Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pillekosbor (törölt)

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Azok a lúzer betegek 2011.03.24 06:00:00
Tisztelt Praxis Blog! Igen régóta olvasom a történeteket  és a hozzászólásokat. Sok mindent változtatott a gyógyítással kapcsolatos érzéseimen  pozitív irányban. Cinizmus nélkül írom  önbizalmam a helyére került. Csaknem minden kórházi élményem után a…..
pillekosbor (törölt) 2011.03.25 08:39:37
@Hatodéves: Ez így működik, nagyon sok helyen. Például: elmegy a beteg endokrinológiai szakrendelésre. Egy perc után az asszisztens ki, a főorvos Úr kiránt a nadrágzsebéből nagy köteg papírpénzt, mintha véletlenül tenné. A hülye beteg szintén kirántja a pénztárcáját, hálapénzt csak úgy pucéran átadja, amit az érintett gondosan meg is számol. Az első találkozásnál nem gondolt erre a beteg. Miután sor kerül a második találkozásra, már laborleletekkel, az első kérdés, hogy hány éves vagyok, nem mintha nem tudná, hiszen a kezében van, és közli, hogyha eddig ráértem, nem kell sietni a dolgokkal. Mit tesz a beteg, elmegy az ország másik részébe, ahol rákérdeznek, hogy került ide. Mai napig nem tudom a pénz volt kevés, vagy kellett az idő és az eü pénz a fiatalok gyógyítására. Kívánom Neked, hogy soha ne kelljen megtapasztalnod, és Te is érezd rosszul magad, ha kapnál, mert nekem már az is megalázó, amikor adom.
pillekosbor (törölt) 2011.03.25 10:34:13
@Máгia: A számadataid nagyon ismerősek. Azért megint felvetődött bennem a kérdés, mi az érdeke a politikai elitnek, ha nem a korrupció felszámolása és az életkörülményeink jobbá tétele? Mindig ezt igérik. Valóban ezt érdemli ez az ország? Abban a rendszerben voltam fiatal, amikor párt és szakszervezeti titkárok, azok hozzátartozói voltak az élet császárai. Alkalmatlan emberek helyett kellett dolgozni és dolgoztatni, kifizetetlen túlórákkal, kis fizetésért, látástól Mikulásig. A rendszerváltozástól nem ezt vártam. Az hogy ma már a fiatalok abban nőnek fel, hogy elég megfelelő oldalra állva politizálni, nem baj ha nem ért semmihez, boldogulni fog számomra elfogadhatatlan és felfoghatatlan. Tőlünk fejlettebb demokráciákban elsősorban a munka, és a szakmai hozzáértés az ami egy embert sikeressé tehet.

Visszatérve az egészségügyhöz: továbbra is tudásuknak, munkájuk értékének megfelelő bérezést szeretnék az egészségügyben dolgozóknak. Akkor talán sikerülne cserélni a közöttük is megtalálható alkalmatlanokat. Egységes, mindenki számára elérhető alapellátást. Hogy miért erre hegyezem ki a kérdést, amikor máshol is hasonló a helyzet? Azért, mert mindenki kerül olyan helyzetbe, amikor az orvos kezében van az élete. Az élet a legnagyobb kincs. A műhibák nagy része nem szakmai alkalmatlanság miatt, hanem azért keletkezik, mert sokan az eü dolgozók közül nem két hanem három végén égetik a gyertyát. Szeretném ha itthon tudnánk tartani fiatal és nem fiatal orvosainkat, ne a gazdag országok betegeit gyógyítsák, akik kihasználva országunkat, nem költenek orvosképzésre.

Szeretnék végre olyan politikusokat, akiknek az az érdekük, hogy minden ember azt a munkát végezze, amihez ért, és szakmailag rátermett értelmiségiek kerülhessenek vezető poziciókba.

Ha ezért tenni is kellene, hajlandó vagyok minden jó elgondoláshoz csatlakozni, amíg energiával bírom. Fiatalon is mindvégig így dolgoztam és éltem, nem tudtam magamat naponta szembeköpni, és megalkudni. A nehézségek ellenére, megérte.
pillekosbor (törölt) 2011.03.25 14:01:00
@Máгia: Mindamellett hogy elfogadom érveid nagy részét, megkérdezem: Te mivel és hogyan kezdenéd? Az, hogy zavarjuk el azokat akik méltatlanok arra, hogy vezessék az országot, nem megoldás, mert volt már elzavarás, lecserélés, nem is egyszer, mire mentünk vele.
