Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gál Zoltán (ICR)

6 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spielberg és Hanks negyedjére együtt a moziban, s ebből harmadjára társul be Kőszegi Ákos is. Most jól lelőttem a poént előre. A többiek között azért akadnak érdekesek; és most nem is Mark Rylance magyar hangjára utalnék, hanem inkább a sok-sok nagy öregre, aki tiszteletét…..
Gál Zoltán (ICR) 2015.11.28 18:48:42
@Ficus Cucis: ok en viszont arrol beszelek h nemtom hogy lehet jo ha egy szinesz egy husz evvel idosebb v fiatalabb hanggal szolal meg. a fenti elso ket szinesznel engem nagyon zavart h ennyire nem passzol
aeon flux trailer: chi-raq (2015) 2015.11.04 08:52:00
A mostanában elég halványan pislákoló, de még mindig szörnyen dühös Spike Lee legújabb jointja több szempontból is érdekes vállalkozás. Először is, a hírek szerint Lee a hét szűk esztendőt követően végre újra azt az oldalát mutatja, amivel a Szemet szemért idején…..
A sejtelmes teasert követően az események durvára fordulnak A visszatérő első hivatalos előzetesében. ..
aeon flux trailer: veszettek (2015) 2015.07.31 11:21:00
Ha vége a nyárnak, ismét előbújnak a magyar filmek, és Goda Krisztina október 22-én érkező Veszettekjével kapcsolatban annyit már nyugodtan kijelenthetünk, hogy a Rosszfiúknál jobb lesz... ..
A Netflix egyből a mély vízbe veti magát az afrikai gyerekkatona-nevelésről szóló Beasts of No Nationnel, ami saját csatornájukon túl válogatott mozikban is látható lesz október közepétől, de előtte megmérkőzik Velencében és Torontóban is. A főszerepben Idris Elba, az…..
Több nagyra becsült oldal is megírta ma, hogy a készülő új Pókember-filmbe a címszerepet játszó Tom Holland mellé az Oscar-díjas Marisa Tomei társulhat, mint May néni. Ezzel akár egy izgalmas új szálat is beleszőhetnének a sztoriba "dögös nagynéni" címszó alatt, és hát meg…..
Ha azt hitted, hogy Gaspar Noe explicit románca lesz a fesztivál egyetlen furcsasága, akkor nagyot tévedtél. A Cannes 2015 kalandozásunk legújabb fejezetében mindjárt két WTF-mozival is megismerkedhettek. Az egyik Takashi Miike legújabb agymenése élőhalott gengszterekkel és…..
Ki ne szeretné újraélni a kedvesével együtt töltött tökéletes vakációt? Szeretnénk rögzíteni minden körülményt, örökre maradandóvá tenni a pillanatokat, sőt, ha lehet tökéletesíteni azokat, kijavítani a hibákat. De létezik-e hibátlan kapcsolat két ember között, és…..
A klikkre növő, új plakáton hangsúlyos elem a négyes változása, illetve az ebből eredő képességek. Mondjuk érdekes lett volna, ha nem pont ezt a képet emelik ki az eddigi anyagból. ..
Gál Zoltán (ICR) 2015.03.25 09:29:15
Körülbelül másfél hónap múlva látnak hozzá az Independence Day 2 forgatási munkálatainak. A hányatott sorsú projektet először a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások folyományaként állították pihenőpályára, mígnem többéves huzavona után zöld utat kapott tavaly novemberben. Sőt ekkor egy darabig…..
Gál Zoltán (ICR) 2015.03.23 10:05:59
@K. Kálmán: pont h a szuperhos filmeknel is jol latszik a realizmusra valo torekves (vegyuk csak nolan batman-jet)

de ugy altalaban veve is, szerintem a "fantasztikus" temakat sajat vilagukun belul verkomolyra formaljak, hol van ezzel szemben a 80-as, 90-es evek (mai szemmel onironikus) gyermeki naivsaga. sztem az sokkal uditobb volt..
A krimik és akciófilmek műfajának mindig is kedvelt figurái voltak a bérgyilkosok. Legtöbbször olyan antagonisták ők, akik hiába üzemelnek gyilkológépként, karakterük mélyére ásva mindig a film (pisztoly)hősévé lépnek elő, elnyerve a néző szimpátiáját - gondoljunk csak…..
A plakáton két meztelen alak ül egymással szemben egy erdei tisztáson. Egyiken szarvas fej, másikon medvebunda - a furcsa kép és a beszédes cím miatt nem mást vártam, mint a meglepetés erejét ettől a finn filmtől, szóljon az bármiről is, legyen az szürreális eszképista dráma,…..
 - SPOILERMENTES - Margaret Ulbrich nem kis fába vágta a fejszéjét, amikor fogta Jane lányát, és férjét hátrahagyva San Franciscóba költözött. Mivel mindez az ötvenes években történt, egyedülálló anyaként nem csupán a Nashville-ben megszokott miliő utáni…..
Clint Eastwood új filmje nem csupán az amerikai bevétellistákat lepte meg, de a közvéleményt is rendesen megosztotta világszerte, így minket is, ezért – rendhagyó módon – két egymást követő napon két különböző hangvételű kritikát jelentetünk meg róla. Ide kattintva…..
Gál Zoltán (ICR) 2015.02.10 13:45:19
@LasDen: termeszetesen jogos a hiba, jav
Gál Zoltán (ICR) 2015.02.10 16:31:17
@Nyílméregbéka: a szubjektiv szemponton túl (mindenki saját szemével nézi a filmet és vár valamit tőle), azt hiszem érthetően kifejtettem az érveimet, úgyhogy nem fogom tovább részletezni. ha ennek eredője nálad a "szar", akkor azt te egyszerűsíted le, nem én. én szándékosan nem hoztam szoba semmilyen oscar jelölést, tehát ha jelölték akkor csakis jó lehet?
Gál Zoltán (ICR) 2015.02.11 13:44:43
@misafeco: én csak azt tudom, hogy én miért nem jelöltem volna (még ha talán túlzó és leegyszerűsített is volt a mondatom vele kapcs - nekem nem adott hozzá semmi drámait a játéka)

