Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eber

1 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
Az ateistáknak sokkal jobb a szexuális életük, mint a vallásos embereknek, akiket a közösülés alatt, és hetekkel utána is bűntudat gyötör – állapították meg kutatók. Egy tanulmány felfedezte, hogy a nem-hívők sokkal készségesebben beszélik meg a szexuális fantáziákat,…..
"Él bennünk egy olyan vágy, mely arra ösztönöz, hogy igyekezzünk mindent megérteni, ehhez viszont nincs szükség tudásra. A feltételezés, hogy van isten, nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy mindent tökéletesen megértsünk, anélkül, hogy mindent tökéletesen megismernénk." Sztrugackij: Stalker A…..
1 millió forintot fizetek* annak, aki a tudományos módszertannal létrehozott, Általános Isten meghatározása istenérvemet, rövidebben IGe istenérvét, cáfolni tudja. Következetes érvekkel írásban,  vagy akár bemutatással, demonstrációval hogy az alapjaiban hibás. Mert a hibás istenérveket könnyű…..
A házilagos falfűtés posztban ígértem, hogy régi házrészen lévő szobákban mennyezetfűtés lesz. Mivel édeskettesben kergetőzünk párommal a házban, így eddig nem volt létszükséglet ezeknek a szobáknak a befejezése. (más kérdés, hogy se időm, se anyagi forrás nem jutott rá…..
eber 2012.10.06 12:03:09
Tavaly sikeresen túléltük a homeopátiás öngyilkosságot, sőt a helyszín dobhártyarepesztő dobszólóit is, de azért nem kockáztattunk: idén a Közlekedési Múzeum jóvoltából tágas és jól felszerelt helyen, a múzeum konferenciatermében vártuk a varázslatra vágyókat. Ezúttal a tavalyinál jóval…..
A hőség ellen segíthet, de a hangulatot csak felforrósítja egy-egy kellően rövidre vágott szárú naci ..
eber 2012.07.20 17:38:28
Patek brékingje: Már vár több beküldésem is, de most hirtelen egy (hétköznapinak nevezhető) MTI gyönyörűség: http://index.hu/kulfold/2012/06/26/husz_gramm_marihuanaert_halalra_iteltek_egy_britet_abu-dzabiban/ Első bekezdés, utolsó mondat: A vevő egy fedésben lévő rendőr…..
Bunyevácz Zsuzsa - A Szent Grál keresése - 2012 - új korszak hajnala?Mostanában lapoztam bele ebbe a könyvbe.Sokrétű mű. Foglalkozik a tudományokkal, az evolúció elmélettel, az őshagyományokkal, és... kicsit a jövővel is. Mindezt nagyon alaposan, forrásokkal megjelölve…..
igazmondo A Tudomány lényege 2012.06.12 15:24:00
Azt olvastam valakitől, hogy  a tudomány lényege a kételkedés. Ez az állítás kissé meglepett, mivel nem láttam tőle, hogy egyetlen tudományos tételben is kételkedne. Gondoltam megkérdezem értelmiségi olvasóimat, mi az igazság. polls & surveys Melyik tudományos tanban…..
eber 2012.07.01 19:03:51
@wmiki: nem tudok válaszolni neked. Ha képes lennél felfogni a válaszom, akkor nem is kérdeznél. Igazán sajnálom.
Mert működnek. Hiszen minden betegségünk lelki eredetű, és ezeket oldják a különböző módszerek. Nézzük mik vannak:Antropozófus, Ajurvédikus, Hagyományos Kínai, Hagyományos Tibeti orvoslásÚj MedicinaBioenergetikai módszerek, Reiki, Prána Nadi, energia átadás,…..
eber 2012.06.15 10:49:16
@wmiki: te ezt elhiszed?
igazmondo Az élet értelme 2011.09.01 11:11:00