Nyitott gazdaságban, privatizált gazdasági környezetben nem lehet megtenni amit az adórendszer bevezetéskor, egy kötelező és általános béremelést, ami akkor is csak arra szolgált, hogy az adók bevezetésével az addigi nettó kereset ne csökkenjen. Ma már a minimálbér emelése után is előfordult, hogy a befektető nem nálunk beruházott.
Én olyan állami beruházásokra, amelyek értéket és munkahelyeket teremtenek esetleg a nem eléggé képzett embereknek, munkanélküliek ezreit emberhez méltó körülményekhez juttatnának, gondolnék. Nem látszatközmunkára, hanem utak, árvízi gátak építésére, hidak, állami intézmények építésére. Nem segéllyel megegyező hanem rendes munkabérrel. A gondoskodó állam feladata lenne ez is, utána már a megnövekedett fogyasztás, a befolyt több adó, a gazdagabb költségvetés lehetővé tenné a kvalifikáltabb munkahelyek megteremtéséhez idecsalogatni a tőkét, esetleg a magyar tőkéseket beruházásra ösztökélni. Nem akarom megemlíteni melyik, de volt már ország a történelemben, amelyiknek ez sikerült, igaz gazdasági erejét rossz célokra fordította.
Lehet, hogy utópia, de valahogyan el kellene kezdeni, a másik fél illetve a fél ország leminősítése, és a saját zsebek tömögetése helyett.
Stadionépítésre, bizottságosdira, olyan sportág kiemelt támogatására van pénz, amelyik évtizedek óta semmit nem tud felmutatni, arra, hogy kicsit jobban érezzük magunkat hazánkban, és jövőkép legyen, nincs.
Tömegközlekedési vállalatnál járművezetőként dolgozó olvasóinknak üzenem, hogy ha a következő napokban az utasok elkezdenek idegesítő mennyiségű apróval fizetni, akkor az egy Kisalföld Volános kolléga miatti bosszúhadjárat része lesz. Endre, akivel jól kicsesztek, nem…..
pillekosbor (törölt) 2010.10.26 13:21:06
@labi: általában a más összeg feliratot használom, de az ATM fölött fel van tüntetve, hogy a legkisebb címlet az 5000-es. Azért hülye nem vagyok, csak nyugdíjas.
pillekosbor (törölt) 2010.10.26 13:22:42
@Leonine: Sikeres ember vagy, és valószínűleg más bank vezeti a számládat, és más az ATM-ed.
Miskolc a jelek szerint kemény hely annak, aki önfeledten akar vásárolgatni, akár csak élelmiszert is. KecskeDotyi fél órán belül bement egy Tesco Expresszbe és egy Sparba, az első helyen a kiírthoz képest háromszoros áron akartak eladni neki egy virágot, a másodikon pedig olyan…..
