Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lady Lydia

117 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor megvettem a zongorámat, hozzá a masszív tartó lábat, úgy gondoltam, semmi nem állíthat meg.  Ma rájöttem: a lustaság és a hülyeség az, ami megállíthat. Már mikor megvettem a lábat, és próbálgattam, hogy melyik állásban lenne a legkényelmesebb, észrevettem, hogy a négy lábból az egyik hibás,…..
Lutry - Founex Chamonix 2024.03.24 14:11:48
Legutóbb - ősszel - mikor elindultam Chamonix-ba, útközben defektet kaptam. Életem talán egyik legborzasztóbb napja volt. Kölcsön autóval, Franciaországban, pótkerék nélkül. Képtelen voltam bármilyen ügyintézésre, csak bénáztam. Majd egy hétig nem volt autóm utána, mire sikerült a franciáknak egy…..
Most, hogy a gazdáim még mindig nincsenek itthon, csak a nagymama, a kislány meg én, gyakorlatilag alig történik valami. Reggelente elviszem a kislányt az iskolába, de én már készen kapom, berámolt táskával, megfésült hajjal, megreggelizve, útra készen, tényleg csak elfuvaroznom kell. Az iskolánál…..
Az elmúlt hetekben észrevettem magamon, hogy nem úgy gondolok a tárgyaimra, mint korábban, hogy valamit haza kell vigyek, vagy valamit ki kell hozzak. Mostanában úgy gondolok a tárgyaimra, hogy van egy közepes hátizsákom otthon. Veszek egyet, hogy itt Svájcban is legyen. Elkezdtem sok holmimat…..
- kérdezte Anikó tegnap. Elkezdtem leírni, de ez annál sokkal bonyolultabb. Megígértem neki, hogy legközelebbi beszélgetésünk során elmondom.  Miért nem dobbantotok? Miért akarsz IDE visszajönni? Alapvetően nem akarok ODA visszamenni. De ez sokkal bonyolultabb dolog, mint azt én gondoltam. Először…..
Öt hete írtam utoljára. Többször gondoltam rá, útközben fogalmaztam, de valahogy nem találtam alkalmat arra, hogy elmélyedjek a gondolatokban. A férjem - két idősebb hölggyel együtt - elindult meglátogatni, ám az egyik hölgy az első autós pihenőnél rosszul lépett, elesett és combnyaktörést…..
A minap egy boltban voltam, a gazdáim megbízásából vásároltam. A pénztárnál egy korombeli filippono hölgy ült. Franciául próbálkozott, amire én automatikusan mondtam a bemagolt mondatot: "Je ne parle pas francais. Szerencsére, ő tudott angolul, így szót értettünk egymással. Felajánlotta, hogy tíz…..
Lutry - Founex Hoop-hoop-hoop.... 2024.02.09 07:13:11
Már egyszer rávágyódtam erre a fajta hulahopp karikára. Akkor meg is rendeltem az ebayről, de Kínából csak egy béna bizsu gyűrűt küldtek. Szóval kellemesen átvágtak. Akkor hosszú időre le is mondtam róla. Mos ismét rácsodálkoztam, utánakeresgéltem, megnéztem néhány videót, majd megrendeltem az én…..
Lutry - Founex Villars-sur-Ollon 2024.02.05 07:02:03
A sokszor csak Villarsként emlegetett Villars-sur-Ollon, Svájc Vaud kantonjában található. A kis faluból egy síparadicsomba lehet kisvonattal felérni, ahol a ragyogó napsütésben számtalan sípálya található. Kár, hogy nem tudok síelni...  ..
Lutry - Founex Egy év - megérte? 2024.02.04 08:06:14
Február 4.  Egy éve érkeztem Svájcba. Napokig tartó tervezés, órákig tartó pakolás és a bőröndök súlyának méregetése után indultam a reptérre. Fétlem, vajon a feladott csomagjaim tényleg súlyhatáron belül lesznek-e. Az egész utazástól nagyon izgatott voltam. Ferihegyről Amsterdamba, majd onnan…..
Ma bementem Genfbe. Na nem először, hanem ismét abba az elit negyedbe, ahol 900 frank egy leárazott télikabát. (Ezt onnan tudom, hogy múlt héten kellett visszavinnem egy ilyen leáraztva megvett kabátot, amiért 900 frankot adtak vissza.) Szóval ma ismét bementem, a gazdasszony által megjelölt bolt…..
Lutry - Founex Nekem milyen jó... 2024.01.26 11:13:02
Megkérdeztem a "gazdámat", hogy tervezhetem a húsvéti szünetet, mivel a férjemmel szerettünk volna pár napra elutazni. A héten megkaptam a hírt, a család kétszer három hétre elutazik, amikor én hazamehetek, vagy kihívhatom és vendégül láthatom itt, az apartmanomban a férjemet. Ez utóbbira egyáltalán…..