 Tudományos/ateista/materialista nézőpontból az emberi élet értelme. (Az az értelme, hogy véget érjen.) (Kifejtés)..
Óh te drága menetszél...(és persze néhány gépjárművezető itt sem a lámpát figyelte)..
eber 2011.08.27 11:13:03
Hiszen nem az ő gyerekük. Semmi közük máséhoz. Míg ha messze vannak az emberek, mondjuk Kínában, vagy csak hajléktalanok, akkor máris nincs semmi közük hozzá?Egyébként is, mi a magántulajdon? Ha kitalálom az A betűt, akkor azt más nem használhatja? Vagy ha összekeverem a…..
A rekkenő hőségben mindannyian megérdemlünk valami nagyon-nagyont; amikor megkérdezik, hogy mi az a cyclechic dolog, akkor csak ezt a képet mutatjuk meg.Elolvadtunk, teljesen...
eber 2011.08.25 09:28:46
@szabee83: pedig csak photoshop :).
Viszont mélységélesség nem ártott volna.
Romwell, romwell, romwell! Hol jártál a tegnap?..
Egy céges családi napon kaptuk el ezeket a "bringákat" amiket, mint érdekességek tárunk elétek. A közönség (akik egyébként majd 100%-ban kerékpárral közlekednek a hétköznapokban) érdekességként próbálhatta ki a vicces bicajokat. A narancssárga háromkerekű furfangja…..
eber 2011.08.15 08:38:35
Ha bizonytalannak érzed még magad a forgalomban való biciklizéshez, a járdát gondolod megfelelő terepnek a kerékpározásra, akkor remek program vasárnapra a Bebiciklizés, ahol tapasztalt kerékpáros közlekedők adnak tanácsokat, tippeket, rutint és felvezetéses próbatekerést a…..
A Photojojo nevű online üzlet valami rettenetes ötlettől vezérelve piacra dobott egy iPhone-hoz illeszthető keretet, amivel Canon EOS vagy Nikon SLR objektívek csatlakoztathatóak – a telefonhoz.250 dollárért (46 ezer forintért) olyan szörnyet csinálhatunk az iPhone 4-ből, amilyet…..
Közel egy éve, hogy a Szkeptikus Klubon a géntechnológiai módszerekkel előállított gazdasági növényekkel foglalkoztunk (Génpiszkált vagy génnemesített?). Ennek kapcsán több olyan kritikát kaptunk, miszerint nem adtunk teret GM-növények ellenzőinek. Ezért most előadásra és beszélgetésre kértük fel a…..
eber 2011.05.13 12:23:18
@feketevíz: olyan remek magtalan narancsokat lehet kapni, meglepődnék, ha az önállóan szaporodni lenne képes.
eber 2011.05.13 12:55:33
@feketevíz: jól értem, az a bajod a génmódosítással, hogy "jaj, talán baj is lehet belőle!"? Élni életveszélyes, jobb megszoknod :).
A Szkeptikus Társaság és az Értelmes Tervezettség Mozgalom (ÉRTEM) Egyesület ezúton tájékoztatja az érdeklődőket a két szervezet között elindult hivatalos párbeszédről.Vágó István egy napilapnak adott interjúban hangot adott az intelligens tervezettség felfogásával kapcsolatos véleményének. Az…..
eber 2011.05.05 00:04:26
@bajai:
1. dehogynincs, pont erről szól az egyidejűség. Ülök két világítótorony között félúton, és kíváncsi vagyok, melyiket kapcsolják fel előbb. Azt tapasztalom, hogy egyszerre gyúltak ki. (Persze nem kellek én oda, telerakhatom szinkronizált órákkal a teret, és a kigyulladás megállítja az épp ott lévőt, amit később leolvasok.) Aki viszont mozog az én interciarendszeremhez képest, az nem egyidejűnek fogja látni őket. A newtoni fizika abszolút idő fogalma azt diktálná, hogy ami egyidejű, az egyidejű, mindegy milyen sebességgel haladva figyeljük meg. De nem. Nincs abszolút idő.

