Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sadist

0 bejegyzést írt és 5938 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Life Advisor! A férjemmel újra és újra ugyanazt a körforgást éljük át. Sokáig nem szexelünk, inkább pornót néz, nem érzem, hogy vonzódna hozzám és még a fejemhez is vágja, hogy többet kell tennem azért, hogy vonzónak találjon. Aztán persze rájön, hogy megbántott és elnézést kér. Ezután…..
Sadist 2021.02.26 22:35:34
@Almandin: "Az a baj, hogy te is azt hiszed, hogy minden nő érdekvezérelt, frigid, pszichopata szörnyeteg. Az az amerikai elmélet, ami leírja a "bétásítást", véletlenül nem egy incelfórumról származik? Eleve ez az alfa-béta felosztás is túlzottan leegyszerűsített.
Én nem tudom elképzelni, hogy ezt tegyem egy férfival. A szexmegvonás nálam márcsak azért sem működne, mert magamtól se szeretem megvonni a szexet."

Mert nálatok nőknél a szolipszizmus az alap, néhány kivételtől eltekintve képtelenek vagytok a saját kis buborékotokon kívülre tekinteni, netán a másik helyébe képzelni magatokat.
Elég felmenni youtube-ra és keresni pár videót, amiben kísérletképp a nők megpróbálnak társkereső oldalakon férfi profillal nőket befűzni. Nagy arccal mindegyikük azt hiszi, hogy úgy ismerik a nőket, mint a tenyerüket, elvégre ők is azok, tudják, hogy mire vágynak, de kivétel nélkül mind nagyon csúfosan pofára esnek és pislognak, hogy valójában milyenek a nők a férfiakkal való interakciók során.
Sadist 2021.02.26 22:35:37
@Almandin: "A mai pornóban általában nem a normál szexualitást mutogatják. Ugyanis a rendszeres pornófogyasztót egy idő után már nem elégít ki egy normális közösülés látványa, vagy egy orálszex látványa. Jönnek a mindenféle csoportszex-jelenetek, szado-mazo, fétisek, sőt, kifejezett perverziók."

Ez ugyanolyan közkeletű baromság, mint hogy a marihuánafogyasztó egy idő után rá fog szokni a kokóra, meg intravénásan fogja tolni magába a heroint.
Mint már többen is írták, pornót azért néznek az emberek, mert nem jut nekik normális nő és valódi szex. Ha meg párkapcsolaton belül a férfi inkább választja a pornót a nőjével való valódi dugás helyett, az nagyon gáz a nőre nézve, mert azt jelenti, hogy kritikán aluli, amit az ágyban csinál/ahogy kinéz.
Sadist 2021.02.26 22:35:39
"Sokáig nem szexelünk, inkább pornót néz, nem érzem, hogy vonzódna hozzám és még a fejemhez is vágja, hogy többet kell tennem azért, hogy vonzónak találjon."

Na és miért nem teszel többet? Ja, mert az munka lenne, amit bele kell tenned a kapcsolatba. Ilyenkor hol van az az agyonismételt közhely, hogy egy kapcsolaton dolgozni kell?
Az a baj, hogy nagyon sok nő úgy képzeli el a párkapcsolatot és a házasságot, hogy ők a nyeremények és a férfiaknak kell kiérdemelniük őket és tenniük a kapcsolatért, elvárásaik pedig ne legyenek semmilyen téren.
Valakinek dereng Schobert Norbi tavalyi triggeringje? Pont azért volt akkora felháborodás és foscunami a kijelentésétől, hogy a feleségek elhízása erősen hozzájárul a szexuális élet és ezáltal a házasságok tönkremeneteléhez, mert rohadtul igaz és rengeteg nő találva érezte magát. Pedig egy feleségnek kutyakötelessége volna gondoskodnia arról, hogy hosszútávon vonzó maradjon a férje számára. A nők mit szólnának, ha apuci pár év házasság után bejelentené, hogy már csak hat órában és heti négy nap dolgozik kb. fele annyi fizuért? Megmondom mit szólnának, rögtön felkeresnék a válóperes ügyvédet.
Úgyhogy legelőször a poszterinának kellene mélyen magába néznie és számba venni, hogy mi az ő felelőssége abban, hogy elszaródott a szex a házasságukban, mert azt mindenki tudja, hogy a férj pornónézése csak egy tünet, nem a valódi ok.
Ahogy Európa felett a lelki szemeim előtt egy sötét ködfelleg úszik, úgy itt, Nicaraguában minden olyan derűs és békés. Persze pont a távolság az, ami leginkább elferdíti a tényeket, és a valódi tapasztalás által tudod csak bizonyosan, hogy mi is a valóság. Éppen ezért gondoltam arra, hogy…..
Sadist 2021.02.16 07:48:19
@akati1984: "Kerlek ne reagalj, te a cikket irtad meg, en a kommentet es ne bonyolodjuk egy parttalan vitaba, mert nagyon kulonbozoen velekedunk a jelenlegi helyzetrol."

