nélkül. Ebből egyértelmű, hogy a gyerekvállalás általánosságban pozitív dolog, az ellenzése viszont abszolút destruktív. Persze aki már ott tart gondolatban, hogy a destruktivitás az jó dolog, az tényleg ne szaporodjon, az mindenkinek jobb lesz.
Az még elfogadható, hogy az általánosnak mondható 80-20%-os ökölszabály szerint az emberek 20%-a nem akar gyereket vállalni. De ha ennél több, az már nyilvánvalóan abnormális társadalmi folyamatokhoz vezet.

Hozzáteszem, hogy a ballibek mindig teljesen abnormálisan közelítették meg a kérdést: a becsületesen dolgozókat sújtották magas adókkal, amiből azok persze nehezen vagy egyáltalán nem tudtak gyerekeket vállalni, sőt fű alatt gyerekellenes propagandát is folytattak, mint ez a poszt is: miért szar neked, ha gyereked van. Másrészt viszont a nem dolgozó cigányok szaporodását bőszen támogatták a segélyezéssel. Mert az ugyebár egyértelmű, hogy egy állati-félállati szinten levő lény, ha táplálékhoz és lakóhelyhez jut, akkor rögtön kiéli a szaporodási ösztöneit is.

A rendszerváltás utáni ballibekhez képest még a régi szocialista rendszer a Ratkó-korszakával és a gyesével is sokkal-sokkal életigenlőbben közelítette meg a kérdést. Ezt továbbgondolva a mai ballibek egyszerűen azért viselkednek életellenesen, mert tudat alatt bosszúból össze akarják omlasztani azt a társadalmat, amely a rendszerváltással kibillentette őket a monopolhelyzetükből.
Amióta a Fidesz hatalomra került, a baloldali gondolkodást meghatározó értelmiségiektől és politikusoktól mást se hallunk, csak azt, hogy mennyire rossz nekünk, illetve, hogy a demokrácia egyre inkább átváltozik „népi demokráciává”, vagy már teljesen át is változott…..
kigyurt álat 2014.09.22 12:13:49
Jómagam ezt a témát úgy látom (szintén átlagokól beszélek), hogy többnyire a mai 45-55 éves korosztály képezi a közép és nagyvállalkozói réteget valamint a politikusok jelentős csoportját. Ezek 1988-90 táján voltak huszonévesek, akkor léptek ki az önálló életbe, és ettől kezdve nyiltak meg a nagy "lehetőségek". Magyarul ekkortól lehetett lopni, és a gátlástalanabbja vitt is mindent, amit lehetett: pozíciókat, privatizált vagyont, konkurrencia nélkül indítottak vállalkozásokat, tehát elkezdték és működtették a vadkapitalizmust. De a bankszektor is ennek a része volt a devizahitelezési rendszerével még a 2000-es években is.

Az eggyel fiatalabb generáció tagjai, a mai kb. 30-45 évesek viszont a rendszerváltáskor még tizenévesek voltak, a szüleikre voltak utalva, akik a régi rendszerben szocializálódtak, nem tudtak hirtelen vállalkozóvá válni, csak örültek, ha megmaradt a munkájuk és el tudták tartani és fel tudták nevelni a gyerekeiket. Ez egy komoly létbizonytalanság volt akkoriban, ami miatt leginkább az akkori tizenévesek szívtak. Ennek a korosztálynak pedig már nem nagyon maradt semmi, ugyanis a pozíciókra és a vagyonra a korábbi generáció már rátette a kezét, lásd fent. Ami a mai 40-es korosztály egy részének maradt, az a multik manager pozíciói, de többnyire őket sem teljesítmény alapján választották ki, hanem azért, mert ők voltak kéznél akkor, amikor 2000 körül a multik elkezdték helyiekre cserélni a korábbi anyaországból idehelyezett helytartóikat, akiket azóta is a távolból kézivezérelnek. Ezeknek ambíciójuk volt csak, tapasztalatuk és teljesítményük nem.