2. ha szándékosan kihagyod a térszerűen elválasztott eseményeket a fizikából, akkor valami nagyon kiherélt jószág jön létre.

3. Az idő mértéke nem ez. Vagyis persze attól függ, mit értünk ez alatt. Az mindenesetre tény, hogy ha most eltekintünk a térszerűen elválasztott eseményektől, akkor is kevés egy rendezés ahhoz, hogy egyértelműen definiáljuk az idő múlásának "ütemét". Két szigorúan monoton növekvő függvény nem azonos. Ha ezt a rendszered megengedi, de nem definiálja egzaktul, az édeskevés. Szeretnénk pontosan tudni, hogy mennyivel lassabban/gyorsabban telik az idő az egyik vagy másik rendszerben.

4. ez igaz, sőt, olyan fogalmak is léteznek, mint hazaszeretet, vagy szószátyárság, mely kinek ezt, kinek azt jelentik, és egzakt definíció nélkül is jól megvagyunk velük. Az idővel jobban szeretünk szőrözni, mióta nem mindegy, hogy 10h-kor, vagy 10h 1 perckor robog át a vonat egy adott szakaszon. :)
eber 2011.05.05 11:47:23
@bajai:

"Az, hogy melyik tornyot kapcsolják fel előbb nem mérhető, csak az, hogy melyikből ér hozzád előbb a fény."

Bocs, de ez butaság. Bármelyik specrel magyarázatot elkezded olvasni, azzal kezdi, hogy elmondja, hogyan mérjük meg események idejét. Elhelyezünk órákat a tér minden pontjába. Egyet kitüntetünk, és ahhoz szinkronizáljuk a többit: kibocsátunk belőle egy fényjelet, és mivel a távolságot egyszerű mérőrudakkal meg tudjuk mérni, minden órát úgy állítunk a referencia órához, hogy kiszámoljuk, mennyi idő alatt ér oda a fény, ennyivel későbbi időre állítjuk, mint a fényjel küldésekor a referencia órán látott időpont. Ekkor minden óránk ugyanúgy jár. Ha két távoli esemény egyidejűségére vagyunk kíváncsiak, csak meg kell nézni az épp mellettük lévő órákon mutatott értékeket és összehasonlítani.

Ha ezt a fajta mérést te nem fogadod el, vagy azt állítod, hogy térszerűen elválasztott események ideje nem mérhető, akkor azzal gyakorlatilag annyit tettél, hogy elhanyagolhatónak tételezed fel a relativisztikus hatásokat, és akkor nem csoda, ha megkapod a békés newtoni fizikát.

Gondolj bele, hogy nagyon is fontos a térszerűen elválasztott események idejének mérése: ha van egy tárgyad, ami mozog, akkor annak a végpontjai épp ilyen eseményeket jelölnek ki. Ezért bevált példa a vonat.
eber 2011.05.05 17:38:47
@bajai: én feladtam, alapítsd meg a relativisztikus new age egyházat, ami egyszerű, de közben teljesen zavaros. Amiben van abszolút idő, de közben mégis fennállnak a relativisztikus hatások.
Csaba már említette egy posztban, hogy Steve Jobs egy interjúban nyilatkozott az Apple adatgyűjtéséről, de a cég hivatalos közleményét és a vezér pontos szavait is érdemes végigolvasni. A véleményemet a témában már ismeritek, a hiszti porfelhőinek elülésével a mostani…..
Rövid összefoglaló a wmiki nevű troll butaságairól, illetve retorikájáról. Ez a post csak azért jött létre, hogy ne ess te is abba a csapdába, hogy eteted a trollt. Szerencsére wmiki retorikája borzasztóan korlátolt, ezért röviden összefoglalható minden eleme: 1. A tudomány…..
  (Ebben a posztban az evolúció elmélet összes konkrét bizonyítékát felsoroltam. Mind a 0-t. Mindent, ami azt bizonyítja, hogy egy közös ősből, több új faj jön létre, új szervekkel, pusztán ártalmatlan véletlenek sorozatának hatására. Persze már többször…..
eber 2011.03.25 12:17:38
@wmiki: Pótold a hiányosságaid:

hu.wikipedia.org/wiki/Evol%C3%BAci%C3%B3

a véletlen csak egyetlen elem, az még kevés. Az, hogy ki és mikor talált fel újfajta TV-t, az a véletlen. Az, hogy a jobbak fennmaradtak, az a kiválasztódás.

Egyébként meg rossz a példa, a TV nem magát reprodukálja.
eber 2011.03.25 12:30:07
kösz VilMarci, így van.

@wmiki: Az evolúció nem mond semmit arról, hogy hogyan jött létre az élet, csak arról, hogy hogyan fejlődött. Mondom, hogy érdemes elolvasnod a wikis összefoglalót.
Társaságunk kedvenc hírportálja az index.hu. Ők szintén racionálisan közelítik meg a dolgokat, mindig csak a tényeket közlik. Néha azonban ők is hibáznak, és a tudomány rovatban megjelennek olyan hírek, amik nem tudományos hírek, hanem csak alacsonyabb rendű ún. "bulvár"…..