Ez mégis mi?
Sadist 2021.02.16 17:49:34
@a nagy hohohorgász: Az, hogy ez mégis mi a fasz, hogy valaki kommentben reagál egy blogbejegyzésre, aztán azt kéri, hogy a címzett ne reagáljon rá? Ez mennyire surmó takonygerincűség már? Ha valaki nem akar válaszreakciót kapni és vitában részt venni, az miért kommentel egyáltalán?
Sadist 2021.02.25 09:03:20
@a nagy hohohorgász: Leszarom a posztot.
Mindig is voltak galád hódítók, akiknek megvoltak az első számú célpontjai. Nézzük meg, hogy az erre hajlamos férfiak kiket is tartanak "olcsó barátnőnek", miért és hogyan lehet ezt elkerülni...
Sadist 2015.08.02 17:58:39
@rozsomák: "Utána többször hívom, beszélgetünk, aztán egy hét alatt 4 időpontot mondtam neki, hogy ha ráér, találkozzunk. Egyik se volt jó neki, ezért, azért, emezért, amazért nem jó. ő nem mondott időpontot..
... Jó, mondom magamban, akkor én ezt nagyon félreértettem..
4 nap múlva sértődött hangú telefon, hogy hova tűntem ? Azt hitte, még hívom, mert találkozna velem."

Én is futottam már össze ilyennel. Az ilyennek egyáltalán nem te kellesz, hanem csak az érzés, hogy valaki érdeklődik iránta és fut utána. Amikor pedig megvontad tőle ezt az érzést azzal, hogy leszartad, már nem kapta meg azt, amire vágyott.

Ha a nőnek bejön a férfi és valóban akar tőle valamit, a férfi nem fog tudni olyan időpontot mondani, hogy a nő ne érjen rá.
Sadist 2015.08.02 19:15:06
@rozsomák: "Amit nem értettem, merthogy ő kezdeményezte, hogy találkozzunk."

Mindössze annyit vetett fel, hogy találkozzatok, azt már nem, hogy hol és mikor. Én ezt nem tekinteném kezdeményezésnek. Számomra onnantól számít kezdeményezésnek, hogy az illető aktívan tesz is érte, hogy kialakulhasson valami.
Sadist 2021.02.25 09:01:26
@Reactor: "Nem vádolom a férfit abszolút. Ha a lány ennyire keresztbe-szalmát nem adott a dologba, és elvárta, hogy mindent a pasi csináljon, jól is tette a férfi, hogy otthagyta."

Én sem vádolom, a pasas az egyetlen jó döntést hozta.
Megvették a megyei lapokat. Na akkor azokat sem olvasom! Szarrá offolták a köztévét. Majd legfeljebb elkapcsolok róla. Szépen alattomosan becserkészték a Népszabit, majd nyilvánosan tarkón lőtték.  Na ez már azért sok! Sajtószabadság, magáncég, helikopter, nem foglalkozom üzleti ügyekkel, de ez…..
Egy másik, hazai médiából kimaradni látszó kis színes hír. Jött ezzel a "hordjon mindenki maszkot, teszteltesse magát, oltakozzon" dumával, amit már tényleg mindenki unhat, majd a járvány 400-valahányezer áldozatáról szeretett volna megemlékezni egyperces néma csenddel az amerikai elnök. Nem azt…..
Sadist 2021.02.14 12:51:52
@Glokta: "arra nincs semmi bizonyíték, hogy demokraták tervezték"

time.com/5936036/secret-2020-election-campaign/
Sadist 2021.02.14 13:49:33
@Glokta: Na és kik engedték be őket az épületbe, kik hagyták, hogy erőszakossá fajuljon az egész esemény? :)
Magát az égő cigicsikket nem ők hajították el, tudták, hogy a Trump-párti tömegben úgyis lesz majd egy-két hülye, ők csak alaposan fellocsoltak mindent benzinnel.
Sadist 2021.02.14 15:00:47
@Piffu: "Vagy egyébként meg bőven elég, ha ott ülök a választási bizottságban, és záráskor azt teszek, amit akarok, pláne ha adott körzetben csak a magamfajta ücsörög."