Még mindig olyan álmaim vannak, hogy visszamegyek az iskolába tanítani. Visszamegyek, de már alig ismerek valakit az ott dolgozók közül. Vagy elkések a reggeli ügyeletről, esetleg ülök egy értekezleten... Kapom a híreket a volt kollégáktól - próbálom tartani velük a kapcsolatot - egyre többen…..
Sokat terveztem, sokat kerestem, számoltam, osztottam-szoroztam. És a héten megérkezett, összeszereltem, itt van! Bár úgy érzem, hogy valami nincs jól beállítva. Szerettem volna eggyel lejjebb tenni a lábát, de a négy lábból az egyik nem ment lejjebb. Sebaj, már elkezdtem, és a régi kedvencemet már…..
Legyen inkább tegnap este! Akkor meglenne az asztalom, s nem veszne el, állíthatom...  Írta Tandori egyik medvés versében, és én most pont így érzem magam. A művészetterepauta lemondta a szombati foglalkozásokat, így hiába lett volna jó, nem lesz belőle semmi. Hát ez se... A holnapi genfi séta is…..
A sémám egy zárt szoba, ablaka nincs.Ajtaján forrón éget a kilincs.Nyitogatom egyre, az idő itt nem telik.Ez a hetedik szoba, az a bizonyos hetedik...Tenyerem már tiszta seb, sajog.Odabent egy kisgyerek sír, aki én vagyok...
Lutry - Founex Keddre itt lesz... 2024.01.14 15:31:27
Nagyon hiányzik a szellemi kihívás, így még októberben elhatároztam, hogy ismét elkezdek zongorázni tanulni. Gyerekkoromban jártam zongorázi kb. 6 és 10 éves korom között. Többször is elkezdtem, igazi zeneiskolában. Egy év után vizsgáztam is. A második osztály feléig tanultam, mert mindig meguntam,…..
Van valami szisztémád, hogyan csinálod? - mármint a fogyókúrát, ami nagyon aktuális. Most már 118 kiló fölé szökött a súlyom, ami nem csak ronda, de nehezíti a légzést, a teljesítményt, lihegek a sok gyaloglásnál, és legfőképp hamar elkezdenek fájni a lábaim. Szóval a következőket próbálom…..
Visszaértem Nyonból, sikerült csizmát szereznem, miközben ötven franktól megszabadítottak. Néztem én már korábban is, november-decemberben, mert tavaly, mikor februárban megérkeztem Lutryba, a magasszárú bélelt cipőmben (kínai volt a drága), második napon elszakadt. Akkor még vártam, reménykedve,…..
Lutry - Founex Egy évvel ezelőtt 2023.12.26 10:53:36
Egy évvel ezelőtt még kétségekkel vártam a svájci költözést, a külföldi munkát. Egy évvel ezelőtt mondtuk meg a szüleinknek, hogy ekkora változásra készülünk.Egy évvel ezelőtt még pihenéssel telt a téli szünet, várakozással, mikor is érkezik meg az a bizonyos szerződés. Egy évvel ezelőtt…..
A munkán változtatni se nem tudok, se nem akarok. Könnyű munka, jó fizetés. Nem okoz kihívást vagy fejtörést. Így elhatároztam, hogy ami hiányzik, azt majd megteremte magamnak itt. Elkezdek terveket szőni a 2024-es évre. Szombatonként művészetterápiára fogok járni Genfbe. Decemberben veszek…..
Nagyobb vagyok, mint a múltam, kinőttem és belebújtamegy új életbe, mint a patak,ki folyóvá nő, beledagad,aztán pedig tengerré lesz,a fájdalom emberré tesz, visz a folyó, kapaszkodjál, semmihez se ragaszkodjál,csak a belső fényed óvjad,abból válik fényes holnap!Tenger, folyó, ezüst patak,forrásból…..
   ..
Lutry - Founex Két hét Japánban 2023.11.23 16:47:44
A család, akiknél dolgozom két hétre Japánba utazott, ahová engem is magukkal vittek. Előtte napokon át tanulmányoztam angol és francia útikönyveket, internetes oldalakat, mivel ez a terület teljesen ismeretlen volt számomra. Október 13-án indultunk útra, Swissair géppel első osztályon. Bevallom,…..
Ennyi ideje élek Svájcban. Az első öt hónapot Lutryban, egy amerikai családnál töltöttem, mint nevelőnő és házvezetőnő (nanny-houskeeper). Az utóbbi négy hónapot pedig Founexben, mint nevelőnő, azaz nanny. A fő különbségeket megpróbálom…..