Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Walter_Dornberger

0 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kommunikációs kampányunk következő részében eljutottunk a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokhoz. Ilyenekkel mindenki találkozhat a mindennapokban, hiszen ki ne szembesült volna már a „csak ma, csak most, csak itt” típusú, a „gyorsan kattintson, mert elfogy a termék” mintájú, vagy a „hihetetlen…..
Mi az a travel aggregator? (Utazás szervező, jegykereső)  Nos, jellemzően egy internet alapú szolgáltatás, amely arra vállalkozik, hogy az előre megadott kritériumoknak , követelményeknek megfelelően a kiinduló és a célállomás között (esetleg köztes állomásokat érintve) összeállít egy (vagy több)…..
Hú, azt hiszem a mai nap mondható az idei tél eddigi legcudarabb napjának. -7 fokra ébredtünk reggel, olyan erős, jéghideg széllel, ami csontig hatol. Szörnyű... csak a kukát tettem ki és lementem Herkulesnek reggelit vinni, de ennyi idő alatt átfagytam. Böbe még fel se kelt, olyan álmos szemmel néz…..
Aki járt már az Erzsébet híd és a Lánchíd közti dunaparti szakaszon, annak a budai panorámában gyönyörködve nyilvánvalóan szemet szúrt a Gellért-szobor fölötti vöröstéglás, bástyaszerű épület. Ez az ún. Hegedűs villa az Orom utca 4. szám alatt, aminek semmi köze semmiféle harcászathoz: nagypolgári…..
Walter_Dornberger 2023.12.15 15:27:31
Az is lehetett volna a cím, hogy luxus kimaxolva. De minden viccet félretéve: Sokan vannak úgy, hogy ünnepi alkalmakkor elmennek étterembe, és többet fizetnek egy-egy jóval gagyibb (és jóval kevésbé minőségi) fogásért személyenként, mint amibe ez az étel kerül, azaz minden relatív. Mert ez az étel…..
Olaszország, Spanyolország, (Arturo González, PEA), 161 perc, Technicolor, olasz Rendező: Sergio Leone Producer: Alberto Grimaldi Milyen érdekes, hogy a westernt, ezt a tipikusan amerikai műfajt, - mely a hatvanas évek közepére azért sokat veszített már népszerűségéből, egykori csillogásából -…..
A kép csupán fotómontázs! [11, 12] Bevezetés Tavaly februárban és március elején már írtam két posztot azokról az erdei ragadozókról, illetve az ízeltlábúakról, melyek veszélyesek lehetnek a kirándulókra, túrázókra, és akkor úgy gondoltam, ezt a témát eléggé ki is veséztem, számba vettem minden…..
Walter_Dornberger 2022.02.16 03:50:57
@hátrasarc: A vadászat sokminden más mellett üzlet is. Megélhetés sok embernek, valamint a természet állapotát megfigyeléssel szelekcióval javítja.
Az, aki megengedheti magának, miért ne tehetné? És miért kell irígykedni -fintorogni rá? nem hiszem, hogy ma magyarországon (a cikkben olvastam) 50000+ vadász lévén ennyi iparbáró és gróf lenne. Azt viszont gondolom, hogy aki így bassza el a pénzét, az jól teszi, mert nagyrészt itthon veszi igénybe a szolgáltatásokat, veszi a vadászjegyet, fizeti a trófeát, dolgozik a vadásztársaságban társadalmi munkában ha tagsággal rendelkező vadász-vagy ha sportvadász akkor fizet, és így van ez jól. Aki akar, az tud vadász lenni, nem olcsó mulattság, de ez egy közepes technikai sport pénzigényével biztosan nem ér fel. (műrepülés, rally, stb.) Aki ezt sereti, tegye, aki vágyakozik erre, az igyekezzen, és mindenki örüljön annak, hogy ez a szektor is profitot termel: az államnak, a közösségnek és a vadásznak is. (neki elsősorban élmény és egészségnyereség formájában) Ezért tartom hasznosnak leginkább a vadászatot.
Persze minden csoportba vannak oda nem valók illők. Ahogy van részeg autós, úgy vannak vadászatok amik egy vadászmise után egy kis szenteltvízzel kezdődnek.
Van vadászat, ahol a vadász elfárad, lefekszik aludni egy bokorba és a társa a mocorgásra azt hiszi hogy disznó és lelövi. Ilyen is van, de itt a konkrét elkövető a hibás és nem a vadásztársadalom. Szerintem.
Más:
Nem vagyok vadász, de fegyvertartó emberként nagyon borzolta a szemem a nyitókép. Még viccnek is rossz.