Csak nem valami ilyesmire gondolsz? :)
www.youtube.com/watch?v=zQSZQYvM_M0
Minap az indexen érdekes interjú jelent meg Heal Edinával az Egyenlítő Alapítvány vezetőjével. Az interjút itt olvashatjátok: https://index.hu/gazdasag/2021/02/01/heal-edina-interju-nok-eselyegyenloseg/ A felvezetett témák a női problémák szokásos felsorolása volt: Több nő végez a felsőoktatásban,…..
Sadist 2021.02.02 17:50:25
@Untermensch4: "Férfiak irányításával sikerült lezavarni két világháborút."

Meg felépíteni a teljes emberi civilizációt, amihez képest az a két világháború gyakorlatilag semmiség.
Sadist 2021.02.02 18:02:33
@kukasmacska: "Csak hát az a baj, hogy munkavállallók elsöprő többsége (akár férfi, akár nő) NEM csinál érdemi karriert."

Én is kb. egy kezemen össze tudom számolni, hogy hány olyan embert ismerek, aki valóban karriert csinált, pedig az egyetemen és az eddigi munkahelyeimen is volt jó néhány kiemelkedően tehetséges ember.
Kurvára álságos, amikor nők azzal jönnek, hogy feláldozták a karrierjüket a családért. Lófaszt áldoztál te fel, anyukám, a férjed és a gyerekeid nélkül is pontosan ugyanazt csináltad volna, minden évben valamivel több fizuért. Mintha Átlag Józsi azzal akarna mártírt csinálni magából, hogy azzal, hogy feleségül vette Átlag Jucit, feláldozta a lehetőséget, hogy végigdugja az összes Playboy nyuszit.
Sadist 2021.02.05 00:28:05
@Untermensch4: "Te komolyan minden hülyepicsát kényszerítenél hogy szaporodjon..? :)"

Már megbocsáss, de mi a fasz?

"szted milyen feltételek teljesülése esetén indokolt az abortusz?"

Ha a terhesség az anya életét veszélyezteti.

"A civilizáció a feministák és a feminácik megjelenése óta is fejlődik és épül..."

Nagyon nem, a feminizmus egy káros ideológia, gyakorlatilag a civilizáció rákja. Előbb erkölcsi és kulturális romlást okoz, abból következik a politikai, ami végül társadalmi összeomláshoz vezet. A ma ismert nyugati világnak már kakukkoltak, túl van a zenitjén. Innen már csak lefelé vezet az út, a kérdés az, hogy milyen gyorsan. Ha tippelnem kéne, én kb. 100 évet mondanék.
  Január 20-án Joe Biden letette az esküt, ezzel ő lett az Egyesült Államok negyvenhatodik elnöke. Húszperces beszéde nem sok meglepetést hozott: a demokrácia győzelméről, a megbékélésről, a nemzet újraegyesítéséről szónokolt. A beiktatási szertartáson résztvevők egy jellegtelen, szürke figura…..
Sadist 2021.01.29 18:06:14
@szemet: "Amit meg elhibáztak az AWSel (nyilván pár cent előnyért) hogy a fentiekről lemondtak.
...
Ez előrelátható kockázat, pláne ha cenzúraérzékeny adatokkal foglalkozol."