Aztán a mai 25 alattiak már a rendszerváltás idején-után születtek. Az ő szüleik már nagyjából a fenti első csoport, akik a vadkapitalizmust sikerrel vették. Ez azonban nem pozitív jellemzés, hanem az erős kontraszelekció megnyilvánulása, amikor a gátlástalan bűnözők-félbűnözők, olajmaffia tagjai, adócsalók, ilyen-olyan politikusok, stb. váltak gazdaságilag sikeressé. Anélkül, hogy politikai teljesítményt értékelnék, Orbánnak 5 gyereke van, Gyurcsánynak 4 és most várják az 5.-et, és Vizoviczki László bűnözőnek szintén 5 van, ha jól emlékszem. Ez csak pár ismert személy, de több olyan emberről(előemberről) tudok, aki belefér a fenti első kategóriába, és 3-4-5 kölyke van, akik nyilván nem fognak messze esni a fájuktól.
Ez maga a kontraszelekció, ilyen lett a társadalmunk a rendszerváltás után. És természetesen erre jönnek még a kontraszelektált eltartottak-szaporítottak is, ami egy következő problémakör lenne.

Azonban a mai 25-30 alattiak között vannak azok is, akiknek már valóban meg kell dolgozniuk a sikerért, mert a fentiek miatt a helyek már foglaltak, és valószínűleg egyre kevésbé lesz elég, ha valakinek befolyásos ember az apukája, vagy csak jókor volt jó helyen. Szép lassan beszivárog a teljesítmény is a gazdasági-politikai életbe, de a teljes megtisztuláshoz persze még kell jónéhány évtized, amíg a leggátlástalanabb bűnözők kölykei is kiöregednek. Ahogy Amerika is túl tudott lépni a 30-as évek Chichago-ján. Lehet, hogy optimista vagyok, de úgy látom, hogy végül minden ember, vagy legkésőbb az utódaik visszakerülnek az őket megillető helyre, mert egy normalizálódó világban, ahol jobban számít a teljesítmény, mint a gátlástalanság, a tolvaj aljanép nem fog tudni helytállni. Ettől még tolvajok és csalók mindig lesznek, de kevesebb gazdasági és politikai hatalomra tudnak majd szert tenni.
Megkezdődött az új tanév. Írhatnánk a tankönyvmizériáról, a lekapcsolt digitális naplóról, az iskolák állapotáról, a pedagógusok helyzetéről, vagy akár az összes közoktatási intézmény vízfejű uráról, a KLIK-ről (Klebesberg Intézményfenntartó Központ). De nem…..
kigyurt álat 2014.09.07 06:46:22
@mrZ: "Rendszeresen találkozok olyan fekete afrikai fiatalokkal akik semmilyen illetve elenyésző oktatásban részesültek. És minden további nélkül nyernek felvételt menő iskolákba-egyetemekre-privát akadémiákra, mert annyival értelmesebbek mint az iskolázottak."

pfffff, te komolyan el is hiszed, amit írtál? Mert ha igen, akkor bármit mondasz ezután, az irreleváns. Vagy ez csak valami vicc, vagy tényleg mindenkit hülyének nézel?

Előképzettség nélkül senkinek nincs esélye semmilyen felsőfokú képzésben részt venni. Nem biztos, hogy eljut a tudatodig, de gondolkozz már: orvos, jogász, tanár, közgazdász, mérnök - ezek szerinted nulláról indulnak? Az egyetemi szint elkezdéséhez szerinted nem kell semmilyen biológiai, történelmi, pénzügyi vagy matematikai ismeret?

Amiről te beszélsz, az más: nyilván vannak a világban fizetős "iskolák" (legálisan nem lehetne annak nevezni ezeket) hülye diktátorok és kegyenceik gyerekei számára, ahol talán alapfokon mesélgetnek valamit politikáról, történelemről meg pénzről, de ha te ezeket menőnek tartod, akkor menthetetlenül szánalmas vagy.
Pótolhatatlan veszteség éri a hazai progressziót: Bajnai Gordon, az elmúltötév ellenzéki jolly jokere Párizsra veti vigyázó szemeit; és, úgy tűnik, francia céges karrierjére koncentrál a hazai politika helyett. A hvg.hu azt írja, Bajnai ügyvezető igazgatóként folytatja…..
kigyurt álat 2014.09.02 19:30:46
bajnai egy képmutató opportunista selyemfiú, csak a legfelső miniszterelnöki székbe lett volna hajlandó beleülni. Egy parlamenti képviselői és egy EP szék persze már derogál neki, csak azért volt a választási listájuk élén, hogy megvezesse a birka ballib szavazókat (lásd képmutatás). Mit képzel az ilyen magáról, hogy politikai munkát (társadalmi munka) nem hajlandó végezni, de azért a bársonyszék kellene? És ezt tartják nagyra a baloldali szavazók...?