Mindig igyekszünk nektek az aktuális szezonhoz passzoló hagyományos receptet ajánlani, hogy tudjuk ötletekkel segíteni, ha valaki odafigyelve a termési idényekre szeretne kicsit fenntarthatóbb konyhát vinni. Szerencsére szépen lassan véget ér az „ínségesebb” téli időszak, és nemsokára túlléphetünk…..
Az álmoskönyvek szerint sosem jó dolog, ha a vallási fanatizmus tettrekészséggel és megfelelő anyagi háttérrel párosul. Ennek következményeit tapasztalhatták meg a japán főváros, Tokió lakosai egy végül pokolivá váló 1995 márciusi napon is. Nukleáris gombafelhő - a mai posztunkban tárgyalt…..
Walter_Dornberger 2022.02.09 07:21:42
@midnight coder: nem kinyomta hanem benyomta.
A barbecue-zás műfajával történő ismerkedés során sokak számára felmerül a kérdés: milyen mértékben alkalmas a BBQ-technika a vadhúsok elkészítésére? A soványabb és kötöttebb vadhús logikai oldalról közelítve nem igazán tűnik vonzónak lassan, füstön sütve.  Némileg meglepő módon bizonyos…..
Feszült pillanattal zártuk az előző részt, most innen folytatjuk: Gasch Lipót még egyszer elkiáltja magát, miszerint „robbantás!”, mindenki lehasal, ám ebben a pillanatban befut a lihegő Lacó és Gerlinda. Az egyik határőr igyekszik őket elkapni, nehogy berohanjanak a műveleti területre (a…..
  Van egy mese, amelyre a generációm tagjai talán még emlékeznek. Nem is volt inspirálóbb gyerekként, mint „Az elsüllyedt világok”, francia tévés rajzfilmsorozat, évekig futott a tévében a 80-as évek végén. Meggyőződésem, hogy már akkor rejtett üzeneteket tartalmazott a távoli jövőről, mely…..
2 db avokádó, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 szál kígyóuborka, 1 fej saláta, 40 dkg főtt hal, olívaolaj, 1 db citrom, só, bors.A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, leforrázzuk, majd hűlni hagyjuk. A kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, azután felszeleteljük. A salátát…..
Blogkocsma Vörösboros vaddisznó 2022.01.30 11:41:43
Jött a hadnagy. Aszondja, van némi vaddisznója otthon a fagyasztóban, főzhetnék belőle valamit. Végigpörgettem a buksiban a naptárat. - Jövő hétvégén jó lesz - közöltem vele. Szerdán aztán kérdeztem: - Vörösboros vaddisznó jó lesz? Jó volt neki. Később gondoltam át, hogy akár már kedden is…..
  Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc tarhonyás receptemet, ami előételként és főételként is fogyasztható. Egyszerű elkészíteni és nagyon finom. A recept 2-4 adagra: Hozzávalók 50 dkg burgonya 25 dkg tarhonya 15 dkg füstölt kolbász / lehet csípős is / 20 dkg füstölt…..
Egyre gyakrabban találkozunk a jelenséggel a hétköznapjainkban. De a napi híradásokban biztosan. Megverte, leütötte, megszúrta, cserben hagyta. Ami még szomorúbb – bár erre nem igazán vannak fokozatok – a nyílt utcán. Tele az internet, na meg a valamire való „magánbeszélgetések” is azzal, hogy…..
A FuraTermék Blogon nem egy - és nem két hanem két - alkalommal foglalkoztunk már az emberiség talán legnépszerűbb alkoholos italával, a sörrel, de az összetevőivel nem igazán. Mai posztunkban pótoljuk ezt a hiányosságunkat, ugyanis bemutatjuk nektek a komlót!..
  Ősszel, megérkezés után, az első napokban, Lódzban, a fűtetlen kollégiumi szobában, amikor még kicsomagolni sem volt kedvem, jobb híján bámultam az üres falakat, mert az ablakon kinézve csak alacsonyan gomolygó felhők, és sűrű esőfüggöny volt látható, azt pedig nézze, akinek hét anyja van.…..
Crumbs Of Time Tájak, túrák 2022.01.13 18:16:51
Ismét eltelt egy év és ismét készítettem egy összefoglalót kedvenc 2021-es képeinkből. Nehéz ilyenkor a sok élményből néhányat kiragadni, de mivel nem nyújthatom nagyon hosszúra a posztot muszáj voltam szigorúan válogatni a rengeteg képből. Összefoglalva: remekül indult az év, nagy hó esett északi…..