Tipikus minekmentoda?! érvelés, a Parler számára egyáltalán nem volt előrelátható kockázat, ugyanis korábban még soha nem volt példa arra, hogy egy infrastruktúra-szolgáltató önkényesen belepofázzon abba, hogy a kifizetett szolgáltatást a vevő mire használja. Egészen eddig ha valamiért fizettél, akkor megkaptad a szolgáltatást vagy terméket és a szolgáltató/eladó pedig nem erkölcsrendészkedett. Ha a user valami törvénybe ütköző dologra használta, akkor a szolgáltató jelezte az illetékes hatóságnak, aki aztán intézkedett.
Eleve az Amazonnak a magyarázkodása, hogy meg akarják akadályozni a gyűlöletbeszéd terjesztését és az erőszakra buzdítást, full kamu. Az Amazon egyrészt nem hatóság, ami jogerősen meg tudja állapítani, hogy a szerverein tárolt dolgok közül mi törvénybe ütköző, másrészt egy hangyafasznyi felelőssége sincs abban, ha valaki illegális dologra használja a szolgáltatását, pl. gyerekpornót tárol rajta.
Innen már csak egy nagyon aprócska lépés, hogy egy internetszolgáltató úgy döntsön, hogy letilt bizonyos oldalakat vagy egy adott protokollt, pl. torrentet, mert illegális dolgokra is lehet használni.
Az egész összehangolt akció célja az volt, hogy a centrista és konzervatív oldaltól elvegyenek minden lehetőséget, hogy hallassák a hangjukat. Az AR15.com alól is ugyanígy kihúzták az infrastruktúrát. Hogy miért? Csak a szokásos: gyűlöletbeszéd, fehér felsőbbrendűség propagálása, stb. Az meg nyilván csak véletlen, hogy az volt az internet talán legnagyobb fegyverekkel foglalkozó fóruma, ahol erősen felülreprezentáltak a 2. alkotmánykiegészítés iránt elkötelezett, politikailag inkább jobbra hajló felhasználók.
Sadist 2021.01.29 18:13:52
@szemet: Olvastam róla, óriási, hogy még AOC és Ted Cruz is egyetért abban, hogy a hedge fundok szépen nyeljék csak le, hogy ezúttal taknyosra szopatták őket.
Sadist 2021.01.30 00:15:36
@szemet: Na, a picsánál el is gurult a gyógyszer, hogy egy republikánus egyetért vele :D
www.youtube.com/watch?v=4dGYKPnX5uY
bircahang A Birodalom visszavág 2021.01.21 06:06:00
Premierje volt tegnap a Star Wars újabb részének, címe The Empire Strikes Back, a főszerepben Joe Biden. Jöttek nagy csindrattával celebek, filantrógerek, elnyomók, perverzek, s más hétpróbás gazemberek, s mind együtt könnyes szemmel és meghatódva énekeltek, majd táncoltak. Remélhetőleg a…..
Sadist 2021.01.21 18:52:29
@vergyula: Ezt komolyan kérdezed?
Egy vén trottyos, szenilis, agresszív, rasszista pedofilnál csak jobb lehet.
     A hazai politikai élet konzervatív oldala ma elkötelezett patriótának mondja magát, a liberális jelzőt viszont szitokszóként használja. Az ellenzék ugyanakkor kacérkodik a szabadelvűséggel, ám ők mintha a hazafiasság eszméjét engedték volna el. Már-már ott tartunk, hogy elhisszük: e két érték…..
Sadist 2021.01.19 19:05:30
"A kötelező besorozás tökéletesen szembemegy a liberalizmus elvével (és természetesen a józan morállal is)."

Én nem érzem úgy, hogy különösebben szembemenne a liberalizmussal. A kötelező katonai szolgálat, mint ami pl. Svájcban van, szerintem semmivel sem liberalizmusellenesebb, mint az adófizetési kötelezettség. Az állampolgárság mellé kapsz bizonyos jogokat, cserébe joggal elvárható, hogy adj is valamit cserébe. Régebben sok országban szavazati joga csak azoknak volt, akik teljesítettek katonai szolgálatot (és egyébként kezdetben ezért nem is AKARTAK a nők szavazati jogot).
Valami hasonlót ma is el tudnék képzelni, pl. aki az adott választási ciklusban többet adózott, mint amennyit kivett a közösből, az kap szavazati jogot, aki meg mínuszosan zárta a ciklust, az nem. Illetve nők két gyerek szülése után automatikusan megkapnák a szavazati jogot életük végéig, mert az mégsem várható el, hogy valaki gyereket szüljön, neveljen, mellette pedig még annyit dolgozzon is, hogy az adóbefizetései pluszban legyenek.

"Sokkal inkább azt mondja: csökkentsük az adókat generálisan, függetlenül a család méretétől, és az eredmény közel ugyanaz lesz: megnő a gyermekvállalási kedv. (Orbán friss bejelentése: terve szerint 2022-től a huszonöt év alattiak teljes adómentességet élvezhetnek. Aki még ennek sem tapsol, azt tényleg nem tudom hová tenni...)"

Óh, én rengeteg olyat láttam, akik a családi adókedvezménynek se örültek, mert szerintük inkább a családi pótlékot kellene radikálisan emelni.

"Miért hát, hogy a nemzeti liberalizmus abszolút hiánycikk Magyarországon?"