Továbbá nem tudom, miféle ez a Meridiam csoport, és kik a tulajdonosai, de valószínűleg azért vették fel, mert jó kisfiú volt náluk, megfelelően képviselte az érdekeiket. Ahogy anno Németh Miklós és Bokros is megkapta a székét Európában miután itthon megbuktak, és Schröder is ezért lett a Gazprom fejese.
Valószínűsíthetően az lesz Bajnai dolga, hogy ha Magyarországon tevékenykedni akar a vállalat, akkor minél nagyobb szeletet hasítson ki az EU-s pénzekből induló infrastruktúrális beruházásokból a cége számára. Amelyeket egyébként minden magát valamire tartó ország hazai cégeivel végeztet. Majd megfigyelhetjük, hogy kezdenek-e itthon kavarni és perelgetni, amikor veszítenek a pályázatokon, feltéve, hogy elindulnak. Ezzel mondjuk még mélyebbre ásná magát bajnai.
Ha nem itthon, akkor más országokban fogja csinálni ugyanezt, mindenesetre az EU pénzekkel való kavarással már van itthoni tapasztalata, gazdasági miniszterként ő felügyelte a végletekig korrupt NFÜ-t.
A hétvégén biztossá vált, Herman Van Rompuy jelenlegi Európai Tanács elnököt Donald Tusk lengyel miniszterelnök váltja az EU csúcsintézményének élén. Az uniós állam- és kormányfőket, valamint a mindenkori Bizottsági elnököt tömörítő intézmény tehát mostantól…..
enpluszhárom A lengyel sikersztori 2014.08.01 20:26:43
Lengyelország az Európai Unió hatodik legnépesebb és a nyolcadik legnagyobb gazdasággal rendelkező tagországa. A strukturális alapok legnagyobb nettó haszonélvezője, és a csatlakozás óta eltelt tíz évben az Unió egyik sikertörténete. Posztunkban röviden áttekintjük, hogyan…..
kigyurt álat 2014.08.02 19:09:38
@mrZ: Nálunk meg a brutális adósságból semmi nem lett 2002 után.

A lengyelek ott nyertek, hogy rüvid úton elhajtották az exkomcsi szoci ballibeket a picsába, így nem volt ballaszt ami lehúzza őket, és nem kellett az energiájukat ostoba vitákra pazarolniuk. Nálunk meg még 2006-ban is választást nyertek és még mindig azon megy a vita (jobb esetben), hogy milyen alapon épüljön fel a társadalom. A jobboldal a középosztályt próbálja erősíteni, a baloldal meg mindig csak elosztogatná a középosztály jövedelmét. amikor kormányra kerül. Teszünk egy lépést előre, aztán egyet a szakadék felé, ez nem vezet sehova.
A lengyeleknél legalább egyetértés van abban, hogy aki meg akar élni, annak dolgoznia kell.

Érdekes az is, hogy a lengyeleknél az uniós pénzosztás jelentős része minisztériumi szinten centralizált. Amikor meg nálunk a fidesz ezt bevezette az átláthatatlanság és a korrupció csökkentése céljából, akkor a tolvajok ezt rögtön diktatórikusnak kiáltották ki.
Nemigen hiszem, hogy bármi újdonságot tudnék mondani Hofi Gézával kapcsolatban, úgyhogy meg se próbálom. Egy biztos: nincs még egy olyan humorista, aki ekkora hatással lett volna nemzetünkre. Poénjai és gondolatisága generációkat nevettetett meg és gondolkodtatott el, szállóigéi…..
kigyurt álat 2014.07.30 13:25:18
@bigmax: te tényleg nem érted a lényeget.
A "kommunista uralkodó osztály" támogatta Hofit. Ha nem támogatta volna, akkor nem szerepelhetett volna és gyári munkásként tengődött volna. Talán volt néha egy-egy tsz elnök, aki a háttérben beszólt, hogy "elvtárs, ezt mégsem kellett volna", de őt az aktuális kulturális párttitkár lekezelte azzal, hogy "nincs semmi baj elvtársam, velünk van", és attól kezdve a tsz elnök ugyanúgy szórakozott a többi prolival együtt Hofi műsorán évente egyszer, szilveszterkor. Ahogy te is, meg az anyád és az apád is. (őket emlegesd az enyémek helyett!)

