Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aslancsi

33 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Krokodik könnyek, pirosodó fej, csak sír, csak sír a kisbabám. Pedig most etetettem meg, a pelusa is tiszta, nemrég ébredt fel, nem lehet már megint álmos. Biztos a foga jön, vagy talán melege van, ahh tuti fázik...Szerintem minden anyukának ismerős ez tippelgetős játék, ami néha…..
A babák kúsznak mielőtt járni tudnának és jelelnek mielőtt képesek lennének beszélni. Pár hete hallottam először a fenti mondatot és nagyon megragadt bennem, annyira igaz. Olyan hihetetlen, hogy még mindig vannak szülők, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel és nem kommunikálnak…..
Tobben kertetek, hogy irjak beszamolot az itteni terhesgondozasrol, szulesrol es az elmenyeimrol, valamint, hogy mennyiben mas itt minden mint otthon. Gondoltam megprobalok ekezetekkel irni, hogy elvezhetobb legyen az olvasasa szamotokra. Egeszen a cimig jutottam es rajottem, hogy ugy kb. ketszer…..
Ha pár év kihagyás után először ülsz rá a biciklire, akkor az elején egy kicsit kacsázol, de nem lehet elfelejteni, hogyan kell tekerni. De ha pár évig nem jelelsz? El lehet felejteni? Nos én nagyjából két éve nem használtam a magyar jelnyelvet és bizony jó sokat felejtettem.…..
Veget ert ez a felev is a fosulin, nem is mertem remeleni, hogy megint A+-t kapok, de sikerult. :> Pedig a vege fele mar volt nehany rosszabb teszt eredmenyem is, mert a memoriam sokszor megtrefalt es mindent elfelejtettem szinte, foleg azokat a jeleket, amiknek a jelentese is egy uj angol szo…..
Nagyon sokan irtak mar CI (cochlear implant) temaban, es tobb vita forumban hallgattam mar meg a mellette es ellene szolo erveket. Szoval en most csak a sajat tapasztalatomat szeretnem megosztani veletek mindenfele tudomanyos kutatas es alapveto tenyek felsorolasa nelkul.  Ezt a kepet a Signing…..
Ezt persze meg hetekkel ezelott megtette, amikor bejelentettek a nyerteseket, de azert gondolom meg most is aktualis. Szoval aznap epp ora elejen meselte, hogy a DeafNation iden is kiosztotta az elismereseit, juliusban Las Vegasban lesz a dijatado es akinek van kedve menjen el, es irhat rola…..
Tegnap neztem csak meg az elozo felevi jegyemet online. Sejtettem, hogy jot kapok, mert van egy online rendszer, ahol lehet kovetni, hogy milyen szazalekokat ad a tanar az egyes feladatokra, de a kis +-ra nem szamitottam az "A" mellett, szoval nagyon orultem. Itt egy reszlet az egyes…..
Michael szinte minden oran ajanlotta ezt az eloadast, hogy aki teheti menjen el, mert o is dolgozott regen ebben a siket iskolaban, es nagyon jo a drama klubjuk, es nagyon tehetsegesek a gyerekek. Ott kezdodott, hogy online megvettem a jegyet csutortokre, mert akkorra volt meghirdetve, hogy…..
Penteken voltam Santa Claraban egy siket klubesten. Tudjatok irtam meg par bejegyzessel ezelott, hogy kaptunk egy listat a suliban jelnyelv oran, hogy milyen rendezvenyek lesznek mostanaban es ezek kozul kettore el kell menni, tarsalogni, beszamolot irni es fotozkodni siketekkel.Szoval amikor…..
Szerencsere nem ezen a heten kell eloadni a valasztott dalt jelnyelven a suliban, hanem jovo heten, szoval van boven idom felkeszulni. A heten viszont be kell mutatni a valasztott dal szoveget es azt a professzornak jova kell hagyni. Egyreszt azert kell tudnia, hogy mit fogunk jelelni, hogy tobben…..
Ma vettem eszre, hogy mar egy honapja nem irtam. Pedig ugy tunik mintha mult heten tettem volna fel a kerdest, hogy ki az amerikai jelnyelv tanarom siket magyar baratja. Azota feny derult ra, Koncz Mike-nak hivjak Fremontban lakik 50 ev koruli es egyutt jarnak templomba. Egyre tobb a feladat…..
Lassan masfel eve elunk itt Kaliforniaban, es ezalatt az ido alatt szamtalanszor tettek mar fel a "Where are you from?" kerdest mindenfele szituacioban. Az esetek 90%-ban ures tekintetekkel talalkozunk amikor elaruljuk, hogy mi bizony Magyarorszagrol jottunk. A tobbsegnek fogalma sincs…..