Még a natúr liberalizmus is teljes hiánycikk. A baloldal liberálisnak mondja magát, valójában egyáltalán nem az.
bircahang Még egy érv 2021.01.15 06:06:00
Még egy érv a liberális demokrácia ellen az, ami az USA-ban zajlott az utóbbi héten Trump elnök körül. Még a liberálisok is büszkén hirdetik, a médiák jelentik a negyedik hatalmi ágat. Persze a valóságban három hatalmi ág sincs, ez szemfényvesztés, a hatalmi "ágak" száma 1. De ezt most hagyjuk,…..
Sadist 2021.01.15 20:03:52
@chrisred: "A bolt egy nyilvános hely, nem egy klubhelyiség, ahová csak a klubtagok léphetnek be."

A facebook, twitter, youtube is nyilvános hely.
Sadist 2021.01.16 16:46:26
@chrisred: Nem.
Sadist 2021.01.16 19:34:48
@chrisred: Nem is akarlak meggyőzni, csak jeleztem, hogy tévedsz.
  Tisztán emlékszem: a rendszerváltás idején jártunk, amikor ezt az ostoba és hamis frázist először hallottam. Már akkor is azt éreztem, hogy színtiszta kamu az egész.   Az első kérdés, ami felmerül az emberben, rögtön az, hogy jelent-e a SZABADOSSÁG kifejezés bármit is? Van-e valódi…..
Sadist 2021.01.09 21:54:28
@G. Nagy László: "A mértékletesség rendkívül fontos, azonban ez saját magunkról, a saját életminőségünkről szól. Nincs erkölcsi vonatkozása."

Dehogynem, az erkölcsnek része az is, hogy a saját testeddel hogy bánsz. Lásd a néhány hete linkelt moral foundations előadást és cikket.

"Nem lehet kötelezővé tenni, s nem lehet büntetni azt, aki féktelenségével vét ellene."

Ezt nem is mondtam egy szóval se. De aki hetente váltogatja a partnereit vagy minden péntek, szombat, vasárnap estén a sárga földig issza magát, arra azért úgy érzem jogosan lehet mondani, hogy szabados életet él. Büntetni nem kell, a saját életét teszi tönkre, de a mértékletesség ennél egyértelműen egy magasabb erkölcsi és életminőségbeli nívó.

"Ezzel azért vitatkoznék. PONTOSAN meg lehet szabni, hogy mekkora kalóriabevitel az optimális, és mekkora jelent biztos elhízást. Igaz, hogy ez egyénenként változó, ám attól még bőven objektív érték."

Szakadjunk már el ettől a bináris gondolkodástól, az élet egy analóg rendszer, nem lehet mindent bekategorizálni. Vagy szerinted ha valaki egy-két havonta egy Zacher szelettel túllépi az optimális kalóriabevitelét, akkor ugyanúgy rá lehet mondani, hogy szabadosan él, mint aki rendszeresen tömi magába az édességet? Nyilván nem, ezért mondom, hogy egyénfüggő. Én az utóbbira merném azt mondani, hogy táplálkozásban elég szabados, míg egy fitneszfasisztának már egy sutyiban megevett szaloncukor is erkölcstelenség.
Sadist 2021.01.09 22:52:03
@G. Nagy László: "Az elhízást hívhatod faszságnak, felelőtlenségnek, gusztustalanságnak, de erkölcstelenségnek soha."

Már miért ne hívhatnám? Az erkölcs az, hogy mi a helyes viselkedés magammal és másokkal szemben, nem kizárólag emberek közti interakciókra értelmezhető.
Mondjuk nincs mögötte szmájli, de valószínű a frissen nagykorúvá vált aktivista-csodagyerek gyerekcsínyéről van szó. Azt ígéri "ma a sarki kocsmában végre felfedi az iskolasztrájkoló klíma-összeesküvése összes sötét titkát, és leleplezi gonosz feljebbvalóit, akik mostantól már nem irányítják."…..
Sadist 2021.01.05 12:59:40
@midnight coder: Eredetileg úgy szól a vicc, hogy "Menj le a boltba tejért és ha van tojás, hozz tízet!"
Nem csak gyakorlatilag lehetetlen feltörni, de megjegyezhető is...
Sadist 2020.12.25 23:14:05
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "1) A hash algoritmusok által generált hash hossza általában függ a jelszó hosszától? Vagy bármilyen hosszú jelszóból azonos hosszúságú hasht generálnak?"

A hash, vagy hülye magyar nevükön hasítófüggvények azt csinálják, hogy egy elviekben végtelen értelmezési tartományt képeznek le véges értékkészletre, magyarul a tetszőleges hosszúságú bitsorozatból csinálnak egy fix hosszúságút. Úgyhogy a jelszó hosszának semmi befolyása a hash hosszára, az teljesen fix.

