Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Namostaztán

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz elhinni, de bármikor körözött bűnözök lehetünk úgy is, hogy fogalmunk sincs róla. Elég egy hamis vád és egy lakcímváltozás, egy figyelmetlen nyomozó, ha a gépezet beindul, pillanatokon belül megtapasztalhatjuk tényleg hűvös-e egy rendőrségi fogda.   Az…..
Namostaztán 2006.08.23 08:50:59
Hmmm... :)

Olvasgatva a kommenteket gyakran jut eszembe, hogy milyen hihetetlenül képzetlen és korrupt a "közalkalmazottak" (rendőrök, ügyészek, bírók) nagyobbik része; természetesen tisztelet a kivételnek...bár ők is örülhetnek mindennek, mert így jóval nagyobb a kontraszt! Állampolgárként tudnék így mindennek örülni, mintahogyan nem tudok!

Egy kapcsolódó sztori:
Jó pár évvel ezelőtt történt, hogy vki fosztogatta bankok, takarékpénztárak különböző fiókjait vmilyen rendszerességgel (talán épp a W...s volt).
Azon a napon, amikor mindez történt épp valamelyik "Dagobert Művek" Lajos utcai fiókját fosztotta ki hősünk, ahonnan nyom nélkül, azaz ahogyan ő gondolta csak elpucolt. Ámde a hihetetlen technikai eszközökkel felszerelt műintézmény ipari kamerája rögzített egy képet hősünkről, amely alapján forró nyomon haladhatott a nyomozás. És az folyt is nagy erőrrek és szenvedéllyel, mert ez már nem az első műintézmény volt, amelyet hősünk meglátogatott...
Jómagam akkor az egyik hasonló Dagobert Művek munkatársaként dolgoztam, többekkel együtt, társas környezetben. Egyik kollégám egy BP közeli településen lakott feleségével 4 kiskorú gyermekével. A természetéről még annyit, hogy a helyi "ortodox katolikus önképző szakkör" bármely tagja megirigyelhette volna azt nyájasságot, amellyel kollégám rendelkezett. Nos ezen az ominózus napon késő estig dolgoztunk és munka után mindenki elindult hazafelé. Ő is. Mivel egy viszonylag kis településen lakott, mikor szinte a lakófaluja főutcájába ért már hallották a gyerekei, hogy Apa hazaért és kisereglettek Anyával együtt a ház elé, Apát várni. Nos mikor a ház előőti feljáró elé ért kollégám és szállt volna ki autójából, akkor egy sötét színű mikrobusz fékezett mellette és feketruhás csuklyás alakok ugráltak ki belőle. Néhány pillanat alatt kirángatták kocsijából, fekete zsákot húztak a fejére, bevágták a családja, néhány szomszéd figyelő tekintete előtt a mikrobuszba és elhajtottak vele. Az egész pár másodpercig tartott. Itt megjegyzem a családtagok jóval nehezebben heverték ki a történteket, mint kollégám...a gyerekek évek múlva is megremegtek mikor Apa "hazaért".

A sztori lényege, hogy a műintézményben történt rablás idejében rögzített kamerakép alapján, valamilyen rendszer vagy szempont alapján a kollégámat sorsolta ki a sors aznapra nyertesnek. Úgymond "bankot robbantott". Így aznap ő lett FŐ GYANUSÍTOTTJA a többrendbeli rablásorozatnak. Mivel a jól végzett munkának a vége is jó, ezek után már csak huszáros gyorsasággal le kellett csapni rá... Talán néhányan látták a Brazil című filmet "Mr. Tuttle főszereplésével". Nos az élet néha nem távol a filmbeli fikciótól. Információt nem túl sokat közöltek vele később sem, vallatása 72 óráig tartott, mikor is "pünkösdi királysága" véget ért és ezalatt a rendvédelmi szervek munkatársai rájöttek - kicsit durcásan ugyan -, hogy ez a király, nem az király és ennek keze ugyan hasonló, mint amazé, de ő nem tesz csodát senkivel, velük mégúgy sem...Ezt ennyi invesztíció után meglehetősen nehéz volt elfogadni, de végül is győzőtt a világosság és következő nap, kora reggel hazaengedték.

Nagy emberek jönnek-mennek a Szigeten, körbenéznek, általában elcsodálkoznak a különleges bioszférán, etetik a vicsorgó punkokat, fotózkodnak a mélyen dekolált gót lányokkal, és tizenéves rappereket simogatnak. Az utolsó nap Tarlós István, Óbuda polgármestere, a Fidesz…..