Tul vagyok a masodik heten a suliban, mar kevesbe vagyok zombi, kezdek belerazodni. A jelnyelv oran nagyon sokan vagyunk, nem is korben ulunk, hanem egy nagy eloado teremben, szoval szerintem abszolut nem idealis, de sokszor dolgozunk parban es tobbszor ki kell allni a tobbiek ele es jelelni. Ma…..
Penteken talalkoztam Daviddel, alig vartam, hogy elmeseljek neki mindent ami a suliban tortent. Kivancsi voltam ismeri e az uj jelnyelv tanaromat, mit szol az uj konyveimhez es ahhoz, hogy tantargyi kovetelmeny, hogy siketekkel kell fotozkodnom. Megmutattam neki a listat a rendezvenyek helyszinerol…..
November ota (mikor megirtam a felveteliket) vartam ezt a hetfot, hogy jarhassak a foiskolara. Nah ma pentek van, es mar total zombi vagyok. Szerencsere hetfon Martin Luther King nap lesz, szoval allami unnep, igy suli se lesz, ellenben annal tobb beadando. Igazabol persze senki nem kotelez, hogy…..
aslancsi 2012.01.14 03:11:01
@nagykati77: Orulok, hogy tetszik, es nagyon koszonom a drukkolast.:> Epp ma taliztam Daviddel es meselte, hogy par hete nyilt egy etterem San Franciscoban, ahol siket az osszes dolgozo, a tulaj, a szakacs, a pincer...Majd irok errol is.:>
Rudolph the Red-Nosed ReindeerHad a very shiny nose,And if you ever saw it,You would even say it glows.All of the other reindeerUsed to laugh and call him names;They never let poor RudolphJoin in any reindeer games.Then one foggy Christmas Eve,Santa came to say,Rudolph with your nose so bright,Won't…..
Hihetetlen, hogy mar csak kettot kell aludni es itt a Szenteste, nagyon hamar eljott. Amikor a szomszedok elkezdtek disziteni a hazaikat es a mufenyoiket akkor meg volt majdnem egy honap Karacsonyig. Moccanni sem lehet az uzletekben, mondjuk teny, hogy remek akciok vannak. Itt az a szokas, hogy…..
Több helyen is láttam már ehhez hasonló csomagolási technikát, szerintem fantasztikus, ha egy teljesen átlagos csomagolópapírt feldobunk ennyi vidám színnel. :) Minden bizonnyal annak is tetszik, aki kapja, nem csak annak, aki adja. Kicsit lehet, hogy szöszmötölősnek tűnhet a nagyobb…..
Este elmentunk setalni itt a kornyeken, hogy lefotozzak nehany hazat. Nem is emlekszem, hogy mikor mentem legutobb gyalog barhova is, itt mindenki kocsival jar, hiszen ha csak a legkozelebbi kis boltba (ami supermarket meretu) szeretnek elsetalni, akkor az kb. 30 perc lenne oda es 30 perc…..
Annyira nincs karacsonyi hangulatom, ami ertheto is, mivel az atlag homerseklet 24 fok, tuz a Nap, lerajzolhatatlanul kek az eg, es mindenhol mosolygo palmafakba utkozom. Persze egyaltalan nem panaszkodom, imadok itt elni, csak nekem a Karacsony egyenlo a sal/sapka/kesztyuvel, a piros orral, a…..
Nagyon vartam mar a december 6-at, de nem a Mikulas miatt (aki itt amugy is csak 25-en jon ;>), hanem mert ezen a napon lehetett vegre regisztralni a De Anza Foiskola oraira. Mar jo par hete beiratkoztam, es megirtam a felveteli teszteket, de csak ma lehetett felvenni az orakat. Akik elozo…..
Nemreg ismet San Diegoban jartunk, es ellatogattunk a Sea World-be is, ahol lehet delfinekkel uszni, gyilkos balnakat csodalni, fokakat etetni es amit csak el merunk kepzelni. :> Lattunk sok erdekes show-t, amik mind igazi amerikai hatasvadasz modon voltak megrendezve, neha konnyekig hatodott a…..
...jelelte David, mire heves meselesbe kezdtem Rubik Ernorol es a buvos kockarol, no de kezdjuk az elejerol! Ezen a heten kivetelesen csutortokon volt a jelnyelv oram, szokas szerint kis kesesben voltam, de az autopalyan sikerult megint behozni azt a par percet. Szoval ahogy megerkeztem rogton…..
A tegnapi oran mondta David, hogy elutazik tobb mint egy hetre, ezert jovo heten nem lesz orank, de feljelelt par videot, es azoknak a forditasat kell megcsinalnom, szoval tudok gyakorolni. Es amikor elohuzta a taskajabol az uj iPad 2-t, akkor nagyon elkezdtem nevetni, eleinte nem ertette, hogy…..