"2) Ha a hacker hozzá tud férni a szerveren tárolt hash értékekhez, akkor némi plusz erőfeszítéssel meg tudja szerezni az esetleges salt értékeket is, nem? Akkor meg nem sokat ér a sózás. :) Vagy mégis"

A sózásnak ott van szerepe, hogy a hash függvények ugyanahhoz a jelszóhoz ugyanazt a hash értéket generálják, viszont mivel mindegyik felhasználó jelszava más sóval van megspékelve, ezért a végső soron előálló hash érték is teljesen különböző lesz, így a támadó nem tudja azt megcsinálni, hogy előre legenerálja a hash-eket az összes lehetséges jelszóra (pl. 6-12 karakter hosszú betűket és számokat tartalmazó jelszavak), hanem minden egyes salt értékhez teljesen újra kell generálni az egészet, ami rengeteg idő és erőforrás.
És akkor még ott van az is, hogy nem biztos, hogy a fejlesztő a backend-en úgy implementálta a jelszó hash generálást/ellenőrzést, hogy a salt értékéket egyszerűen a user jelszava után csapja. Lehet, hogy az elejéhez illeszti, lehet, hogy összefésüli a kettőt, lehet, hogy a salt egyik felét az elejére, a másikat a végére fűzi, azt is megcsinálhatja, hogy egyszer megsózza a user jelszavát, utána pedig az így létrejövő hash-t is és ebből generál egy végső hash-t, amit majd letárol a DB-ben.
Az egész arra alapul, hogy hash értékeket tetszőleges hosszúságú bitsorozatra aránylag könnyen és gyorsan ki lehet számolni, viszont magából a hash értékéből az eredeti inputra vonatkozóan semmit nem lehet megtudni.
Újabb nap, újabb erős beszólás a kormánypárttól. Az rendre megszokható, hogy általában az alacsonyabb pozícióban levők mesélnek nagy marhaságokat (lásd Nyitrai), de azért néha a nagyok is megszólalnak...
Sadist 2020.12.15 18:19:22
  A Szájer-ügy kirobbanását követően Vésey Kovács László egy meglehetősen indulatos írásművet tett közzé a Tutiblogon, melyet a Mandiner is átvett, mi több, Bayer Zsolt a vasárnap esti műsorában szinte egy az egyben fel is olvasta azt. Úgy tűnik, mintha e poszt - a liberális véleményelit elleni…..
Sadist 2020.12.12 17:26:28
@G. Nagy László: "Azt szeretném, hogy a lányom boldog legyen. Tökéletesen mindegy, milyen módon."

És ha az teszi boldoggá, hogy csúcsra kúrhat vagy pornósként huszonéves korára egy kisebb vagyont gyűjthet?
Nyilván nem akarod, mert azt szeretnéd, hogy alacsonyan maradjon a partnerszáma és ne csessze tönkre az életét.

"Ezek alapján egy középutas stratégiát javaslok majd neki, félúton a bigott prüdéria és az ordas kurvaság között. Én ezt nem nevezném konzervatív útnak."

Ott rontod el, hogy szerinted a konzervatív értékrend egyenlő a bigott prüdériával. A konzervativizmus egyáltalán nem vallási fundamentalizmus, bár rengetegen próbálják összemosni a kettőt. A konzervativizmus mindössze arról szól, hogy ami a múltban már sok száz vagy akár több ezer éven keresztül egész jól működött, azt ne hajítsuk ki mindenestől.
Ami elvet követsz, az pontosan a konzervatív út.
Sadist 2020.12.12 18:12:24
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "mi van?"

Nézd meg a másik bejegyzéshez linkelt előadást és/vagy olvasd el a wiki oldalát, akkor rögtön megérted.
    "Minden egyszerű. Az emberek komplikálják túl a dolgokat." - írja Albert Camus, és a magam részéről mélységesen egyetértek vele. Az élet nem bonyolult, a politikai pozicionálás és hitvallás pedig különösen szimpla dolog.   Ha maradunk a klasszikus jobb- és baloldali felosztásnál - amelyben a…..
Először is jöjjön a kedvencem. Tisztázzuk a fogalmakat és mellé rögtön egy minike történelmi kitekintés: Eugenika Az eugenika vagy eugenetika olyan társadalomfilozófiai irányzat, mely az ember öröklődő testi és szellemi tulajdonságainak javítása érdekében végzett beavatkozásokat hirdeti. A kor,…..
Sadist 2020.12.11 19:43:25
@midnight coder: Tök értelmes csávó vagy meg jó hozzászólásokat szoktál írni, de az abortuszkérdésben még mindig teljes tévúton jársz. A megtermékenyített petesejt már ember a szó biológiai értelmében (teljesen egyedi, Homo Sapiens-re jellemző DNS-el rendelkezik). Hogy filozófiai és jogi értelemben mikortól számít embernek, arról lehet vitázni, de az egyetlen konzisztens határ az ember és nem ember között a megtermékenyítés pillanata.
Sadist 2020.12.11 20:05:24
@steery: "És a legmókásabb az egész iszonyatban az, hogy a gyilkosságokat orvosoknak kell végrehajtaniuk, akik az élet megóvására és védelmére esküdtek fel, nem a hóhér munkára, majd ezt arcul kell köpniük a munkájuk során."