A proli meg nem a munkás megnevezése, hanem egy bizonyos attitűdé. Ennek a megértése céljából próbálkozz némi önismereti tréninggel.
kigyurt álat 2014.07.30 13:35:52
@maxval, a gondolkodó birca: Olyasmire nem emlékszem, hogy az mszp-sek bármikor utálták volna.
Ez olyan, mint a heti hetes, 98 és 2002 között a fideszt cikizte, és amikor megkérdezték az egyiket, hogy az ellenzéket miért nem, akkor azt mondta, hogy majd őket is fogják, ha kormányon lesznek. Aztán kormányra kerültek, de azután is csak a fideszt cikizték. Ennyit a politikai humor pártfüggetlenségéről.
Hofinak is hasonló volt a szerepe, csak ő a régi rendszerben, kifordított módon a saját haverjait "cikizhette", utána pedig már nem találta a helyét, mert sosem volt hiteles.
kigyurt álat 2014.07.30 13:38:16
@unionista.: lófaszt volt az, te is egy hülye vagy.

Apád munkásőr volt? Anyád kurva? Ez a te színvonalad.
Orbán Viktor minden évben elmegy az erdélyi Tusványosfürdőre, ahol mindig tart is egy előadást. Amit azonban ma mondott a szokásos előadásnál, az eddigieknél is szörnyűségesebb akarnok-hatalmat vetít előre. A liberális demokráciának Magyarországon egy ideje vége, de csak ma…..
kigyurt álat 2014.07.27 12:12:59
@dr doktorka: Érdemi hozzászólásra is képes vagy, vagy csak ilyen sugárban okádásokra? :)
kigyurt álat 2014.07.27 13:47:53
@turista a saját országában: Jól leírtad a 2006 őszi eseményeket. De a demokrácia sajnos 2010-ig váratott magára, akkor választott a nép új kormányt.
kigyurt álat 2014.07.27 13:53:43
@dr doktorka: Ennél nagyobbat nem is tévedhetnél, a saját proletár fajtádat definiáltad. :)
             Mintegy tíz-tizenöt évig a finn Nokia fogalom volt a civil mobilkommunikáció terén, 2011-ig globális piacvezetőként határozta meg a fejlődés irányát. Ekkor a finnországi központ stratégiai jelentőségű tévedése - a feltörekvő, progresszív Android…..
Ez volt az eddigi velodromos oldtimer rendezvények leghangulatosabbika. Tényleg sokan voltak, igaza volt a szervező Noszvai Andrásnak, mikor már napokkal a rendezvény előtt ujjongva tudatta mindenkivel, mennyien jelezték részvételüket.  Kattintásra Görgei Lilla galériája…..
kigyurt álat 2014.07.21 05:48:38
Robert Merle francia író, talán leghíresebb munkája a Mesterségem a halál, amit ha még nem olvastatok, mindenképpen pótoljatok de legalább ennyire szenzációs a szerző többi műve is. A Malevil, az Állati elmék és a Védett férfiak szerzője nagy formátumú figura: írt…..
kigyurt álat 2014.07.19 09:06:46
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nyelvtanterrorista!
A "megemlékezik arról" és az "emlékeztet arra" különböző értelmű kifejezések. Az első azt jelenti, hogy konkrétan ír, beszél, szól róla, a második meg nem.
Egymással ellentétes találgatások tömege önti el a médiumokat az Ukrajna délkeleti, az orosz határhoz közeli része fölött július 17-én, csütörtökön lezuhant/lelőtt malajziai utasszállító repülőgép katasztrófájának lehetséges okairól. Ráadásul a legtöbben figyelmen…..