hogy miért jelölték, vagy miért az ő játéka az év top 5-jének egyike, azt pont nem nekem, hanem az fenti véleményem ellenzőinek kellene elmondaniuk :)
Hamarosan elkezdődik a Brit Filmakadémia díjátadó ceremóniája (jelöltek itt), amelynek most sem lesz élő tévéközvetítése. Mi azonban folyamatosan frissítjük a nyertesek névsorát, ezt kattintás után találjátok... Aki figyelemmel követte a díjszezon eddigi eseményeit már…..
Gál Zoltán (ICR) 2015.02.08 20:56:49
aeon flux kritika: i am here (2014) 2015.02.01 16:10:00
Maria sikeres vezető egy szállítmányozási cégnél, látszólag mindene megvan. Az egzisztenciális háttér és a szerető férj mellé már csak a gyerek hiányzik, de hiába próbálkoznak idestova tíz éve, a nő élete mégsem lehet teljes. Nyolcadik vetélése után a halálból tér…..
Jerzy sikeres író. Interjúkat ad tévében és rádióban, a diákok felállva tapsolják előadásait. Jerzy visszaeső alkoholista, akinek első útja az elvonóról mindig törzshelyére, a Hatalmas Angyalba vezet (innen a film címe), majd a szemközti italboltba, hogy aztán otthon folytassa…..
Először is elnézést, hogy idáig húztam az éves toplistám közzétételét, de ahogy mondani szokták: jó munkához idő kell, és az van, hogy most jó nagy munkába vágtuk a fejszénket - eme munka oroszlánrésze Varga Ákosé, aki nem mellesleg a sWeDid agytrösztje. Mivel blogunk idén, 2015-ben ünnepli tizedik…..
Gál Zoltán (ICR) 2015.01.06 12:52:31
Mindig öröm látni, amikor a fesztiválforgatagban felbukkan egy-egy új tehetség, vagy amikor egy félig-meddig ismert névről derül ki, hogy a vártnál sokkal több van benne. Ezt persze lehetetlen előre jósolni, úgyhogy a most következő összeállításban a már bizonyított alkotók legújabb produkciói közül…..
Az egyik DVD-vel foglalkozó oldal brózolgatása közben bukkantam rá arra a hírre, hogy hamarosan Angliában is megjelenik BD-n a Re-Animator című Stuart Gordon-ópusz, amely nem csupán hihetetlenül intuitív és kreatív kultuszhorror (azt tudtátok-e, hogy egy Lovecraft-írás ihlette?),…..
Gál Zoltán (ICR) 2014.04.20 19:23:06
Ha vetsz egy pillantást a naptárra, akkor ma a következőket fogod tenni: ha szembejön egy lökött doomsayer, akkor hallgatsz rá, nem kempingezel tóparton, ha zajt hallasz odakint, akkor nem mész ki egyedül felderíteni, nem mondod azt, hogy "mindjárt visszajövök", és semmiképp sem…..
Gál Zoltán (ICR) 2013.12.13 10:57:26
saw
Geekblog Open Grave 2013.12.09 08:00:00
A horrorfilmek remake-folytatás-prequel sújtotta univerzumában nem vagyunk elkényeztetve friss ötletekkel, így általában megelégszünk annyival, ha az elénk kerülő mű legalább saját szabályaihoz ragaszkodik, választott rendszerén belül működőképes, nem mond ellent önnön…..
Óriási hírem van a számotokra. Az év legjobban várt filmje, melyet James Cameron minden idők legjobb űrben játszódó filmjének tart, a kritikák szerint nem lehet elégszer látni, meg ilyen film egyszerűen nincs, szóval ez a (megelőlegezetten) korszakalkotó darab hazánkban olyan…..