Nem kell, az orvosok bármikor megtagadhatják a művi terhességmegszakítás elvégzését lelkiismereti okokra hivatkozva. Magyarországon legalábbis mindenképp.
A hippokratészi eskü expliciten tiltja a magzatelhajtást, de a magyar orvosi esküben már nem szerepel, pedig 90%-ban a hippokratészi esküre épül.
Nemrégi cikkemben vázoltam a kereszténység különböző ágaiban a szabad akarat kérdését. Joggal felmerül a kérdés, hogyan lehetséges, hogy a szabad akarat megléte és a liberális demokrácia sikere között miért van fordított arányosság. Hiszen elviuleg az lenne a logikus, hogy ahol a vallás a…..
  Lassacskán megérkezünk a jövőbe. Ami tegnap még csak a sci-fi szerzők kreatív elméjében élt, az ma már szinte a valóság: a robottechnika a szexpiacon is egyre jelentősebb szerepet játszik. Borítékolható volt azonban, hogy ezzel párhuzamosan megjelennek a hivatásos károgók is, akik a szexrobotok…..
Sadist 2020.12.06 14:02:20
@Glokta: "és persze a bárki számára elérhető DNS teszttel a gyerektartás intézménye is teljesen jogos lenne... mert ha tőled van a gyerek, akkor nyilván felelősséget kell vállalnod a nevelésében."

Abban az esetben, ha elvetted a nőt feleségül.
masculineprinciple.blogspot.com/2015/03/the-fraud-of-modern-marriage.html
"Note that while the children of a marriage are supposed to belong to the husband, children born out of wedlock are the property of the woman. A woman who is not married owns her own sexuality and the products/children of that sexuality are also her property"
Sadist 2020.12.06 14:06:02
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Sőt nemrég olyanról is olvastam, hogy egy európai országban eleve tiltva van az apasági DNS-vizsgálat - az ürügy az, hogy sértené a gyerek személyiségi jogait."

Franciaország, Németország
en.wikipedia.org/wiki/DNA_paternity_testing#France
Sadist 2020.12.06 14:08:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A technika fejlődésével idővel úgyis egyre kevesebb emberre lesz szükség, tehát a mostani emberimport csak tetézni fogja a későbbi bajokat."

A technika fejlődésével folyamatosan tűnnek el egyes munkakörök, de ugyanúgy születnek újak, olyan soha nem lesz, hogy kényelmesen hátradőlhetünk és majd robotok elvégeznek helyettünk minden munkát. Ezért nem fog megvalósulni a feltétel nélküli alapjövedelem se.
Jó kis cikket találtam ma a Totalcaron: https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2020/12/03/a_szalagkorlatba_vezette_magat_a_bmw/ Érdemes összevetni a kommentekkel egy régebbi cikkemben. Ott ugye arról írtam, hogy nincs önvezető autó, és ezzel a módszerrel, ahogy próbálják nem is lesz Pontosabban…..
Sadist 2020.12.05 18:10:58
@fofilozofus: Nyehehehe, aranyos, ahogy duzzogsz :)
Haverodnak láthatóan fogalma sincs a filozófiáról, de legalább nem is érdekli, hogy szélesítse a látókörét, hanem marad szakbarbár. Te is ilyen vagy, főfilozófus?
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
Sadist 2020.12.04 23:54:39
@G. Nagy László: "Onnantól azonban, hogy elcsattan az első pofon, már átléptünk az immorális dimenzióba."