pillekosbor (törölt) 2010.10.22 12:37:16
A reklamációnak van helye és módja, minden vásárlásnál. Nem hiszem, hogy a trágár hangnem segítene. Elsőre azt feltételezem, hogy tévedés és nem szándékosság. Bár, már többször előfordult velem is hogy szándékosan akartak átverni, és volt amikor sikerült is. Azt kell megtanulni, hogy MINDIG meg kell nézni a számlát, amikor az ember lánya sétál kifelé, éppen elmenőfélben a vevőszolgálat előtt. Nálunk van Tesco és LIDL is, és szinte csak ezekben szeretek vásárolni, mivel a lakásomtól minden üzlet legalább 1 km-re található, és ha már megyek, oda megyek ahol mindent megtalálok, amire szükségem van. A két eset, amikor átvertek: déli 1 óra felé a LIDL-ben kb öten voltunk. Azért ilyenkor mentem, hogy kora reggel és munka után ne akadályozzam a vásárlásban a fáradt aktívakat. Vettem 4-5 dolgot, alapvető élelmiszereket, köztük egy akciós, jó minőségű hajszálvékony 25 dkg-os felvágottat. Új pénztáros volt, fiatal férfi, lehet hogy főnök, nem volt más hiszen vevő alig, nem néztem a számlát. Otthon derült ki, a felvágottat kétszer ütötte be. Utólag, amikor a polcok között jártam, szintén ott körözött, és feltűnően nézegette mi van a vevők kocsijában, továbbá a zöldségeket pakolgató dolgozó hölggyel kitárgyalta, hogy nincs ideje, és nem is szabad nekik enni, pedig nagyon éhes. Mivel nem reklamáltam időben, közel 500 forintom bánta. Az ember megfizeti a saját naivitását. Elsőre nem az jut eszembe az emberekről, hogy át akarnak verni, pedig de. Másik: az egri Tescóban lévő egyik üzletben vásároltam, ami nálunk nincs, nem akarok reklámot. Utána ha már ott vagyok alapon a hipermarketbe is betértem. Mivel sietnem kellett a hazafelé menő busz miatt, és fáradt is voltam, valószínűleg látszott is rajtam. Pár dolgot vettem itt is, nem tudtam volna hazavinni sokat. A temetői szép mécsest 5-600 ft, simán kétszer ütötte be a pénztáros. Nem néztem a számlát, nem volt időm. A tanulság: aki hülye, és látszik is rajta, átverik. Egyébként az ilyen elütések után egyáltalán ki tudják venni az árut az alkalmazottak? Állítólag figyelik Öket, és nem tudnak saját zsebre csalni. Igaz a férfi az első esetben azonnal eltűnt a pénztárból, miután fizettem. Egyébként ha szükség volt rá, a Tescó ügyfélszolgálatán mindig korrekten le tudtam rendezni a dolgaimat, igaz, én is emberi hangnemet használtam nem az ő, hanem a saját lelki békém miatt.
A Magyar Jégkorong Szövetség, a jegkorong.blog.hu, és a hokis társadalom árvízkárosultakat megsegítő kezdeményezéséhez kívánunk csatlakozni. A játékosok összedobtak egy jókora kupacra való relikviát, amit a szervezők a vatera oldalán bocsátanak árverésre. Részletes…..
pillekosbor (törölt) 2010.06.09 12:30:26
  Elérkezett a nagy nap, Orbán Viktor beszédével elstartolt a Nemzeti Együttműkődés Gazdasági Rendszere (a NEGR). A miniszterelnök expozéjában arról beszélt, hogy a mai adórendszerünk igazságtalan, mert teljesíthetetlen dolgokat követel az adózóktól, akik emiatt az…..
pillekosbor (törölt) 2010.06.08 18:54:03
Varánusz Adólufi, Isten veled! 2010.06.08 08:00:00
Szép volt és színes. Választási propaganda héliummal töltött, mitől könnyen kellett volna szárnyalnia fejünk fölött az égen, mégis tonnás teherként ült rajtunk. Az ígéret volt, megszemélyesítője a kolbászkerítéshez vezető útnak. Olyan nehéz jelzőkkel terhelték mint…..
Olvasva a bejegyzéseiteket, gondoltam megírom az én esetemet is. Mindez történt egy Budapest melletti kisvárosban. Szombaton éjjel folyamatosan olyan köhögési rohamaim voltak, nem kaptam levegőt, hogy nem tudtam aludni, az egész éjjelt egy székben ülve töltöttem, mivel így nem…..
pillekosbor (törölt) 2010.06.08 10:32:13
@aesculap: Betege és orvosa válogatja. Én is szégyenlős vagyok, de ha lehet, inkább az alapos orvost választom. Volt fiatalon egy férfi körzeti orvosom, akinek az volt a híre, hogy mindenkit levetkőztet, és megtapogat, hogy ne az ismert kifejezést használjam. Igaz volt, de 10-15 perc alatt halálpontos diagnózist állított fel, elküldött olyan szakrendelésre, amire nem is gondoltál, hogy lehet problémád, és gyógyított redíthetetlenül. Sajnos, otthagytam, mivel megváltozott a körzete, és azt híresztelték róla, hogy nyugdíjba megy. Utána nagyon megbántam a választást, mivel a doktornő, akihez kerültünk, az ellenkezője lett. Amikor véletlenül gyógyszer miatt be kellett mennem hozzá, az ajtóból vihogva azzal fogadott, hogy maga meg már hogy néz ki? Kérdezte a sajnos folyamatosan felkúszó kilók miatt, és utána mint egy orvosi csodát, elkezdte magyarázni, majd ad egy tuti diétáról ismertetőt. Ez volt a 90 napos diéta, amit a saját talámányaként akart eladni, nekem. Nem ezért mentem hozzá, és még arra sem volt képes, hogy szóljon, hogy vegyem le a felsőruhámat hogy meg tudjon hallgatni. Leeresztett kezeim ellenére hátulról elkezdte felráncigálni a pulcsit, ami elég nehezen ment. Nagyon nehéz helyzet amikor meztelenkednünk kell, én úgy próbálom túlélni, hogy közben másra gondolok, és nem figyelek oda a külvilágra, csak az orvos kérdéseire. Ha választanom kell, inkább félpucéran egy alapos, jó orvos, mint egy trehány a munkáját messze elkerülő.
"Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a…..
pillekosbor (törölt) 2010.06.05 14:54:01
@belekotty: Én sem értek már semmit sem. Nem készültek arra hogy egy országot kormányozni is tudni kell? Csak a hatalom megszerzése volt a cél? A nemzeti érzések mentén összeveszíteni az ország polgárait? Az országgyűlésről kivonulni vagy be sem menni könnyebb volt, amikor sem igennel sem nemmel nem válaszoltak semmire és csípőből megtorpedóztak mindent? Ezzel nem mentegetem az előző kormányzópárt mohó, harácsoló,jellemtelen "szakembereit" csak az a véleményem, hogy nagyon könnyű volt a semmit nem tevés éveiben létezni. Visszamenőleg elvenném az összes ilyen "képviselő"-től a jogtalanul felvett minden járandóságát. A miniszterelnöknek pedig kívánom azt, hogy tűrjön már meg egy-egy hozzáértő szakembert is maga körül, olyanokat, akik az álmaira esetleg nemet tudnak mondani, és korrigálják a többiek hülyeségét. Mindannyiunk érdeke, hogy a kormányunk kormányozzon, mert nincs jobb. Tud valaki jobbat?
Monstre hosszúságú bejegyzés következik olvasónktól, a neveket a személyiségi jogok védelme okán töröltük. Nemcsak hogy értem, de látom is, hogy az egészségügy oltári nagy bajban van. Kb. Semmelweis óta. Isten látja lelkemet, hogy próbálok megértő meg belátó lenni, de…..
pillekosbor (törölt) 2010.06.03 13:02:14
@Dr. Morcz: Doktor Úr már ismét egy olyan dologra figyelmeztet finoman, amit tudnunk kellene.Én eddig két esetben tudtam hogy olyan papírt írtam alá, amiben le volt írva, hogy minden felvilágosítást megkaptam, ami igaz is volt. A többi esetben a főnővér az orrom alá dugta azzal, hogy ez csak egy a műtétbe beleegyező nyilatkozat. Olyan is volt, hogy ezt napokkal az események után pótolták. Melyik stresszben lévő műtétre váró nem írja alá? Véleményem szerint ne a sebészek világosítsanak fel, és mivel tudom erre nincs külön ember ez sem megy, akkor a gyakorlóidejüket töltő fiatal orvosok. Esetleg váltva, tőlük is elfogadja a normális beteg, és lehet, hogy türelmesebbek, mivel még nem annyira leterheltek. Ha ez most is így van, bocsi. Én még nem találkoztam ilyen esettel. A műtétet végző csak akkor tegye, ha tényleg tud időt szakítani rá, vagy nagyon fontos számára a beteg valami okból, pl. személyi ismeretség. Kímélni kellene az orvosokat. Az adatok rögzítésének megoldására nekem sincs fogalmam sem, hiszen majdnem annyira értenie kellene hozzá egy nem orvosnak, mint az orvosnak. Nem tudom, de már talán írták, hogy nálunk jobban hogyan működik ez más országban.
Kedves kommentelők, hadd osszam meg veletek búmat-bajomat. Történetesen ügyeletes vagyok éppen, ma reggel 7-től holnap reggelig egy városi ügyeleten. Ma 7 helyen jártam eddig az ügyeleti gépkocsival, ebből a 7-ből 5 30 éven aluli felnőtt, életerős ember. 2 csupán lázas, más baja…..