Attól, hogy jogilag nem lehet egy egzakt határvonalat húzni és definiálni mi számít pszichikai bántalmazásnak, attól még játszmázni, érzelmileg manipulálni ugyanúgy immorális, mint megverni valakit.
Sadist 2020.12.05 00:01:29
@szemet: "A kölcsönös erőszaknál is van egy kezdeményező fél, aki megtöri a jeget."
"Onnan indulva, hogy nagyságrendileg a férfi a kiinduló agresszor."

Ott van bukón, hogy ezek csak feltételezések.
Milyen a szólásszabadság a liberális filmipar központjában? A halivúdi filmiparban jelenleg kb. az a helyzet, mint Kádár alatt egy átlag munkahelyen volt: ha nem tetszik neked a párt politikája, meg van engedve, hogy kussolj, ebben az esetben nem kérik rajtad számon, miért nem tapsolsz. De ha…..
Sadist 2020.12.03 18:27:01
@zavaleta: "Egyébként a pobléma nem a céggel vagy annak vezetőségével, ill. tulajdonosaival van, hanem azzal a liberális kererendszerben, amiben az egész működik és kikényszerítődik, és ami a lelkiismereti felelősséget csak szelektíven veszi figyelembe."

Ez pont nem liberális keretrendszer, hanem valami diktatórikus foshalom, ezt leszámítva maximálisan egyetértek.
Na Ne! De igen! Dél-Amerikában Uruguay, Európában Finnország áll legjobban a vírus elleni küzdelemben. Nem hozok számokat, statisztikát mert nem akarok számháborút, továbbá Churcill is megmondta: Csak azt a statisztikát fogadom el, amit én hamisítottam. Szóval számomra mérték adó forrás szerint…..
Sadist 2020.11.26 18:00:09
@Galerida: "A Föld egy zárt rendszer, amennyivel többet ők összeharácsolnak, annyival több lesz a szegény..."

Hatalmas baromság. A gazdaság nem egy zéró összegű játék, ahol a gazdagoknak abból van vagyona, hogy a szegényektől elveszik.
Amikor a pék eladja neked a kenyeret, akkor nem lopott árut passzol el, hanem az ő befektetett munkájával létrejött terméket.
Sadist 2020.11.26 18:05:27
@arthurthedent: "A szocializmusban nem voltak gazdagok"

Ó, dehogynem voltak, ráadásul ők tényleg másoktól elvéve tettek szert vagyonra, nem pedig termelő munkával és önkéntes gazdasági tranzakciókkal, mint Bill Gates vagy Jeff Bezos.
    Kétség nem férhet hozzá, hogy Joe Biden és Donald Trump csatája meghatározó jelentőségű. Sokan gondoljuk úgy, hogy a jelenlegi elnökválasztás eredménye történelemformáló lehet. Ezzel együtt is vicc az egész.   Kezdjük ott, hogy most, amikor e sorokat gépelem - pénteken, délután fél kettő…..
Sadist 2020.11.09 20:16:18
@Vincent: "Egy amerikai ember szemével (és talán nekünk, európaiaknak is) az a különbség az iskolai lövöldözésekben és az autóbalestekben elhunytak száma között, hogy az előbbire lenne ráhatása a mindenkori amerikai kormánynak, ha korlátozná a fegyverhez való hozzájutás feltételeit, az autóbalesetek viszont elkerülhetetlenek, azaz mindig lesznek."

Az utóbbira is bőven volna ráhatása a mindenkori kormánynak, pl. azzal, hogy szigorítaná a jogosítványhoz jutás feltételeit. És/vagy szigorúbb sebességkorlátozásokat vezetne be az egész országban, pl. városban 30 km/h, városon kívül 50 km/h. Rögtön töredékére csökkenne a halálos közúti balesetek száma.

"De hadd említsek egy pozitív példát, amiben az USA élen jár. Ennek mintájára ha lassan is, de lehetne szigorítani a fegyvertartás szabályain, ha a politika szembe merne menni a gazdasági szereplőkkel. Ez pedig a dohányzás visszaszorítása, mint jó példa."

Ne haragudj, de ez nagyon buta példa. A dohányzás nem szükséges ahhoz, hogy az egyik legalapvetőbb állampolgári jogodat gyakorolhasd (gyk. a saját életed, családod és tulajdonod védelmét). A szigorú fegyvertörvények egyedül a bűnözőknek állnak érdekében.
Sadist 2020.11.14 00:43:59
@John Nethem: "Ráadásul a szélsőbalosok - akik ugyan kisebbség, de túl harsogóak és erőszakosak"

Az USA-ban már a szélsőbal lett a mainstream, sajnos kisebbségben vannak a mérsékelt baloldaliak